Csak a plextor jöhet szóba? Mer' az lg 4040-ese (ha éppen kapható) olyan 45kFt, és mindenevő.
Úgyis csak egy-két évet kell, hogy kibírjon, utána jön a blueray, két év gari meg van rá.
Tudnátok nekem ajánlani a Plextorok közül egy olyan típust, ami CD és DVD írásra is használható?
A CD íróval nagyon meg vagyok elégedve, de most új beszerzés előtt lehet, hogy inkább DVD-s kivitelbe ruháznék. Esetleg más, príma márka felől is meggyőzhető vagyok (nem a legalacsonyabb ár a lényeg).
Nekem is van egy nagy bajom, és talán ebbe a topiba illik a legjobban: a CD-meghajtóim nem ismerik föl a bettt lemezt. Szóval ha kicserélem a CD-t/DVD-t az előző ikonja marad ott (egyébként meg lehet nyitni az újonnan betett lemezt, de pl. az autorun se műxik). Tudnátok segíteni? Elég láma vagyok... Ja, az oprendszer XP.
Bajom van egy kicsi.
Adat hordozásra CD-RW lemezt használok, UDF formátumban.
A munkahelyemen is vagyon EasyCD meg itthon is.
Na most a gondom, most próbáltam áttérni 650MB-os CD-RW-ről. 700MB-os CD-RW-re, és ekkor ért a meglepetés. Az itthon megírt lemezt a cég gépe nem ismerte fel. Valami Easy_Write vagy mint akart telepiteni, amit végülis hagytam neki. Így olvasni tudtam a lemezt. Gondolom ezt az EasyCD felírta a lemezre, de ez tipp. Na de írni nem tudtam rá. Most elkezdtem itthon nézegetni az options de nem sok okosságot találtam.
A CD-R Eject Options alatt van ilyen.
Always Leave as Is
always show Eject Options Dialog Box
Always Close
Ha az utolsot választom akkor, lesz még egy cím.
Close Options:
Close to UDF v.1.5
Close to Read on Any Computer
Na szóval ennyi amit találtam.
Vajon az itthoni gépen mit kellene beállitanom.
Hogy régi formátumban, vagyis ugy formázza meg a lemezt hogy bent is tudjam használni.
A benti OEM gondolom frissiteni nem lehet.
Mivel tudnám megnézni a két lemezem közötti külömbséget.
Gondlok itt valami UDF Version reader-re.
De a google.com nekem most nem segit.
Köszönöm szépen! Otthon majd elolvasom!
Már tegnap este próbáltam beírni a kérdést, de az otthoni gépemről nem ment el a hsz.
Köszi, üdv: SperS
ui.: Zolcsi Baba! Mivel tegnap nem ment el a hsz-em, így mint a fórum jelenlevő legnagyobb guru-jának küldtem egy e-mail-t. Ha esetleg megkaptad, akkor már természetesen tárgytalan;-)))
Meglepő módon kérdésem van...;-)
DVD rec-et szeretnék venni. Első kérdés, hogy a "-"-os, vagy a "+"-os szabvány a nyerő hosszabb távon?
Jelenleg Pioneer DVD-Rom-om, és Plextor CD-íróm van. Szerintetek milyen márkát érdemes venni DVD íróból? Kinéztem egy Pioneer 106 típusút. Van ugyanez D-sben is, mi lehet a különbség? Árban hasonló a Plextor 504A, a 708 jóval drágább! Megéri az árát, vagy más gyártótól is szabad venni? És ha igen, akkor most melyik a legjobb vétel?
CD íróban tudom, hogy a Plextor a király (és nagyon meg is vagyok elégedve vele), de DVD íróknál lehet, hogy változott a felállás...
Javasoljatok valami jó vételt!!!!
Mondjuk az volt a legfurcsább, hogy a Nero által feltelepített saját imagedrive-ja sem tudott mit kezdeni az nrg-vel, pedig az is a 6.0.0.28-cal ment fel:(
szilva(8188): a 6-ossal külön jelzés nélkül megváltozott az nrg-k formátuma (a régebbi Alcohol-ok és Daemon-ok nem tudták beolvasni). A legújabbak beolvassák a 6.0.0.23-ig. Mér ne változtathatták volna meg újra... ???! :o/
Használj EAC-ot, és akkor nem lesz ilyen gondod (se...). :o)
bayernmotor(8189): Ellent kell mongyak. Imádom a Feurio-t, de... behalt, amikor a gyerekek által a homokozóban napokig "használt" Peter Gabriel-t (képzeld el a felületét!!!) megpróbáltam grebbelni. Az EAC ? Igaz, hogy 8 és fél óra alatt, de hibátlanul begrebbelte. Az utolsó fejlesztés ? Nem másfél, hanem fél (tehát ezév május) éve volt. Ja ! És a napokban adott ki André bácsi (kb. 25 éves...) egy javító verziót, és januárra ígér egy zsírújat... :o)
Van Isten az égben ! :o)))))
Feurio jobb minoseget produkal serult lemezeknel. EAC-t meg mar nem fejlesztik vagy masfel eve. (Feurio-nal is lelassult az 1.x fejlesztese, mert keszul a 2.0!)
Audio CD-t másoltam ma úgy, hogy először "image drive"-ra, azaz fileba készíttettem a másolatot a Neroval (6.0.0.28). Ezután bele akartam kiírás előtt hallgatni a "másolatba", gondoltam, felmountolom az nrg-t, és meghallgatom a CD-playerrel. Na ez nem jött össze a Nero imagedrive-jával és az Alcohol120%-kal sem. Ez valami hiba lenne, vagy rendeltetésszerű? Van valami megoldás a belehallgatásra (az nrg-t kiírva CD-re a másolat tökéletes...)?
Nagyon megköszönném, ha valaki ajánlana egy olyan grabbelő programot, ami ingyen letölthető és az adott CD-n található összes audio-fájlt lehet vele grabbelni és mp3-ba konvertálni. Eddig az Audiograbbert és az Audiogogot töltötten le. Az Audiograbber jó volt, csak nem tudta grabbelni az egész CD-t. A teljes verziója sajnos nem ingyenes. Az Audiogogot letöltöttem, de le is töröltem, mert egy lóf@sz. Megnyitottam a programot és ki sem lehetett lépni belőle...
Ha nincs regisztrálva akkor szokott ilyesmit m?velni... asszem azokat a számokat hagyja ki amik atúsznak a következ?be, de ez nem tutti.
Keress egy másik grabbert. Biztosan tudnak ajánlani tucatnyit..Pl. a winamp-pro is elég jól grebbel, de a mplayerhez is van (ms-t?l letölthet?) plugin amivel mp3-ba grebbelhetsz.
Bár a win mplayer saját wma formátuma szvsz legalább olyan jó mint az mp3, és kisebb méret? az eredmény.
Mit kell csinálni akkor, ha beteszek egy Audio CD-t és át akarom másolni az audio-fájlokat a gépre? Belépek az audiograbberbe és csak a fájlok felét jelöli ki, tehát csak a fájlok felét tudom grabbelni és később mp3-má konvertálni. Mi a f@sz lesz a fájok másik felével??? Egyáltalán mi alapján jelöli ki az Audograbber azokat a fájlokat, amiket kijelöl?
Nem hiszem, hogy olyan lemezt adtak volna hozzá, amit nem tud megírni. (egyébként már írtam is a Yamaha lemezre régebben)
Megnéztem most a doksiját, és elvileg kéne írnia a High Speed CD-RW-t is.
2 kérdésem is lenne.
Miért van az, hogy az írom (Yamaha 3200) nem akarja megírni (sőt, egyáltalán látni sem) az újraírható cd-ket (még a saját yamaha cd-rw-t sem)
A másik pedig, hogy miért nem engedi lezárni a lemezeket, amiket írok? Itt egy kép, hogy mit ír ki:
Egyébként simán le lehet játszani a lemezeket ezután (tehát megírja rendesen), de miért nem lehet lezárni? Lesz ezért késöbb valamilyen gond a lemezzel?
Segítséget előre is köszi!