Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Köszi a bókot, de nem főállásban nyomom. Ma ráérek éppen meg vasárnapig szintén, de jövő héten vidéken leszek és csak hétvégén leszek. Addig majd mások próbálnak segíteni.
1. Nem tudom, hogy a saját POI-k miért tűnnek el, én még nem próbáltam, mert nem vittem fel sajátot. Majd kipróbálom egyszer. Addig ha valaki tudna példát mondani erre, akinek van saját POI-ja, hogy nála mi a helyzet hard resetnél, azt megköszönnénk!
2. Várd meg, míg látja a műholdakat, akkor már a saját helyzetedet kell hogy mutassa. Ha mégsem, akkor kell hogy láss egy kört, benne egy "Követés" felirattal. Ha van, akkor kattints rá, és a jelenlegi helyzetedre ugrik a képernyő. Legalábbis nálam így van.
4. Nálam már volt rajta más is és simán feltelepült.
Igen, erre van a firmware frissítés, állítólag sok esetben használ, bár van 1-2 telefon, amit nem szeret. Van aki azt írta, hogy szinkronizáláskor hagyta a készülékeket dolgozni és 4-5 óra múlva sikerült is. Nem szabad közben kikapcsolni. ha van időd, akkor hagyd őket te is több órán keresztül, csak legyen mind a kettő töltőn!
A térképeket lehet egyenként is frissíteni, max. kiírja, hogy vannak elavult térképek is. Új térképet csak úgy fog elismerni, ha felteszed a törést is.
Akkor lehet, hogy úgy jártál, mint va-tibor, hogy elhajlott egy tüskéje az USP portnál. Nagyítóval és egy tűvel megoldotta. :-)
Ha a térkép oldalon nem látja a műholdakat és a földgömbös oldalon igen, akkor nem tudom, hogy mi lehet. Próbálj csinálni egy hard resetet, hátha magához tér.
Janimano, köszönöm a gyors választ! Te már főállásban nyomod?:-)
1) mentés van, de törés után egy darabig nem csinálta, más lehet a gond. Talán a hidegben az autós tartónál a kontaktok bolondulnak meg. Igazából az a kérdés, hogy a hard rsetnél miért tűnnek el a saját POI-k és a publikusak meg nem?
2) Igen, valóban, de pont az a lényeg, hogy most a koordinátákra kattintva nem azt kínálja fel, ahol vagyok, hanem valami olasz címet (É45 K: 9) MIndegy, csak gondoltam, megint meg tudom csinálni 2 kattintással és nem kell bepötyögni 5 tizesedig.
4) én úgy vettem ki stopword kolléga szavaiból, hogy csak az ő progija lehet az SD-n installkor...
Az 1. pontodra nem tudok mit mondani, nem hallottam még ilyenről. Nem hiszem, hogy a törés csinálja, bár megér egy próbát, hogy állítsd vissza az eredeti állapotot (remélem a törés előtt csináltál mentést), és akkor kiderül, hogy jó lesz-e.
2. Az Otthon/Munkahely adatokat bármikor lehet újra szerkeszteni és a nevet is átírni, így szerintem újra be tudod rakni a komplett szélességi/hosszúsági fokokat.
3. Igen, ennyire gáz az aksi. Bekapcsolva nekem is max. 1 óra, de kikapcsolva 4-5 napot simán elbír.
4. A stopword hacket szintén a kártyára kell rakni, ezért nem érdemes onnan törölni, ha ráfér.
Köszi a segítséget,most még marad,mert most már újra van térkép.:) Kérdésem az,hogy akkor hogyan tudom a telefonról a névjegykártya adatait átvinni a MIO-ra,ha minden alkalommal lefagy....:( (nem erre volt írva megoldásként a firmware frissítés?) A másik a térképek frissítése,főleg a magyar érdekelne,vagy egyáltalán lehet egyenként frissíteni,vagy csak az összeset egyszerre? Az USB kábel tuti jó,mert egy telefon meg egy fényképező hibátlanul működik róla,csak a MIO frissítőprogramja nem látja rajta a C720-at.:(((
Gondom van. A Magyarország térkép helyett ( ami rajta volt) felmásoltam az augusztusi verziót. Inditás után ki is irta, Hogy "Egy vagy több térkép zárolva van" Ezzel nem foglalkoztam tovább, letöröltem és visszatettem a korábban lementettet. Most be jön a térkép, de a GPS ikon hoszabb idő után sem vált át zöldre, holott ha az ikonra rá megyek alatta feljön a földgömbös oldal és rajta "zölden" virit 10 db műhold meg a bal alsó sarokba zölden villog a kis lámpa. Mi lehet a probléma, hogy a GPS a térképoldalon nem él ?
1) 1-2 napja azt csinálja, hogy amikor beteszem az autós tartóba, akkor kikapcsol és csak hard reset segít, ekkor persze a beállítások elszállnak, de ami nagyobb baj, a saját POI-k is. Ill. ma a képernyő egyik felén furcsa, fehár csíkok voltak - kb. mint egy sérült, törött display - és megint csak HR. Kérdéseim: miért csinálhatja, ill. normális-e, hogy HR esetén a saját POI-k is eltűnnek.
2) Továbbá: az Otthon/Munkahely pontokat múltkor nagyon praktikusan úgy tudtam megadni, hogy amikor ott álltam, akkor a Koordináta menüpontot kiválasztottam és így berakta halál pontosan a megfelelő kedvenc pontnak, nem kellett nekem beírni a komplett szélességi/hosszúsági fokokat. Most viszont - fenti okok miatt - rebootot követően ugye újra meg kellett adni ezeket, és mivel még nem látott a műhold, ezért az alappontot adta fel, valahol Olaszországban, így ezt sikerült megadnom Otthon-nak is és Munkahelynek is - és most már nem tudom cserélni fentebb leírt módon, azaz nem írja át az éppen aktuális tartózkodási helyemre. Persze meg tudom nézni a műhold "menüpontban" a koordinátákat és azt be tudom pötyögni, csak ez így nem túl elegáns.
3) Akksi mindenkinek ENNYIRE gáz? Kikapcsolva is magától lemerül 1 nap alatt és ha nincs töltőn, akkor bekapcsolva meg max. 40 perc?
4) Mivel csak az az SD kártyám van, amit adtak a WEU-hoz, szerintetek megrizikózzam, hogy lementem PC-re a tartalmát, törlöm, felrakom a stopword hacket és megint visszarakom SD-re a licenszelt szoftvert?
Nem hiszem, hogy működni fog, de kipróbálhatod. Ha nem jön be, akkor írd vissza az eredetit (előbb érdemes kimenteni). Az új térképek csak törés után lesznek jók.
Mi a véleményed arról hogyha az ftp-ről lementett újabb Nagyarország térképpel felüliratnám a jelenlegit, illetve a Szlovénia térképet bemásolnám a c720 Maps könyvtárába. Működne ez rendesen hibaüzenet nélkül ? Próbálta ezt igy valki ?
Korai lenne kidobnod, ha látod a C720-at total commanderben töröld ki
a "PIMContacts.pcd" file-t és a problémád megoldódott.
Nekem ez volt a megoldás ugyanerre a problémára.
A firmware frissítéssel óvatosan, mert az R40 firmware frissítése után a miomapra HardwareIDerror-t fogsz kapni, lásd az én esetemet (ha visszaolvasol).
Ezután már csak tört miomap fölmásolásával tudod használni a térképprogramot.