Rászorulóknak fölajánlok kb 1/2 m³ Plumbago, Plectranthus, és duplavirágú Fuchsia , 1 db Passiflora alata, valamint korlátozott számú Adenium obesum dugványt, a héten lesz legalább ugyanennyi krómsárga és kétszínü Brugmansia is, valamint 2 db érett avocadomagot. A héten elvihetök.
Köszi!:))) a túlöntözést ki tudom védeni, mert vízkultúrában tartom őket, és figyelek, hogy ne legyen sok a víz, így könnyebb, mert látni lehet. Korábban macerásabb volt a dolog, míg földben tartottam. Amit írsz, hogy gyökeresen kerül hozzád, és lassabban nő, mint a saját gyökereztetésű, ezt még így én nem figyeltem meg... köszi a választ, és várom a képet:))) majd én is hozok kicsit később.
hozok majd képeket, kis türelmet kérek. Én azt vettem észre, hogy ha gyökeresen kapom, akkor az enyémek se nagyon akarnak nőni. Van egy ilyen tövem. Viszont amit én hajttatok vízben és úgy ültetem el, az jobban nő. A földje sem mindegy. Nekem eddig a bolti általános virágföld jött be, a gyökereset keményebb, kerti földben kaptam. Szóval lazább földet neki és lehet szárazon hagyni a földjét két locsolás között. Nem szereti, ha túl sok vizet kap. Elég egyszer nagyon eláztatni és belehalhat.
Viharboszi, nem tennél fel egy képet mutiba róla, hogy mekkora 2 évesen? Hol tartod? És gyökeresen kaptad, vagy te magad gyökereztetted? Azért faggatlak, mert az enyémek lassan egy évesek lesznek, (mióta nálam vannak - de gyökeresen vettem őket), és tök lassan nőnek.... pedig nyáron kint voltak kertben, most K-i ablakpárkányon; mégsem nagyon akarnak szaladgálni még!
Hannabori, nagyon szép! Látszik hogy imádja a helyét, ezt a sok virágot!:)))
húúúúúúú nálam még sosem virágzott viaszvirág.....igaz, a tarka levelűvel próbálkozom és még "csak" 2 éve. Nő, nő és nő, de nem bimbózik. Igaz, nem olyan öreg még a tő :))
A növényke tibormamáé, gyermekétől kapta a nevenapjára, s bizonyára szívesen kiültette volna a kertbe, ha bizonyos a dolgában. Valószínű, hogy vissza kellene csipkedni, akkor másképpen fejlődne, bokrosodna.
Nem tudom a választ, de érdekes növény. Egyáltalán: szobanövény? Így ránézésre a 'ráférne egy metszés' jut eszembe, de szobanövényt ritkán szoktak. Nyáron is benn tartod?
Szerintetek mit csináljak a datolyamagommal? Elültettem még ősszel,és most láttam, hogy a pohárka alján lévő lyukon jön ki a csírázó valamije. Az egyiket ,már átültettem,de a többi félek megbolygatni. Mit tévő legyek?
Pár napja vettem. A neve: Jatropha multifida . Van valakinek tapasztalata ezzel a növénnyel? A cannabishoz semmi köze sincs, csak valahogy arra emlékeztet. De nagyon érdekesnek találtam, és nem tudtam ellenállni neki.
sajnos hétvégére nem tudtam így kiszárítani, mivel a munkahelyemen van és ott nem fér el a fűtőtesten,de holnap meglátom, amint bemegyek. Pár hajtást leszedtem, ahol az alsó levelek már sárgulnak, azok így megmaradnak. :)
Aztán ha holnap rosszabbul néz ki, akkor este elhozom haza és átültetem. Itt mjad szépen kikúrálódik :))
Ha 100 fokos a víz a radiátorba akkor természetesen nem szabad rátenni. De nekem már volt ilyenhez hasonló szitum. Lehet a radiátor teljesítményét szabályozni. Pár éve nekem bevált. A radiátor eleve szárítja a levegőt, ezáltal a földet is kiszárítja. Szóval a lényeg, hogy nehogy tűzforró legyen a fűtőtest.
Szerintetek mit csináljak a datolyamagommal? Elültettem még ősszel,és most láttam, hogy a pohárka alján lévő lyukon jön ki a csírázó valamije. Az egyiket ,már átültettem,de a többi félek megbolygatni. Mit tévő legyek?