Azzal nincs baj, ha nincs tul sok mozgás a képen. Én csináltam ilyen felvételeket, ahol oránként (söt egy kolléga naponta exponált) exponáltam, majd összeraktam a képeket egy filmhez - ezért kell az áttünés, hogy az esetleges mozgások simák legyenek - a filmen illik legalább 2-3 képpel számolni másodpercenként (azaz egy-egy kép ideje 8 - 12 frame legyen). Az már általában bejön folyamatos mozgásnak.
Köszi! :) A Nero nem akart engedelmeskedni, viszont a movie maker végezte a dolgát. Csináltam két videót, nem lettek nagyon jók (sőt), de majd belejövök: Első
Sziasztok! Segítségre szorulok, viszont e kérdésem nem kapcsolódik szorosan a topichoz, de azért remélem tudtok segíteni. Szóval, kellene nekem egy ingyenes, vagy 30 napos letölthető program, amivel tudok állóképekből timelapse videókat készíteni. Előre is köszi a segítséget. Üdv.
Nem, hanem vinyóról. A gépem szvsz. elég erős a h.264-hez, mert a Cyberlink PowerDVD simán viszi az anyagot. Egy i7-es 6gigával elegendő a h.264-nek. Lehet, hogy a vista64bit a probléma. A régi programjaim 90 százaléka nem volt hajlandó tisztességesen működni a 64bites rendszerrel. Még meg megpróbálom windows 7 alatt is, ha az időm engedi.
Ha archivumba kivánják tenni az anyagot akkor eleve szalagra kell dolgozni - vagy mindent szalagra kell másolni.
Ha már "modernebb" HDDs az archivum (sok uj TV-nél már ilyen irányba mozdulnak - igaz hogy sok nagyságrenddel kisebb az igény mint a klasszikus nagy TV-knél - akkor megnyilnak egy kissé a kapuk minden irányba hiszen mindent másolni kell.
A hiradosok sok helyen a cserélhetö kártyás meg HDDs kamerákkal dolgoznak, amit már esetleg az uton a studioba átrakva a vágo PC-be meg is vágnak. Itt általában csak a leadott müsort archiválják.
Itt az a baj, hogy nem egyforma a formátum és nem minden szerkesztöprogram fogadja el direktben a kamerábol kivett HDD-t vagy kártyát.
Nem utolsó sorban az ár kérdés is jelentös - nemrégen még egy 32GB kártya annyiba került mint a legdrágább amatör kamera - és milyen könnyen elkallódik egy ilyen kártya. Ugyanekkora kapacitásu szalag meg 1-2 ezer Ft-bol kijön.
A videokamerák felbontása adott és ezen nincs mit hajhászni (reklámszempontból érdektelen, elég SD-t vagy HD-t mondani más jellemzö nincs).
A fényképezögépeknél meg ez az ász a reklámdumákban, minél több a pixel annál jobb a kamera (a reklámokban), ott meg olyan aproságokrol hallgatnak, hogy az objektív gyakran a pixelek negyedét sem képes megcélozni.
Szerintem nem is érdemes "sima", nem Hd-s kamerát venni, mivel a videófelbontása alig jobb, mint egy mezei fényképezőgépé.
Valaki írta, hogy a Youtube-os tesztvideókat nem érdemes nézni gépvásárlás előtt. Ez valóban így van, hiszen a Youtube javítja a feltöltött videók színvonalát.
Már többször válaszoltunk erre az évek során - néha heves vita is volt.
A szalag kapacitása 13 GB körüli = 1 ora filmanyag - ezt ma már nem lehet eladni mert minden reklámszajko arrol mesél, hogy 3,4,5,8 stb orát lehet a kamerával rögziteni (azt persze elfelejtik megmondani, hogy milyen minöségben).
Ha majd találsz egy olyan reklámot, amiben a minöségröl van szo, nyugodtan tedd ide be!!!!
Én úgy gondolnám, mielőtt valaki vesz kamerát.. nem szabadna sajnálni magától a kis időt és utána kéne nézni/olvasni mit is vesz. Manapság nem lehetetlen kamerák nyersanyagához hozzájutni –ja érdemes (egyébként is) elkerülni a yutubot, ha a tényleges minőségre vagy kíváncsi. Wolfgang oldalát nem győzöm ismételgetni, ahol rengeteg nyers-videó anyag található: Wolfgang Sajna úgy fest, jelenleg leállt a teszteléssel. Igaz, a gyártók is befejezték az igényesebb „hobbikamera” gyártást :( Körülnézve nincs nagy választék, csak a (enyhén recsegő, műanyag borítású) Canon HV30 - HV40. Pana-Sony már úgy látszik feladta ezt az irányt, és a 15-17 megás (max) videó folyam a „csúcs” náluk.
Szóval először olvasni az (le)írottakat és utána úgyis rájössz, nevetséges egy fórumra bedobni, hogy: „100ezerért akarok jó minőségű, sötétben látó, HD felbontásban rögzítő kamerát, mit ajánlotok?” –akinek nem inge…
Ezt a Nepáli úti-filmet HV30 -al rögzítették. 2:36 tól kezd élvezetes lenni -szerintem Nepáli uti
Van egy nagyon régi Fisher kamerája egy haveromnak, most vett egy "JÓ" kemerát nem tudom ha jól emlékszem canon..150 ezer körül, nagy Plazma TV..én nagyon nehéz megmondani melyik az új és melyik a régi kamerával készült felvétele, azt hiszem maradok a jó kis szalagos mininél, igaz nem volt olcsó, de az még ma is jól muzsikál:-))