Keresés

Részletes keresés

diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.24 0 0 90
írok egyet, arra tudsz válaszolni
Előzmény: Slint (88)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.24 0 0 89
azért a mindcontrol tcsturnézott. az insane meg használja a va-ismeretségét, meg a zsoszit, amivel már harmadik hónapja féloldalas színes hirdetés mhh-ban (ami asszem szűk félmilkó)
Előzmény: livefast (86)
Slint Creative Commons License 2002.05.24 0 0 88
mélt hova lehet írni? ez a faszomazindexbe cím komoly, vagy nem?
Előzmény: diesel()diablo (43)
Slint Creative Commons License 2002.05.24 0 0 87
Én emlékszem, hal.
Előzmény: halcsávó (48)
livefast Creative Commons License 2002.05.24 0 0 86
Nem tudom, a mind control eddig milyen kiugrási lehetőséget harcolt ki magának. Nem épp valami 1g-s tehetségkutatóra izgultak, amiből nem lett semmi?
Ki is szállt az egyik énekes, nem?
Az insane felvett egy lemezt, de ezt nem minden csapat engedheti meg magának.
Legrosszabb esetben is egy jó minőségű demója lesz itt a nyertesnek, meg kap az egész mezőny némi médialehetőséget.
Legjobb esetben meg a Warner kiadja a nyertes lemezét valamikor.
Én a nagy problémát ott látom, hogy a kiadók egy magyar nyelvű nu metal csapatot akarnak, mert itthon az adható el, a csapatok meg jobbára angolul énekelnek.
Van egyáltalán magyar nyelvű köztük?
És mi is van a zenekaroddal, nyuszi?
Előzmény: A nyúl (85)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.24 0 0 85
kiugrási lehetőségne valóban jó, ezt nem vitatom. viszont, egyrészt nem vagyok meggyőződve az ilyen tehetségkutatók pártatlanságáról és kompetenciájáról (tisztelet a kivételnek persze), a másik dolog pedig az, hogy egy alapjában véve mozgolódósabb, nyomulósabb csapat enélkül is meg tudja magának teremteni a kiugrási lehetőséget, lásd mindcontrol, vagy insane, viszont egy lustább csapatnak nem biztos, hogy nagyon segít. ott van pl. a fotb, akik tudtommal kb. hat-nyolc éve léteznek de mégse lettek annyival ismertebbek, mint mondjuk a jóval fiatalabb insane, így tehát ennek a maxi-dolognak távolról sincs akkora súlya. főleg, ha egy fiatal, tapasztalatlan egydemós banda kerül mélyvízként egy profi stúdióba, az adott munkát szükséges rosszként felfogó hangmérnök társaságába. ilyen szempontból talán szerencsésebb lett volna a tárgyjutalom, bár a warner nézőpontjából az aquarium-os felvétel mindenképpen kifizetődőbb. kérdés, hogy miként akarják ezt lebonyolítani. ki is adják ezt a kislemezt? és ha igen milyen feltételekkel? na meg a maxi-felvétel az elég homályos fogalom, kíváncsi lennék hogy stúdióidőben ez mennyit jelent. tizenöt-húsz órával nem biztos hogy lehet mit kezdeni.

andone: érdekelne egy teljes lista a döntősökről, ha publikus.

Előzmény: livefast (84)
livefast Creative Commons License 2002.05.24 0 0 84
Szerintem itt nem arról volt szó, hogy lemezérettek-e, hanem, hogy van-e bennük tehetség. Ez egy kiugrási lehetőség, nem több. És annak jó.
Nem is szerződést lehet nyerni, hanem maxifelvételi lehetőséget. Nem látom, hogy ebben mi a rossz.
Mondjuk, azon kívül, hogy nem a te bandád veszi majd fel ingyen azt a maxit...
Előzmény: A nyúl (82)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.24 0 0 83
Miért, neked mi közöd, hogy andonénak mi tetszik komolyan?

annyi közöm van hozzá, mint egyik embernek a másik véleményéhez.

Tényleg, mi van a Deftones-os bandáddal, vagy rosszul emlékszem?

nem volt deftones-os bandám, bár kedvelem azt a zenekart.
ismerjük egymást?

Előzmény: livefast (81)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.24 0 0 82
nézd, lehet, hogy ezek a zenekarok pár év múlva nagyon jók lesznek, de most még nem hiszem hogy lemezérettek lennének. még a viszonylag sokat koncertező insane sem, velük kapcsolatban kivételesen egyetértek a metal hammerben írottakkal (insane lemezkritika.) a fotb-t élőben láttam, és elég kiábrándító volt, mondjuk az lehet, hogy szalagon jobbak. beérett produkciót nem nagyon láttam egyiküktől sem. ami ígéretes lehet, az a hybrid (most, hogy a mindcrime-os lacival zenélnek, ez sokat dob majd rajtuk), a mindcontrol (bár az szerintem nem teljesen numetál), és a mind the gap, bár a koncertteljesítményükön nekik is bőven van javítanivaló.
Előzmény: andone (80)
livefast Creative Commons License 2002.05.24 0 0 81
Miért, neked mi közöd, hogy andonénak mi tetszik komolyan?
Tényleg, mi van a Deftones-os bandáddal, vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: A nyúl (79)
andone Creative Commons License 2002.05.24 0 0 80
nyúl: mi bajod velük? egyik sem tetszik?
tegnap hallgattam a P.O.T. demoját - nekem tetszik.
A Subscribe meg kurva nagy show-t nyom a színpadon (nekik ez az erősségük szerintem).
A nyúl Creative Commons License 2002.05.24 0 0 79
persze. ez a frusztráció tart életben, tudod.

de most komolyan
mi közöd hozzá?

Előzmény: livefast (78)
livefast Creative Commons License 2002.05.24 0 0 78
Mesélj nyuszi, most melyik csapatban nyomod a bőgőt? Miért nem csinálsz már valamit, aminek súlya is van? A szád jár csak, nem?
Neked tényleg mindenki fáj, aki csinál valamit?
Előzmény: A nyúl (77)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.23 0 0 77
fotb? pot? subscribe? insane?
ezek komolyan tetszenek neked? ezek azok az iszonyatosan tehetséges, meg nem értett zenészek? nem gondolhatod komolyan. képzelem, milyenek lehettek a szarabb demók, ha ezek voltak a legjobbak.
Előzmény: andone (70)
Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 76
DEEEEEEEEEEE!!!!
Intoleráns vagyok!!! (Hókuszpók kacaj)

De nem érdekel az ének-téma. :))) Bár sok numetal énekes megtehetné, hogy tisztán énekel, de mindegy.
Na, ég veled topik. Mostantól csak olvasom, mert itt mindenki túl okos meg toleráns hozzám képest. De szerintem kérdezzetek meg egy 17 éves numetal fant az ő zenei toleranciájáról....

Előzmény: DonVirgilio (74)
Espé Creative Commons License 2002.05.23 0 0 75
Most ne már megsértődtél, soroljad inkább a kedvenc műfajaidat.
Előzmény: Artension (71)
DonVirgilio Creative Commons License 2002.05.23 0 0 74
Na má' megint a régi lemez, tiszta ének kontra extrémitás. Meg az egy dolog, hogy valakinek valami nem tetszik, de azért még nem szokta azt a valamit szívből is gyűlölni és nem akarja eltöröltetni a föld felszínéről. Nem vagy te picikét intoleráns?
Más. A Linkin Park abszolut dalközpontú (jóval inkább mint Korn meg RATM), viszont zeneileg tök minimál.
Előzmény: Artension (65)
Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 73
Ja, és mindenki figyelmébe ajánlom Zsu szakvéleményét egy-egy produkció után. Basszus, ezért érdemes lenne jegyet is venni.
Előzmény: andone (70)
xxzoleexx Creative Commons License 2002.05.23 0 0 72
.::.
. . ....:::: [FESZT.ER NAP] ::::.... . .
máj.24.péntek 800 Ft
: : ANNABARBI (indie-garazsrock): :
: : FALLEN INTO ASHES (BPhardcore) : :
SUBSCRIBE (nu-metal): :
: : GRUDGERS (Hardcore): : DOG DAYS (metal): :

VOROS LYUK.....
*** Budapest, III.Fényes Adolf u.28. ===

kezdes: 20.00.

Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 71
Nem én kezdtem kötözködni meg csűrni-csavarni a szót.
De tudjátok mit? Egészségetekre a nu metalt! Kíváncsi vagyok, hol lesz ez az egész 5-10-urambocsá 20 év múlva.
Előzmény: Espé (69)
andone Creative Commons License 2002.05.23 0 0 70
livefast:
A 12 tagu zsűri csak a rendezvény napján fog dönteni.
Most mi döntöttük el, hogy ki jut be.
Valójában a 60-ból 15-öt választottunk ki, de le kellett faragni 13-ra (már így is elég zsúfolt lesz a program).
De a 60-ból a 15-öt elég könnyen kiválasztottuk, ugyanis jött rengeteg olyan demo, ami még csak nem is metál (Pál Utcai Fiuk jellegű zene - ami nem mondom, hogy rossz, de nem nu-metal).
Aztán természetesen jött sok olyan, ami jó-jó, de az a 15 mégis sokkal jobb.

A teljes listát valamelyik nap beírom, mert megmondom őszintén csak kb. a felére emlékszem, a demo-k meg bent maradtak a Warner-nél.
Akikre emlékszem:
P.O.T., Mind the Gap, Insane, Subscribe, Mind Control, Hybrid, F.O.T.B., Space Monkeez

diesel()diablo:
Sajnos teljesen igazad van.
És sajnos (természetesen nem erről a Nu-metal buliról beszélek:) sokakat nem is érdekli az egész.
Egy terméket látnak, amit ma el lehet adni.
Viszont én (mivel magam is zenélek - bár más stílusban) minden egyes demo cd-ben a belefeccölt munkát látom.
A szám és a szöveg megírásától a hetekig-hónapokig tartó csiszolgatás, finomításon keresztül a borító megtervezéséig, a studió keresését, a pénzt amit ki kellett fizetniük, hogy egyáltalán normális demo-juk legyen, stb.
Szóval nekem ez a szimpatikus.
és bár valóban sokaknak nem szimpatikus, hogy egy felkapott zenei stílusról van szó, azért egyvalami biztos.
Ezek a srácok minent maguk csináltak, mindent maguknak köszönhetnek.
Ezek nem összeválogatott bohócok, hanem lelekes, zeneszerető fiatalok, akik akkor is csinálnák (csinálják is) ha nem kapnak érte pénzt.
Szóval nem velük van a baj (most még nincs is velük baj).
A baj ott fog kezdődni, amikor egy producer nyomására olyan kompromisszumokat kell majd meghozniuk, ami ezt a tiszta produkciót egy eladható termékké alakítja át.
De mit lehet tenni?
Ha nem mennek bel, jön más, aki belemegy.
Olyan ez mint a munkanélküliség problémája.
Nem tetszik.
Van a helyedre 100 másik.

Espé Creative Commons License 2002.05.23 0 0 69
Most már abba ne hagyd, kérlek.
Előzmény: Artension (68)
Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 68
Mert nem írtam le azt, amit még szeretek. De ha akarod, megteszem. Bár szerintem senki se kíváncsi rá.
Előzmény: Espé (67)
Espé Creative Commons License 2002.05.23 0 0 67
Na most még régen azt mondtad, hogy több minden van amit szeretsz, mint amit nem. Érzed az ellentmondást biztos.
Előzmény: Artension (65)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.23 0 0 66
és kitűzőkkel a fülükön.
brr.
Előzmény: Espé (64)
Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 65
Elfelejtettem válaszolni a maradék kérdésedre.
Kb. a köv. zenei stílusokat utálom:
-nu "metal"
-punk
-techno és minden tüccögős szar, függetlenül attól, hogy műanyag vagy (szerinted) "igényes"
-reggae
-rap
Nem kedvelem a death/black/grind/stb.-t sem meg a HC-t sem, de ezeket nem szarozom le, mert 8-9 éve szerettem az ilyesmit kb. fél-3/4évig. Ez elmúlt és azóta, ha nagyritkán ilyet hallok (alapmű MHH mellékleteken), akkor csak meglepődök, hogy semmi nem változott.

Szóval ez szerintem nem sok ahhoz képest, amennyi zenei műfaj létezik. Természetesen a trad alapú metal az igazi (nektek is, csak ti toleranciahuszárok vagytok vagy több időtök van).

Előzmény: Fafara (55)
Espé Creative Commons License 2002.05.23 0 0 64
Igen, NAGYON hosszú, szegecselt fülekkel.
Előzmény: A nyúl (63)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.23 0 0 63
nyuszis bőrmamuszok
ezt azért tegyük hozzá
Előzmény: Espé (60)
Artension Creative Commons License 2002.05.23 0 0 62
Te is utálod a nu metalt, leírtad egy pár helyen, pedig te nem vagy fémharcos! :)))
Mondj már valamit!
Előzmény: SOWHAT (57)
SOWHAT Creative Commons License 2002.05.23 0 0 61

Coolabbak Run Dmc-t nézetek a szigeten nem Igniteot :)

"I'm the king of rock, there is none higher
Sucker MC's should call me sire
To burn my kingdom, you must use fire
I won't stop rockin' till I retire ....
Now we're the baddest of the bad, the coolest of the cool
I'm DMC, I rock and roll" :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!