Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Hiába írsz a mellékhatásokról, ezeknek mindegy... annyit fog fel belőle, hogy csodaszer és valamit gyógyít. Emlékezz azokra, akik adakoztak Isaura kiszabadítására...
Hiába szórod az információkat a veszélyekről, mellékhatásokról, azt nem olvassák el viszont amikor baj van, jönnek pörölni.
Csak a mellékhatásokról írtam. Semmit nem szóltam arról, hogy mire használható még.
Lehetne figyelmesebben olvasni?
Mégegyszer felteszem a kérdést, elismerve, hogy nektek mindig igazatok van, amit el is várunk tőletek, irjak be mégegyszer a fecskefű hasznos és veszélyes tulajdonságairól? Vagy ne kérdezzem meg, csak írjak....
Nem a törölt hsz visszaállítását kérem, nem kell igazat adni nekem, nem kell megalázkodni, nem kell feladni a moderátori elveket. Beírom ide amit lehet tudni róla, ha akarjátok beteszitek hsz-ként, ha nem akkor kezdem elölről!:::)))
Nézd... az alapvető probléma az, hogy az emberek hülyék. Úgy nagy általánosságban.
Hiába szórod az információkat a veszélyekről, mellékhatásokról, azt nem olvassák el viszont amikor baj van, jönnek pörölni.Sajnos ezek nem egyszerű dolgok így, jobb az elővigyázatosság, mielőtt valami funkcionális analfabéta bajt csinál magának...
Volt egy kérdés, honnan lehet vérehulló fecskefüvet szerezni. Előbb-utóbb megtalálja, hogy szinte mindenhol az országban, akár az árokparton is. Tény.
" Óvatosan kell vele bánni, kontakt méreg." -írtam.
Ezzel nem receptet cserélgettem, hanem fontos figyelmeztetést írtam be. Magam is tudom, hogy a gyógyászatban nagyon elterjedt, és igen hatékony gyógynövény. Nem az ellenőzött, gyógyászati készítményekben való alkalmazásától óvom betegtársaimat, hanem az árokparton való szedéstől és használattól.
Ezer helyen le van írva felhasználási területe, alkaloidjai stb. Te egy általános leírást idéztél be. Most én egy másikat:
Horst Altmann: Mérgező növények, mérgező állatok c. könyvéből:
"Mérgezési tünetek: Külsőleg a bőrön hólyagok és daganatok képződhetnek. Elfogyasztva az egész emésztőrendszeren heves ingerhatás tapasztalható ( gyomorégés, fájás, rosszullét, hányás, véres hasmenés). További tünetek: nagy mennyiségű vizelet, szédülés kábultság, keringési zavarok. Kollapszus miatt halálos mérgezés is lehetséges.
Mint láttátok saját példámat hoztam fel. Kínosan ügyelek arra, hogy ne olvasott, hallott félinformációkat írjak be. Mindig tényeket, saját tapasztalatokat osztok meg másokkal. Rendelkezek a két és fél évvel ezelőtti mérgezésem orvosi dokumentációjával is. Nem belsőleg használtam....
( Előző kimoderálásom is tények bejegyzése után történt. Tudom, hogy a mellékhatások előfordulása statisztikai adatokon alapulva szerepel a tájékoztatóban. De azt is tudom, hogy azok a sömörösök, akik elfogadták a Methotrexat, Oradexon stb gyógymódot, velem egykorúak lennének. Azt a tényt írtam be, hogy ők már nincsenek velünk.... Ez elég riasztó, le is mondtam arról, hogy visszakerüljön a beírásom. Off.)
Kevés ember van, aki több mint negyven éve szenved ebben a betegségben. Ha visszanéztek hozzászólásaimba, láthatjátok, hogy minden amit beírogattam, saját tapasztalmány. ( Kivéve a kötözködők elhajtását.:)) Nem vagyok szószátyár, szerintem ez a leghosszab hsz amit valaha is beírtam. Amikor úgy döntök, hogy megjelenítem magam, annak oka kell legyen, főleg ebben a fórumban.
Fölteszem mégegyszer a kérdést: Ismételjem meg szabatosabban a kérdéses hsz-t?
Szerinted igen. Ismert gyógynövényről van szó, gyógyszerészetben használják (nemrég még doktorit is írtak belőle).
Vérehulló fecskefű /Chelidonii Herba/ - Epehajtó, görcsoldó (tisztán magukból a drogokból nem szabad teát készíteni!) keverékben is orvos tanácsa szükséges. Külsőleg a friss növény nedvével szemölcsöt, tyúkszemet írtanak.
Nem támogatom a nem ellőrzött receptúrák csereberéjét.
Nem jeleztétek a toxikológiai vonatkozásokat (amik vannak) és azt, hogy mikor kell orvossal konzultálni. Szép dolog ilyen recepteket csereberélni, de ellenőrzés nélkül megvan a veszélyük.
Amennyiben nekem adtok igazat, és nem reklám alternatívát ajánlani a fogyni nem tudók részére, kérem az offtopic hozzászólások törlését, és tulajdonosaik tiltását a topikból. Amennyiben reklám, elnézést kérek, és kérem a topik törlését.
A PoliDiliből átszabadult fikanickek véleménye valóban biztosan sokat számít. Nem reklámozok, vényköteles szert nem is lenne értelme, csak ez az ellentmondás szökevény úrnak még nem tűnt fel.
Vényköteles gyógyszer burkolt (?) reklámozása nem tudom szabályba ütköző-e de a topicnyitót kivéve eddig a hozzászólók egyöntetűen ellenzik a további létét. Kérlek szépen kukkants be!
valami gond lehet a fórummotorral, az utolsó két (törölt) hozzászóló alighanem nem tudja olvasni a topikleírást. pedig itt van fenn. De bemásolom mégegyszer:
itt az SOS fórumcsoport ügyeivel foglalkoznak. Mással nem. stb.
Ok, fogalmazd meg milyen topikleírást szeretnél - de ne itt hanem a kérdéses topikban - és még pár aktív nick támogassa - a támogatás ne hosszu beirásokbol álljon, hanem egy Igen beirásbol válasznak arra a beirásra, amiben te megfogalmazod a topikleirást.