Keresés

Részletes keresés

feri60 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1058
Pont egy "megjött szerződés"-nyivel tartasz előbbre nálam. :(((

Feri

Előzmény: Scyllum stellare (1037)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1057
Hello OkOs!

Igen, azon a fülön tudsz eszközt hozzáadni. Kivéve ELCON NT1+2ab+V24 esetén, mert ott az ML-PPP-s modemet kell kiválasztanod a tárcsázási tulajdonságoknál és kész.

Üdv:

Kiss Olivér

Előzmény: OkOs (1051)
szilva Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1056
Köszi az infot, most már kezdem érteni, mi a különbség az ISDN kártyák közt. Kerestem árakat, ilyen "aktív" kártya 50-60e. Annyit nem ér a dolog, akkor maradok az analóg modememnél, ha mégis kell:)
Előzmény: blr (1044)
gpotter Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1055
doky67: MidPoint (midcore.com)
Bocs, hogy csak ennyivel később, de régebben már leírtam itt.
Előzmény: doky67 (1024)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1054
Nekem magán vonalam van. Megrendeltem az ISDN-t. Kiküldték a szerződést, meg adtak egy 06-80-as számot, hogy hívjam fel és egyeztessek szerelési időpontot. Napok óta hivom és senki nem veszi fel. Az 1212 szerint kint vannak a terepen dolgozni. Kiváncsi vagyok, hogy lesz ebből telefon. Lehet Vivendi a megoldás?
OkOs Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1051
Hol lehet beallitani az mlppp-s drivert? A kapcsolatnal nekem csak egy olyan ful van, hogy vonjon ossze ket interface-t. Ez lenne az?
Okos
Előzmény: Kobor Angyal (1050)
OkOs Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1049
Hello Angyal!

Ezeket en is tudom.
Ha jol ertettem, akkor Neked sikerult a freestarthoz ket csatornan bejelentkezni? Miket allitottal be?

Elvileg tudjak, hogy lebontjak az egyik csatornat, ha szukseges (mind kimeno, mind bejovo hivasnal) - tesztelni meg nem sikerult :((

Okos

Előzmény: Kobor Angyal (1043)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1048
Kösz Olivér. Én sem úgy gondoltam, hogy mindkét S0 buszt rádugom egyetlen készülékre :-)

Analóg kisközpontot már 50K körüli áron lehet kapni, ezek elég egyszerű szerkezetek. Az ISDN alközpontok sokkal drágábbak, 200k-ból nem biztos, hogy kijönne, de nem látom be, hogy ez törvényszerű. El tudnék képzelni egy egyszerűbb kivitelű ISDN alközpontot, hasonlót, mint a kompakt kivitelű analóg kisközpontok, csak nem tudom, hogy létezik-e ilyen.

Az is egy opció, hogy veszek egy analóg alközpontot, és analóg készüléken beszélek, csak sajnálnám feladni az ISDN telefonkészülékeim funkcionalitását.

Ha nincs más megoldás, mindenhol két telefonkészülék lesz egymás mellett. Nem túl helytakarékos verzió. Üdv: slr

Előzmény: ELCON Systemtechnik (1047)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1047
Hallo!

HelpDesk:
Várom a visszajelzést azoktól, akik megpróbálják a V24-et Szabványos 28800-as modemként használni. Én nem próbáltam. Azt azonban el tudom képzelni, hogy apró kellemetlenséget okozhat a minden PC-bekapcsoláskor üdvözlő: "Találtam egy ELCON V24-et" Win-ablak...
Ezt leszámítva működnie kell.

sorah:
Igen, egyértelműen a vonalon lévő "első réteg tartás" okozza ezt.
Korábban már írtam erről, de hivatalosan sajnos nem árulhatok el sokat erről. Azt már korábban is leszögeztem, hogy nem a mi hibánkból okoz ez gondot...("Akkó kiébő, he? - Találd ki!")

slr:
Egy intelligens eszközre lenne szükséged, mint pl. egy router/ISDN alközpont. De ez elég drága.
Annyit elárulok, hogy két külön ISDN2-t nem tudsz egy ISDN telefonnal használni. Akárcsak két analóg fali csatlakozóba sem nagyon passzol egy analóg telefon...

Üdv:

Kiss Olivér

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1046
Szevasztok, tanácsot kérek. Van két ISDN2 vonalam, szeretném, ha egyetlen ISDN telefonkészüléket használhatnék, és arra bejönne az összes ISDN telefonszámom hívása, mitöbb azt is látnám, hogy melyik vonalra érkezett. Költség-szétválasztás céljából kimenő hívásoknál szeretném tudni megválasztani, hogy melyik kimenő vonalat használom. Vajon mi a legolcsóbb megoldás erre?

Szeretném még tudni, hogy milyen ISDN modemet érdemes venni PCMCIA kivitelben, hol lehet kapni és mennyibe kerül.

Hálás lennék, ha valaki tudna tanácsot adni. Kösz: slr

igazi hős Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1045
Hi blr,
bizonyára igazad van. Nem tudom egy winmodem mennyire terheli a procit (mondjuk az én Cel450-emet): 1%? 2%?
Előzmény: blr (1044)
blr Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1044
Az a sejtésed szerint semennyire (mármint az analóg emuláció proci-foglalása) nagyon messze van az igazságtól. Kb. annyira zabálja a procit, mint egy winmodem.
Hardveres analóg emulációt csak az ún. aktív ISDN kártyák tudnak, aminek viszont ne is hasonlítsd az árát a 10-20 ezer forintos passzív kártyákéhoz.
Előzmény: igazi hős (1031)
OkOs Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1041
Hello!

Hetfon szereltek be hozzam az ISDN-t, egy netmod nt-vel. Egyelore szolgaltatonak a freestart-ot hasznalom (most peldaul elviselheton gyors:) ). Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy engedik az mlppp-t is. Ezt hogy kell beallitani? A csatlakozashoz transzparens ppp-t kell beallitani (ats82=78), a ket csatornahoz meg a &j2 -t irta a netmod.borsodweb.hu, de szemre nem hasznalja mondket csatornat (6-7k letoltes, ha felveszem a telefont, van vonal, es nem esik le a sebesseg)
Az lehet gond, hogy a soros port csak 115200-at tud? Vagy a sebesseg ekkor nem lesz egeszen 128kbit?

Koszi:
Okos

HelpDesk Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1040
Ez lehet, hogy tényleg butaság, én csak azt csináltam, ami a használati útmutatóban volt (netMod).
Lehet, hogy "kölcsönkérek" egy V24-et, hogy azzal is megismerkedjem? :-))) Sajnos még csak közvetve találkoztam vele.
Előzmény: sorah (1039)
sorah Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1039
Helpdesk: ezexerint Elconhoz ne a hozza adott .inf file-t hasznaljam, hanem sima 28k-t ? ez butasagnak tunik, de ha segit....
sorah Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1038
Hello Elcon !

Ha az első réteg tartás a gond nalam is, akkor ez miert lehet ? Miert kell ezt kulon kerni a matavtol ? Holnap megkerdem oket. Nekem semmilyen led nem villog amikor "lefagy" az NT es nem hasznalhato az analog port/rs232, akkor is ez a gond ?

Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1037
hogy all az ugyed feri60? en az utolso fel oraban (21-en?) jelentkeztem, tegnap jott meg a szerzodes. nt-ben meg nem volt elorelepes...

scy

Előzmény: feri60 (986)
HelpDesk Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1036
Hi Mindenki!

Mivel a legtöbb gondot Olivér szerint is az NT-k számítógépes konfigolása jelent, egy tuti tipp windowsosokanak:
Hagyjuk, hagyjunk mindent Billyre (én sem csippantom a mókust, de ezzel még nem volt gondom).
Nekem 3 hónap alatt a legkülönfélébb konfigurációkkat (P200-550) és op.rendszerekkel (W95Hun W98usa/hun WMe) voltam kénytelen használni, és 28800-as modemként semmi kínom nem volt vele. Se Reset, se megszakadás, sebesség rendben.
Vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?

Ja, ez egyébként netMod-ra vonatkozik, de közvetlen ismerőseimnek (3db) az Elconnal sem volt még bajuk...

Üdv: HelpDesk

ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1035
Hello Kobor Angyal!

1. Ha nincs ilyenkor telefonvonalad (analóg port), akkor az első réteg tartás a gond. 100%.

2. Ha nincs ilyenkor telefonvonalad, de az S/T-n sem, akkor a vonalban van gond, mert ez az NT -akárcsak a világ összes NT-je (Network Terminal - hálózatvégződtető)- nem csinál egyebet, mint a szolgáltató U-interfészét "lefordítja", végződteti. Ez az ISDN.
Az analóg és soros portok egy integrált TA részei.

3. 1212... hmm... :-)
4. Engem nem izgat, ha megtartod az inkognitódat, de -akkor akármilyen névvel/címről- keress meg és hivatkozz az itt elhangzottakra... És megpróbálok segíteni... ;-)

Üdv:

KO

Előzmény: Kobor Angyal (1033)
apee Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1034
Még érdemes tudni az alábbiakat:...
na igen... szóval a Junoszty TV-n ne akarjak parabolázni, vagy fordítva, a parabolámhoz ne Junosztyot akarjak használni. Ha már beruházok, mindent cseréljek le, no de erre a kis időre?!:-)
Előzmény: ELCON Systemtechnik (1032)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1032
Üdv Mindenkinek!

Futva írt válaszaim:

Kobor Angyal:
- Próbáld ki, hogy nem az NT-t reseteled, hanem a PC-t indítod újra.
- A vésztáp nagyon könnyen áthidalható, ha kihúzod a MATÁV-tól jövő vezetéket rövid időre az NT-ből (U-interfész).
- Az NT1+2ab+V24 resetelhető az analóg portra közvetlenül csatlakoztatott analóg telefonon beadott köv. gombsorral: *199*
- Vonali probléma akkor fordulhat elő, ha a vonalon MATÁV oldalról aktív a LAY1HOLD (első réteg tartás paraméter. Ez az U-LED villogásával is jár, de ez nem nem egyezik meg a "néha megvillanással" - az OK. További információk a honlapunkon.
Megpróbálhatok extra segítséget nyújtani, ("...csak Önnek, csak most, csak nálunk...") ez ügyben vedd fel velem kérlek a kapcsolatot közvetlenül.

oplab:
- Az NT nem bontja magától ML-PPP (multilink) kapcsolatnál sem egyik sem másik vonalat (B-csatornát), hacsaknem az alábbiak:
- BOD,
- CallBumping,
- vagy ISP bont.
További információk a helyes konfigurálásról a honlapunkon.

gpotter:
Az nem hiba, ha a multilink nem megy, csak akkor, ha valóban van érvényes (dupla)előfizetésed az ISP-nél! Panaszhely ekkor: ISP.

sorah, HelpDesk:
Nem lesz újabb soros portos NT.

HelpDesk:
Így van, köszi a segítséget: valóban sok múlik a felhasználó számítógépén. Nem véletlen például, hogy (kényszerből létrehozott FAQ-web)oldalunkon 80-90%-ban a PC helyes konfigurálásáról értekeztem: érvényes hardver/szoftver oldalon egyaránt.

MikiMaus:
Hamarosan reagálok, köszi: amint kimásztam a távollétem alatt felhalmozott tennivalók alól... :-(

Még érdemes tudni az alábbiakat:
- Hja, azzal van sok gond, hogy mi TÚL SOKAT adunk. Van nekünk driverünk, konfigurációs programunk, stb... ezeket meg be kéne állítani... illetve könnyen elérhetők a beállítások... még olyanok is, amivel el lehet cseszni...
- Az ISDN eszközök is tudnak faxolni, DE analóg eszközökre fax küldéséhez analóg emuláció (csiripelés a vonalon) szükséges. Bizonyos PC-kártyák tudják ezt, az NT soros portja esetén ezt egy kommunikációs szoftver kezeli le (pl. RVS-COM).
- Itthon hiába a "Nagy ISDN Forradalom", a rendszer továbbra is heterogén. Németországban az ELCON csak NTBA-t szállít, mert a DT csak azt vesz. (Az ELCON hazai pályán -természetesen- piacvezető.)
Német viszonylatban az emberek az NTBA-khoz valódi ISDN eszközöket használnak: ISDN telefon, ISDN alközpont; tehát a rendszer homogén digitális.
Nálunk érthető (anyagi) okokból marad a heterogén felhasználás: az ISDN-előfizetők 90%-a nem rendelkezik az adatforgalmon kívül (lásd: soros port vagy extra PC-kártya) más digitális eszközzel az ISDN vonalán. És ennek szellemében ide ollózom a honlapunkról:
"- Bármely TA (Terminal Adapter) analóg portja NEM 100%-os megfelelõje egy hagyományos analóg portnak.
- Az NT analóg portja csupán segítség az elõfizetõnek, hogy már meglévõ analóg berendezéseit tovább használhassa.
- Az ISDN vonal szolgáltatásai teljes értékûen ISDN berendezésekkel vehetõk igénybe."!!!
(Az idézet a MATÁV (valódi)szakembereinek is nemhivatalos álláspontja!)

Üdv mindenkinek és kíváncsian várom a további megszólításokat:

Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik
www.elcon-system.hu

igazi hős Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1031
Nem biztos, hogy jól értem a kérdésedet, és ISDN kátyák közül is csak a sajátomat (DIVA2 PCI) ismerem: ez képes analóg modemet ill. analóg faxot emulálni, azaz lehet vele "sima faxra" küldeni (ezt kipróbáltam: ahogy várható volt, pont olyan gyors a faxolás mint az előző 56Ks modemmel: mindkettővel 9600 :-)), bizonyára fogadni is lehet vele (de ezt nem próbáltam), és valószínűleg minden olyan célra használható, amire egy analóg modem (pl. internet ha a szolgáltató nem támogat ISDN-t). Hogy ehhez mennyire támaszkodik a CPU-ra azt nem tudom, de sejtésem szerint semennyire.
Előzmény: szilva (1029)
don tunante Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1030
szilva:
hardware-s ISDN kártya (nagyon drága) képes "helyből visszafüttyögni"
a szokásos (olcsóbb) kártyák software úton támogat(hat)ják a fax funkciót, kétféleképpen: CAPI és/vagy faxmodem emuláció (pl. AVM Fritz tudja mindkettőt driver szinten)
Előzmény: szilva (1029)
szilva Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1029
Ha jól okoskodom, akkor a topicban olvasott infók és a saját tapasztalatim alapján az az elképzelésem, hogy egy NT a soros portjáról analóg fax-szal illetve analóg modemmel csak akkor képes kommunikálni, ha van mögötte egy szoftver, ami az analóg modemeknek szükséges "füttyögéseket" (valójában az adat analóg vonalra kódolását) emulálja.

Amennyiben ez így van, kérdezném, hogy egy ISDN kártya megoldja-e ezt a "füttyögésemulációt" a kártyán lévő szoftverrel, vagy kell amögé is az emulátor, ami a PC processzorán fut? Esetleg mely típusok képesek helyből "visszafüttyögni" egy analóg modemnek?

szilva

doky67 Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1028
trancsiloz:
Igazad lehet,de ha beírod a keresőbe ugyanoda vezet mindkét esetben....
Előzmény: trancsiloz (1026)
Qqberci Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1027
Kedvenced az Advanced?

Próbáld ki az InJoy dialert. Dán SW, www.fx.dk-nál vagy a www.bmtmicro.com-nál lehet utánanézni, vagy 30 napos tesztre letölteni. Én egy hete használom, és teccik. Van benne tűzfal, NAT, DoD (dial on demand, akkor tárcsáz, ha forgalomigény van) IPSec, meg még minden földi jó. Én most (mindjárt, ha befejeztem a topzódást) fogom regisztrálni a SOHO változatot (12 user).

Üdv:

Qq

Előzmény: trancsiloz (1026)
trancsiloz Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1026
Mint mondottam az egyik internet-szolgáltató help deskje ajánlotta az "advencet dialer" szoftvert rákerestem és ezt hozta ki a keresőprogram.

doky67! nem vagyok egy koputer zseni, meg azt a látszatot is el szeretném kerülni, hogy hülyének nézlek, de csekélyke angol tudásom azt súgja, hogy ilyen szó, advencet, az angolban nem létezik. Nem lehet, hogy inkább advanced-re gondoltak? Mindenesetre, ez a változat nekem logikusabban hangzik..

Előzmény: doky67 (1025)
doky67 Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1025
igazi hős:
Köszönöm a tájékoztatást!
Letöltöttem de nem is bírom beállítani.De akkor mindegy is.:-(((
Tudsz erre a célre valamilyen programot?
Mint mondottam az egyik internet-szolgáltató help deskje ajánlotta az "advencet dialer" szoftvert rákerestem és ezt hozta ki a keresőprogram.
Kösz:doky67
Előzmény: igazi hős (1022)
doky67 Creative Commons License 2000.12.11 0 0 1024
gpotter:
Kérlek írd meg Te mit használtál erre a célra és honnan lehet letölteni!
Ez a VinGate állítólag nem is alkalmas erre,itt olvastam.Ugyan letöltöttem de beállítani nem bírom.
doky67
Előzmény: gpotter (1021)
igazi hős Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1022
Szia doky67,
nálunk pár éve WinGate fut (most éppen 4.0.1, de jó hoy eszembe juttatad: letöltöm a 4.1-et), de olyat amit írsz tudtommal nem tud. Amire képes: ha tárcsáz egy kapcsolatot és az nem működik, akkor képes alternatívat kezelni, ha meghal a Matáv kapcsolat, akkor átugrik az Elenderre, onnan a ...-ra, onnan a ...-ra, amíg van hova. De önmagától nem fog két helyre kapcsolódni. (Sőt tudtommal arra sem képes, hogy ha meghal a fix drót, akkor felépítsen egy behívásos kapcsolatot. Más kérdés, hogy honnan lehet észrevenni, hogy döglött a bérelt vonal...)
Egyébként a WinGate egy proxy szerver, azaz igazából arra való, hogy többen (pl. egy cég) egy internetkapcsolatot használjanak úgy, hogy nincs a gépükön modem, ISDN kütyü, stb csak hálókártya és nem kell mindenféle PPP meg dialer beállításokkal küzdeniük, csak (böngészőnként) egyszer beállítaniuk a LAN-os internetkapcsolatot. (Kezel még cache-t, tud NAT-olni, a készítők szerint firewall is, ténylegesen jó, bár bonyolult a felhasználói jogosultság kezelés, ha akarod, részletesen logol, lehet szivatni a user-eket havi letöltési MB, idő és/vagy site korlátozással.) Egyfelhasználós progiként is tud egy-két extrát (mint például az előbb említett kapcsolat-hibakezelés), de szerintem arra kisebb és egyszerűbb progik is megteszik. (Lásd még ágyú-veréb.)
Előzmény: doky67 (1016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!