A felszínrekerülés azonban magában hordaná a "zenegyárosokat" is, azaz Kozsó csinálna progresszív zenét és én abból nem kérnék:-)
Ha belegondolsz régen azért volt jó, mert nem volt túlsok zenekar, de azok nagyrészt igényesek voltak. Most jönnének a szarok is:-(
Nem értek egyet. Én nagyon is csípném, ha mondjuk elmennék egy házibuliba, és ott egész este olyan zene menne, hogy a régi Genesis lenne közülük a legigénytelenebb...
Gondoltál már rá, milyen lehetett 1974-ben a világ boldogabb felén? Amikor a top ten kb. úgy nézett ki, hogy Emerson, Deep Purple, Pink Floyd?
Én voltam eleget underground is. Ha nem kellene műfajt váltanom és felszínre kerülnék vele, én nem tiltakoznék.
Picture of a demonstration Hammond, showing the tonewheels, drawbars and keys. Hooked to an amplifier, this was a complete, albeit limited Hammond organ!
A Scenes egyébiránt tényleg jó nagyon, örülök, hogy az énekes énekel és nem virnyákol rajta.
Ám az nagyon nem vintage cucc...
Viszont, ha valaha is lesz progresszív feltámadás, az nem kis részben a Dream Theaternek lesz köszönhető!
Off:
A Telegrammot nem ismerem, az valami remix album?
On
Ha sokat nézegeted a topicot, tuti hozzá fogsz tudni szólni a Hammondhoz...
Legalább annyit, hogy: De szép!
Vagy szerinted nem?
A Vespertine helyett a Poston keresd ezt a részt inkább...;-) Utolsó track, "Headphones".
A Telegramos verzió egyébként sokkal ütősebb.
Helységből mekkora kell? btw, ha már a Hammondokhoz nemtok hozzászólni...
hangfalak/erőlködők nélküli helyet lehet tudok segíteni.
De lehet hogy nem. :-)
101!!!
Szintén off:
Én inkább a Homogenicet, vagy a Postot hallgatnám a helyedben:)))
on
Technic:
Próbált valaki Roland VK-8 műhammondot? Egész jó... vicces volt, nagyban próbálom rajta a Kotta nélkül szólót, erre megjelenik mellettem a Presser(!), épp valami zongorát mutogatott egy embernek.
Be sajnáltam, hogy nem volt kinn a cucc erősítőn...!
Két napra rá a Somlót láttam az Ortopédiai Klinikán...vonzom az LGT-t?:))))
Művelt ember:)
Björk szöveg, igen!!!
A honlapotok az extrán van, tévedtem.
Nekem egykutya, mindkét szerveren van egy-egy teljesen egyforma honlapunk...
KKNC-vel Dream ügyben nem vitatkozom...
Újabb adalék: J.C. Superstar!!! Főleg a What's the buzz...Dejódejó! Szerintem fogunk mi még Superstart játszani koncerten!
Ja,és lehet,hogy Rudess nem "Hammondozik",de a vele készített első, Scenes from a memory című album szerintem minden idők legjobb CD-i között van.És arra ő is zseniális dolgokat írt,és szerintem változatosan is.
Az egyértelmű,hogy a Kevin Moore-os időszak volt a legjobb.Az az ember egy zseni.A legegyszerűbb témái is tele vannak érzelemmel.
Viszont Rudess is nagyon jó a maga nemében,és jól jártak vele.
Sherinian nagyon nem illett oda sem emberileg,sem zeneileg,pedig zenésznek ő is nagyon jó.
Hát szerintem sokat vesztettek az új billentyűssel...
Unalmas lett a Dream, és önismétlő. A zongoratémák meg mindíg ugyanolyanok:-((
Derek-el csináltak valani újat, de az igazi akkor is Kevin Moore volt...
Hammond: hallgasd meg a 6 o'clock-ot az Awakeről!!! Az a legállatabb:-)
Közben írok pár Hammondos dolgot:
Deep Purple! Most épp a Book of Taliesyn-t hallgatom, teljesen jó, ősi hangzású, a standard Purple hard rock albumoknál némileg progresszívebb hangzású dolog.
Aztán pl. az István, a Király! Ott is van végig, csak néha hátra van keverve. De Illésekben is van, most pl. a Human Rights jut eszembe, az is egy jó kis album, csak a Kéglidalt kellett volna lehagyni róla, az inkább hatvanas, mint hetvenes évek jellegű.
Legjobbak között van nálam: LGT: Ringasd el magad.
Pl. A szerelem börtönében, nem is beszélve a Kotta nélkülről...
Közben az jutott eszembe, hogy a Hammond az egyetlen billentyűs hangszer, ami rockzenekarban az elektromos gitárral egyenértékű tud lenni- a torzítás és a rengeteg modulációs lehetőség miatt. Ma a billentyűsök vagy szőnyegeznek, vagy szólóznak, de riffeket nem szoktak játszani!
Ezért bírom pl. a Dream Theater: A Change of Seasons lemezét, az hemzseg a Hammondoktól...
Az új billentyűs ugyan szerencsére nem úgy mozog, mint egy...(moderáltam magam:)), és jobban illik a zenekarba-jobb dolgokat is ír-de az orgonaüvöltés nagyon hiányzik!!!
Egyébként pont Neked írtam, nézd meg a nexusos honlapról elérhető mail fiókodat... de lehet, hogy ott már csúnyákat gondoltam, ne vedd túl komolyan:))))