Keresés

Részletes keresés

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.04 0 0 840

Szia Modrooka :)

Amikor pénteken úgy 10-11 tájban hívtam őket, azt mondták, ma én vagyok az ötödik, aki az Ikon felől érdeklődik!

Szerintem már nem merik felvenni. Tipp: hívjátok az önkormányzat központi számát, onnan kapcsolják az építésügyi osztályt, akkor nem az adott ügyintéző veszi fel. Max. letagadják a kolléganőt.

Előzmény: Modrooka (839)
Modrooka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 839
Akkor Te sikeresebb voltál, mint én...nekem még a telefont se vették fel:-/
Előzmény: enibody (838)
enibody Creative Commons License 2005.10.04 0 0 838

Megvan a név is, a fax szám is, de nagyon elcsodálkoztak, hogy minek akarok én levelet írni...

Előzmény: enibody (837)
enibody Creative Commons License 2005.10.04 0 0 837
Ahham... Igazából annak az ügyintéző hölgynek kellene a felettese (osztályvezető pl.), akivel beszéltél. Megpróbálok utánajárni...
Előzmény: Szürkeszamár (836)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.04 0 0 836
Tudtommal a jegyző a felettese az összes önkorm. hivatalnak. Különösen azoknak, amelyek jogi tevékenységet folytatnak. Szociális, kulturális és egyéb osztályokat felügyelhet nem-jogász végzettségű is, ezek gyakran alpolgármester, polgármester, ha az adott területhez van affinitásuk.
Előzmény: enibody (834)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.04 0 0 835

Sziasztok! A múlt héten írtam pár sort az építési osztállyal folytatott csevelyemről (ld. 807), az Ikon házzal foglalkozó ügyintéző telefonszáma 452-4129.

Szerintem nem az AL-en múlik, mert annyit elmondott a hölgy, hogy az AL már két és fél hónapja beadta a kérelmet. Nagytudású barátaim szerint valaki pénzt vár, és azért nincs még engedély.

Én bevallottan mafla vagyok, és nem tudok bánni az emberekkel, hívjátok fel ti is az ügyintézőt, és kérdezzetek ügyesen.

Készüljetek fel arra, hogy a hölgy visszakérdez "...és mit mond az építtető?", ami persze a válasz szempontjából teljesen irreleváns (vagy "van", vagy egy dátum az opciók). Ezek után általánosságok következnek (társszerveknek jóvá kell hagynia, ha elutasítják újra be kell adni stb. hablaty), majd a "nem tudom" a végső válasz.

Kicsit hülyén érzem magam, hogy nem kérdeztem vissza, hogy "pontosan mi hiányzik", vagy "akkor ki tudja megmondani", de mint mondottam, nem vagyok egy tárgyaló típus.

Ha péntekig semmi nem történik, felhívom újra a hölgyet (és megpróbálok kicsit határozottabb lenni), ha nem tudja megmondani, lehet, hogy bejelentkezek a jegyzőhöz a hétfői fogadóórára (minden hónap második hétfője). Ő valószínűleg meg tudja mondani.

enibody Creative Commons License 2005.10.04 0 0 834
Meg tudja mondani valaki az Ikon házzal foglalkozó munkatárs felettesének a  nevét? A jogász kollegával írunk neki levelet, amire érdemben választ KELL adniuk, hogy miért nincs meg 60 napja (talán Szürkeszamár írta, hogy elvileg 2 és fél hónapja náluk van) a használatbavételi engedély.
Modrooka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 833

Sziasztok!

Az előbb hívtam az AL-t.

Szegény ügyintézőnk először nem hitte el, hogy működik a fodrászüzlet. Aztán körbekérdezte a kollégáit, akik megerősítették a mi infóinkat...bár azzal a verzióval, hogy csak ma nyitott meg. Érdeklődésemre, hogy miként lehetséges, hogy ők már berendezkedhettek, nekünk meg még kulcsunk sincs, azt a választ kaptam, hogy az üzletek külön intézik a használatbavételi engedélyt....ja és a mienk még mindig nincs meg. természetesen a héten várható... Erre közöltem velük, hogy vasárnap lejár a 30 nap türelmi idő a mi részünről, ezért hétfőtől igényt tartunk a kötbérre. Erre azt válaszolta, hogy annak bejelentését elég, ha a használatbavételi engedély megkapása után adjuk be, mert úgyis csak akkor tudják kiszámolni, de tegyünk belátásunk szerint.

Mi meg a férjemmel úgy határoztunk, hogy pénteken megy a levél ajánlottan, tértivevényesen.

Ez azon sajnos nem segít, hogy legyen előbb kulcsunk, de az én kis lelkemnek jót fog tenni.

IKONlakó Creative Commons License 2005.10.04 0 0 832

Idézet a www.magyarország.hu használatbavételi engedélyről szóló tájékoztatójából:

"A még befejezetlen építmény rendeltetésszerű és biztonságos használatra önállóan is alkalmas részére (pl. az épületben lévő egyes lakásokra, üzlethelyiségekre) ideiglenes jellegű használatbavételi engedélyt is lehet kérni. Ilyen esetben a használatbavételi engedélyt végleges jelleggel csak az építmény teljes befejezése után adják meg ."

A használatbavételi engedély megszerzése akkor is csúszhat, ha van olyan eltérés, ami nem javítható egyszerűen. A jelen formájában való elfogadásához pedig külön szakvéleményre van szükség. Ez meg ugye időbe kerül.

Példa: a megépített kémény belső átmérője 128mm, míg a cirko kazán dokumentációja 130mm-t ír elő. Sejthető, hogy a cirko így is gond nélkül fog üzemelni, de a hatóság nem biztos, hogy behunyja a szemét. Ha csak egy kis pénz zsebbe csúsztatásán múlna, már rég lenne használatbevételi.

De más egy családi ház, meg megint más egy 140 lakásos társasház...

Apropó, megfigyeltétek, hogy a költözés időpontjára mindig kb. két hetet mondanak? Hmmm. Költözünk novemberben???

Előzmény: Szürkeszamár (827)
enibody Creative Commons License 2005.10.04 0 0 831
Bizony-bizony, támogatott forinthitelem van, fizetem a piaci kamatokat egészen addig, amíg a Földhivatalnál be nem jegyeznek.
Előzmény: Szürkeszamár (825)
enibody Creative Commons License 2005.10.04 0 0 830
Nem mondjátok komolyan, hogy működik a fodrászüzlet???!!!
Modrooka Creative Commons License 2005.10.03 0 0 829

Kedves Lakótársak!

Engem már csak az érdekelne Q-ra, hogy egy sz.. ..a.. .r.. .o.. .s fodrászüzlet hogy költözködhetett oda, mikor mi lakók, még nem költözhetünk!!!!!!  Csak kicsit akarok felrobbanni....

Annak még saját magának ezer féle engedélyt be kellett szereznie.

HOGY HOGY NEKIK VAN KULCSUK? NEKÜNK MEG NINCS?

Tisztelt AL? Állítólag olvassák...ugyhogy HOLNAPRA BAROMI JÓ VÁLASSZAL ÁLLJANAK ELŐ, MERT NEHÉZ NAP ELÁ NÉZNEK! Asszem óránként fel fogom őket hívni....

Véső Creative Commons License 2005.10.03 0 0 828

Miféle nem hivatalos informátoraid vannak Neked?? :)))))))

Csak költői kérdésnek szántam. Bár nekik lenne igazad. :))))

Előzmény: Szürkeszamár (827)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.03 0 0 827

Huh, egy hajvágás az elég konkrét tény! Akkor ma nyithattak, mert pénteken még az építkezés nyomai nagyban ott voltak!

Minden esetre a meg-nem-erősített informátorom úgy tájékoztatott, hogy szerinte igenis VAN HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLY, és ezen a héten kezdődik a költözés. Ne kövezzetek meg, ha kiderül,  hogy hamis az info, mert ez nem hivatalos helyről jön... Azonban állítólag (hangsúlyozom: állítólag) már van, aki meg is kapta a kulcsot!

Ha ez igaz, akkor csak azt nem értem, hogy ha pénteken még sem az AL, sem az önkormányzat szerint nem volt,  akkor most mitől lenne?

Másik elméletem, hogy az AL úgy döntött, nem vár tovább mert jön a kötbér, és inkább kifizeti az 50.000 Ft bírságot (amit majd megfellebez), és odaadja a kulcsokat.

Vagy esetleg van engedély, de azért tagadják le, mert akkor mindenki azonnal át akarná venni a kulcsot, és ez szervezésileg némi korlátba ütközne. 

Az engedély kiállításának időpontját firtató kérdésemre ezért kérdezhetett vissza az önkormányzati ügyintéző hölgy, hogy "... és mit mondott az építtető?",  mert ő tudta, hogy már megvan, csak nem volt szabad elmondania! Remélem, a héten kiderül.

Előzmény: Véső (826)
Véső Creative Commons License 2005.10.03 0 0 826

Kedves SZürkeszamár!

Rosszul tudod, mert ma jártam arra, és már nagyban vágták a hajakat és reszelték  a körmöket.

Előzmény: Szürkeszamár (825)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.03 0 0 825

Nem, Véső, még nem működik. Legalábbis pénteken még nem működött. Egy csomó dolog be van szerelve ugyan, de még nincs teljesen kész.

Enibody, támogatott forinthiteled van, és az albetétesítésig fizeted a piaci kamatot? Nekem egyelőre "csupán" az albérletet kell feleslegesen fizetnem...

Lehet, hogy nem várom meg a pénteket, hanem szerdán felhívom az önkormányzatot ismét, és ha megint lepattintanak, bejelentkezek a jegyzőhöz a hétfői fogadóórára. Bár nem tudom, milyen magasan van esetleg "ellenérdekeltség" az ügyben...

Előzmény: Véső (824)
Véső Creative Commons License 2005.10.03 0 0 824
Bezzeg a fodrászszalon már nyugisan működik. Nekik szabad használatbavételi engedély nélkül? Érdekes...
enibody Creative Commons License 2005.10.03 0 0 823
Ez már csak azért is baromi bosszantó, mert ugye piaci kamattal fizetgetem már mióta a törlesztőt :(.
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.03 0 0 822

Pénteken beszéltem az önkormányzat építési osztályával, leráztak azzal, hogy "Nem tudják, mikor lesz haszn.v.eng." Bővebben lásd néhány hozzászólással léjjebb, valamint az előzményeit.

Előzmény: Véső (821)
Véső Creative Commons License 2005.10.03 0 0 821
Senkit sem hívtak még az átadással kapcsolatban? Kezdek nagyon ideges lenni...
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.10.03 0 0 820

Van, aki mániákusan ragaszkodik a szolgáltatójájoz???

Ha ugyanazt adják, persze, hogy az olcsóbb kell.

Előzmény: Véső (818)
enibody Creative Commons License 2005.10.03 0 0 819
Én benne vagyok!
Előzmény: Szürkeszamár (817)
Véső Creative Commons License 2005.10.03 0 0 818

Sziasztok!

Beszéltem ma UPC-ékkel, egyelőre nem tudtak infot adni, hogy fognak-e itt szolgáltatni vagy sem, de elképzelhetőnek tartják a több szolgáltatót egy házban. Kérdezték, hány lakást érint és ki a közös képviselő.

Szerintem nem lenne rossz, ha esetleg Ti is jeleznétek érdeklődéseteket az UPC felé, mert akkor elképzelhető, hogy tesznek valamiféle lépést arra vonatkozóan, hogy bekerüljenek a házba, s így akár még versenyre is kelhetnek a MATÁV-val az olcsóbb árakért. Mi mindenképpen jól járnánk.

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.03 0 0 817

Megnéztem az önkormányzat honlapján, a jegyző minden hónap második hétfőjén (tehát a jövő hétfő) tart fogadóórát, 13:30-16 óráig. Előtte be kell jelentkezni. Ha az építési osztályon a hölgy továbbra is ilyen lerázós válaszokat ad (szó szerint: nem tudom), lehet, hogy a jegyző urat kellene megkérdezni. Mivel be kell jelentkezni, valószínűnek tartom, hogy a kérdést is meg kell adni előre, így jó esetben a jegyzőnek eleve van lehetősége előre felkészülni és választ is kapunk.

A körzet önkormányzati képviselője pedig most szerdán tart fogadóórát (17.00–19.00 Pannónia u. 88–90., Kék Általános Iskola).

Mi a véleményetek, melyikkel kellene próbálkozni? Meg tudjuk szervezni, hogy csoportosan teszünk egy látogatást?

Előzmény: AndreW77 (816)
AndreW77 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 816
Sajna én is simán elhiszem, hogy zsé kell valakinek. Menyasszonyom aszonta, dobjuk össze a pénzt, szerintem meg inkább verjük meg azt a valakit :)). Már csak azért is jó lenne, mert így a jövőben meg se próbálja az ikonos ügyeknél a markát tartani...
Előzmény: Szürkeszamár (815)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.10.02 0 0 815

Tegnap voltam a "birtokon", a szépségszalonunk már alakul, bent figyel egy Ferrari-kinézetű szoligép, és a csengőkre is kiírták a neveinket!

Beszéltem viszont egy másik vállalkozó ismerősömmel a használatbavételinkről, és - meglepő módon - az első reakciója neki is az volt, mint a másik haveromnak, hogy valaki biztosan pénzt kér! Lévén naív széplélek, engem sajnos az átlagosnál jobban mellbe vág, ha ilyesmivel találkozok...

Carvi barátom, te pedig sajnos megúsztad a körtés-kötöttárut! :)

Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.10.01 0 0 814
Ha lesz előrelépés az ügyben a főnöködet meg a polgármestert tiszteletbeli lakóvá léptetjük elő, állítunk nekik táblát a kertben, vagy valami :-)
A maroktartás meg bizony tényleg a nagy magyar valóság része.... Én más területen tapasztalom nap mint nap.... (Nem én tartom :-) )
Előzmény: enibody (813)
enibody Creative Commons License 2005.09.30 0 0 813
Azt mondta a főnököm, hogy ha jövő héten sem lesz meg az engedély, felhívja a polgármestert, hogy mi van már azzal az Ikon Házzal :)). Egyébként simán el tudom képzelni ezt a maroktartós dolgot...
Előzmény: Szürkeszamár (811)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.09.30 0 0 812

Úgy látszik, a mai telefonok nem csak a hívó számát jelzik ki, hanem azt is, milyen ügyben kívánnak érdeklődni :)

Hivatalokban kettőig, fél kettőig dolgoznak pénteken - vagy megúnták, és kollektívan kivonultak szemlézni a Véső utcába, hogy hétfőre meglegyen az engedély :)

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (810)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.09.30 0 0 811

Igen, én is úgy tudom, hogy a tűzoltós kifogásolta a szellőzést (kályha, kémény, szénmono- és dioxid hozzájuk tartozik).

Mivel az AL sem érti, miért nem állították már ki az engedélyt, valószínűleg nem ők a sárosak. Valószínűbbnek tartom, hogy valamelyik műszaki hatóság, vagy az önkormányzat építési osztálya húzza az időt.

Egy - nálam nagyságrendekkel dörzsöltebb - ismerősöm szerint, valaki tartotta a markát, és mivel nem tettek bele semmit, így próbálja meg kierőszakolni, hogy mégis. Ezekben a dolgokban neki sajnos igaza szokott lenni.

Ha valamelyiktek felhívja az önkormányzatot, ugyan kérdezze már meg, mi hiányzik az engedélyhez. Én sajnos nem vagyok túl talpraesett tárgyaló (sem), nem jutott eszembe azonnal visszakérdezni. 

Ha addig sem derül ki semmi, legközelebb valószínűleg a jövő pénteken hívom fel az építési osztályt, közösen megünneplendő beszélgetésünk egyhetes jubileumát.

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!