Üdv. mindenkinek,új vagyok a fórumon,hidrokultúrával foglalkozom és már 2hete elültettem a paradicsom magokat,tiszta perlitben,amik 4 napra már kezdtek kelni, ahogy a képek is mutatják, és a fajtákat is látni. Különben aki többet szeretne tudni e témában,olvashat a web oldalamon is //hidroperlit.extra.hu
Sziasztok, üdv! Tavaly neveltem 2-3 tő "Olasz Paradicsomfát" Nagyon nagy termése van, talán a legnagyobb, nagyon finom, zamatos, szerencsés esetben jó nagyra meg is nő 2m- 10m. Állvány kell a lombjának. Van néhány magom, tél végén kicsíráztatom, ha valakinek kell palánta, postán tudok küldeni.
Viszonylag hideg helyen tartom, olyan 10c- fok körül.
Igen, kényelmi szempont mindenképpen, hogy akkor veszel ki belőle, mikor kell, nem kell visszazárni, mégsem romlik meg. Volt olyan, hogy tavasszal ami megmaradt, sajnáltam kiönteni, beletettem a mara- dékot befőttes üvegbe, gondolván hogy még elfogy, ősszel még gyönyörű volt, mégis kiöntésre került, mert ott volt a következő évi!
Arra kell vigyázni, hogy le legyen nyomva a lé alá. Én 15l-es műanyag edénybe teszem el, és jobb híján üres befőttesüveget teszek rá, míg magába szívja az íz- anyagokat, ez az utolsó bedobált anyag után kb 2-3 hét. Kb ennyi idő után fogyasztható is. Utána már nem kell nehezék!
Ilyenkor van olcsó karfiol, ami nagyon finom benne. Én is most vettem hozzá, mert az enyémből csak levél lett. A kis unokám imádja, ő már meg is kezdte a savanyusá- got. Ez nálunk jobban megy, mint bármilyen saláta! Minél többféle zöldség van benne, annál jobb!
Főleg azért kérdeztem mert tavaly valamit akartam aszalni, és egyszer csak abbahagytam az egészet, mert úgy láttam hogy sehol nem tart, pedig már egy csomó gáz elment rá. :-)
A szárított paradicsom fel lett kockázva, friss kakukkfűvel rétegesen lerakva és megszórva őrölt borssal, majd extra szűz olíva olajjal fel lett öntve. Főzéshez használjuk, hihetetlen íz koncentrációt tartalmaz.
Igen, folyamatosan, ahogy van valami a kertben. Szombaton tettem az utolsót bele, karfiolt, kis hagymát, zöld paradicsomot, és próba képen apró patisszont. Üres a kert!!!!
Ez egy kipróbált, nagyon finom recept, én csak "Bedobálósnak" nevezem. Ha a levet
elkészítetted, mindent beledobálhatsz: pl zöldparadicsom, kishagyma, cseresznye-paprika, karfiol, brokkoli, citrompaprika, én még szilvát is szoktam. Ami kéznél van
a kertből, boltból.
Az arányokat a kivánt mennyiségbe csökkentheted! Én egy nagy műanyagedénybe
teszem. Belehelyezek egy nagy szemeteszsákot, ahogy belerakod az anyagokat,