Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2003.01.19 0 0 119
Szia McAlone!

Gondolom már itthon! Mesélj, milyen volt?

Előzmény: Törölt nick (116)
satine Creative Commons License 2003.01.16 0 0 118
A 3410-es szobában laktunk, ha jól emlékszem.
és Ti????
satine Creative Commons License 2003.01.15 0 0 117
Juhé!
Nagyon örültem ennek a pár sornak is!
Ezek szerint jól érzitek magatokat? Ha jó az idő, biztosan remekül sikerül minden! Alig várom, hogy olvassam a véleményedet! Tetszik?
Jó pihit!
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.15 0 0 116
Itt vagyunk !!! :-))) 29 fok fogadott minket, a viz olyan 23-24 lehet. Ma mar kicsit huvosebb van, de meg mindig tobb mint szep az ido - igy januar kozepen ... :-)
Tobbet itthonrol.
Előzmény: satine (115)
satine Creative Commons License 2003.01.10 0 0 115
Asszem, már nem fogod ma nézni a topocot,
de találtam neked az otp travel prosijában árakat:
4-5 nap, kezdő búvártanfolyam 60e ft,
hala, 2 nap 45e ft,
merülés stb.
Biztosan neked is van prosid,
valszeg ezek az árak a helyszínen talán olcsóbbak.

Remélem, nagyon jól fogjátok érezni magatokat, és csupa-csupa jót mesélsz majd,
nagyon várom az élménybeszámolódat!

Szia, jó utat!

Előzmény: Törölt nick (113)
satine Creative Commons License 2003.01.09 0 0 114
Bocs, de mi nem mentünk el búvárkodni, így az árakat sem tudom...
De nézd meg a búvár-topicban, ott biztosan ismerik az árakat.
Szuper lesz, meglátod,
én is mennék...
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.09 0 0 113
Hát így ebből az időből még klasszabb lesz odaérkezni :-)
Egy hét lesz.
Sajna amit nem ismerek, nem tudom megkérdezni.
Esetleg a búvárkodás lehetőségei és árai érdekelnének még.
Előzmény: satine (112)
satine Creative Commons License 2003.01.08 0 0 112
Szia, mi nem kértünk volna összenyitható szobát, hidd el; viszont nem is reklamáltunk, nem volt vészes.
Jó utat, kicsit sárgulok ám, mennyivel jobb lesz nektek most ott!!!!
Nagyon jó utat, érezzétek jól magatokat, és tényleg izgatottan várom majd a beszámolót arról, ti mit tapasztaltok!
1 hétre mentek? 2-re?
Ha addig valami az eszedbe jut, kérdezz, hátha tudunk rá válaszolni!
Szia!
Szép élményeket! Az csodaszép lesz, amikor a színes halak a lábadnál uszkálnak majd, óriási élmény!
Előzmény: Törölt nick (109)
m_anna Creative Commons License 2003.01.07 0 0 111
Jó utat!
ercsibe Creative Commons License 2003.01.07 0 0 110
Jó utat! Majd számolj be mindenről (víz, melegség, nappal hossza, szél tényleg van-e, búvárprogik ha mentek stb)
Érezzétek jól magatokat! :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.07 0 0 109
Befizettem. Dreams Beach.
Ja, nekem azt mondták, hogy összenyitható szobát csak ha kérünk akkor adnak. Majd zárójelben hozzátette : meg ha annyira tele van a szálloda.
Lényeg:szombat de. indulunk ! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.07 0 0 108
Most szombat ... lekopogom.
Ott +28 fok van most.
Előzmény: satine (107)
satine Creative Commons License 2003.01.04 0 0 107
Ezek szerint ma már nem mentetek,
marad a jövő hét...
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.04 0 0 106
Az enyém kézben van. Nem tudtad, hogy mindig a nőkkel van a probléma ??? :-)))
Nna, OFF befejezve.
Előzmény: satine (105)
satine Creative Commons License 2003.01.03 0 0 105
Jogos a dühöngés,
együttérzek, a páromat kirabolták 1x, nekünk ezért csúszott az egyik utazásunk - mert még ezt sem vették soronkívüliségnek... Szerencsére az utat áttették későbbre, akkor viszont már nem volt olyan jó idő stb.
De azért ne keseredj el, ahogy elnézem, folyamatosan vannak utak, és biztosan lesznek még akciósabbak is, ahova majd el tudsz menni, ha a kezedben lesz az útleveled!
Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.03 0 0 104
Jaja, most már Visegrádiban van. Ellenben személyes érdeklődésre azt mondták, hogy márpedig postázzák (nem lehet értemenni ...) és mostanság a november közepén/végén beadottak vannak soron.
Csak tudnám (tudom ...) mi lenne ha én venném ilyen lazán mondjuk az adóbevallásomat :-( bocs, sok dolgom volt ezért adtam be 2 héttel később.
Hogy rohadnának meg.
Előzmény: satine (103)
satine Creative Commons License 2003.01.02 0 0 103
Már nincs az Andrássyn, és a sürgős is korlátozott, de már mindegy is, marad az érdeklődés...
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.02 0 0 102
Asszem nagyon nem mind1 hol adod be. Pár éve az Andrássy úton közel az Oktogonhoz volt valami központi iroda. Ott - pláne ha érte mész - hamar le lehet zavarni. Viszont mi elkövettük azt a hibát, hogy nem Pesten lett leadva a dolog ...

Jó lenne ... :-))

Előzmény: ercsibe (100)
satine Creative Commons License 2003.01.01 0 0 101
Igen, mi Eilatban tapasztaltuk ezt a fajta időt, szintén valamikor febr. elején-közepén. A tengervíz ott és akkor hideg volt, elvétve szaladt be egy-egy ember, de csak egy pillanatra. A parton nem lehetett megmaradni, annyira huzatos volt, a bátrabbak szélfogókkal körbevették magukat.
A szélvédett szállodán belül, a medencében lehetett fürödni, és mindenki ott napozott, az viszont kellemes volt. De ha kimentünk a városba, bizony - ha nagykabát nem is -, de egy dzseki, pulóver mindig kellett, a késő esti vacsorát-lejáró sétáknál pedig inkább gyorsan lépkedtünk, eléggé hűs volt. Kirándulásokra, buszos utakra pont jó. De ez Eilatban volt, kicsit följebb, a Vörös-tenger partján.
Előzmény: ercsibe (99)
ercsibe Creative Commons License 2002.12.31 0 0 100
Én november 20-án adtam be, és dec 27-én lett kész. Barátnőm egy héttel hamarabb adta be, és 1,5 hét alatt lett kész. Mi emiatt maradtunk le egy szilveszteri Görögországról... :(

Még az is lehet, hogy 11-én utitársak leszünk?! :)

Előzmény: Törölt nick (97)
ercsibe Creative Commons License 2002.12.31 0 0 99
Sziasztok!

Felhívtam egy búvárközpontot, akik írták, hogy rendszeresen merülnek a Sínai félszigetnél. Az alábbi válaszokat kaptam, gondoltam, megosztom veletek, hátha valakit érdekel.

"Az irodák ajánlatai valszeg azért ennyire olcsóak, mert ÉK felől állandóan hideg szél fúj januárban és februárban, ami a nagykabáton (?) is átfúj, emellett meleg is lehet akár, de a víz az csak felszínen van 21 fokos, beljebb, esetleg merüléshez max. 18 fokosra számíts. Megeshet, hogy a szél eláll 2-3 napra, de erre ne alapozzunk, ez ott természetes, egész héten nem lesz szélcsend. A február a leghidegebb, akkor 20 fok alá is lemehet (akár) a hőmérséklet. Március közepétől ugrásszerűen melegszik a hőmérséklet, a legkellemesebb az augusztus-szeptember, mert akkor 28 fokos a víz."

Ezt nem negatív propagandából mondták, tök kedvesek voltak, adtak tippeket, és sok szerencsét is kívántak, ők is 3-án mennek 2 hétre merülni, szóval leírtam, hátha jól jön valakinek az info.

satine Creative Commons License 2002.12.31 0 0 98
De, elméletileg minden szoba a tengerre néz, mert itt több kétszintes épület van, amolyan szögletes U :)) alakban. Tehát vannak olyan épületek, ahol kimégy a teraszra, és vagy jobbra, vagy balra el kell fordulnod, és akkor látod a tengert. Ezt is tengerre nézőnek mondják. Mi az U betűnek a csúcsában lévő éületben laktunk, és annak is a közepén. De ezek az épületek sem közvetlenül a parton vannak, hanem parkban, tehát az U betű hasában virágágyások vannak. Igazából a szélső szobák teraszáról is valószínűleg lehetett valahogy látni a tengert, mondjuk ha a terasz sarkába húzódsz, vagy kihajolsz. A partig a dízskertben kell lemenni a partra, ill. ez fönt van ugye a sziklán, tehát az egyik partra lépcsőn, a másik partra mini-szerpentin úton lehet lemenni. A parthoz legközelebb lévő szobák is magasan vannak, és nem rögtön a parton.
Asszem olyan szoba viszont nincs, smi háttal van a tengernek, és úgymond "kifelé" néz a szállodából.
A parkja szép, az egyik ilyen U betű pocakjában pl. mini kacsafarm van. A mienk végében volt a galambdúc, olyan nagy fehér süvegszerűség, benne lukakkal és kiálló rudakkal a galamboknak.

Az útleveled szerintem az összevissza postával keveredett el, miért nem kérdezel rá a BM_ben?

Buék!

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.31 0 0 97
Szia, 4-én már szinte biztos nem. Ha meglesz az útlevél akkor 11-én megyünk. De kezdek félni ...
Nagyon ideges leszek ha ezen bukik, dec. 3-án be lett adva.
Tényleg ezt akartam még kérdezni, hogy minden szoba a tengerre nyílik e, de ezexerint nem. Jó lenne olyat kifogni.

BÚÉK Nektek is !!!

Előzmény: satine (96)
satine Creative Commons License 2002.12.31 0 0 96
Szia, most mentek 4-én majd? Vagy később, Hogy döntöttetek/vagy döntöttél?

A Mózes-hegyet én választottam ki a programok közül, mert ugyan mi is elsősorban most üdülni mentünk, de azért úgy gondoltam, hogy ha már ott vagyunk, akkor lássunk is valamit, és az ne "csak" hajókázás, üvegfenekű hajó meg ilyesmi legyen. Ezek is szépek, de úgy gondoltam, hogy valamit a félszigetből is szeretnék látni, a nevezetességeket, valamit.
A Szent Katalin-kolostor az egyik ilyen látnivaló, itthon ezt a Mózes-hegyi túrával egyben hirdették, de aztán van külön programban is: az reggel indul, a buszozás után elméletileg találkozó a kolostornál a M-hegyiekkel, közös kolostorlátogatás, és utána Dahab, városnézéssel, vásárlással, bazár.
A többi program inkább kanyontúra, tevegelés, dzsipszafari, hajókázás. Ezek is jók, de ezeket más országban is meg lehet kapni, úgyhogy ami igazán csak itteni program, az a kolostor és a hegy, bár ilyen hegyi túra Jordániából is van állítólag.

A hegymászás érdekes dolog volt, lehet, hogy akik bottal jöttek (lengyel zarándokok voltak), tapasztaltabbak voltak, lehet, hogy teveháton jöttek egy darabig, lehet, hogy hamarabb indultak, s nagyobb pihenőket tartottak, nem tudom.
Volt fitala, aki nagyon kidőlt, és idősebb, aki aránylag jól viselte.
Nem vagyunk egyformák.
Az én párom jár úszni, biciklizik, sulyzózik, én ülőmunkát végzem, és én bírtam jobban. Ez van.

Mi azért nem pampogtunk az összenyithatós szoba miatt, helyesebben a két szobát csak egy vékony ajtó választotta el, mert a mi szobánk így az épület közepén volt, és ha a faágak nem takarták volna el itt-ott, akkor totál a tengerre láttunk volna, nagy erkélyünk volt. Az oldalsó szobákból nem a tengert lehetett látni, hanem a másik épületet.

A prospiban a hűtőszekrényt is írják, nekünk csak a helye volt, gondoltam, reklamálni kellene itthon, aztán persze hagytam a csodába, kibírtuk.

A kaja pazar volt, egy hét alatt egyszer volt nemzeti est, de legalább 3x grillkaja volt, persze emellett mindenféle saláta, zöldek, édesség.

Szuper utakat 2003-ban,
boldog új évet!

Előzmény: Törölt nick (94)
satine Creative Commons License 2002.12.31 0 0 95

Ercsibe!

Szia, én válaszoltam, 2-3-mal lejjebb, már amit tudtam...

Neked is mindenféle jókat!

Előzmény: ercsibe (93)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.31 0 0 94
"Óriási élmény volt a Mózes-hegy, nem is tudom 1 mondatban leírni... "
Hát leírtad már szépen hosszan ... :-)

"már a középkorosztályhoz tartozunk"
Ha a 35 annak számít akkor én is.

"de igazán idősrk, bottal is megtették az utat."
Ez mindenesetre megkérdőjelezi annak a kigyúrt fiatalnak az állóképességét. Meg az egészet más színben tünteti fel. Jócskán.

"A homokos partot szerintem úgy értik, hogy a sziklaszirten vannak kialakítva különböző teraszok, ahol napozni lehet, leteszed a lábad, és homokos."
Aha. Sunyi egy dolog annyi szent. Az ember nem erre gondol, ha homokos partot olvas ...

"Mi összenyithatós szobát kaptunk,"
Hopp, ismét egy fontos dolog !! KÖSZ !!! Ezért pl. biztos kiverem a palávert.

Szóval járni/kelni +úszni már biztos tudok, de egy 3-4 órás hegymászás erőltetett menettel fűszerezve még nem fér bele.

Én is szeretek utazni, szívesen összefutunk Veletek.

Előzmény: satine (92)
ercsibe Creative Commons License 2002.12.30 0 0 93
Hát... ha nekem nem is válaszol senki, azért legalább Boldog Új Évet Mindenmkinek.
Sziasztok!
Erika
Előzmény: satine (92)
satine Creative Commons License 2002.12.30 0 0 92
Sajnálom, de Te tudod, hogy döntesz, én tényleg csak segíteni akarok.
Óriási élmény volt a Mózes-hegy, nem is tudom 1 mondatban leírni...
Persze mindannyian túléltük, a fél társaság teveháton, az sem lehetett egy csúcs, de felejthetetlen az egész, komolyan!
Nem szeretem elárulni, de mi bizony - éveink számát tekintve - már a középkorosztályhoz tartozunk, de igazán idősrk, bottal is megtették az utat. Emberek jöttek bundában, szandálna, csizmában, magas sarkúban, usánkában, nem semmi volt.

Azért írom, hogy nincs homokos part, mert ez megtévesztő.
Volt velünk egy páros, ahol a hölgy nem tudott úszni, mellesleg nálunk is ez a helyzet, imádtuk a tengert, de vagy sorkelezett, aki tudott úszni, vagy ácsorgott a mólón, vagy úszott. A homokos partot szerintem úgy értik, hogy a sziklaszirten vannak kialakítva különböző teraszok, ahol napozni lehet, leteszed a lábad, és homokos. Csak éppen onnan nem tudsz berohanni a vízbe. Vagy nem tudsz a homokos parton ücsörögni. Ennyi.
Nekem is az a mániám, hogy lerakom a hátsófelem a homokba, gyűjtögetek ezt-azt, aztán jön a víz, no meg megy. Tudom, idióta dolog, de ugye ez a homokos tengerpart gyerekeknek :)))

A Dreamst itthon hol 4, hol 4+, hol 5*-osnak mondják/írják/adják el bizonyos irodák.
Ott persze 5* fityeg minden logón. De szerintem 4, esetleg 4 alá.

Az egyik szobába kértek hajszárítót, egy hétig nem kaptak.

Ugyan hűtőt ígérnek, de csak minibár van, azt ki kell rámolni, ha a saját dolgaidat akarod belepakolni, egy konyakosüveg pl. nem fér bele... ezért kell vinnni kicsi üvegeket...

A szatelit tévé is hol jött, hol nem.
De enélkül kibírtuk.

Mi összenyithatós szobát kaptunk, pedig nem azt kértünk.
Szerencsére a másik páros is a mi korosztályunk volt, na nem, nem nyitottuk össze a szobákat, és jól megvoltunk, a szekrényajtók nyikorogtak, de mi ezt jópofán fogtuk föl, naponta kielemeztük, hogy ki mikor kelt és feküdt...
Felfogás kérdése...

Bocs, de ez a szálloda pl. elég nagy területen van, le kell menni, föl kell jönni, viszont itt garantáltan van kiskocsi, olyan, mint a golfozókank, ha nem bírod a gerinced miatt a gyaloglást, itt tényleg hoznak-visznek, ezt láttuk, ez nem kamu.

Nem akarok rátok akaszkodni, de ha Bp-iek vagytok, és van egy kis időtök, akkor összefuthatunk valahol a belvárosban egy kávéra.
Nekem ezért nem fizet senki, tehát nem agitálok, nem lebeszélek, semmi,
egyszerűen szeretek utazni, szeretnék még többet utazni, és örülök, ha segíthetek.

Szia!

Előzmény: Törölt nick (90)
satine Creative Commons License 2002.12.30 0 0 91
Jaj, ne, ne csináld!!!
Ne görcsölj, könyörgöm, engem meg kinyír a maffia!
Figyelj! Fogalmam sincs, most milyen az idő!!!!
Ezt nagyon komolyan mondom!
Mi nov. 16-23-ig voltunk, az azért más, mint a jan. 4-től...
Akkor normi volt a víz, emberek búvárkodtak, halak jöttek.
Hurghadán voltunk valamikor jan. végén, de úgy 5-6 éve, egyszer már ki fogom számolni, a mi szállodánk ott nem korallzátonyon volt, ott nem is annyir avan, vagy az luxus,
szóval akkor hideg volt a víz, bocsi, de ez van.
Igazi búvárok, beöltözve abban az izében voltak, úgyhogy szerintem menj át gyorsan a búvár topicra, konzultálj velük, mert más búvárkodni, meg más snorkelezni egy kis nyamvadék dresszben, nem?
Én a búvárkodáshoz kuka vagyok, beszélj velük!
Az időjárogatást meg kérd le a cnn-től, bocs, vízi dolgokban nem tudok segíteni!
Ha gondolod, továbbra is fenntartom azt, hogy megvan a kinti id.vezeteők tel.száma, ha rászánod, és beszélsz velük, de szerintem ők úgyis azt mondják, hogy oké a búvárkodás.
Aranyosak voltak, de szerintem ők nincsenek otthon búvár-témában...
Előzmény: ercsibe (89)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.30 0 0 90
Satine !
Nagyon köszönöm a rengeteg info-t !
Ami ezekután biztos, Mózes-hegy mellőzve. Több okból is. Én pihenni megyek, dögleni. Ettől még beleférne "egy kis" mászás (másztam én eleget 25kg-os pakkal a hátamon ...), de nem ilyen tömegben. De a legfőbb ok, hogy olyan gerincsérülésem van, hogy most még a járás is nehézkes. Szóval erről ennyit. Evvel együtt fantasztikus élmény lehetett, valamennyire át tudom érezni. (Voltam Tenerifén a Teide csúcsán, az 3780m körül van ...)

Írod : "Ja, és a Dreamsben nincs homokos part, sehol nincs "
OTP Travel oldalán:
"A sziklaszirtre épült, 100.000 m2 területen fekvő szálloda közvetlenül a 400 m hosszú tengerparton található, ahol a sziklás és homokos partszakasz egyaránt ideális mind búvároknak, mind gyermekes családoknak."
Most ezek ekkorát vetítenek ?????? Azért ez durva. Így valamennyire megértem, ha valaki panaszt tesz.

"A D-ben adnak törölközőt, amit levihetsz a partra, ingyenes a napozóágy, a napernyő, a szivacs, ha bármit akarsz, a helyedben van a szobád és éttermek, minden. "
Ezt is milyen jó, hogy mondtad :-) A D itt 4*-ot jelent ?

"Egy szabad strandra összecuccolni, eltaxizni, ott lenni, fizetni a napozóágyért stb., nem biztos, hogy összességében megéri. "
Nekem MOST tutti, hogy nem. Inkább fizetek :-(

Mégegyszer nagyon köszönöm.

Előzmény: satine (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!