Keresés

Részletes keresés

lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 582
Én csak azt mondom, hogy beszélj gazdálkodókkal, hogy mikor érte, éri meg nekik jobban a termelés? AZ EU csatlakozás előtt, amikor semmi támogatást nem kaptak, vagy most, amikor kapnak, bár kevesebbet, mint mondjuk a franciák.

Tehát csökkent a különbség ez által, vagy nőtt? Egyszerű kérdés, menni fog Neked is. Nos?
Előzmény: Törölt nick (578)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 580
//"..De, van alkotmányunk, az országot pedig nem adta el senki,.."//

Tézisekkel nem lehet vitatkozni.

Egy helytelen tézist meg lehet dönteni, vagy el lehet ismerni. Én nem ismerem el, de okát csak úgy tudnám megvitatni veled, ha pontosan tudnám, a te tézisedben mi számít alkotmánynak.

Viszont a topik nem erről szól.
Előzmény: Törölt nick (570)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 577
Tudod mennyi mindent szoktak a tejből csinálni?

Minálunk egyelőre még margarin helyett is vaj a divat. A sajtról nem is beszélve.

Hogyhogy 65 éven át nem voltunk rászorulva a műtejre és egy cseppet sem kellett kiönteni?

Nehogy az árakkal hozakodj elő, amikor a mennyiségről mondtál valamit.

Előzmény: lerr (552)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 576
vigyázz, most jön a személyeskedés, meg a magas szellemi színvonal:-)))
Előzmény: lerr (565)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 574
A tej tekintetében most egy elk...t szabályozás okoz problémát. Semmi köze a versenyképességhez. Megérted lassan?
Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 573
valaki most beszélt arról, hogy az országot ki lehetne árulni? ez a mantra most hogy jött ide?
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 571
CSak az államok nem tudják szabályozni. Mert ha mi azt mondjuk, hogy nem adunk támogatást, akkor szépen átmennek Romániába, vagy Szlovákiába. Ezért kell ezt államok felett szabályozni pl. Ehhez viszont fel kell adni bizonyos szuverenitást. Tehát jöhet a Lisszaboni szerződés....
Előzmény: zividivi (560)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 568
segítek: a disznóknak kell takarmányt venni!

A teheneket a kisgazdák ( nem a tejtermelők, akik a tejiparnak szállítanak) csak kaszálnak nekik! Nem vesznek takarmányt a tehénnek......

Tehát ha a házi tejet azért nem lehet kapni, mert le kell vágni az állatot a takarmány árak miatt, akkor logikus következtetés( hogy takarmány- disznó- tej)!
:-)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 567
NINCS ALKOTMÁNYUNK! De most nem ez a vita tárgya.

Az országot nem lehet csak úgy eladni lakói talpa alól, a hozzájárulások nélkül. Még akkor sem, ha ezt valamiféle alkotmányos fércmű engedélyezi az ország-és nemzetfelszámoló kormányok számára.

Akár hiszed, akár nem, nem vagyunk ám békák, és az ország nem egy mocsár.
Előzmény: Törölt nick (548)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 566
Mi meg visszük máshova. pl. az olaszokhoz. Semmi nem fekete-fehér, nem mondta még neked senki?
Előzmény: Törölt nick (564)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 565
VAzze, egyszerű vagy, mint a faék. Mindenről a komcsik tehetnek. Amiről nem, arról az EZ, amiről meg az sem, arról meg a multik.

Tulajdonképpen a legjobb lenne, ha mindenki elhúzna innen, senkinek nem adnánk támogatást, nem is kérnénk, majd mi gyártunk magunknak autót, motort, tv-t, buszt, kamiont meg mindent, a büdös multik meg húzzanak el. Így van?

(Kérdés: A sokszor emlegetett szlovákok mitől fejlődtek ekkorát?)
Előzmény: Törölt nick (551)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 563
Bravó!

Két mondatot írtam egy cél érdekében és máris belezavarodtál.

Na látod!

Emiatt nincs dialógus.
Előzmény: Törölt nick (545)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 560
/=/"..a multinacionális tőke, aki kénye kedve szerint versenyezteti a nemzetállamokat. .."//

Pontosan!

De kizárólag csak a kegyeiért. A gazdaság egyáltalában nem érdekli, csupán a profit. Te magad is ezt fogalmaztad meg valójában.

Az államok feladata pedig épen a kény-kedv korlátozása, hogy legyen gazdaság is.
Előzmény: lerr (543)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 559
Most komolyan. Ha sokkal több tej van, mint amennyi elfogy, akkor mi a teendő szerinted. Komolyan érdekel, mert úgy látom, csak az ellentmondás megy neked mindenben.
A libamájkatasztrófát a pöcs négy mancs okozta. Erről az EU tehet? vagy Bajnai? Vagy Orbán? vagy ki?

És a madárinfluenzáért ki okolsz? Komolyan. Nem értem.
Előzmény: zividivi (553)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 557
vájjá, lehet az alapoknál kell kezdeni!

Márhogy ha valaki szavaz a valamire az Európai Parlamentben, akkor az el is jut oda :-D
Lehet, hogy az első lecke: az európai parlamentbe úgy jut el a vélemény a legrövidebb úton, hogy közvetlenül ott szavaz valaki!
De lehet hogy Morvai e-mailjén keresztül, és mi tudjuk rosszul:-DDD....
Előzmény: Törölt nick (549)
pindiy Creative Commons License 2009.07.17 0 0 556
"Ami az EU befolyását illeti ebben: Az EU befolyásának köszönhetjük, hogy a gazdáink nem versenyképesek"

van még ilyen marhaságod, akkor mostan gyorsan ird ide....
Előzmény: Törölt nick (551)
pindiy Creative Commons License 2009.07.17 0 0 554
A kormány a kormány nevében köt szerződést...az országgyülés által megszavazott szerződést az elnök irja alá...
Előzmény: Törölt nick (548)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 553
Aszály, a jégeső, vagy a kvótázás idézte elő a tehenek levágatását 10 ezer forintért?

Hát a libamájkatasztrófát melyik természeti csapás?

A madárvész is művi volt. Semmi bajom nem lett a tyúkhúslevestől.
Előzmény: lerr (532)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 552
Akkor vagy élve eszed az állatot, vagy vega vagy...

De komolyan. Itt nem annyi tejről van szó, amennyit az emberek megisznak. HA Mo összes embere magyar tejet venne, akkor is rohadt sok megmaradna, mert többet termelnek, mint amennyi elfogyna. És ez az el..t kvóta miatt így van az EU összes országában.
Előzmény: zividivi (541)
toloba Creative Commons License 2009.07.17 0 0 550

Mint topiknyitó....

Azt hiszem ez az a hozzászólás mellyel folytatódhatna a topik és a személyeskedések, meg egyéb terelések befejeződhetnének. Mert ez még témába vagó.
Előzmény: Törölt nick (522)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 547
ÉS a francia, meg belga tejtermelők meg még többet, aztán ők is borogatják a tejet brüsszelben. Elk..ta az eu a kvótát, sokkal több tej van, mint amennyi kell....

Ennyi. Aztán, hogy Morvai meg mif@szt nem tud, azt meg én nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (536)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 546
Bravó!

De ha nekem nyilatkozta ezt Béluska, akkor rossz helyre címezte.

Eljutott véleménye az EU-ba is????
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 544
ahhh, szép!
Még azt sem tudjuk, hogy mit eszik egy kis háztájiban tartott ( nem tejiparba szállító) gazda tehene:-DDD ez meg megaLOL!
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 543
Nos, nézzük kicsit másképpen. Mi van ma. VAn a multinacionális tőke, aki kénye kedve szerint versenyezteti a nemzetállamokat. Oda megy, ahol több adókedvezményt ad, esetleg ingyen telket, stb. Ugyanis minden államnak kellenek a munkahelyteremtő beruházások. Így aztán a (csak példaként a két nemzet) a szlovákok meg mi agyra főre támogatjuk a multikat, hogy ide, vagy oda telepítsék a gyárukat, mert ha a másikhoz megy, akkor meg még jól seggbe is k...ja őket a hazai ellenzék.

Namost ez ellen bizony nincs más védekezés, minthogy ezeket a dolgokat a nemzetállami szint fölött szabályozzák.

Szerintem.

Te hogy látod?
Előzmény: Törölt nick (531)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 541
Én tőlük vásárolom a tejet és a tejterméket, vagy egyáltalában nem fogyasztok ilyet.

Sőt!

A döghúst sem eszem, amármennyire is megfűszerezték.

Viszont attól már félek, hogy lassan az egyszem disznót is vágóhídra kényszerítik a monopolisták.
Előzmény: Törölt nick (527)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 540
Meg ha esetleg Izland megszavazná az IMF hitelt, az súlyos agymosásnak meg ígérgetésnek tudható be, nem annak, hogy súlyos pénzügyi problémáik vannak:-(((

Azért ez kész!

Ha nekem akkora problémám van, hogy nem tudok hitel nélkül megélni, akkor rögtön agy mosott leszek, meg bedőlök ígérgetésnek tiszta sor! Nem a kényszer viszi rá őket ááááááááá

Mondjuk ott, ahol lehet olyannal kölcsönt reklámozni úgy, hogy nyaralásra és potom 7 évig kell törleszteni ott a nép fejével is bibi van!
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 537
Hatalomnak idegen, lásd szomszédpélda.

Nekem nincs rögeszmém, akkor sem ha te rögeszmészes így TUDUD, ám te nem értettél meg az egészből semmit.
Előzmény: Törölt nick (524)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 534
Nem is tudom, hogy a MAGOSZ miért is a fidesz mellet áll?
Előzmény: Törölt nick (530)
zividivi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 533
Lásd be, nem voltál végig korrekt a vitában.

Így aztán vita sem lehetett belőle.

Az anyázással pedig már semmire sem lehet menni. Lejárt módszer. Már rég nem húzza be senki a fülét-farkát egy személyeskedő megjegyzésre.
Előzmény: Törölt nick (522)
lerr Creative Commons License 2009.07.17 0 0 532
Nézd, problémák persze mindig vannak, hol jön a jégeső, hol meg az aszály, hol meg olcsó a tej ára.

Ezeket az utóbbi sok évben mindig sikerült menedzselni, mindig megoldásra kerültek a problémák. Persze mindig lehetne jobb, meg minden. De ezt szerintem ne várd Morvai Krisztinától. Nem hiszem, hogy ő ebből bármit is meg fog oldani.

Előzmény: zividivi (516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!