Május 1-én indultunk volna a SUK szervezésében férjemmel Izlandra 5 napra. Sajnos családi betegség miatt nem lesz modunk résztvenni. Az út befizetve, gondoltam hátha érdekel valakit "kedvezményes" áron.
Kedves kompos izlandjarok! Hogy/hol vettetek elovetelben jegyet a kompra? A Smyril Line a magyar dilerehez iranyitott, akik 80e ft-t tesznek ra az árra (250e helyett 330e, ket fo+kocsi). Az online jegyuzereknel nem lehet, csak odautra jegyet kapni most (kitudjamiert). Ezek szerint a komptarsasag weboldalan meghirdetett arak kb. csak a helyszinen, sajat irodaikban vasarolt jegyre vonatkoznak? Tudtok adni tippet? :) Koszonet elore is. B.
Nem tudtok további charter járat időpontokat és hogy hol lehet ezekre csak jegyet venni? Kérdeztem a Travel Service-t, de nem menek Izlandra, talán az Astraeus lesz az, de ott meg nem találok infót.
O, a tervezgetest mar tavaly megkezdtuk. Satrazunk, ugyhogy szallas nem kell. A kompot meg sajnos ( a fenebe!), csak most tudtuk foglalni, mert mostanra veglegesedett az idopont (dolgoznom is kell ott harom napot, es az nem derult ki, mikor). De nagyon bizom benne, hogy lesz meg jegy. Irtam a komptarsasagnak, akik a magyar dilerukhoz iranyitottak. O mar kapcsolatban lepett a komptarsasaggal (egyszeru, mi?), akik laccsacskan valaszolnak. Hehehe.
izlandi utat érdemes jan-febr-ban elkezdeni tervezni (s foglani), hamar elfogynak a jó szállások. kompjegy könnyebb, de idejekorán azt is (oda volt néhány üres hely, vissza full).
Elolvastam az útleírásotok, nagyon érdekes volt, köszönöm!
A kajabevitellel kapcsolatos hírek mindenesetre nem bíztatóak. Nem lenne jó mások útleírásában a "Patrolos nászutas pár autóját három óráig vizsgálták" mondatként szerepelni. :) Úgyhogy majd jól eldugdossuk a kaját (húst úgyse vinnénk túl sokat).
Hihetetlen dolgokat tapasztaltam ma, miközben tervezgetem az izlandi utam, Reykjavik legnagyobb youthhostelében egész nyárra nincs egyetlen szabad szoba sem, és Akureyriben, az Eddában sem ajánlottak júliusra szállást.
Köszi az útleírásokat, amiket ajánlottatok itt, nagyon hasznosak a tervezgetésnél.
Nem, sajnos nem tudok más utakat Kverkfjöll-be. Szerintem olyan izlandias időm volt a túrán :) Bár szerencsére esni általában csak akkor kezdett, mikor a napi út végére értem, kivéve a harmadik szakaszt, ahol már a Hrafntinnusker előtti fölleföllefölleföl dimbes-dombos szakaszon rákezdett. Sőt ott később - akkor már a sátorban voltam - esett némi hó is, igaz nem sok. Igazából nekem az egész túra nagy élmény volt, mert a táj legalább olyan gyönyörű, mint amilyen változatos. Na, meg persze a jó folyó átgázolások:)
köszönöm, hogy elolvastad az útleírást, örülök, hogyha tetszett, sajnos belinkelni azért nem tudtam korábban, mert most nemrég készült el... A lundák látványa, illetve annak hiánya annyira nem zavar, inkább az, hogy Kverkfjöll-be (Vatnajökull északi részén) csak rohadt drága, heti egyszer járó - az is három napos túrát jelent - busszal lehet eljutni. Esetleg nem tudsz olcsóbb megoldást? Neten vásárolt jeggyel is majd' 20 ezer korona. Egyirányú jegy meg neten nincs. Milyen időd volt a Thorsmörk-Landmannalaugaron? És itt a legnagyobb élményed? Üdv!
Hát, ha így nézzük, a fő kérdésre a fő válasz az, hogy nem lehetetlen:) De én mellékkérdésnek azért feltenném, hogy érdemes-e? Irtad, hogy másnapra gondolkodsz egy snaefellsness-i kiránduláson is. Lehet, hogy érdemesebb lenne az egy-egy nap helyett a két nap valamelyik irányba. De ez persze csak az én véleményem, nem akarlak összezavarni, vagy ilyesmi:)