Persze, a zeneipar tönkreteszi a művészetet, stb, stb.
Viszont, ha nem lett volna erre ipar alapozva, a Genesisnek (pl.) a büdös életbe' nem lett volna pénze orgonára, cuccra, miegymásra!(Így is csak kb. hat lemez után lettek nullszaldósak!!!)
Mi meg egyáltalán nem ismernénk őket!
IMHO a maradandó érték létrehozásához nem elég zenetanulás... A progresszív zenéhez is mint minden más értékes zenéhez egyfajta életszemlélet szükségeltetik, ami szerintem belőlük hiányzik. És ez nem olyan, amit csakúgy felszed magára az ember..
Éppemiatt az ugrabugrik kevéséből lehetne tényleg jó zenész.
Na ne fárassz, ehhez azért gyakorolni kell, meg zenélni rengeteget, élőben+ ilyenek, ezt Kozsó nem tudná megcsinálni. Ha meg nekiállna az összes értéktelen "zenekar" bőszen zenét tanulni, akkor meg lehet, hogy maradandó értékeket hoznának létre.
Akárkik is voltak azelőtt.
A felszínrekerülés azonban magában hordaná a "zenegyárosokat" is, azaz Kozsó csinálna progresszív zenét és én abból nem kérnék:-)
Ha belegondolsz régen azért volt jó, mert nem volt túlsok zenekar, de azok nagyrészt igényesek voltak. Most jönnének a szarok is:-(
Nem értek egyet. Én nagyon is csípném, ha mondjuk elmennék egy házibuliba, és ott egész este olyan zene menne, hogy a régi Genesis lenne közülük a legigénytelenebb...
Gondoltál már rá, milyen lehetett 1974-ben a világ boldogabb felén? Amikor a top ten kb. úgy nézett ki, hogy Emerson, Deep Purple, Pink Floyd?
Én voltam eleget underground is. Ha nem kellene műfajt váltanom és felszínre kerülnék vele, én nem tiltakoznék.
Picture of a demonstration Hammond, showing the tonewheels, drawbars and keys. Hooked to an amplifier, this was a complete, albeit limited Hammond organ!
A Scenes egyébiránt tényleg jó nagyon, örülök, hogy az énekes énekel és nem virnyákol rajta.
Ám az nagyon nem vintage cucc...
Viszont, ha valaha is lesz progresszív feltámadás, az nem kis részben a Dream Theaternek lesz köszönhető!
Off:
A Telegrammot nem ismerem, az valami remix album?
On
Ha sokat nézegeted a topicot, tuti hozzá fogsz tudni szólni a Hammondhoz...
Legalább annyit, hogy: De szép!
Vagy szerinted nem?
A Vespertine helyett a Poston keresd ezt a részt inkább...;-) Utolsó track, "Headphones".
A Telegramos verzió egyébként sokkal ütősebb.
Helységből mekkora kell? btw, ha már a Hammondokhoz nemtok hozzászólni...
hangfalak/erőlködők nélküli helyet lehet tudok segíteni.
De lehet hogy nem. :-)
101!!!
Szintén off:
Én inkább a Homogenicet, vagy a Postot hallgatnám a helyedben:)))
on
Technic:
Próbált valaki Roland VK-8 műhammondot? Egész jó... vicces volt, nagyban próbálom rajta a Kotta nélkül szólót, erre megjelenik mellettem a Presser(!), épp valami zongorát mutogatott egy embernek.
Be sajnáltam, hogy nem volt kinn a cucc erősítőn...!
Két napra rá a Somlót láttam az Ortopédiai Klinikán...vonzom az LGT-t?:))))