Én még nem játszottam LesPaulon...
De a Fenderem nyakát is megvékonyíttattam:-))
Satuzható, de floydróz mentes gitárnak nincs értelme...és nincs is olyan, mivel nem csak a kulcsoknál hangolódik a gitár, hanem a húrlábnál is ha tremmolózol...:-))
Lehet, hogy bruta vagyok, de nekem a Les Paul nem jön be. Legszebb elektromos gitár, de nem esik jól rajta a játék.
Az én álmom egy huszonnégy bundos, satuzható, de Floyd Rose-mentes sima vibratós, egy dupla, két szimpla pickupos Stratocaster. Ha nincs ilyen, majd éppíttetek egyszer...
Ha már itt tartunk: Úgy játszanék szívesen, hogy előttem van az elktromos zongi, rajta egy Trinity, jobbra Hammond, balra Hammond:))))
Na jó, elég csak jobbra.
Ebből jelen pillanatban a zongi van meg, ami ugyan súlyozott billentyűs, de nekem pont jó!!!
VAN VALAKINEK ELADÓ TRINITY PLUSSZA MAX HÁROMÉRT?
Kérdezzetek körbe, biztos mindenkinek van rajtam kívül:)
Megnéztem... nem semmi.
Különösen tetszett az alábbi:
"On the early Led Zeppelin tours, there was often a C3 or B3, but it was likely that these heavy instruments were made available for each show, rather than the group carrying one from city to city. (At the time, Hammond organs were very common, and many halls had one available.)"
Mondjátok nekem, hogy nem akkor kellett volna élni!
Ráadásul a csajok is úgy néztek ki, mint ami az én ízlésem...jó, most is divat a trapéznadrág, de ez nem ugyanaz...
:)
A kivétel: ahova nem kellett volna orgona!!!
Ghymes: Állatfarm!
Mondjuk maga a szám is borzadály a Ghymes színvonalához képest... de az a műhammond nagyon fáj!
Na jó, de akkor meg kihullana a férgesse...
És megint csak az maradna, ami jó.
Ezt a zenét nem lehet se érzés, se felkészültség nélkül játszani, úgyhogy, ha ez lenne a trendi, nem sokan maradnának... de szerintem lenne, aki megmaradna.
Részemről mék aludni, de folyt köv!
Persze, a zeneipar tönkreteszi a művészetet, stb, stb.
Viszont, ha nem lett volna erre ipar alapozva, a Genesisnek (pl.) a büdös életbe' nem lett volna pénze orgonára, cuccra, miegymásra!(Így is csak kb. hat lemez után lettek nullszaldósak!!!)
Mi meg egyáltalán nem ismernénk őket!
IMHO a maradandó érték létrehozásához nem elég zenetanulás... A progresszív zenéhez is mint minden más értékes zenéhez egyfajta életszemlélet szükségeltetik, ami szerintem belőlük hiányzik. És ez nem olyan, amit csakúgy felszed magára az ember..
Éppemiatt az ugrabugrik kevéséből lehetne tényleg jó zenész.
Na ne fárassz, ehhez azért gyakorolni kell, meg zenélni rengeteget, élőben+ ilyenek, ezt Kozsó nem tudná megcsinálni. Ha meg nekiállna az összes értéktelen "zenekar" bőszen zenét tanulni, akkor meg lehet, hogy maradandó értékeket hoznának létre.
Akárkik is voltak azelőtt.