hát nagyon aranyosak voltak Parrott-tal a nyilatkozatok során.
Ronnie is eldobta az agyát John játékán. John felesége fényezte férjurát (jó kis konyhapénz az a 60 ezer font :))))) ). John-t is meglepte, hogy ez a 4 széria rekord a maganemében.
sziasztok!
Higgins fantasztikus. Én még ilyen jól játszani senkit se láttam, pedig régóta figyelem a snookert. Még Ronnie se nyomult ennyire brutálisan a tavalyi VB-n, amikor Hendry-t és Dott-ot is legázolta az elődöntőben és a döntőben.
Ja, biztosan létezik jobb, csak azt még megközelíteni se tudta eddig senki.
Egyébként nagyon nem értek egyet, azon belül, hogy persze akik ott vannak, azok már mind hihetetlen jók, de egyrészt a stílusokban is nagyon nagy különbségek vannak (mikor fog pl Hendry öt perc alatt maximumot lökni?), másrészt a pillanatnyi forma fontosságát nem lebecsülve azért meg lehet nézni hosszabb távon is az eredményeket, ami már elég jól tükrözi a dolgokat. Hendry dominanciájának végét jelentette a Ronnie-Williams-Higgins generáció, és pár éve már Ronnie számít a legjobbnak. Csak neki meg fejben 'apró' gondjai :) De hogy nála nagyobb shotmakert én még nem láttam , az biztos (de ez lehet az én hibám is :).
Egyébként nem szeretem Ronniet ennyire fényezni :) Go John!
Asszem minden játéknál létezik jobb, az igazán nagyágyúk talán nem is annyira tudásukban, hanem inkább stílusukban, mentalitásukban különböznek. Persze a zsenialitáson belül mindehgyiknek van erőssége-gyengéje egyaránt. Az ő csatáikat a formaidőzítés, a koncentráció a pillanatnyi mentális állapot és időnként Fortuna Istenasszony dönti el. Ezek nagyjából szupermenek. És ez így is van jól.
Ronnie-n látszik egyébként hogy rettenet nagy az arca, és hogy nagyon sokat gondol magáról(persze van is mire sokat gondolni), amihez még hozzájárul a tipik angol pökhendi viselkedéskultúra, szóval nekem nem szimpatikus.
Így van, jöhet akárki, Hendry az isten, és kész. Ahogy azzal a komoly, de mégis mérhetetlenül nyugodt arcával pásztázza az asztalt, aztán lök egy olyat, hogy a fejemet fogom...áh. Utánozhatatlan fickó szerintem, Rocket Ronnie nem akkora arc mint ő.
Egyszer még régebben volt egy csávó snookerben nem tudom látta-e valaki játszani, Marc Bennettnek hívták talán, láttam egy meccsét, a csávó ott blázolt a pálya szélén amíg a másik lökött:-)) Meg így beszélgetett a közönséggel...Szóval nagyon nagy showt csinált, a közönség végig röhögött. (Ja, nem trickshot vb volt, sima meccs!)Eurosporton volt, már legalább 5-10 éve. Már akkoris ilyen öregebb faszi volt, szerintem már rég nem játszik. Esetleg látta valaki?
Nekem nem Ronnie a kedvencem, de én nem tudom elképzelni, hogy lehet annál jobban snookerezni, mint ahogy ő tette a 2004-es vb-n (ha jól emlékszem, elég csúnyán lealázta a sznúkergépet is :).
Hát, meg tudlak érteni, nagyjából én se vagyok sokkal jobb, maximum többszor kerülök asztalhoz. Régebben volt egy rendszeres partner akivel a Rex Williamsben nyomtuk(sőt még egy amatőr versenyen is elindultam oitt, és elődöntőig jutottam, de fel kellett adni mert egy buliba mentünk, ehehehehehe), de elutazott, úgyhogy most partner nélkül vagyok. Ezért kéne az edző, az szintre tudna hozni talán...
Hát irigyellek, h. elmondhatod magadról, hogy játszol. Én olyan ritkán jutok asztal közelébe, hogy inkább csak messziről ugatom a dolgot. Abszolút amatőr vagyok, szinte csak kergetem a golyókat a posztón... :-(
Korábban poolozgattam, csak egyrészt +untam a poolos helyek zaját, tömegét, másrészt mindig is tetszett a snooker eleganciája. Aztán nem rettentett el az asztal mérete - jó a kudarctűrő képességem is :-) - és ottragadtam a snookerasztal mellett.
Háát edző bizony jó lenne, de ahhoz rendszeres játéklehetőség kéne előbb, h. ne tök esetleges legyen a játékom.
Az a vicc, h. amikor látom mondjuk O'Sullivant játszani, akkor tökéletesen értem a logikáját, tudom előre, h. hova teszi majd a fehéret, és melyiket fogja játszani 2-3 lökéssel később. Aztán az asztal mellett, a tökéletesen elcseszerintett lökésem után (ami esetleg még lement azért) mindez a magabiztosság szertefoszlik, és örülök, ha tűzoltásra marad energiám. Még szerencse, h. az eellenfeleim sem sztívdéviszek. Nagyon élvezetes, de számomra elképesztően nehéz játék. :-)
Ez teljesen igaz. Bár én mindkettőt nagyon szeretem. Pont úgy ahogy a luxus nagy dög verdákat is, meg a sportos két ajtós kupékat is:-)
Én mindkettőt szeretném legalább amatőrverseny szinten űzni(snookert kb 10 éve játszom, de egyáltalán nem érzem, hogy ok lenne), poolt meg kb 8 éve, de a pozícionálással nagy gondok vannak. Ezért kéne valami edző, oktató, de nem tudom hova forduljak. Nem tud valaki segíteni?
Háttudod (és a poolosok ne sértődjenek +, mert nem a játékot értékelem): surranó vs. balettcipő. :-))) Szvsz egész más habitust igényel a két játék. (A technikai különbségeket most ne feszegessük.) És érdekes, h. a poopban mennyi lóvé van - a népek eszik, mint búcsúban a vattacukrot - a snookernek + valahogy olyan nyomorult a marketingje, hogy már alig bírnak összekalapálni 1 rendes versenynaptárra való szponzort. :-(
Egyébként Steve Davisnek is szerintem furán áll a pool. És abszolút nem úgy játszik, mint a többi pool-os. Már eleve másképp áll oda az asztalhoz, mint mondjuk Efren Reyes vagy Pagulayan. Dehát ez érthető, hiszen azért ő mégiscsak snookeres...
Sullivan unja a snookert? Nahát. Lehet hogy csak úgy érzi, hogy nem tud hova fejlődni. Azért néha Hendry játékát látva azt mondom, hogy lenne még Sullivan-nek mit tanulni.
Ja persze, Hendry fanatikus vagyok, tehát lehet, hogy kicsit elfogult amit mondok:-)
Régóta olvasom a fórumot, de - vessetek meg - még nem írtam. Imádom a snookert, minden versenyt végigkövetek a tvben. Két dolog miatt írnék be:
1) A magyar kommentár egyáltalán nem rossz ötlet, csak a végzettsége legyen szinkrontolmácsi is. Ha én magyarul hallanám ugyanazt, amit angolul elmondanak, sokkal jobban örülnék neki. Persze nem kell mindig fordítani, vagy szó szerint, de azért simán kivitelezhető lenne.
2) Ez a poolos cucc ez elég furcsa: létrejött egy úgynevezett IPT (International Pool Tour), ami idén 5-6 versenyt rendez 8-as játéknemben. 1 - 3 milkó (zöldhasúban, nem értéktelen magyar forintban:) öszdíjazásban. 500 000 $ az elsőnek. Hát hülyék lesznek nem elmenni! Ha nem 1000 $ lenne egyesekre a nevezés el is indulnék :) Úgy rúgnának fenékbe, mint a huzat!:D Ez áll ennek az egésznek a háta mögött. Amúgy ugyanezen az IPT cuccon indul Jimmy "The whirlwind" White is. Quentin Hann is szerepel a névsorban, de most nemtom mi van ezzel az orvosi cuccal. Amúgy Jimmy régebben is poolozgatott már, mondjuk Alex "Hurrikan" Higgins-szel együtt.
Igazából ennyit szerettem volna, meg további jó Grand Prix nézést (hajrá Sullivan!),
madorjan
Ui: Alex Higgins videója nincs valakinek? nekem kettő van, az a csodálatos break-e Jimmy ellen, meg amikor elrontja a maximumot.
Ronnie nyíltan vállalja véleményét hogy "unja" a snookert. nem tudom hogy lehet így játszani és közben folyamatosan nyerni. nem akarom őt meglátni a pool asztal mellett, nem illik hozzá. nagyon hiányozna ha abbahagyná a snookert...
"If I lost, so what. If I won, so what," he said. "My heart's not in it, but what else would I be doing?
"I'm so peed off with the game and I'm bored with it. I'd rather be planting a few shrubs in the garden."
O'Sullivan forged into a 3-1 lead, but 26-year-old Hawkins, from Sydeham, gave it his all and pushed his opponent all the way.
The left-hander levelled with a superb 145 break, the tournament highest so far which will pocket him additional prize money of £4,000 if it is not bettered.
But Hawkins had been on a maximum 147 having potted 12 reds and 12 blacks. He was forced to take a blue after an unfortunate nudge but still held his nerve to put himself right back in the match.
It went to 5-5 after both players knocked in notable breaks but Hawkins had earlier missed a black on 47, just when it looked like he was going to take a 5-4 lead.
O'Sullivan then stole victory with a superb 117 break, but admitted Hawkins deserved to have won.
"He deserved to win it. I was cruising at 3-1, missed a silly ball and then he made a 145 and the momentum was with him," said O'Sullivan.
"I played some loose shots to let him get in - and fair play to him he played well and I should be out.
"He was trying his nuts off out there, which isn't fair because I really didn't care. I was just going to wait for my last opportunity and take that chance when it came.
"It was a bit of a slog, but I just want to get the game out of the way on Sunday, get my bags packed and go home.
"I want to put my cue in the boot and get out the back door."