Dreams Beach, de nem vagyok még meggyőzve, hogy annyival többet nyújt a 3*-nál, mint amennyivel többe kerül. Te ott voltál ugye ? Nekünk az lenne a lényeg, hogy szép hely legyen + közel a tenger. A kiszolgálás, fogyasztás + ilyenek nem érdekel, nem foglalkozom ezekkel sose. (Minimálisat szoktam.)
Asszem még bemegyek az irodába, oszt végig nézem a lehetőségeket.
Tényleg nem figyeltem most az akciókat, valaki mondta, hogy a szilveszteri és az első heti járat tele, de lehet, hogy nem a 4-ire gondolt.
Melyik szállodát választottátok, ha nem titok?
A Mózes-hegyet elmesélem, 1-2 napon belül, igyekszem ráhangolódni.
Kérdezd meg a Bm-ben, nem mehetsz-e be személyesen, már ha bp-i vagy, és van időd, hallottam olyanról, hogy talán nem kell a postázást megvárni, de ez csak félinformáció.
Ehhez képest még javában hirdetik a jan. 4.-i utat ... Meg is lepett, hogy miért lenne tele egy elvileg holtszezonnak számító időpont :-O ?
Most inkább azért kell szurkolni, hogy a dec. 3-án beadott útlevélkérelemből legyen addig útlevél.
Igen, érdekel a Mózes-hegy, várom az infókat.
Előre is köszi :-)
Sajnos nem vagyok utazási irodás,és mint a példa mutatja, mi is elmentünk 1 hétre 4*-ba annyiért, amennyiért rá egy hétre 2 hétre és 5*-ba lehetett menni...
Én annyit tudok más topictárstól, hogy a jan-i első járat is tele van.
A többiről nincs infóm.
Én, ha nem lennék munkahelyhez kötve, biztosan meglépném az akciót, előre összraknám a cuccot, és ha kell, másnap utaznék, de én nem vagyok ilyen helyzetben sajnos.
Egyébként már napokkal előtte is akciós az út, szerintem menj be egy irodába, és beszéld le személyesen.
Remélem, sikerül, és mesélsz majd, Te milyennek láttad!
Ha a Mózes-hegyet is meg akarod mászni, akkor azért szólj, ahhoz még van 1-2 gondolatom...
A vízum miatt ne aggódj, a vízum csak annyi, hogy lefényképezik az útleveledet, ezt még az irodában bármikor megteszik, és az iroda intézi, faxon, interneten keresztül.
Magyarán, amikor eldöntötted és amikor befizetsz, akkor vidd az útleveledet is.
Igazi vízumot nem itthon kapsz, csak fölkerülsz egy listára, amit Sharmban ellenőriznek, kipipálnak a belépéskor, és ott ragasztják bele neked a bélyeget.
A vízumért egyes irodák 10 ezer ft-ot kérnek el itthon,
de beszerezheted magadnak az egyiptomi nagykövetségen, jóval előre, féláron, és több alkalomra szól, de olyan utas is volt velünk, aki állította, hogy nem fizetett a vízumért, mi is ajándékba kaptuk pl.
Ezért is lehet last minutos akcióba rakni, mert már nem kell hetekig várni a vízumra...
Mit tudtok a vízumról, mennyi idő alatt intézik ? Meg olyat is láttam, hogy 2 nappal indulás előtt keményen leviszik az árakat, ilyenkor mi van ha én csüt. du. szólok, hogy mennék szombaton ? El tudják intézni a vízumot ? Én január elején tervezem egyébként.
A ragyogó napsütés, a kellemes meleg garantált, a vizet nem tudom. Hurghadában már hideg volt, itt lehet, hogy melegebb.
Kíváncsi vagyok.
Mi is kacérkodunk a gondolattal, hogy visszamegyünk, pihenésre, kikapcsolódásra ideális!
Bevallom, nem tudom.
Most Sharmban az összes magyar - különböző szállodákban laktunk a meghirdetett prospektus szerint - olyan szállodában lakott, ahol nagyon sok orosz volt.
Napi 7 charter szállt le és föl, tömve volt a váróterem, Naama Bay-n is csak orosz szót hallottunk.
Hurghadában nem most voltunk, megint ki kellne számolnom, hogy mikor, szerintem 97-ben, bocsánat, ha esetleg 98-at írtam korábban, a lényegen nem változtat.
Lehet, hogy szálloda-függő, ezek szerint, de a városban az árusok, az éttermekben az étlapok már nem oroszul voltak? Jé, lehet, hogy már átcsoportosították őket, és nekik is Sharmra szerveznek chartert?
Bár akkor H-án mi sem éreztük ennyire eloroszosodottnak a helyieket, mint most; hangsúlyozom, akkor épp szünetelt a turizmus.
Egyébként semmi gond nincs, ha nincsenek előítéletei az embernek...
Most szeptemberben voltunk, de szerencsére nem találkoztunk oroszokkal. Én nem láttam orosz felíratokat sem, de ez persze nem jelent semmit. :) Nálunk tele volt az étterem, általában várni kellett, hogy le tudjunk ülni.
Nem lehet, hogy ők mondjuk csak 5* szállóba mennek? (Mi a Seagull-ba voltunk, az csak 4*-os.)
Jé, de, valószínűleg, viszont a városban lépten-nyomon orosz feliratba kellett ütköznötök...
Mikor voltatok?
De mondom, akit ez nem zavar, akkor semmi gond, Hurghadán bennünket sem zavart, mert eszméletlenül kevesen voltunk turisták, velünke gy orosz és egy olasz páros volt, ennyi volt a vacsora-létszám - akkor....
Az utazási irodák most leveszik a fejemet,
sajnálom, de mindaz, amit írtam, igaz, vállalom,
viszont ezt természetesen senki nem mondja, hogy: figyelj, olyan lesz, mintha Szocsiban nyaralnál...
Aki volt Thaiföldön, tudja, milyen az, amikor mindenki németül akar beszélni.
Ez nem gond, csak jobb, ha tudja az ember, szerintem.
Ha voltál Hurghadán, akkor tudod...
Egyébként nagyon szép, nagyon érdekes, és én nem akarlak lebeszélni, sőt!
Pihenésre nagyon alkalmas, komolyan, sőt, úgy mondanam, hogy kifejezetten alkalmas!
Nekünk is ez volt most a célunk, a nyár kimaradt az életünkből a munkák miatt, és napozni, pihenni akartunk, hogy elénk tegyékaz ételt, hogy ne harsogjon a képembe a napi politika meg ilyenek.
Ha kérdésed van, szólj!
És már fél 8 körül ki lehetett feküdni napozni,
igaz, este 4-kor már lement a nap, a táj, a természet csodálatos,
az akvárium-tenger egyedi, szuper, gyönyörű!
Köszönöm az infókat.
Részemről, lehet, hogy akkor most Egyiptom ki marad. Minden eddigi gyakorlattal szemben - ilyet még nem csináltam - én most csak dögleni szeretnék a tengerparton, olvasni... Mi idén feb. végén márc. elején voltunk, és az első napok, igen hűvösek voltak. Szerintem ha hideg van, akkor nem nagyon lehet mit csinálni az üdülő központokban.
Plussz nem mondhatnam, hogy az orosz invázió is vonzóvá tenné számomra a helyet. Sajna Hurghadán nem voltak túl jó tapasztalataink velük.
Talán majd tavasszal... :)))
Szia, nem voltam decemberben - én febr. eleje-közepén voltam.
Szerintem attól függ, mit akarsz csinálni:
-napozni - lehet nem csak közvetlenül a tengerparton;
nekünk nov. közepén is volt két napunk, amikor nagyon "huzatos" volt a part mellett, bár 28-30fok volt, de az állandó szélben ezt kevesebbnek éreztük, aztán a többi napon leheletnyi légmozgás sem volt, csak maga a forróság.
Napozásra mindenképpen jó, az tuti, kirándulásra, mászkálásra is, hotelbeli egyéb programokhoz is, szauna, sportok, kajázás a szabadban - garantált.
Az esték hűvösek, amikor a nap lement, nov-ben a mi részünkön úgy 4 óra körül már a hegye mögé bukott, 5-re sötét lett, mint itthon, akkor már alkati kérdés, volt, aki dzsekit vett föl, volt, aki pólóban mászkált még éjszaka is, az éjjel langyos volt, úgy 22 fok körül.
Gondolom decemberben ez 3-4 fokkal kevesebb.
A tenger "pancsikálásra" amúgy is alkalmatlan, lásd előzmény, korallzátony stb; búvárkodásra, úszásra megint csak egyinésig kérdése.
Szerintem decemberben mindenképpen élmény elmenni egy kellemes nyárba az itthoni hidegből!!!
Tudna nekem valaki infóval szolgálni arról, hogy decemberben milyen idő van Egyiptomban?
(Február végén -nekem legalább is a tengerparton - hideg volt.)
Szia, most esett le, hogy ti mentetek utánunk 23-án.
Voltatok végül?
És?
nektek akartam gyorsan üzenni azt, hogy vigyetek szúnyog- meg rovairtót meg ilyeneket, de lehet, hogy elkéstem.
Miért vagy ilyen szűkszavú? Nem tetszett?
Hosszas nézelődés után módosítom önmagam,
most még szebb a szálloda már, egymás mellé tettem a képeket, fantasztikus, hogy itt megvan minden, de most szerintem már még szebb minden,
de alapjábanvéve tényleg ilyen minden, csak az étteremből most másképp égnek a fények, az éttermekben más egy kicsit a dekoráció, modernebb, szebb, elegánsabb, de az értékét ez inkább növeli.
Én köszönöm, hogy ezt megtaláltátok nekünk, és remélem, lesz, aki a legrissebb élményeit is föl tudja majd rakni!!!!
Hát ez nem igaz!
Honnan a manóból szedted????
Sehol nem találtam web-címet, ez fantasztikus!
Igen, mi itt voltunk, minden pont ilyen, komolyan!
És most ezt írták le 2 hétre 100 alá!
Kösz, ez nagyon szuper!!!!!!!!!
Nem hallottam még erről az irodáról, de ez nem mentesít..., attól még lehetnek jók.
A Kairó-Hurghada vonalat a Best Reisennel csináltuk meg 5 éve,
most pedig az OTP Travelnek van ez a chartere, ami tegnaptól megint nagyon-nagyon akciós, komolyan, pedig nem vagyok érdekelt az irodánál, de most 5*-ba mehetsz 2 hétre annyiért, amennyiért mi 1 hétig voltunk a 4 *-ban...
A 3*-os pedig már tényleg olcsó...
Ez az OTP-s charter csak Budapest-Sharmot jelenti, a Kairó az Sharmból fakultatív.
Mi voltunk Kairóban, de máskor, Hurghadával összekötve, ha Kairó érdekel, arról is vannak infóim, csak pár évvel korábbról.
Szia, Anna,
mi most csak Sharm-ban voltunk, 1 hét épp elég valamire...
De innen is szerveznek programot Kairóba,
azt hiszem, ezt leírtam, vasárnap este 11-kor indul egy busz, kb. 6-7 óra busztúra, hétfőn reggel kezdődik az egynapos városnézés, majd indulsá vissza busszal.
Az ár kb. annyi volt, mint itthon,
azaz a kinti magyar idegenvezetők ugyanannyiért számolták, csak itthon forintban fizeted, ott dollárban, ott utolsó pillanataig eldöntheted.
Más irodák is szerveznek, tehát pl olaszok, oroszok, svájciak, ők más napokon, nem magyar idegenvezetéssel, nem magyarokkal, de az ő áraikat nem tudom.
A magyar vonatkozásban nincs különbség, a S árfolyama 1-2 nap alatt nem változik.
Itt nem érdemes hazardírozni, esetleg ha nem vagy biztos itthon abban, hogy akarod-e a programot, ráérsz kint eldönteni.
Szia Mindenkinek!
Latom jo paran mar megjartatok Egyiptomot, viszont az nem mindig derült ki, melyik utazasi irodaval mentetek.
Kerdesem az volna, hogy utazott, vagy hallott e mar valaki a Zöld Ocean utazasi irodarol, mert van nekik egy nagyon kedvezö ajanlatuk?
Köszönöm segitsegeteket!
Üdv! tusi
Kérdezz bátran!
És főleg nézd meg a tletextet, vagy hívd föl az OTP-t, mert minden nagyon le van értékelve, most 2 hétre lehet már 80ezerért menni!
Fantasztikusan olcsó, és nagyon leírták!