Ez a Horváth Pál (dabasi vezetőedző) esküszöm nem normális. A Kapos Sportban nyilatkozta, hogy bármeddig elmegy, hogy betiltsák a Cseri pályát. Szerinte azért nem nyert a lapos passzokkal operáló technikásabb és jobb csapat (persze az övé) mert a pálya ezt nem tette lehetővé. Igazából csak magát teszi nevetségessé az ilyen nyilatkozatokkal attól függetlenül, hogy tényleg nem billiárasztal minőségű a gyep. De pl. a Bozsik stadion talajánál szerintem nem rosszabb.
Otthon az otthontalanságban
Labdarúgó NB I/B
Kaposvár
Bizonyára többen is felkapták a fejüket a dabasi edző Rákóczitól elszenvedett vereség utáni nyilatkozatára. Feldúltan tette fel a kérdést, hogy ki adhatott engedélyt ilyen talajon egy másodosztályú bajnoki mérkőzés lejátszására.
Való igaz, méltatlan körülmények között kénytelen lejátszani hazai mérkőzéseit a kaposvári együttes. Az okok ismertek, de ettől még a tény marad. Azzal is tisztában kell lennünk, hogy vélhetően az őszszel változás sem várható e téren. Csak most látszik igazán, hogy játékra alkalmas labdarúgó-játékterek tekintetében milyen rosszul is áll a megyeszékhely. Az Arany úti futballpálya megszüntetésével csak tovább romlott a helyzet. Miután a Rákóczi sporttelepen az edzőpályák is használhatatlanok, lényegében a Cseri útra koncentrálódik Kaposvár csaknem teljes labdarúgása.
Márton József, a Rákóczi utánpótlás-nevelő központ ügyvezetője nem csak áldatlannak, hanem egyszerűen elkeserítőnek tartja az így kialakult állapotot. Mint mondja, a hozzájuk kényszerült profi csapat mellett három utánpótlás gárda edz ebben a centrumban, és négy játssza ott hétről hétre bajnoki mérkőzéseit.
– Végigöntöztük az aszályos nyarat, de ilyen terhelés mellett képtelenség karbantartani a gyepet. A legnagyobb igyekezetünk ellenére soha ilyen rossz állapotban még nem volt a pályánk. Ezen a talajon kellene megszerettetnünk a gyerekekkel a labdarúgást, itt kell oktatnunk azokat a technikai elemeket, melyekhez elengedhetetlen lenne a megfelelő minőségű pázsit – jegyezte meg az ügyvezető.
Természetesen egyetértünk Márton Józseffel, aki a kiutat szeretné látni. Az évek óta kilátásba helyezett műfüves pálya továbbra is csak álom. Mint mondja, a Rákóczi centerpálya elkészülése után is fennáll a lehetősége annak, hogy a stadionban árválkodó edzőpályák elhanyagolt állapota miatt a Rákóczi felnőttcsapata kedvezőtlen idő esetén továbbra is a Cserbe kényszerül. Valóban megmosolyogtató, de sokkal inkább bosszantó, hogy immár második éve a téli felkészülés során a Rákóczi Nagyberkiben, vagy éppen Csomában, netán Hetesen talál csak megfelelő játéktérre.
– Elszomorít az ügyet övező közöny, senki sem láttatja velünk a közeli megoldást. Az elmúlt hét végén is öt mérkőzés volt a pályánkon. Mi vár itt ránk, ha beköszönnek az őszi esők – tette fel a kérdést az ügyvezető. – A végén még majd mi szorulunk ki a saját otthonunkból – kesergett tovább. Még megjegyezte, hogy a Pécsi úti pályán kialakult új helyzet kapcsán azt várná, hogy az ügyben érdekeltek üljenek végre közös asztalhoz, és egyeztessenek a továbbiakról még mielőtt a liga végleg le nem húzza a rolót a cseri pálya előtt. Mert hát legyünk őszinték, ez sem kizárt. Akkor aztán felveheti a klub a Marco Polo nevet és miként tavaly, kezdődhetnek újfent a nagy utazások.
Elhangzott a VDK-ban egy kérdés, miszerint húzós tábora van-e a Vasasnak. Időnként vannak nálunk is hülyék, és súlyos elemek, de összességében nem. Viszont sokan lennénk. Talán még így is, hogy szerdán lesz a meccs. Most a hétvégén Gyarmaton kb 500 voltunk mindenféle szervezés nélkül. (és ez csak a SZURKOLÓ-k száma. Rengeteg szimpatizáns ült a csendes oldalon.)Viszont, ha Nálatok lesz a meccs, akkor oda biztos megy valamilyen buszos szervezés, és néhány személyautó, meg a vonat.
Elhangzott a VDK-ban egy kérdés, miszerint húzós tábora van-e a Vasasnak. Időnként vannak nálunk is hülyék, és súlyos elemek, de összességében nem. Viszont sokan lennénk. Talán még így is, hogy szerdán lesz a meccs. Most a hétvégén Gyarmaton kb 500 voltunk mindenféle szervezés nélkül. (és ez csak a SZURKOÓ-k száma. Rengeteg szimpatizáns ült a csendes oldalon.)Viszont, ha Nálatok lesz a meccs, akkor oda biztos megy valamilyen buszos szervezés, és néhány személyautó, meg a vonat.
Ez a baj baszki, hogy nincs fegyelem a csapatban. De becsülöm Prukit, hogy kihagyta Mezőt és az eredmény is őt igazolta. Finta Zoli simán befér ebbe a csapatba. Ja és én olyat is hallottam, hogy egyik jelenleg állástalan ex-edzőnk is mintha buzdította volna Tomit. Ez már tényleg csak pletyka, de nem csodálkoznék ha lenne alapja.
Ja, a Mező-Pruki "afféról" én annyit hallottam (a Márton Joke mondta), hogy állítólag edzésen "szólt be" többször is a Prukinak. Valami olyanokat, hogy mi nem vagyunk ám ovodások, mint akiket tanít, meg ilyenek.
Az ellenfél edzőjének Horváth Pálnak a meccs utáni nyilatkozata, melyben csak a pályát tudta ócsárolni, nem volt túl szimpatikus.
Azért kíváncsi vagyok, hogy jövő szerdán fogadhatjuk-e a Vasast vagy megint csere lesz.
Na, kicsit megkésve, de pár mondat a tegnapi meccsről. Én nem nagyon tudok semmi taktikai észrevételt mondani, mert az nem az én területem :) , de annyit jó volt látni, hogy végre játszott a Balassa (szvsz felejthetőt nyújtott), és így a Máté végre a kp. játszhatott (meg is lett az eredménye). De sajnos még mindig hiányzik egy jó befejezőcsatár. Jó,volt,hogy nyertünk, kicsit tartottam a meccstől.
Rákóczi-Dabas 1-0 G.: Máté P.
Nehéz szülés volt, de azért csak összejött a három pont. Végre küzdött a csapat! A dabasiak már a tizedik másodpercben száz százalékos helyzetet hagytak ki, de onnan végig úgy éreztem hogy kézben van a meccs. A tizenegyeseket viszont most már gyakorolni kellene tényleg. Tóth Balázs még Barnánál is rosszabbul rúgta, gyakorlatilag a kapu közepére gurította. Balassa kezdett a védelemben, de azt kell mondjam az elején sokat bizonytalankodott. De Máté legalább így mehetett a középpályára és nem csak a gólja miatt mondom, hogy a csapat legjobbja volt. A gól egyébként gyönyörű akcióból született Tóth mesteri átadása után. Finta Zoli Mezőt szorította ki hátulról, jól is játszott. Pletykák szerint Mező elkezdte fúrni Prukit és azért került ki. Nem tudom...
Balajcza lett az új csk. A gondok leginkább a csatársorban vannak, igyekezett Oláh Lóri és Jovi is, de ők nem igazi gólveszélyes csatárok. Jovi pl. azonkívül, hogy megcsinálta a tizenegyest, kapura teljesen veszélytelen volt.
Jövő héten Bodajk idegenben, az sem lesz könnyű meccs. Ja és tényleg sokkal szarabb a Cseri útra meccsre járni.
Hajrá Rákóczi!!!
Lesz, de ez egy barátomon is múlik, mert én nem tudok a gépemen jpg formátumú fájlokat gyártani, de bízom benne, hogy hamarosan össze tudok jönni vele, és akkor csinálunk néhány variánst. Mondjuk a mostani leterheltségem nem kedvez a dolognak, de azért igyekszem!
Egy győzelem nagyon kéne most, jövő héten Bodajkon sem lesz könnyű dolgunk. Oda valószínűleg ki tudom azért dugni az orromat.
Valóban nem rossz a Dabas, újonc mivolta ellenére. Jópár ex-battai, BKV-s, REAC-os játékosuk van. Kifejezetten megerősödtek a tavalyi NB II-es bajnoki címük óta. Ami a stadion gyepével történik az most már katasztrófa, remélem nem csak szövegelnek a városházán és tényleg megrángatják ezt a kivitelező céget.
Hajrá Rákóczi!
Munta, lesz logónk?:-)
Úgy néz ki nem lesz eső holnapig, úgyhogy viszonylag tűrhető lesz a pálya. Utálok a Cseri útra meccsre járni, gondolom a játékosoknak se egy leányálom.
Nem lesz könnyű meccs, a Dabasban vannak jó játékosok, mi meg nem vagyunk épp a csúcson.
Több mint egy évvel ezelőtt kezdődött a Rákóczi stadion felújítása, s az eredeti terv szerint már a múlt ősz közepétől birtokba vehették volna ismét a labdarúgók. Ez valójában meg is történt, de mint kiderült, korai volt az öröm. Ma ismét otthontalanok a Rákóczi-focisták.
Kettős érzés keríti hatalmába a stadionba érkezőt. Épülnek, szépülnek a pályát övező lelátók, már fedél is lesz a nagy tribünön helyet foglalók feje fölött, befejezés előtt állnak a kapuk mögötti nézőterek is, ám a lényeg, a gyepszőnyeg siralmas látványt nyújt. Foltokban ugyan zöldell a fű, de a játéktér negyedén kopaszságával virít a köves, kavicsos talaj, s huszonnégy órával az esőzés után is még víztócsák tarkítják a területet. Sivár a kép. Annak idején tudvalevően azért bontották szét a nagyszerű gyepszőnyegű pályát, mert egy-egy kiadósabb eső után napokig alkalmatlan volt a játékra. Mára sikerült elérni, hogy aszály idején sem lehet labdába rúgni rajta. A mintegy kilencvenötmilliós ráfordítás során elvégzett alagcsövezés, földcsere és gyepszőnyegezés nem hozta meg a várt eredményt, sőt... A kivitelezők kétszer is nekiveselkedtek, hogy kijavítsák a hibákat, de munkájuk nem járt eredménynyel. És nem csak a pályát tartja uralma alatt a csapadék, hanem a mutatós klubház földszintjét is. Eső után e szint számos helyiségében ugyancsak megjelenik a talajvíz. És nem először. Minden eddigi jobbító szándék vízbe fulladt.
Egy szó mint száz, a csaknem nyolcszázmilliós költséggel épült (épülő) Rákóczi stadion továbbra is alkalmatlan játékra. A csapat kénytelen ismét kiköltözni a Cseri útra és ott játszani őszi mérkőzéseit. És ott kényszerül készülni is, ki tudja hány csapat társaságában. Csak megjegyezzük, hogy a szombaton esedékes hazai, Da-bas elleni mérkőzés előtt két utánpótlás mérkőzést is játszanak azon a pályán. Még belegondolni is rossz, hogy milyen sártenger várna az NB I/B-s csapatra, ha esős marad az idő.
Néhány hete már történt egy bejárás a stadionban, a munka menetét látva maga Szita Károly polgármester is elégedetlenségének adott hangot s tett ígéretet, hogy levélben szólítja fel a kivitelezőt a hibák kijavítására és a munka időben történő befejezésére. Ez utóbbiból már nem lesz semmi, mert bár a munkákat végzők reklámtábláján augusztus 15. szerepelt a befejezés határidejeként, a munkálatokat még a hó végére kitolt időpontra sem sikerült elkészíteni. Bizonyára a türelemnek is van határideje, legalábbis erre enged következtetni, hogy szeptember 4-én, csütörtökön egy újabb bejárásra kerül sor, mikor is talán választ kaphatunk megannyi nyitott kérdésre.
Budapest. A Magyar Labdarúgóliga fegyelmi bizottságának keddi ülésén hozott döntés szerint ... a kiállított játékosok közül ... Nagypál Tibor (Kaposvár)... és Jean Pierre Zabundu (Dabas) egy–egy bajnoki meccset hagy ki.
Hát az első húsz perc után én azt hittem,h kb 5-0ra nyer a Kaposvár. Nagyon gyenge volt a Szeged. Nagypált egyébként nem akarta kiállítani a bíró szerintem. Láccott rajta,h mennyire meglepődött,h már van egy sárgája szerencsétlennek. Nem volt normális a spori,az biztos.
Azért sok sikert a Kaposvárnak a továbbiakban, és persze HAJRÁ SZEGED!!
Voltam, most van egy kis időm megírni a tapasztaltakat. Aránylag korán, kb. húsz perccel a kezdés előtt értünk a sok nagy csatát megért, de jelenleg nagyon lepusztult állapotban levő Felső-Tiszaparti stadionhoz. Kiábrándító volt az akkor kb. 100 lézengő ember látványa. A kezdésre azért összejött vagy 8-900 ember, köztük legalább 200 Spartan Army Ultra akik, igazából csak a gólok után hallattak valami szurkolásfélét. Az osztályhoz képest azért sokan voltak, van egy szép új SA-s lepedőjük is. Legalábbis nekem új volt amikor utoljára láttam őket, még nem volt meg:-). Az első húsz percben egyértelműen mi irányítottuk a játékot, noha az azért erős túlzásnak tetszett, amit a szegedi kollégák megállapítottak mi szerint "ennek a Kaposvárnak legalább van fazonja, tudják mit akarnak játszani stb". Először azt hittem viccelnek, de saját csapatuk ekkor tényleg két passzot nem tudott egymás után véghez vinni, meghát ugye ők eddig harmadosztályhoz voltak szokva, legalábbis az utóbbi években. A Rákóczi önmagához képest is gyenge volt, sikerült ezt a tényleg szerény képességű Szegedet úgy belelkesíteni, hogy szépen bedaráltak minket. Ehhez kellett persze Nagypál butasága is, talán a második sárga szubjektíve kicsit szigorú volt. Az egyenlítés után felcsillant némi remény, de aztán Farkas Norbit mintaszerűen hagyta ott az embere és onnan teljesen megzuhant a társaság. Tulajdonképpen senki sem emelhető ki, talán az Oláh Lóri próbálkozott elfogadható módon, de igazából semmi különös nála se. A gólt szerintem ő lőtte, legalábbis én úgy láttam ő ért oda Barna kiütött tizenegyesére. Még talán Tóth Balázs, aki igyekezett, legalábbis az első félidőben. Balassa tényleg nem nagyon bír futni, Dávid sem mutatott tulajdonképpen semmit. Máténak pedig egyértelműen nem fekszik a söprögető poszt. Ez a csapat akkor fog eredményeket elérni, ha minden meccsen megdöglik mindenki a sikerért és vért izzadva küzdenek. A Dabas ellen valami ilyet kellene produkálni, mert a fő anyázók már biztos fenik a fogukat.
Hajrá Rákóczi! Ha szar a csapat akkor is...
SÁRGA LAP
Nagypál (szándékos kezezésért) a 25., Ferenczi (Mező megrúgásáért) a 62., Kurucsai (időhúzásért) a 78. percben
KIÁLLÍTVA
Nagypál (második sárga lap után) a 32., Csúri (hátulról felvágta Bankot) a 68., Babos (megsértette az ellenfél gyúróját) a 85. percben
SZÖGLETARÁNY: 7:5 (4:4)
42. perc: Kurucsai a balról Rácz fejére ívelte a labdát, és a szegedi középpályás hat méterről a jobb alsó sarokba bólintott. 1–0
50. perc: Ferenczi szabálytalankodott Oláhval szemben a szegedi 16-oson belül, Barna L. büntetőjét Dobó kiütötte, pontosan az ítélet-végrehajtó elé, aki öt lépésről a hálóba emelt. 1–1
59. perc: Puskás bal oldali beadásából Kurucsai öt méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát. 2–1
75. perc: A balösszekötő helyén nagy lendülettel kapura törő Kurucsai kicselezte Balajczát, és hat lépésről a kapu közepén a hálóba helyezte a labdát. 3–1
A szegediek mezőnyfölényben játszottak az első negyedórában, s a 25. percben megnőttek a hazaiak győzelmi esélyei, hiszen Nagypál Tibort a játékvezető kiállította. Létszámhátrányban visszább húzódtak a somogyiak – vesztükre, mert az első félidő hajrájában egy formás támadás végén Rácz Attila vezetéshez juttatta csapatát. A szünet után nem kis meglepetésre a vendégek léptek fel támadólag, és öt perc leforgása alatt egyenlítettek. A folytatásban aztán Kurucsai András két villanása eldöntötte a mérkőzést.
Mestermérleg
Szalai István: – Nagyon örülök első győzelmünknek.
Prukner László: – Egyéni hibákkal már másodszor vertük meg önmagunkat.
Ennek megfelelően az NS szerinti mára megadott kezdőcsapatunkban Jovánczai helyett Dávid a másik csatár Oláh mellett. Bár eddig a bajnokikon nm mutatott sokat, nem nagyon örülnék Jovánczai távozásának. Szakmailag szerintem értelmetlen egy harmadosztályú belga klubhoz szerződni. Persze, gondolom, nem erről van szó...
A mai Somogyi Hírlap szerint Jovánczai a héten Brüsszelben járt és van rá esély, hogy decembertől a jelenleg harmadosztályú Molenbeek játékosa legyen.
Szegeden nyerni kell!!
A hétvégén Szegeden, a Felső Tisza-parti stadionban lépnek pályára a fiúk.
Reméljük megszerezzük idei második győzelmünket! Én 3-1-et tippeltem, természetesen ide! :)
Hát ez kedves tőled! Remélem, jövő tavasszal majd viszonozhatom a topikotokban, hogy "a vereségetek ellenére azért nem voltatok olyan rosszak" :-). A viccet félretéve, sok sikert nektek a bajnokságban, de egyébként: HAJRÁKÓCZI!
Azért egyáltalán nem voltatok olyan rosszak!
Az eredmény reális, mert nekünk is volt pár nagy helyzetünk a gólokon kívül, de azért nektek is akadtak lehetőségeitek: volt egy szabadrúgás, amit bravúrral védett Molnár, és egy szép kontra végén az Oláh (ő volt a legveszélyesebb kaposvári) töküresen, max. két méterről lőtt a kapusunkba...
Ha ezek közül bemegy az egyik, nem szólhatunk egy szót se - más kérdés, hogy a 11-es viszont egyértelmű kamu volt, dehát már nem osztott, nem szorzott.
Rövid nyaralásomból visszatérve így hirtelenjében annyit tudok csak mondani, hogy a vereség mértéke nem elfogadhatatlan, de elszomorít, hogy már megint gyáván, megalkuvón játszottunk. Ez volt már a Vác ellen is, és hát nemigen értem, miért. Szegeden van esély a javításra, remélem, felrázza Pruki a fiúkat!
SÁRGA LAP
Budovinszky (Oláh felvágásáért) a 10., Petrók (Kozarek buktatásáért) a 24., Bábik (Andruskó elkaszálásáért) a 29., Borgulya (Barna ellökéséért) a 30., Barna (Kozarek durva szereléséért) a 32., Keller (Jovánczai lerántásáért) a 36., Vámosi (durván fellökte Oláht) az 54. percben
KIÁLLÍTVA
Bábik (második sárga lap után) a 81. percben
SZÖGLETARÁNY: 4:4 (2:0)
2. perc: Jobb oldali beadás után Borgulya csúsztatott Vén elé, aki balról, 12 méterről, kapásból a hosszú felső sarokba lőtte a labdát.
1–0
25. perc: Dobos remekül ugratta ki Kozareket, aki néhány lépés után középről, 14 méterről, Balajcza fölött emelt a kapuba.
2–0
52. perc: Bábikot buktatták a vendégek a tizenhatosuk jobb sarkánál. Vén 17 méterről pazarul csavarta a rövid felső sarokba a labdát.
3–0
88. perc: Vámosi buktatta a kilépő Oláht a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Barna lőtte a kapuba a labdát.
3–1
Gyors góllal kezdett, majd kulturált, szemre tetszetős, rövid passzos játékkal mezőnyfölényben játszott az első negyedórában a hazai együttes. A folytatásban a felezővonalig előretolták védekezésüket a vendégek, már többet birtokolták a labdát, de veszélyt nem jelentettek Molnár Levente kapujára. Látványos ellentámadásból növelte előnyét a Bp. Honvéd, majd érthetetlenül eldurvult a mérkőzés, alattomos szabálytalanságok borzolták a kedélyeket, gyakran villant a sárga lap – a játék ellenben ellaposodott.
A fordulást követő 7. percben folytatódott az augusztus 20-ai tűzijáték, a kispesti szurkolók ugyanis színes petárdák sokaságát lőtték a magasba, köszöntve csapatuk, valamint Vén Gábor újabb pazar találatát. Jelentős hátrányának csökkentésére nagy energiákat mozgósított a Kaposvár, akadt két-három helyzetük is a zöld-fehéreknek, de a játék menetét végig a vendéglátók felügyelték. Igaz, a végén sikerült a szépítés, de a Bp. Honvéd biztosan és teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot.
Mestermérleg
Gálhidi György: – Jól játszott a csapat, teljesen megérdemelten szerzett háromgólos előnyt. Sajnálom a végén történteket, nem igazán értem a kiállítást és a megadott tizenegyest.
Prukner László: – Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét. Egyéni hibák okozták a vereségünket. Gratulálok az ellenfelünknek.
Én, mint Kispest szurkoló azt mondom, hogy a Kaposváriak valóban többet szabálytalankodtak, de azért a Kispestiek sem maradtak adósak. Az volt a baj, hogy Szabó Zsolt kezéből hamar kicsúszott a meccs (hasonlóan a Kaposvári csapathoz). De azért a továbbiakban sok sikert!
CSAK A KISPEST!