Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Csak a krómozás minősége a kérdés. Megéri-e Fémépítőt választani szemben az Innopress-el. Te másként éled meg a GRP-t, mint mi. Ez egy dolog. Az egy másik, hogy tényszerűen jó lett-e a króm v. sem, függetlenül attól, hogy virágállványon, motorbicikli lökhárítóján v. éppen egy GRPK-n leledzik.
"Muszáj volt homokfúvatni?"
Sajnos igen. Kémes felület kellett. Tudtam, hogy ez kissé bársonyosabb lesz, de IMHO, épp ez a dolog érdekessége (nem mondom, hogy szépsége, ugyis belekötsz! :-)) és ettől izgalmas a felület. Erre felhívták a figyelmemet. Lehetett volna polírozgatni, de szándékosan nem akartam. IMHO, így kellemesebb - számomra - a fogása, jobban tapad a kezembe.
Másik: ez kemény és nem díszítőkróm. Előre tudtam, hogy ez matt lesz, nem fényes. Nem is baj, célzásnál nem csillan meg a szánon a napfény! :-))
Hogy hogyan add be az asszonynak ? Hát először is előkészítesz tíz lepedőt a " nekem bezzeg nincs egy rohadt rongyom " című műsorszám javadalmazására. Azután megpróbálsz nagyon szép lenni. Okos úgy se lehetsz ...
De szar neked (is). Gagyi acél a tök jó spiáter helyett! :-))
Asszony úgysem ismeri fel. (Enyém nem) Pisztoly-pisztoly. Csak arra kell vigyázni, hogy ha eddig nikkelezett csoda-spiátered volt, a fekete azért női szem számára is éles különbség! :-))
GRPK csínosítási projekt alább található.
Próbáld gázzal is. Az én GRP-m riasztóval hibátlan, gázzal esetenként csinált akadályt... GRPK-m még nem próbáltam (IMHO, te is azt vettél, a GRP nagyobb, van benne passzív ütőszegbiztosító és 49.000.- FT, azaz jó 9.000-el drágább, mint a GRPK)
Ma megvettem a GRPK9-emet, mert nem bírtam élni nélküle. Kezdődik a csiszolgatás, sorjázás stb. Eddig fiocchi riasztóval ok., szánakasztó és a tár adogatólemez-nyúlványa jól műxenek. (A FÉG-nél 40E Huf, Frommeréknél 50E.)
Amúgy nekem is emlegette a FÉG-es eladó a Marschalkó-féle fát! Bár az még ráér, nem azzal kezdem.
Sajnos, nincs nagyobb, szándékosan e-mail méretben készítettem. A gépem nem bírta a vakuzást, lemerült. Csak kikaptam egy gyors ötlettől vezérelve reggel a szekrényből, korábban a gyereket fotóztam, csak nem nagyon töltöttem fel az akkut. Ha szeretnéd, holnapra megpróbálok készíteni nagyobbat, de jelezd, mi legyen a fájlméret. A Coolpix775 kb 1-1,5 Mb körüli fájlokra képes. Ha jobb kell, A1-el lehet akár RAW fájl is, akár 7-8 MB/db v. tiff kiterjesztésben még nagyobb is :-)).
A működést a krómozás, úgy látszik, nem befolyásolja v. csak kissé. Nekem a FÉG is rakta össze (volt egy apróbb gondom is elhozatalkor, amit helyben háríttottak - RULEZ, tényleg korrektek voltak!) és a fegyvert ki is próbálták (úgyhogy én este pucolhatok fegyvert :-((). Szóval műxik. A helyretoló rugóból csíptek le, de ez lehet szokásos/kötelező GRP tuning is. Én még nem próbáltam, annyira friss a project.
Közvetlenül a HÉV végállomás után (ha kifele mész) át a síneken a váltóház v. mi az ördög után. Pontosan közvetlenül egy lámpa-zebra után RÖGTÖN. (Kapura egyébként ki vannak írva, de ha gyorsan mész, nem biztos, hogy időben észleled) HÉV-re vigyázz! :-))
Még nem, mert eszembe jutott, hogy előbb értekezni kell Mikével, mi menjen krómozásra, utána tudok velük tárgyalni. Akkor mindjárt viszem a GRP-t is, a dobot meg otthagyom, ha van feketekróm, elhozom, ha nincs.
Amin személy szerint erősen gondolkozok az a P9R féle PA-sítás. Ez a fémépítő fedőnevű akció hol, s mint rendel. (Bocs, ha már volt róla szó, most állok majd neki visszaolvasni a lemaradásomat).
A működőképességet mennyire befolyásolja a szánvezető lécek, illetve hornyok krómozása?
(most vettem észre, FÉG-ék igazított a helyretoló rugón - vágtak belőle :-), gondolom, kellett az üzembiztos működéshez. Na mindegy, majd gázzal is tesztelem valamikor a közeljövőben)
Fényképező volt nálam, de nem jutott nekem sem eszembe a napnál való fotózás.
"fekete króm"-ot vállal a Fémépítő? Beugrottál hozzájuk?
Bauci! Hogy én milyen hülye vagyok, hát el kellett volna vinni a fényképezőgépet, és ott, a napfénynél egy pár jó fotót csinálni.
Nagyon szép lett, itt a képeken nem jól jön ki a fénye és a famarkolat szépsége. Ha hozzáadjuk a homokfúvást meg az egyebeket, akkor is a teljes keménykróm 5 rugón belül van.
A kocsiban nincs internet elérésem, hogy e-mail-t tudjak neked küldeni, a telefonszámod nem tudom.
Én péntek reggel 7.30-8.00 között fogom hívni a Fémépítőt (arra fele fogok elmenni), és ha elkészült, vissza a FÉG-be, 8.15-8.30 MAX!. Tehát ez számodra azt jelenti, hogy amennyiben adsz elérést, nagyjából ebben az időintervallumban kell gondolkodnod. Amikor hívlak, lehet, hogy célszerűbb a FÉB-hez menned, de egyeztethetünk... Nekem reggel igen limitált az időm.
Úgy szétszedve, alkatrészenként szerettem volna látni, ha esetleg délelőtt már mehetsz érte, én 15 perc alatt ott lennék. Egészen 11-ig jó lenne, fél 12-től megyek a Kapszliba körülnézni.
IMHO olcsóbbak, hiszen P9R írt 15e tokkrómozásról, ha jól emlékszem, talán Zoller-nek volt 6e körül a kakas, tárrögzítő, sátorvas és elsütőbillenytű (lehet, hogy tévedek ebben, nem olvstam most vissza)
Ha igaz a 3e a tokra, szánra, sátorvasra és elsütőbillentyűre, akkor a Fémépítő nagyon oké.
Hunserv vetette fel, hogy lehet, hogy nem 10 mikront kapok, csak 5-öt, de hát ez már bizalmi elv, az Innopress-nél sem tudom ellenőrizni. FÉG-nél a Fémépítőt ajánlották, ebből feltételeztem, hogy annyira megbízhatatlanok nem lehetnek.
A puding próbája egyébként az evés, meglátjuk, Fémépítő mit tud a végén és mi lesz a számlán....
Pénteken kell érdeklődnöm, ha akkor át tudom venni, egyúttal vissza is viszem a FÉG-hez, ahol össze szerelik, sőt, az esetleg a krómmal, szennyeződéssel telítődött furatokat is kipucolják. Tehát, ha minden jól megy, akkor kb. jövő hét eleje, közepe, hogy egybeszerelt pisztolyom lesz. Akkor tudom megmutatni vagy fotót feltenni róla. Egyébként a Nyugati tér környékén dolgozom, ha élőben szeretnéd látni.
Nem tudom, szerintem kérdezz rá. Ennyire én nem voltam igényes! :-)) Én semmilyen anyagot nem vittem. Dióból készült az EGP-m markolata, azt a gázos topikban láthatod, hogyan néz ki.
Elérhetősége:
Marschalko Denes 1165 Bp, Album u. 29 0620-435-9818