Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
No igen, az ízlések és a divatok változnak, különösen 20-30 év alatt. Láttam fényképeket anyósom ruhájáról, egy kis átalakítással azért abból is ki lehetett volna hozni olyat, ami nekem tetszik. A fejdísze persze rémisztően nézett ki, azt nem kértem volna a világ minden kincséért sem. Az én ruhám elég egyszerű, A-vonalú, lehet díszíteni csipkével, bármivel, ujjat, uszályt varrni hozzá. Azért gondoltam rá, hogy inkább megtartom, és majd nem egy idegen, hanem a lányom/menyem alakítja át, ahogy tetszik neki. És én sem akartam senkit megbántani, mint ahogy te sem bántottál meg engem. :)
én inkább tundevel értek egyet. az enyém sem volt drága, viszont mit csináljak vele...?! van elég emlék az esküvőről és hátha vkinek - aki szintén nem akar 100 ezrekért kölcsönözni - tetszeni fog.
ja, és nem valószínű, h mire a lányom férjhez megy (aki még meg sem született...), felvenné a ruhámat... ha belegondolok, h anyuét vagy anyósomét kellett vola felvennem! :D nyilván teljesen más lesz az ízlése, mint az enyém volt 2008-ban.
persze, ez csak az én véleményem, ezzel nem szeretnék megbántani senkit.
Az én ruhám kiegészítőkkel együtt 65.000 volt, kölcsönözni kb. 2x ennyiért lehetett volna, de másikat. És mivel az az egy ruha tetszett, megvettem, mert kifutó modellként bérbe már nem adták. De eszembe sem jutna eladni. A szekrény oldalán lóg, kitisztítva, becsomagolva, hozzá a fátyol, kesztyű. Egyszer még jó lesz a lányomnak, vagy a menyemnek. Anyósom is csak a lagzink előtt gondolkodott el rajta, hogy milyen kár, hogy annak idején eladta a gyönyörű anyagból varratott menyasszonyi ruháját.
Nem olyan nagy probléma ez. Én is, ha bemegyek egy férfi ruhaboltba, legtöbbször nem is kérdezik a méretemet, adják az 50-es zakót. És tényleg az a jó. 15-20 év után tudja, és kész. Akkor is, ha télikabát van rajtam, akkor is ha póló.
nem azért, de szerintem ruhát eladni nem lehet. vagyis nagyon kicsi az esély, hacsak nem vmi irgalmatlanul olcsón odaadjátok. csak gondoljatok bele, ti megvettétek volna?
50 ezerért próbálom (próbáltam mert belefáradtam már) eladni kiegészítőkkel együtt (fátyol, kistáska kesztyű), én varrattam, nekem csak a ruha került 90 ezerbe, amiből az anyagköltség volt 60 ezer ft.
Sziasztok, megvolt nálunk is az esküvő múlt pénteken, nagyjából probléma nélkül zajlott, csak a cateringgel volt némi félreértésünk, de aztán minden ok lett. Azon már nem húztam fel magam, h lila csokrot kértem, de a virágosnak pinket sikerült csinálnia...
Van tippetek, h hol tudom a legkönnyebben eladni a menyasszonyi ruhámat? :)
Úgy értette a nő, hogy ránézésre nagyobbak a melleim az A kosárnál, ezért nekem biztos jó lenne a B vagy a C is. (Persze, mert valami kínai boltos szivacsos cucc volt rajtam éppen). De akkor is fura volt...miért ne tudhatnám, hogy mekkora a méretem, minek ahhoz lecsekkolni bámulással...? Vagy direkt akarnék kiszúrni magammal, és csak valami rögeszme mondatná velem, hogy nekem A kosaras kell, akár jó rám, akár nem...?!
Meg diakkent dolgoztam Balaton parti butikban es egy csomo bikinink volt. Jott a kuncsaft hogy o bizony a felesegenek akar bikinit venni. De nem tudja a meretet. A bugyirol tudta hogy eleg az M-es de a melltartoval gondban volt. Egyszer csak kiment, elkezdte tapogatni a labdakat, behozott egyet, belerakta az L-es melltartoba es felkialtott hogy Das ist Gut!! es boldogan tavozott. Mivel nem jottek cserere ezert gondolom a kis piros pottyos laszti pont az asszony merete volt.
Ez minden lánynál ilyen bonyolult? Én is bírom amikor ruhán keresztül felmérik, hogy mekkora kell nekem, és nem hiszik el, amit mondok.:)) Egyébként utálok melltartót venni. :((
Köszi, köszi, egyébként pesti vagyok, és közben nézgelődtem még a neten is, találtam 250/ szék áron, ha megoldom a kiszállítást, és úgy tűnik sikerül. Ennyiért nem olyan rossz szerintem.
AKKOR MEGIS MI A MACIFULE KELL?! Ragtapasz? Ram otthon megprobalt ramsozni egy 'elado' egy B 75-os melltartot es allitotta hogy nem kell nekem a B80 - nem vagyok akkora.
Ra ket hettel egy masik boltban D70-re mertek be (ez 3 eve volt). Hah! Utalom a hozza nem erto picsakat akik csak ruhan keresztul ferfi modjara bemerik a begyemet es kijelentik okosan hogy ah, neked nincsenek akkora melleid!
Otthon mar (pont ezert) nem is veszek melltartot. Egyszer jol meg is sertodtem amikor kerdeztem hogy ebbol a fazonbol lenne D 75-os? Az elado csaj dobbenten meredt a didkoimra es mondta hogy EKKORA meretet ok semmibol nem tartanak.
Korbeneztem alaposan es milyen meglepo, AKKORA meretet sem tartottak semmibol. Az egesz bolt B meg C kosaras melltartokbol allt. En ezekkel Veszpremben talalkoztam (egytol egyig!)
Hű, arról a Szaffis nőről halllottam már én is cifrákat!
Én a szülővárosomban egy fehérneműs üzlet eladónőjén akadtam ki. Melltartót kerestem, menyasszonyi ruhához. Elmondtam neki, hogy 75-80 körüli a méretem, és "A" kosaras kell. Végigmért, hogy "Hááát, ahogy így elnézlek, nem kell neked "A" kosaras." És mikor bizonygattam, hogy de hiszen vásároltam már párszor az életben melltartót, és tényleg, sokszor még az "A" kosaras is nagy volt, ezért valószínűnek tartom, hogy az lesz jó rám, akkor meg ő: "Jaaaa, hát ha nem kell a segítségem..." Ezek után elment a kedvem a próbálástól, és szépen távoztam.
Még szerencsére nem kerültem ilyen helyzetbe, persze igyekszem mindig a lehető legtöbbet kihozni a helyszínből, fényekből, felszerelésből és a boldog párból még ott a fotózáson és az utómunkán is.
De ha ilyen helyzetbe kerülnék...
Az eskövő fotós fórumon olvastam, hogy a fotós nem is foglalkozott az utómunkával (ez látszik a fotós portfólióján), ami a normálisabb fotósok számára még több munkát jelent, mint maga a fotózás. Itt már bukott a dolog.
A meglévő képeket megpróbálnám úgy alakítani, ahogy a pár szeretné. Ha ez nem elég, akkor az újrafotózásban is benne lennék (ingyen), de a ruhát nem fizetném, maximum abban az esetben, ha tényleg igazán rosszak a képek.
Anyagköltség...Itt nem igazán mérhető, mert nem filmre fotózunk már...A drága felszerelés kopása nem forintosítható igazán szerintem. Itt nagyrészt a tudást/felszerelést és a munkát/időt kell megfizetni (fotózás + utómunka során).
Az elégedettség is egy elég nehéz dolog, mert lehet, hogy a pár nem mondja ki őszintén amit gondol. Eddig nem kaptam elégedetlen kritikát és persze magam is látom a képeken, hogy most jók vagy nem, de akkor leszek boldog, amikor a papírképeknél még az árban lévő képeken túl is kérnek még. :)
Szerintem egy nem csak a pénzre hajtó fotósnak a legfontosabb, hogy a megrendelő elégedett legyen.
Nagyon olcsó?...Szerintem a nagyon olcsó egy hajnali 1-ig tartó fotózásért 30-50eFt között van, innen kezdődnek az árak. Pl. én is ennek a felső része körüli összeget kérek, mivel még nem vagyok "nagy öreg" a szakmában. :) De ez nem jelenti azt, hogy nem érdekel a megrendelő elégedettsége és csak "nyomom a gombot".
A fotós kiválasztásánál szerintem az egyik legfontosabb, hogy meg kell nézni tüzetesen az eddig képeit. Ne csak hallomásból és ajánlásból, mert lehet, hogy a valakinek megfelelő fotós munkája már nem tetszene. Az is lényeges, hogy ne legyen ellenszenves a fotós sem. :)
Szerintem nem illetlenség. Rengeteg olyat is hallottam már,hogy béreltek menyasszonyi ruhát, és a szalon ajándékba adta hozzá a menyecske ruha bérlését. Lehet ritka ilyet találni,de ismerőseim körében már volt ilyen, főleg ha még pár nyoszolyó is ott bérli a ruháját:) Kell szerezni nyoszolyókat:)
"En most mar nagyon kivancsi vagyok hogy mi a szokas ha a fotos munkajaval nem elegedett az ugyfel."
A szokas nagyreszt az szokott lenni, hogy az emberek 99%-a nem meri szova tenni a fotosnak. A tobbi az esetleg kiveri a palavert.
"Visszaadnad az osszes penzt az anyagfelhasznalason kivul?"
Ha a fotosnak szamit a jo hirnev, akkor extrem esetben ez is elofordulhat.
"megj: nem kotekedes, hanem oszinte erdeklodes h az en eskuvomon tudjam h mit kell tennem, mire figyeljek!"
Nezd meg a fotos portfoliojat!!! Ha jol megnezed a Hermina fotoit, ugyanazt a "minoseget" produkalta ami a portfoloiojaban van. Innentol kezdve, szegeny porul jart menyasszony azt kapta amit tenylegesen megvasarolt, raadasul bazira dragan. Itt pl. nem ervenyesult az a (teves) elv: "ha mar ilyen draga, olyan rossz nem lehet".
Ha az ugyfel elegedett akkor iilik megkerdezni, hogy mivel van pontosan gondja, mit szeretne maskeppen. Megprobalni kompromisszumra jutni esetleg ingyen bevallalni az utolagos fotozast. A gond ott van, hogy a szolgaltatast nyujto holgy nem is hajlott a kompromisszumra az elmondas alapjan, persze errol nem artana ot is meghallgatni. Az osszecsapott munkaja viszont magaert beszel.
Mi a nagyon olcso? Teljes, reggeltol - hajnalig tarto fotozas ~50k vagy kevesebbert.
hat nem semmi. Ha en lennek menyasszonyi ruha tulajdonos akkor behivtalak volna es elmondtam volna hogy jelenleg nincsen ugyan diszmagyar ruham, de ha tenyleg komolyan gondolod akkor szerzek katalogust, kivalasztod en meg beszerzem.
De addig is nezegesd meg a tobbi ittlevo ruhat, hatha talalsz valami olyasmit ami inkabb megragadja a fantaziadat mint a diszmagyar!
Mas kerdes: illetlenseg nem atoltozni ejfelkor??? Egy csomo penzt kiad az ember a menyasszonyi ruhara, es akkor vegye le, illetve vegyen fel (meg) egy masik ruhat amit mindossze 4, max 6 oraig fog viselni?
"Nagyságrendileg legalább. Irgalmatlan sok pénzt kell ebbe belefektetni, ha valaki komolyan gondolja.
Elnézést a nemműszaki olvasóktól csak egy rövid példa: (pl. Nikon D3+ 14-24/2.8 + 24-70/2.8 + 70-200/2.8VR + SB900= 2.5MFt És egy váz nem váz :-))"
Teljesen egyetértek veled! Igaz én Canon vonalon mozgok és fotózom esküvőkön is. Az 1 millió Ft-os felszerelés elegendő lehet, de az igazán igényes felszerelés biztonsági tartalékokkal ennek a többszöröse is lehet. A lenti "kolléga" képei valóban nem ezért az árért elvárt minőséget hozzák.
Nagyon fontos, hogy a fotós kiválasztásánál az ára mellett nagyon nagy hangsúlyt fektessen a pár a fotós portfóliójának átnézésére.
Persze nagyon "olcsón" ne várjunk magas minőséget.
Jó reggelt:) Hát a kérdésem miatt nem engedett be. Ugyebár ki van írva az ajtóra,hogy időpontot milyen számon lehet kérni, de belestem, nem volt nála menyasszony, senki, úgyhogy gondoltam egy kérdés miatt nem fogok telefonon időpontozni. Úgyhogy benyitottam. Már akkor robogott oda az ajtóhoz, pedig nem vagyok ijesztő személyiség, csak egy átlagos csaj. Megkérdeztem kedvesen, normálisan,hogy díszmagyar ruhát lehet-e náluk kölcsönözni. Erre majd leszedte a fejem,hogy ilyet kérdezek, és bunkón mondta,hogy nem, és Fehérváron egyáltalán nem lehet. (mint aki már belém sulykolja,hogy felejtsem is el az egészet.) De érted, egy kedves kérdés,hogy esetleg másban nem gondolkoztam-e, semmi nem volt. Megvolt a válasza,és tolta rám az ajtót. Rosszul esett nagyon. Barátnőmnek most volt az esküvője nemrég,és ő onnan bérelte a ruháját. Mondta,hogy ha a fiatal csaj van,akkor minden okés, ha az idősebb, akkor ő csak akkor kedves, ha tudod konkrétan,hogy onnan akarod a ruhát, és hogy melyiket, vagy legalább elképzelésed van. De ezt már tutira kell mondani neki, mert különben ugyanilyen bunkó. Én döntöttem, oda tuti nem fogok menni. Ez volt az Exkluzív menyasszonyi ruhaszalon.
Nagyságrendileg legalább. Irgalmatlan sok pénzt kell ebbe belefektetni, ha valaki komolyan gondolja.
Elnézést a nemműszaki olvasóktól csak egy rövid példa: (pl. Nikon D3+ 14-24/2.8 + 24-70/2.8 + 70-200/2.8VR + SB900= 2.5MFt És egy váz nem váz :-)) )
A kis fényerejű zúmocskákkal meg pont ott lehet megbukni ahol a legfontosabb képek készülnek (templomi esküvő, házasságkötő terem) Ilyen munkát felelőtlenség gyenge eszközökkel bevállalni. És még csak a műszaki csacskaságoknál tartunk, szó se esett a megfelelő használatról, a látásról.
Itt van (lenne) a piac és megrendelők szerepe, hogy szelektáljanak, és elkezdjen működni a "természetes kiválasztódás". Csak az a baj, egyenlőre elsősorban az ár dönt a választásnál.
Nekem úgy tűnik, hogy a megrendelők nem is értik, hogy mi a különbség 2 szolgáltató közt.
Érdekes, hogy majdnem mindegyik szalonnál az idősebb hölgyek a durvábbak. Lehet már unják a munkájukat, de azért nem kellene megkeseríteni mások életét is. Fehérváron is van egy ilyen hölgyike, bár ő azt sem engedte,hogy bemenjek a szalonba. úgyhogy Ti előrébb voltatok.