jatszott egy feher gibson sg-n is. errol van videojo stockholmbol.
aztan flying v-n is nyomta a 70-es turnet.
isle of wight fesztival filmen lathato. innen foleg a foxie ladyt lehetet latni tvben azon is ilyen gityon jatszik.
Nagyon boldog új évet kívánok mindannyiotoknak, legyenek jó koncertjeitek, járjatok jó koncertekre, vegyetek sok szép hangszert, és használjátok sűrűn!
Emlékszem, amikor még nem szeretted a Hammondot...
Nagyon rég volt. Mennyi Emersont, meg Genesist nyomtunk azóta együtt!
Sőt, emlékszem, hogy kb. 6-7 éve én kifejezetten utáltam a Hammond orgona hangját. (Pontosabban a Leslie-tremolót.)
Sokat változunk, de szerintem ez esetben bizonyára előnyünkre.
Ja, meg a metálzenekarokban a billentyű ált. aztat jelenti, hogy szinti. Tisztelet a kivételnek. Abban télleg megegyezhetünk, h az Amporphis állat. Kár h a szigeten összvissz 1 órát játszhattak, meg ráadásul "keyboard" nélkül. Ha jól emlékszem legalábbis... De azért persze revelációszerű élmény volt.
Ha jól emlékszem,az Amorphis CD-borítókon a billentyűs neve mellett csak annyi szerepelt,hogy "keyboard"...
De tényleg nagyon jól hangzik benne a Hammond.Én amúgy is nagyon szeretem a zenéjüket.
Fogjátok má be, az lesz a vége hogy enni fog a fene hogy télleg tanuljak meg billentyüs hangszarokon bazseválni. Az meg nekem sehogy nem menne (Attis már hallott engem gitározni a 2000-es EFOTTon, talán emlékszik, milyen gagyi voltam-ma is) zenei érzék híjánnnn.
Elég ritka az igazi Hammond hang...
És mérföldekről ki lehet szúrni. Egyszer nyár végén, vagy ősszel sétáltam a barátnőmmel a Pecsánál, és éppen hangpróbált egy zenekar (Terence Trent D'Arby, talán...én nem ösmerem).
Dob, basszus, egyszercsak megszólalt egy Hammond!!!
Először is az addig elhagyatott cölöpkerítéshez egyből odaszaladt 5-6 ember! És úgy szólt! Rögtön hallani lehetett, hogy igazi!
A hangja sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a szintiorgonának, néha koppan a perka, néha fordul a Leslie, ezzel nem szoktak törődni a modellezett hangokban, ott állandó fordulatszámú rotary van, meg stabil hangok...
Vacak.
Ajánlom a figyelmetekbe az Amoprhis nevű finn exmetálzenekar (ma prog rock, szerintem legalábbis) utóbbi két lemezét. Nemtom mivel adják a Hammond hangot (sok van benne), valszeg nem valami vintázs csodával, de elég meggyőző. Bár riffelni, na azt nem. Eleve elég riffszegény zene, de azt is a gitár teszi.
Ő meg a zongora, csak állvány nem jár hozzá. Én X állvánnyal használom, a földszinten van ő, emeleten a szintetizátor.
És azt se terjeszti kedvenc Rolandunk, hogy ehhez a zongorához nem a normál (jó) DP-6os pedált adja, hanem egy olasz változatát, ami koncerten egy szám alatt tönkremegy (lásd Trinity dec. 20!)
:(
De inkább nem írom le, szerintem csak rossz napom van:). Különben is, az Ibanez elektroakusztik szépségkékségem szól, mint atom, szóval, szavam se lehet.
Igen. Semmi sem lehet tökéletes (kivéve Hammond orgona.)
...de asszem a pickup configot majd Tőled fogom puskázni...
Legalábbis, ha tudsz úgy szólni, mint Gilmour Pompeiiben...:)
OFF
Na mondom, hogy én ezt hogyan oldottam meg:-)
Van egy Stratóm (a nyak jávor, vékonyított, és a lakk is le van csiszolva a hátuljáról, hogy csússzon a kezem rajta) amiben a vintage tremolót fixre hátrahúztam (5 rugóval:-) egyébként míg nem volt fix, lebegőre volt beállítva, mint a floydrózok...). Ebben EMG SA széria pickupok vannak (mint a Gilmour-nak) amitől szépen szól tisztán is (megmarad a strato hang), és ha rálépek a torzítóra akkor tud üvölteni, nem csak nyivákolni:-)) + van benne egy mid-booster is, hogy mégdögösebb legyen, ha kell...
A másik egy Ibanez (570-es). Ebben még minden eredeti. (meglepő, milyen jól szól rajta a Purple...)
Nos a Strato isteni, az Ibanez pedíg szintén:-)
Palm mutingnál abszolút nem hangolódik, csak ügyesen kell csinálni;-) Másrészt lehet faszán tremolózni. A húrszakadás mindíg gáz...
A test rezonanciája pedíg olyan amilyen. A stratonak stratós, az ibaneznek ibanezes:-))
Ja és a lényeg: mindkettőre brutál 10-es hibrid húrok kerülnek.