Kash elvileg a Touron segíti Vinot és Klödit, Savoval együtt, majd még Vueltázik is. A Vueltán ő lesz az első számú ember. Kár lenne ha kihagynák a bajnokságot, az a kazahoknak biztos nem esne jól.
Azért nem egészen ment minden úgy ahogy Vino kigondolta, hiába is hangoztatták, hogy ez csak edzés volt. A CN-n van ma egy cikk, abban arról ír, hogy változtatni kell a felkészülésen a Dauphiné miatt. Azt gondolom, hogy jobb, hogy most derült ki, hogy nem tökéletes minden mint a Tour-on. :) Még van egy kis ideje. Ha jól értem, lehet, hogy a bajnokságot kihagyják, bár a szponzornak fontos. Azért nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a baj a csapatnál 4 szakaszgyőzelemmel. :D Kash Vueltázik egyébként, vagy a Tour-ra is megy? Csak nehogy Vino helyett is Mazzonak kelljen beugrani mint a Giron Savo helyett. :)))
2005-ben még egy ötödikes "hülyegyerek" voltam, aki azt hitte, hogy egy sprinter szakaszt nyer, akkor rögtön az összetettben is esélyes.:) És nagy szomorúan vettem tudomásul, ha Ullrich egy sprintnél, olyan 70-ik hely körül, volt és már kezdtem magamnak mondani, hogy megint Armstrong fog nyerni.:) Én abban az évben kizárólag Tourt néztem, de szerintem akkor is Vino nyerte.:)
Edzésnek jó volt! Kash harmadik lett, Vino ponttrikót nyert, és a csapat 7 szakaszból 4-et megnyert. Ebből kétszer duplázott. Szép volt Fiúk! Ők már legközelebb a Touron indulnak...
Vino ma is szakaszt nyert!:) Jövőre már Critérium Team Astana lehetne a neve ennek a versenynek. Az viszont baromira dühít, hogy az autóversenynél mindent mutatnak, pezsgő, interjú, csapataverseny, kis összefoglaló. Itt meg még egy rövid interjút sem adnak le Vinoval, mondván 20 másodperc... (Természetesen a párizsi szerkesztőre vagyok dühös!)
No, de hölgyek-urak! Mi ez a sírás-rívás itten? A csapat megnyerte a szakaszt! A harmadikat a versenyen! Jó, a sárgát elvette a francia, viszont én nem úgy láttam, hogy olyan elkeseredttek küzdöttek volna érte a Kazahok. Vino Tourt akar nyerni, ahhoz meg nem most kell top formában lenni, hanem kábé egy hónap múlva.
Nem láttam szakaszt, nem is bánom. Tényleg eléggé összeesett a csapat, nem tudom mi lesz így. Klödi prológjából szerintem sem lehet következtetést levonni, nagyon rövid volt ez, az utolsó is csak 44 másodpercet kapott.
Igen, ezért is mondtam, h ez csak főpróba, Vino és a csapatvezetés remélem tudja mit miért csinál, előfordulhat, h csak Kasch nem tudott élni egy felkínált lehetőséggel - mivel Neki a Vuelta lesz asszem a főversenye, nem is csoda, ha most nem bír Moreauval, v Evans-szel .... bár azért Vino látványos meghalásairól a hegyen nem hinném, h altatás, nem olyan rafinált ridernek ismerem, aki így akarja etetni az ellenfeleket. De majd a Touron kiderül - ha ott is megeszi Kristoforó a hegyeken, akkor nehezen fog nyerni ...
Nem tudom emlékeztek-e rá, de az astana a tavalyi delfinaton is nagyon gyatra volt. Még azon viccelőftünk, hogy az a baj, hogy a jó Manolot lekapcsolaták a csapat üzemanyagával. Sajnos az nem derült ki, hogy mennyire lettek volna jók a touron, de a vueltára azért eléggé felszívták magukat.
Valmi nem gönbölyű, mert Klödi nem fért be top tízbe a porlógon, és összesen is 10"-cel ment jobbat, mint Gibo. (Akiről még a live ticker is azt írta, hogy kifejezetten nem jó időfutammenő)
És hagyján, a Tour-on nemcsak Moreau, Contador és Evans lesz aki elléphet. Az AG2R-ben Gadret is csatlakozik Moreau-hoz, a CSC-sem csak Zabriskie-val indul majd harcba, hanem Schleck-kel és Sastre-val, most nincs Valverde, de a Tour-on ott lehet, (ha flegyógyul) néma orosz társával együtt. :) Esetleg a Saunier Duval is megpróbálkozhat ezzel azzal. :) Meg még ki tudja ki. A segítők megtették amit kellett, onnan már Kashnak kellett volna mennie, azért a segítők nem mindig viszik a főnököt a célig, bár mostanában divat lett a dupla győzelem. Vino-tól őszíntén szólva többet vártam. Most vagy altat, vagy csak annyit megy amennyi jól esik, vagy még elég messze van a 100 %-tól. Bár mesterien tud visszakapaszkodni és a Tour ugye 3 hetes. :)
Ez nem volt rossz, csak nem volt túl sok értelme.(Ill. Vino edzésének biztos, de a szezonkezdő Tirreno-Adriaticohoz képest érthetetlenül gyengének látom a hegyeken. Átlustálkodta a tavaszt?) A mai szakaszt bizony csúnyán eltöketlenkedték, rossz volt nézni ahogy Moreau egyetlen attakkal könnyedén leszedte Kaschról a sárgát, és bizony annak a csapatnak, aki TdF győzelemre készül, és várhatóan a legerősebb teamként érkezik Londonba, hááát nem kéne hagyni, h Kristoforó így bohócot csináljon belőle.
Igaz azt szokták mondani, ha a főpróba rosszul sikerül, jó lesz az előadás - hát ez a főpróba pocsék volt úgy érzem, nagyon össze kell szedni a csapatot, mert bár a Vino-Klödi-Kasch-Mattze-Savo-Mazzo(nemtom, h mindannyian lesznek, v nem) nagyon erősnek tűnő sor, de egy olyasmi "nemzetközi koalíció" , mint a mai, mondjuk francia-spanyol-olasz, stb felállásban megroggyanthatja Őket is.
És könnyen lehet, h a most szerveződött érdekszövetségek összejönnek a Touron is ...