Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Sajnálom , ne haragudj, de még most sem mennek el az emiljeim, majd valakit a családból meg kell kérnem nézze meg a gépemet. Már tudod a telefonszámomat legközelebb korábban elkezdjük szervezni a banánnézést.
de-gukyval már régebben megbeszéltem e-mailbe hogy szeretnék elmenni hozzá megnézni a termő télálló bannánját, megis adta a címét és írta, hogy gyere. Mostmár így éjfél után írhatom, hogy a mult hét közepén írtam neki e-mailt, hogy szombaton mennék Bene Lacibácsihoz és előtte elmennék hozzá megnézni a termő banánját, erre az e-mailemre nem reagált, 2 nap mulva írtam neki ide a fórumba nagy sokára válaszolt is rá. Azt írta, hogy nemtud az e-mailemre válaszolni, mert nemtud e-mailt küldeni, amit kétlek, hogy napokon keresztül nemtud e-mailt küldeni, és, hogy szomaton délután 2 óráig dolga van a belvárosba és csak utánna mehetek hozzá. Bene Lacibácsi is mondta nekem, hívjam fel de-gukyt hogy otthon van-e és mehetek e hozzá, elöször amikor felhívtam egy női hang mondta hogy nincs otthon de-guky, később már el tudtam de-gukyt érni telefonon, de közölte velem, hogy eligérkeztek valahová és ne menjek hozzá, majd máskor menjek. Kérdezem én, hogy pénten miért nem mondta, amikor ítr ide a topikba, hogy nem ér rá és ne menjek hozzá, legalább illett volna tájékoztatni róla, hogy nem ér rá és ne menjek hozzá. Kérdezem én így utólag miért rázott le, hogy ne menjek el megnézni a banánját, utólag arra gondoltam az a banán amiről képeket tesz fel néha, az nemis az ő banánja, Bene Lacibácsi is az mondta lehet nem a de-guky banánja és azért rázott le. Elvégre nem a de-guky szomszédjába vagyok, kb 165 km re vagyok tőle, ezért vagyok felháborodva, hogy így lerázott, legalább illett volna elnézést kérnie, hogy nemtudott fogadni, még szerencse, hogy nemcsak őmiatta mentem Pestre. Úgyhogy ezekután nem ajánlom, hogy elmenjetek de-gukyhoz mert előbb utóbb titeket is le fog rázni valahogyan. Ha nekem teremne a télálló banánom, akkor úgy tartanám korrektnek a dolgot, hogy legalább hetente tegyek fel képet a banánról és a virágáról, hogy lássátok, hogyan alakul ki banán termése.
Hát ez sajnos nem az,de megnő négyméteresre és finom gyümölcsökkel fog megajándékozni.Nyáron viszont kitehető a kertbe is,csak a leveleit összehasogatja a szél.
A levél barnás beszíneződése, a sötétebb színe, valamint a szélessége miatt: csak úgy télálló, ha egy teleltető helyiségben telelteted, ahol nem megy mínuszba a hőmérséklet (leginkább +10 fok, vagy feletti).
banán-mánok figyelem! gyönyörűek vannak a Pillangó utcai tescoban, a zöldség soron! 1200ért majd' méter magasak!! A foltos levelű féle, nekem meg nincs helyem :''''(