pogues: en koontz-ot ugy kezdtem, hogy mar megvolt 6-7, amikor eljutottam odaig, hogy elolvassak egyet. es ha mar koontz, akkor egymas utan elolvastam mindet, ami megvolt, majd beszereztem, amiket meg kapni lehetett. az elso a hidegleles volt. egesz erdekes, ez a legkorabbi magyarul megjelent koontz-konyv, de valami miatt a borzalmak varosara emlekeztetett. a rossz helyet csak kesobb olvastam, es azota is akadt par jobb eresztes.
egyebkent biztos en vagyok a hulye, de szerintem a 'helyes' mondatok nem hangzanak olyan jol...
400. oldal, 27-30 sor:
A többiek mindig irigykedve figyelték, és minden ismerősöm megpróbálta ellesni tőlem, hogyan is csinálom.
Helyesen:
A többiek mindig irigykedve figyelték, és minden ismerősöm megpróbálta kicsalni tőlem, hogyan is csinálom.
430. oldal, 24-27. sor:
Ő volt köztünk az egyetlen, aki soha egy kortyot sem ivott, már csak azért sem, hogy megmutassa, milyen tökös legény.
Helyesen:
Ő volt köztünk az egyetlen, aki soha egy kortyot sem ivott, még csak azért sem, hogy megmutassa, milyen tökös legény.
Figyelem, az utánnyomások egy része az enyém. Kapok egy csomó fölös példányt. Hogy mennyit, azt nem tudom. akit érdekel, az jelentkezhet. Majd szólok, ha aktuális.
De, figyelek én, csak van, amikor már a kavarás meghaladja az értelmi képességeimet. Mondjuk az is igaz, hogy időhiány miatt elég apró részletekben olvasom.
Ráadásul az Állj ki mellettem! értelemzavaró hibái (amelyek a szerkesztő áldásos közreműködésének következtében kerültek bele) ki lesznek javítva. Legalábbis az ígéretük szerint. ;-)
Az első könyv, amit Koontztól olvastam, A rossz hely volt. Ezen felbuzdulva megvettem még négyet-ötöt, de már a címükre sem emlékszem, nemhogy a tartalmukra. Most éppen a Végítéletet olvasom Kingtől, és a sokszázadik unalmas oldalon pont arra gondoltam, hogy ez olyan Koontzos. Túlnyújtott rétestészta, amelynek olvasása közben gondot okoz egy-egy ismét felbukkanó nevet beazonosítani a korábbi cselekedeteivel (jellemrajzával), zavaros jelenetek, stb.
a 2003. esztendo elso feleverol, amikoris az europa 4 king-konyv utannyomasat fogja vegrehajtani (1 mar sikerult, a masodik februarban, a tobbit meglatjuk).
a startlapon van horror, vagy hasonlo kategoria, asszem az skhq be van linkelve. ha meg linkeket akarsz, ott a links resz a hq-n :) ha hianyolsz valamit, irj, es megoldjuk!
Jut eszembe... nem akar valaki végre szentelni egy oldalt Steve bá'nak a startlap-on? Ott össze lehetne szedni sok linket. Már minden gagyinak van külön oldala, ráférne végre egy újabb kitűnőségre is... valaki?
dohi: ezzel csak arra akartam utalni, hogy mindenki megtalálhatja majd a magyar review-t az SKHQ-n, ha frissül!
Szóval, tessék sűrűn látogatni az SKHQ-t, akár frissül, akár nem, mert mindig lehet valami újat találni, vagy olyat, amit elfelejtett már az ember legutolsó látogatása óta (ld. Salem's Lot) :))))
Az Európa jelen állás szerint még ebben a hónapban megjelenteti kb. 1500 Ft-ért a következő utánnyomást: A rendcsinálók. A fordító természetesen beezer :)))
Fôvárosiaknak mondom: a Westend City Centerben, a bejárattól balra kb. húsz méterre, a Móró könyvkereskedés boltjában kapható a legújabb KIng-opusz, az Everything's Eventual (14 Dark Tales) puhafedeles kiadása, amely 2002 decemberében látott napvilágot. Ára kb. 2700 forint. Benne van a The Man in the Black Suit, és a Riding The Bullet!
Tartalomjegyzék:
Introduction: Practicing the (Almost) Lost Art
Autopsy Room Four
The Man in the Black Suit
All That You Love Will Be Carried Away
The Death of Jack Hamilton
In the Deathroom
The Little Sisters of Eluria
Everything's Eventual
L.T.'s Theory of Pets
The Road Virus Heads North
Lunch at the Gotham Cafe
That Feeling, You Can Only Say What It Is in French
1408
Riding the Bullet
Luckey Quarter
most neztem meg a holtsavot szinkronosan. egesz jo volt, es mivel ezer eve olvastam, neha meglepodtem, az aprobb dolgokat ugyanis elfelejtettem idokozben.
Egy off ui: Nemrég olvastam Koontz-tól A szeme sarkábólt, háááááát... Nem is tudom, miért rágtam végig magam rajta, annyira gagyi volt! Pont az hiányzik belőle, amit szeretek Kingben. Lehet, hogy a silány fordítás is rátett egy lapáttal, de a történet lapos, a karakterek szintén, a stílus nulla, szóval szerintem gáz nagyon.
A Rossz hely pedig tetszett annak idején! ???
Mi a véleményetek? Vagy ne is említsük egy napon őket?
Utolsó olvasmányélményem tőle a Rose Madder, eléggé tetszett, bár az eleje a Julia Roberts-filmre emlékeztetett, a kép-szál érdekes.
Most viszont a Different Seasons novelláskötetet (inkább kisregények) olvasom, zseniális, még nem fejeztem be, de kedvencemmé lépett elő! Ismeritek? Picit az Atlantisra emlékeztet a szerkezete, bár jóval előbb íródott, ha jól tudom.
Nem tudjátok, hol lehet olcsón angolul hozzájutni King regényeihez?
koontz mini az hbo-n! a sole survivor (a tulelo) cimu konyv alapjan keszult, az egyetlen tulelo cimen fut es ket reszes. 21-en, penteken mutatjak be, 22.35-1.25-ig tart. abszolut nem billy zane-t kepzeltem el joe carpenter szerepere, de azert megnezem, mert a konyv tetszett. meg egyebkent is :)