Keresés

Részletes keresés

longbow Creative Commons License 2008.03.01 0 0 610

Persze, hogy igazam lesz nem veletlenul mondtam amit mondtam:))

6 ora az eltolodas egyebkent.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.01 0 0 609
Sziasztok!

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/advisories/2008/2008-02-29.asp

...lehet h longbow-nak igaza volt?
lehet h már csak órák kérdése...
én reménykedem, hogy most nem a Románok és a Szlovákok lesznek az a 2ország...
itt akkor 18:30 vagy 17:30lesz, nem tom mennyi a különbség

Hali!
sz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 608
ottawában délután 3 óra körül járunk és még nem jelentették be a vízummentességünket, viszont három sajtóközleményt is felraktak a weboldalukra.

szerintem ennek annyi, lehet várni március harmincegyedikét :)
benom Creative Commons License 2008.02.28 0 0 607
hm, akkor mindegy... mert ugy terveztem, h most marcius elejen beadom a kerelmet, de ha ilyen (milyen???) kozel vagyunk ahhoz, h mar ne legyen ra szukseg, akkor en is inkabb varok egy kicsit, a jegy teljes arat ugyis csak juniusban kell kifizetnem... ;)
Előzmény: Springfield01 (606)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 606

Az gáz! max egy hónapos papirt fogadnak el mindenhol!

De ha augusztusban mész látod aszt mondja longbow már nem kell.:)

Május még necces longbow?

Végülis én ráérek egy hónapot várni....de gyanús nekem ez a titkolódásod:)

Előzmény: benom (605)
benom Creative Commons License 2008.02.28 0 0 605
naa, mit tudsz? mondd maar :) akkor varok en is, mert csak aug vegen utazom, de mar most be akartam adni... sztetek az, h a cegtol most kerem be a papirt, es mondjuk 1-2 (v akar tobb) honap utan adom be a vizumkerelmet az lehet gaz...? bar ugye akarmi lehet gaz, ha "bal labbal kel fel" az a bizonyos elbiralo emberke... :)
Előzmény: longbow (604)
longbow Creative Commons License 2008.02.27 0 0 604
Mar nem kell sokat aludni:))
Előzmény: Springfield01 (603)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 603

A remény hal meg utóljára! :-)

Longbow te tudsz valamit??! kivele!

Most beteszem a pezsgőt a hűtőbe, ezen ne múljon...csak lássam hogy nagybetükkel ki irod a napot!!! :))

Előzmény: longbow (595)
sz Creative Commons License 2008.02.27 0 0 602
írtam korábban, hogy senki se mehet tutira - ha a tisztviselő bal lábbal kelt fel, semmi esélyed nincs.

barátnőt nem szabad beírni, tőle meghívólevelet ne is kérjetek. mindkettőtök cégétől kell kérni papírt, hogy erre az időre elengednek (szabadságot kaptok) és várnak vissza. természetesen a te és a párod munkahelyéről is, mindkettőtök bankszámláját/fizuját mutassátok be, lakáskassza és életbiztosítás is jól jön szerintem.

az a fontos, hogy ne kamuzzatok, legfeljebb a kényes részleteket (mint pl. a barátnő) hallgassátok el ;)

jól jöhet még repülőjegy foglalás, ilyet minden utazási iroda csinál nektek papíron, legfeljebb a vízumügyintézés után lemondjátok, nem kerül semmibe. érdemes lehet szállást is foglalni, ezt is le lehet mondani később és ha esetleg a barátnőnél laknátok, arra az időre is legyen valami szállás papíron.

egyébként mi mindenféle foglalás nélkül kaptunk vízumot, szóval ha nincs, nem olyan gáz - a követségen is tudják, hogy lemondható :)

usa vízumotok van már egyébként? nekünk is nyáron lesz az esküvőnk, de most nem kanadába/amerikába akarunk menni, mert ahhoz kevés a párom szabadsága, annak meg nincs értelme, hogy egy-két hétre menjünk. valószínűleg jövő nyáron megyünk 3-4 hétre, mi is át akarunk menni az egyesült államokba :)
Előzmény: norakovacs (601)
norakovacs Creative Commons License 2008.02.27 0 0 601
Igazán köszi a gyors választ, nagyon sokat megtudtam belőle! A barátnőm féjhez ment de aztán el is vált... a papírok miatt tette. Szóval nem tudom ezt mennyire nézik jó szemmel. A tesójának kétszer küldött meghívólevelet és kétszer el is utasították... ezért tartok attól hogy talán a barátnőmmel van a gond, vízumkérelem szempontjából. Akkor a többit beírom, repjegy foglalást is csinálunk és a sorsra bízzuk. Sajnos ház nincs a nevünkön, sem autó mert céges hanem csak egy motor összesen ... that's all! Ilyenek hogy lakáskassza és életbiztosítás nyomnak a latba? Cégben is van mindkettőnknek érdekeltsége bár az én fizum összesen nettó 130 két munkahelyről viszont a páromé sokkal tetemesebb bankszámla. Ezek így megfelelő esélyek? Szép napot!
Előzmény: sz (600)
sz Creative Commons License 2008.02.27 0 0 600
ha csak szeptemberben mentek, akkor lehet, hogy már nem is kell vízum ;)
én a barátnőt letagadnám, bár ha legálisan tartózkodik ott, akkor nem gáz. a calgaryban élő rokonokat mindenképpen be kell írni és az nagyon jó, hogy voltál már háromszor, hiszen háromszor haza is jöttél :)

szerintem érdemes sok papírt beadni, hogy a lelkiismereted nyugodt legyen. kiszámíthatatlan, hogy egyáltalán belenéznek-e, de munkáltatói igazolás, bankszámlakivonat, ingatlan, autó, cégtulajdon stb. jól jöhet, hiszen azt kellene bizonygatnod, hogy magyarországhoz köt minden és haza akarsz jönni.
Előzmény: norakovacs (599)
norakovacs Creative Commons License 2008.02.27 0 0 599

Sziasztok Kanada imádók!

Gyors tanács kellene vízumkérelem ügyében. Szeptemberben 3 hét nászutat tervezünk Kanada keleti részére és némi átruccanást az USA-ba. Él Toronto-ban egy barátnőm aki tudna meghívólevelet küldeni, de nem tudom célszerű-e a meghívólevél, vagy azt gondolják kint akarunk maradni ahogy a barátnőm tette 7 éve? Elég magában a nászút cél ha elegendő anyagi fedezet van a vőlegényem számláján? Továbbá nagynénémék és unokatesóim Cagary-ban laknak, de mivel drágább oda a repjegy ezért nem hozzájuk megyünk. Ilyen esetben is fel kell tüntetni ezt a rokoni kapcsolatot a vízumkérelmen? Én 3X jártam Calgary-ban... ezeket az utazásokat írjam be? Mi a vélemény, hogyan kapjuk meg biztosan a vízumot? Várom a válaszokat! Előre is köszönöm a segítséget! Üdv

Előzmény: sz (598)
sz Creative Commons License 2008.02.27 0 0 598
honnan van az infó?
vagy nincs és csak wishful thinking? :)
Előzmény: longbow (597)
longbow Creative Commons License 2008.02.27 0 0 597

Neked mar nem kell a vizum miatt izgulnod.Mint irtam lehet kesziteni a pezsgoket:)

Előzmény: Törölt nick (590)
benom Creative Commons License 2008.02.26 0 0 596
igy is olcsobb vmivel a canadianaffairnel, szal a tipp jo, csak kar, h mar lefoglaltam a masikat :) szerencsere a kulonbseg nem nagy... ;)
Előzmény: nyman (593)
longbow Creative Commons License 2008.02.26 0 0 595

Csak nem elfogyott a remeny pont most?:)

Előzmény: Springfield01 (581)
longbow Creative Commons License 2008.02.26 0 0 594
Mar ha szerencsed van.Ha nincs akkor egesz egyszeruen visszakapod a jegy arat es keresgelhetsz magadnak uj jaratot.
Előzmény: sz (587)
nyman Creative Commons License 2008.02.26 0 0 593
most nezegetem, ennyibol mar nem jon ki, tavaly meg ket economy osztaly volt.
Előzmény: nyman (592)
nyman Creative Commons License 2008.02.26 0 0 592
Nem tudom volt-e mar itt ez. a http://www.flyglobespan.com/

Viszonylag olcson lehet nehany kanadai varosba menni par britt varosbol es Irorszagbol. Igaz Torontonal a Hamilton repuloteret hasznalja. Persze nem mindenhonnan mindennap, illetve valahogy az indulasi helyre is el kell jutni, de adott esetben erdemes megnezni, mint opciot. Tavaly mentem veluk. forintban 100 e alatt megusztam Torontot.
Előzmény: Springfield01 (588)
sz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 591
az eddigi tapasztalatok szerint a mentesség előtti hónap utolsó napján jelentik be, tehát ha például június elsejével törlik el, akkor azt május 31-én, esetleg május 30-án, pénteken tudjuk meg.
Előzmény: Törölt nick (590)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 590

sziasztok,

totál elfelejtettem, hogy megint kell kanadai vízum... simán kisétáltam volna a reptérre, basszus... azelőtt többször dolgoztam, éltem kanadában, és csak a hosszabb dolgozáshoz kellett vízum. tök véletlenül jöttem rá, hogy hoppá.

június 6-án indulok, szerintetek meddig várjak, hogy vajon eltörlik-e?? ha netán júni 1-vel eltörlik, azt mennyivel előtte jelentik be? vagy megvárják, hogy szépen lecsengessem a pénzt május végén és csak 24 órával a dátum előtt fogják bejelenteni?

munkaügyben megyek, tehát kifizetik, csak azért mégsem mindegy. a jegy így is 230 volt.

neomedia Creative Commons License 2008.02.26 0 0 589
jelenleg -a teli torlesek miatt- kizarolag BA-ra raknak at:)
Előzmény: sz (587)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 588

köszi! 140eft

de én ezt nem is sokallom...

Viszont Budapest -Torontót igen 175-ért!

Előzmény: neomedia (586)
sz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 587
a tengerentúli működése bizonytalan.

a pénzed elveszni nem fog. ha veszel jegyet valamelyik nyári járatra és azt törlik, akkor átraknak majd egy másik, átszállásos járatra.
Előzmény: Springfield01 (584)
neomedia Creative Commons License 2008.02.26 0 0 586
http://www.aircanada.com/en/home.html
Előzmény: Springfield01 (584)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 585
jaah....:D
Előzmény: sz (583)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 584

Köszi megnézegetem az oldalakat!

Egyépként pont a westjetet néztem 160-ért:)) (1-2 hónap kint tartózkodás retúr)

Azt mondod nem megbizható a légitársaságunk?

Pedig jobban biztam benne mint bármelyikben :))

Előzmény: sz (582)
sz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 583
szerintem arra gondolt, hogy megint itt van a hónap vége :)
Előzmény: Springfield01 (581)
sz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 582
szóval ez biztos
örülök, hogy ennyire bíztok a malévben, érdemes a malév topikot olvasgatni egyébként :)
biztos akkor lesz, ha a gép leszállt yyz-n :)

Ezen felül Toronto-ból melyik olcsób légitársaság tud Victoriára vinni?
a westjet.com-ot nézted már?
pl. május 19. oda, május 29. vissza, átszállás nélkül 612 cad, ez 110e forint durván. érdemes keresgélni az expedia.com, travelocity.com, flightcentre.ca, cheaptickets.com oldalakon is.
Előzmény: Springfield01 (580)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 581
Miért is lehet behűteni a pezsgőt? :-)
Előzmény: longbow (578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!