Újonnan a versenyzők is bemutatkoznak az Astana hivatalos oldalán:
Vino:
Múlt:
"11 évesen kezdtem el bicajozni, és 13-14 éves koromban az edzőm azt mondta, nekem, hogy 23 évesen már profi lehetek. Ekkor lett mindenem a kerékpár. Sajnos azonban az akkori Szovjetunióban nem nagyon volt lehetőség profi csapatba menni."
Személyisége:
"Sohasem stresszelek feleslegesen mindnemet leköti a bicaj."
Legkedvesebb emlékekek:
"A legkedvesebb emlékem az első érmem, a sydney-i olimpia 2000-ben ahol ugye ezüstöt szereztem. A másik kedves emlékem a tavalyi Vuelta. A magánéletemben pedig gyermekem születése."
Egy átlagos nap:
"Mallorcán mindig nagyon elfoglalt vagyok. Nyolckor kelek fel, utána egy kis torna majd reggeli. Tíz órakor kezdődik az edzés, 5-6 órát biciklizünk. Ha visszérünk a központba, akkor jön a masszázs. Utána interjúk. Aztán találkozás a csapat és a szponzorok vezetőivel. Utána vacsora, majd a szobámba megyek és megnézem a híreket. 22:30-23:00-kor megyek el aludni."
Tervek 2007-re:
"Idén ugye a Tdf-re hegyezem ki a formámat. 33 éves vagyok és tökéletesen felkészült mentálisan, mindenhogy."
A végén pedig: "Hello Mindenki!:) Az élet szép!:))"
Klödi: "Gyerekkoromban fociztam, teniszeztem, jéghokiztam, de a tv-ben megláttam a biciklizést 12évesen, ekkor pattantam bicajra."
Legkedvesebb emlékek:
"Legkedvesebb emlékem ugye a Touron a pódium. Armstrong ellen fantasztikus volt harcolni. "
Az új csapat:
"A T-Mobilenál már nem éreztem jól magam, nem volt semmilyen elképzelés a jövőmről. Kellet a csapatváltás. Alexandre Vinokourovban nagyon jó barátra találtam. Ugye átjött Kessler is aki a T-Mobilenál is jó barátom volt. Új motivációt érzek magamban."
Tervek 2007-re:
"Először is 2006 ugye fantasztikus volt, pódium a Tour de Franceon. Az új csapatban jó évre számítok, minél több győzelemmel."
Savo:
Inspiráció:
"Az apukám vesenyzett sok-sok éven át. Gyakran mentünk közösen tekerni, előbb csak hobbiból majd versenyen is. Ekkor kezdődött az én életem a kerékpárral."
Emlékek:
"Nagyon kellemes emlék a 2 Giro győzelem a másik pedig lányom születése." (aki ugye itthon nagy népszerűségnek örvend.:)
Személyiség:
"Nem szoktam idegeskedni. A kedvenc versenyeim pedig a Giro és a Tour."
Idő:
"Az óra szerves része az életemnek.:)"
Tervek:
"A Girora hegyezem ki a formámat (az interjú ugye az edzőtáborban készült) utána indulok a Tour de France-n és ott fogom segíteni Vinokourovot és Klödent. Az Astana sikeréért fogok dolgozni egész évben!"
Andrey Kashechkin:
Inspiráció:
"9 évesen kezdtem el biciklizni. Ez az életem! Amikor elkezdtem biciklizni nem gondoltam volna, hogy valaha profi kerékpárversenyző leszek. Kazahsztánban akkoriban egyáltalán nem lehetett biciklit látni a tévében. Emlékszem amikor az első Tour de France-omat láttam ekkor voltam 13-14 éves és ekkor éreztem realitást arra, hogy profi versenyző leszek."
Astana:
"Nem vágyom el másik csapatba. A kazah központ és vezetőség formálta meg ilyenné a csapatot."
Személyiség:
"Próbálok minél több pozitív dolgot megfogni a világból. Nem veszítek el egy percet sem feleslegesen az életemből."
Emlékek:
"Nagyon szép, hogy hazám csapatában versenyezhetem. Tulajdonképpen most csak ez köt le!"
Célok:
"Ez lesz a második évem. Mindenképpen szeretném megúszni komolyabb sérülések nélkül ezt a szezont. Még fiatal vagyok, most leszek 27 nagy terveim vannak még. 2007-ben a Tour de France lesz fontos valamint a Vuelta.
Amennyit értettem belőle azt lefordítottam. Vinonál és Kashnél könnyebb dolgom volt, mert ők nem tudnak angolul, így feliratozták. Klödi németes angolja és Savo olaszos angolja kicsit nehéz volt.:) Remélem nem értettem sok mindent félre.