Beteg.
Semmi dizájn, csupa célszerűség:)
Kivéve persze a pakolóroadnak, neki tuti nem célszerű...
Habár, a két szélső manuálon nem lehet valami leányálom játszani.
Utanna sajna semmi komoly. 98-ban zuzott hammonddal a szigeten. A Codaba szallt be. Valamint ekkor egy evig a PMobil nyomult. az Oh Yeah nagyon megtekerte a koncerteken.
Cserhati Istvan
1977-1980 PMobil
1980-1986 P.Box
Majd 2001-tol ismet PBox
Zeffer Andras
1980-1997 PMobil
1997- TRB
Balazs Feco
1972-73 Taurus
1978- Koral
Az evszamokra ne vegyel merget.
Azt nem tudom hogy a Panta Rhei es a V73 Hammondot hasznalt-e.
Hal: szóval akkor a "bizonytalan" az mi?:-)))
Nem tűnnek el nálam a kipengetett akkordok, és nem szoktam tátenyerelni a tremolóra:-)))
Borzas: Nem túl sűrűn használom én sem. Főleg nem úgy, mint mondjuk a nagy gitárhősök, akik külön tremolós technikákat találtak ki....
Inkább csak finom vibrálásra a harmóniáknál...
Amikor meg 1 hangot kell, ott tényleg a külső termoló a legjobb, de ez nálam a kezem:-))))) (csak avval szép igazán egy megvibrált hang)
GG te úgy általában (egyébként) sokat használod a tremolót? Én elég régen játszom egy ásatag elektricska gityón, már sikeresen müködésképtelenné tettem a tremolót, de míg még jobban müködött akkor se nagyon használtam. Nem nagyon vonzott a téma magamtól, amit emg eljátszok a nagy-nagy zenekaroktól, abban nem tünt nelkulozhetetlennek.
Másrészt: egy ismerösöm (eleg jo gitaros) szerint az ún. "külsö" tremolo a legjobb, szal mondjuk az olyan, hogy egy hengeren nyugszanak a húrok, és azt lehet elforgatni.(faszajó régi konstrukció, vinytázs:))) Erröl mi a vélemény?
Nem elhangolódásra gondolok, csak -mint említettem- engem a Floyd Rose-ból igazándiból a SATU érdekel: az a szinte elhangolódásmentes gitár ígéretét hordozza magában.
Maga a vibrátóegység viszont irritál, hogy nagyon könnyen jár, rátenyerelek a húrlábra, és oda a szépen kipengetett akkord:)
Nos nekem eddíg 9-es szett volt a gityón a gyári rugókkal, és nem mászott el soha. Most 10-es hibridet tettem fel, kellett is bele 2 bikább rugó, de így sem mászik el. Viszont, ha ugyanazokat a húrokat hagyod rajta, és beleteszel erősebb/több rugót, akkor az egész floydrose szétmászik, és nem lesz vizszintes....
Tehát csak akkor tegyél bele több rugót, ha bikább húrokat is teszel mellé...
De szerintem akármilyen rugó is van benne, palm mutingnál nem szabad (és nem is szokott) elhangolódni.
GG, lenne egy gitároff kérdésem:
Ha a Floyd Rose-ra sok rugót teszel, kevésbé lesz hajlamos a palm mutingnál arrébbmászni?
Mert ha igen, akkor mégis ilyen gitárt fogok venni. (Egyszer...:))
On
Uraim, s hölgyeim:)!
Homályosítsatok fel, hogy az elhangzott Nagy Magyar Hammondosok melyik zenekarokban játszottak!
Én szinte csak külföldieket ismerek, ezért érdekelne.