Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az ő szervezete fel tudja-e dolgozni a tejet (tejtermékeket) vagy nem. Nem vagyunk egyformák: van akinek nagyon hasznos, van akinél komoly betegség-tüneteket vált ki.
"Ezt úgy kell értsem, hogy ex catedra kijelented, hogy aki nem eszik húst, annak a szervei nem működnek 100%-osan?"
Nem, ertsed ugy, hogy akinek a szervei "kozel 100%-on" mukodnek, az egyszerre beteg, vegez fizikai munkat, gondolkozik, emeszt es taplalkozik, stb.
"Ezeket ugyan közel hasonló módon megtalálhatjuk az ennyi idős magyar férfiak nagy számánál is, de valahogy az én környezetemben nem ilyeneket látok."
Ez igaz, nem vitatom, csak neha ugy nez ki, ha akarnad sem tudnad latni a "kiveteleket" (kiegyensulyozottan taplalkozok).
"Csak azért mert egy-két elmeháborodott megélt akár a 100 éves kort is így. "
Ez volt a lenyege a dolognak, bar en meg veletlenul sem fogalmaztam volna ilyen durvan. Lehet, hogy nincsen nagy kulonbseg a szaz evig bojtolok es szaz evig cigarettat szivok kozott?
"Nem érdekes egy olyan idea, hogy, ha a betegségeket okozó élelmiszereket (...) kiszűrjük, akkor milyen életminőséget kapunk? "
Es az nem erdekes, hogy ezek nagy resze jelentosen javit(hat)ja az eletminoseget?
(Mondjuk a gyogyaszati mergek alatt nem tudom, hogy milyen elelmiszert ertettel...)
Stílusgyakorlatok Stoner
(mint tudjuk, a stílus az ember maga .)
-és gyerekes ellenkezésetek dacára
-Mondasz olyan dolgokat, amitől nekem, ugyan nincs nevethetnékem, mert már eleget hallottam, de nem felel meg a valóságnak.
-Címeres marha az, aki felnőtt homo sapiens létére marhának a tejét issza
-Te valószínű soha nem fogod megpróbálni. Pedig rád férne.
-Mulatni? Akkor milyen lehet, ha dühöngeni akarsz? Csibém!
-Olyan nehéz egyesek felfogása, hogy az már őrület. Rögeszmék, mindig és mindig.
-Épp a magadfajták miatt jutottunk ide. Igen.
-Ezt kapd el! Van még...
-Pregnáns lenyomat. A cinizmus él, élni fog.
-És még sok más ember is, aki nem fog fel semmit....
-Az a folyamat, ahogyan a nyílvánvaló tényeket a tudomány felkent papjai, a tudós urak megpróbálnak elferdíteni és az értelmüket összezavarni, nem mai keletű, de ma sokkal erőteljesebb. Nem vagyok jós, de ezt már elég régen megjósoltam, hogy így lesz. Akik a saját szeszélyeiket, felelőtlenségeiket testükkel szemben, de a többi emberrel szemben és a bolygóval szemben is még sokáig fenn akarják tartani, félnek attól, hogy esetleg nekik is muszáj lesz valamit ezeken változtatni, támadásba fognak lendülni.
-Ez a rúgás, amit magad követsz el magad ellen. És ott van az a kisleányka...
-Még tanulj, kicsit.
-Te pedig vak.
-Mikolt Fiam!
-Kiscsibéim!
És mondjátok csak, meddig maradtok még? Egymást marjátok, mint a patkányok? Mert én már bőven megelégeltem a sötétséget. Megyek a fényre. Együtt jól el lesztek.
-Az innuitok, nem azok, akik narancslén,banánon, kólán és dobozos sörön élnek, meg lazackonzerven, hanem akikről beszélsz. Nos: A nők... 8 éves korukban teherbe esnek, azután szoptatják... az egész kolóniát, majd iszonyú kínok között fekélyektől borítva, vakon, fogatlanul 35 éves anyókaként meghalnak. Követésüket javaslom. Kiváló eszkimó válna belőled.
-Látod, Tőled se telik más, mint ez a civilizációs leckegyüjtemény.
...
az jutott eszembe, hogy volt amerikában egy ilyen pasi mint te lehetsz, azt hiszem vízkúrákkal foglalkozott, szanatóriumot működtetett, reggel jeges vízben úszott, tökéletes volt a vérnyomása és az egészsége és kb. ugyanekkora hanggal dicsekedett vele, mint te.
Kissé fasisztoid módon lenézett mindenkit, aki nem követte az ő tanácsait. Nagy kultusza volt.
Aztán egy reggel, miközben tökéletes egészséggel úszni ment, fejesugrás közben szívinfarktust kapott és a vízbe már holtan érkezett.
Nem lehetne csak egy kicsivel kevésbé fennhéjázóan viselkedned? Tudod mindenki meghal és a tökéletes egészség hirdetőit ez a természeti tény igen kellemetlen helyzetbe hozza nézeteik valóságalapját illetően...
Nem vontam soha kétségbe a biológiai tájékozottságodat, csak annak egyoldalúságát kritizálom, mint most is. Talán ezt vitának is nevezehetjük, bár kissé neuralgikus... Némi logikai töréseket is vélek felfedezni az okfejtésedben.
Bar sorral lejebb irtad, hogy "bekapcsol" az immunrendszer, ha hust eszunk. Ha valaki nem eszik hust, mar messzebb van a 100%-os mukodestol..
Ezt úgy kell értsem, hogy ex catedra kijelented, hogy aki nem eszik húst, annak a szervei nem működnek 100%-osan?. Épp az ellenkezője igaz. Az ember nem rendelkezik olyan erős gyomorsavval, ami a húst képes tökéletesen megemészteni, de ezt nem kezdjük újra... Nekem a tökéletes működés a vérnyomásból, a tökéletes anyagcseréből, ami szinte a legutóbbi időkig ilyen jó nem volt; a fizikai erőtől és aktivitástól, a látásélességtől, a gondolkodás minőségétől, hogy csak pár egyszerű tételt felsoroljak, függ. Ezeket ugyan közel hasonló módon megtalálhatjuk az ennyi idős magyar férfiak nagy számánál is, de valahogy az én környezetemben nem ilyeneket látok. A tüdővel pedig ne gyere! Ez egyszerűen elmebetegség. A logika és a józanész kifacsarodása, hogy az ember, aki már a sejtjeibe is belelát, kiterítve látja a dohányos ótvaros tüdejét, az első pillantás után nem dobja ki az összes dohányárut, és nem veri a fejét a falba. Csak azért mert egy-két elmeháborodott megélt akár a 100 éves kort is így. Mindegyik a dohányzás okozta érbetegségekben hal meg. Meg a többi marhaség miatti betegségekben. Meddig élhetnének ezek az emberek mindezek nélkül? Nem érdekes annak kutatása, hogy az embernek van-e esélye másfajta életre, mint a kommersz és elgépiesedett városi, vagy a városiasodó falusi embernek? Nem érdekes egy olyan idea, hogy, ha a betegségeket okozó élelmiszereket (tej, hús, tojás, cukor, finomított élelmiszerek, alkohol, vegyszerek, gyógyászati mérgek, szükségtelen beavatkozások a biológia renmdszerbe pl.) kiszűrjük, akkor milyen életminőséget kapunk? Nekem érdekes, sőt azt is tudom, hogy hasznos, mert már többször is felhoztam: minden ódzkodásotok és gyerekes ellenkezésetek dacára az ember belátható időn belül kénytelen lesz, nem jószántából, hanem kényszerek hatására ezt a kényelmetlen utat választani. Akkor viszont már rendelkezésre fog állni elegendő adat arra, hogy ezt jóval korábban is megtehettük és meg is kellett volna tennünk. Sajnos az ember kábasága minden mártéken felüli.
Én a lovakon és a kutyákon is képes vagyok emberi vonásokat felfedezni. Tulajdonképpen bármely gerincesen, de ha nagyon megerőltetem magam, akkor a gilisztákon is. Ezen emberi vonásunkon alapszik a Walt Disney állatfigurás rajzfilmjeinek sikere ...
Azért Te sem vagy tudós, bár, ha az is volnál, még vallhatnál olyan nézeteket, amelyeket más tudósok megcáfolnának...Mondasz olyan dolgokat, amitől nekem, ugyan nincs nevethetnékem, mert már eleget hallottam, de nem felel meg a valóságnak. Finoman. Ez még nem lenne baj, ha nem olyan durván és alpári módon tennéd. Te a társasági életben is így kommunikálsz?
............
Visszatérve a témára:
"De egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy valaki párhuzamot vonjon az ember meg a csimpánz, az ember meg a nyúl, az ember meg a ló stb között... "
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezek mind a Föld nevű bolygó élőlényei, ezek közül, spec, a meg nem nevezett közöeli rokonunk, mondjam unokatestvérünk.. Neked is, ha akarod, ha nem, a bonobó. Ha nem látsz rajta emberi vonásokat, akkor valószínűleg hályog van a szemeden. Ennél sokkal tudományosabb érveket is felhoztak már tudományos filmekben. Aminek én legfeljebb nézője lehetek.
Az indiánok közül is voltak olyan törzsek, akik nagyrészt növényeken éltek. Láttam róluk is egy filmet. Sokféle magon és kaktuszokon éltek, de semmiképp nem voltak tiszta növényevők. Azt kell látni, hogy az állati ételek teljes megvonása és a konyhai mérgek és a finomított élelmiszerek elkerülése nagy változásokat okoz az emberi szervezetben. Ezeket a változásokat tudósok alig, vagy egyáltalán nem kutatják. Ezért csak az illetők tudnak róla beszámolni. Ez legalább olyan hiteles, mintha valaki pénzért résztvesz egy kísérletben, hogy mi lesz a testével, ha növényt eszik. Már írtam, hogy a Mars-expedíció tudósai kénytelenek lesznek növényeket enni és a tudósok ki tudták vélogatni azokat a növényeket, amelyek tökéletesen fedezik az emberek tápanyag és vitaminszükségleteit a 0 gravitáció, vagy a csekély gravitáció okozta csonttömegcsökkenés nélkül. Tehát biztosítják a megfelelő minőségű és mennyiségű kálciumot is. Olyan egyszerű, mint egy pofon: Képzeljük el a Földet egy űrhajóként, ahol korlátozott hely és táplálék áll rendelkezésre. Hosszú útra kell berendezkednünk. Mit vigyünk magunkkal? Szép nagy marhákat? Disznócsordát? Persze növeszhetünk húst is a laborban. Valahogyan ehhez a húsevőknek nincs kedvük. Lehet, hogy egy ilyen expedíció nyitja fel végre az emberek szemét, hogy másképp kellene sáfárkodni a földi erőforrásokkal is? Elég nagy ár lenne, de talán megérné.
"Ennél az életmódnál a szervek közel 100%-osan működnek."
Bar sorral lejebb irtad, hogy "bekapcsol" az immunrendszer, ha hust eszunk. Ha valaki nem eszik hust, mar messzebb van a 100%-os mukodestol...
"Azt nem tudom, honnan tudta meg, hogy mit tettek a férjével... "
Ennel meg erdekesebb, hogy hogyan tudta meg, mit tett a ferje magaval?
Tej: az emberiseg egy resze, hala egy evolucios valtozasnak kepesse valt megemeszteni a tehentejet felnott korban is. Ha a bonobok etrendjet evolucios okokbol is at erdemes vennunk, akkor a tejivast ugyanilyen evolucios okokbol miert nem?
"Azt értik meg nehezen a mindenevők (most ennyire konkrétan és kirekesztő módon..), hogy nem muszáj ezt mindenkinek így végigszenvednie. "
Azt nem ertik meg egyesek (es nem a vegetarianusok) hogy az oregedes termeszetes folyamat, ahogy az oregkori betegsegek is. Az eselyeken lehet valtoztatni, mindket iranyban, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek rakos vegetarianusok, es pl. "egeszseges" tudeju kilencveneves dohanyosok...
Címeres marha az, aki felnőtt homo sapiens létére marhának a tejét issza. Egyébként nagyon meggyőző a Te írásod is. Most kinek higgyek? Az ember, miközben szoptat, könnyen elapadhat a teje, ha szexuális életet él. De pl. régieknél a szoptatós anyák legalább egy hónapig nem mostak hajat, hogy ne legyen zavar a tejelválasztás megindulásában. Ugyanis a nők hajhagymáinál speciális női hormonok képződnek. Ezt is figyelembe kellene venni női problémák esetén, ha már erről esik szó.
Ennél az életmódnál a szervek közel 100%-osan működnek. Czeizel mondta egyszer: " Nem tudom, az ember, miért mindig betegségben hal meg?" Ez nekem is eszembe jutott már.. Van egy hülye és igen cinikus vicc is erre: " Nem akarok egészségesen meghalni!!" Vagy valami ilyen a poénja. Én ugyan nem akarok mindenáron (férjhezmenni..) meghalni, de lehetőleg különösebb megrázkódtatások és a környezetem utlkozása nélkül. Mindamellett, hogy én is és a feleségem is hosszadalmas és méltatlan szenvedéseket(minkét részről) okozó agóniában látta és látja el, nem kis áldozatok árán, felőrlődve, a szüleit. Ezt szeretném elkerülni. Azt értik meg nehezen a mindenevők (most ennyire konkrétan és kirekesztő módon..), hogy nem muszáj ezt mindenkinek így végigszenvednie. Több helyen is olvastam a vegetariánusok haláláról. Ferencsik Pista sem volt kivétel, habár nála a szívproblémák az utolsó időben sok gondozást igényeltek. Azonban egészen más, mint, aki lebénul, vagy combnyaktöréssel, tüdőgyulladásban hal meg, mielőtt tíz évig fekvő beteg, pl. Ez méltatlan. Oláh Andor is hirtelen halt meg, (fogyasztott tejterméket) Lajos atya agyvérzésben (fogyasztott tejterméket) halt meg 80-on túl, Roy Walford a kalóriaszegény, tápanyagdús táplálkozás atyja genetikai betegségeben (nem tudom mifélében) 78 éves korában, Paul Bragg, a böjtölés tudora 100 éves kora előtt néhány évvel. Ő még most is élne, ha nem ették volna meg a cápák... Nála és sokaknál az az érdekes, hogy súlyos betegség (tbc) leküzdésére kezdett el egészségesen táplálkozni. (Ferencsiknél fiatalkori infarktus és Bechterew-kór volt, amiből szinte teljesen kigyógyult...) Saját farmja volt, ahol mindent megtermelt. Ez lehet az ideális emberi lét. Bár a cápák körül nem kellett volna úszkálni... A nevére már nem emlékszem annak a bicsérdistának, aki régen a Vitrai műsorban többször is szerepelt. Ő is elég sokáig élt (80-on túlig) és a végén - leesett a cseresznyefáról... Szép halál..Ez nálam is meg, illetve le-eshetőség...
....
Bicsérdiről mendemondák keringenek, hogy élete vége felé sonkákat láttak a kamrájában... Minden lehetséges. Ő is csak egy ember volt. Bármi megtörténhet. Autóbalesetben halt meg. Ezután a gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább!!!
...
A felesége mellette volt, de eszméletét vesztette. Bicsérdinek erős vérzése volt, de képes volt megállítani, vagy lelassítani a szívműködését, hogy ne vérezzen ki. Mindez amerikában történt. Ma nem tudom mi a szokás...de akkor sure, is sure (lehet, hogy nem elég szabatos) alapon a mentőorvos egy nagy tűvel szívenszúrta. Felesége, mikor felocsúdott már késő volt. Azt nem tudom, honnan tudta meg, hogy mit tettek a férjével... Ezt még Ferencsik Pista mesélte. Utána lehet járni.
Eddig azt se tudtam, hogy a majmok véreznek, vagy sem. Azt mostanában tudtam meg, hogy csak az embernél létezika a menopausa. Azon kívül a téma eddig nem jött a képbe, de régen a Ferencsik Pista Gyermekeint táplálása c. könyvében már volt szó róla és pontosan ezeket írta le magyarországi vegan nőknél. Én is ismerek olyan vegant, akinek viszont semmi baja a menszeszével. Lehet sok minden a dologban, a cikk viszont azért jó, mert rámutat: nem kell a növényevő nőknek aggódniuk azért, hogy nem lehet gyerekük. Sőt: A múltkor írt egy hölgy, akinek ettől az étkezéstől rendeződött az évek óta húzódó meddősége. Nálam is volt és némi hezitálás után rájött a növényevés üdítő voltára. Ez azért komoly eredmény, azt hiszem. Ezt miért nem figyelitek? Azt még megmondhatnád, hogy a kedves gorillának, mennyi ideig tartó és milyen a vérzése? A természetben nem lehet olyan állapot, a terhességet is beleszámítva, hogy legyengüljön az állat, hiszen akkor a ragadozók könnyű prédájává válhat. Talán a gorillák ereje és az a tény, hogy élőhejükön nincs ellenségük (az embert leszámítva), magyarázhatja ezt a jelenséget. Vagy a termékenységük speciális volta... Nem tudom.
Ez azt mondja ugye, hogy a hust nem evoknek kisebb a szexualis energiaja.
Az erdekes azonban inkabb az ahogy kezdodik a cikk, es ezt meg vastag betukkel ki is emelik:
"Az amerikaiak közel egy százaléka soha nem eszik vörös húst, tengeri halat vagy csirkét, és közel harminc százalékuk vegetáriánus."
Ilyen buta cikk hogy jelenhet meg. Lehet hogy valamit csak elneztem, esetleg tul koran van, de az a 30%-ek vegetarianus mar eleve idetlen adat. Ez azt jelenti, hogy minden 3. amerikai vegetarianus. Elotte azonban azt irja, hogy az amerikaiak 1 szazaleka nem eszik voros hust, halat, csirket. Tudtommal a vegetarianusok nem eszik ezeket, szoval ezt az 1 szazalekot vegkepp nem ertem.
Ennyit errol a cikkrol, meg azokrol akik ezen a cikken nevetgelnek es ezert orulnek hogy ok esznek hust.
A cikk iroja talan azt akarta irni, hogy az amerikaiak 1 %-a nem eszik voros hust, tengeri halat es csirket, es ezek kozul 30% vegan. Legalabbis ez talan kozelebb lett volna a valosaghoz, mivel 2003-as adat szerint az amerikaiak 2.8%-a vegetarianus, akiknek az 1/3-a semmilyen allati termeket nem eszik.
Tigristomi, szerintem sokan egy olyan cikkre várnak, amelyik elmondja, hogy miért savasítanak/lugosítanak az egyes élelmiszerek, illetve hogy miért megbízható a nyál/vizelet pH-jának a mérése?
Szerencsere Nettomazsola talalt egy gyonyoru cikket errol a savas-lugos dologrol.
A 2391-es hozzaszolasa.
Ott szinte minden megvan. Tudnam talan ragozni de folosleges. Tobb mint 2 es fel eves cikk, ennek ellenere mennyi embernek kellett ezt magyaraznom, es mennyien jottek altalanos iskolas meg kozepiskolas suletlensegeikkel hogy mondjak a butasagaikat .....
Itt nem tema de van az A-Z -ig betegsegek archivumban ugyanott a TGY archivumaban az alternativ rakgyogymodokrol egy cikk, az is jo.
Az alábbi összeállításban a csillaggal jelölt gyümölcsöket nem szabad más ételekkel együtt fogyasztani. Ezek küls?leg savasak, bels?leg viszont lúgosító hatásúak.
pl a citrom
akkor nem tehetem pl az avocadoba? semmilyen etelbe?
A Természetgyógyász Magazin 2002. januári számában részletesen foglalkozott a szervezet sav-bázis egyensúlyának fontosságával, az emberek többségére jellemz? elsavasodás ártalmas hatásaival. Számos olvasónk és a TGYM Online több látogatója jelezte, hogy részletes útmutatást szeretne kapni, mely élelmiszerek savasító és melyek lúgosító hatásúak. Alábbi összeállításunkkal ebben kívánunk segíteni, külön is kiemelve a leger?sebben lúgosító hatású ételeket.