Antonio Colom - Hegyi segítő, esetleg szökések. Nagyon megbízható vízhordó. Összetettben szerintem olyan 40.hely környékén zár majd.
Maxim Iglinskiy - Ő is hegyen segíteheti a főnököket. Fiatal tehetség, összetettben szerintem be fog férni a top 20-ba.
Serguei Ivanov - Szökésekben részt vehet, meg a sík szakaszokon a tempó diktálásában segíthet. Összetettben szerintem olyan 70-80. hely körül végez.
Andrey Kashechkin - Hegyi segítő, a prológon és a hosszú időfutamon minél jobb helyezés, ezenkívül az összetettben top 10, bár szerintem ennél is jobb lehet.
Andreas Klöden - Főnök, összetett esélyes, a végén még lehet, hogy megelőzi Vinot is. Top 3, az a minimum!
Daniel Navarro - A vékony spanyol fiú a hegyekben lehet segítője a főnököknek. Összetettben szerintem olyan 50. hely környékén végez.
Gregory Rast - Sprintek, szökések, tempó diktálás. Összetettben kb. 70-80. hely.
Paolo Savoldelli - Prológ, időfutam, tempó diktálás. Bizony a Sólyom most rendesen be lesz fogva vízhordói munkára, de ha végigmegy akkor összetettben top 30-ban benne lehet. Azonban azt hallottam, hogy Savo már egy hete nem edz, és antibiotikumokat szed, és valószínűleg fel fogja adni... ne legyen így!
Alexander Vinokourov - Főnök, összetett esélyes. Remélem ezúttal kerülik őt, a DL-es meghalások.
Az összes kazah aláírta az UCI nyilatkozatát a csapatból. Valószínűleg még ma vagy holnap aláírják a többiek is. Vino és Kash már biztosan ott lesz a Touron!
Muszáj volt. :-) Ha már az időfutam-bajnoki címét elvesztette, be kellett szerezni egy másik trikót. A piros-fehér-világoskék egyébként is passzol az Astanas mezhez. :-)
Itt vagyok!:) Ma értem haza a táborból, ami tök jó volt, lehet, hogy egy kis beszámolót is írok majd. A csapattal kapcsolatban is bővebben kifejtem majd a véleményemet, dehát azt gondolhatjátok, hogy nem vagyok boldog.:( A Touron pedig ha nem engedik indulni az Astanát akkor megint bojkott lesz...
Szeressük a kerékpársportot azzal nincsen gond, de nagyon mély gödörben van. És pár év kell neki míg teljesen megtisztul (ha egyáltalán valaha is tiszta lesz és volt-e valamikor is tiszta...). Addig maradnak a doppingesetek, e nélküli eltiltások, kizárások és a botrányok.
Lehet, hogy az van a háttérben, hogy a dopping elért egy olyan szintet, amin nem tudnak továbblépni (Epo, Thg) és nincs semmi "új", olyan szer, amit nem lehet kimutatni (bár ezt is nehéz elhinni).. Vagy csak az elit fér hozzá és nincs olyan tehetséges kerekes, akit hasonló szintre el lehetne juttatni, mint a korábbi "nagyokat".
Van bennem egy olyan érzés, hogy majd az amcsik domborítanak egy nagyot az idei touron, ők tiszták maradtak, igazi botrány nem volt náluk, ami meg volt szépen eltusolták, ,kimagyarázták (Landis, Hamilton)...
Nem tudom, hogy mikor lesz egy olyan jó tour, mint a 2003-as, most nézem újra és a hideg kiráz a szakaszok nézése közben (kösz megint Era), de sajna akárhogy szurkolok Jannak csak nem tudja a 15 másodpercet ledolgozni.. :)
- The number 1 of more ??? Matthias Kessler (Ger-Ast = Team Godefroot) had been positively controlled for testosterone on April 24th by a surprise control in Charleroi, He is suspended by the team with immediate effect.
Feltéve, h nem csak és kizárólag Vino segítése lesz a "munkája" , bár lehet akkor is. Azért 2 Astanás a dobogón meglepne, de méltó válasz a tavalyi kizárásra.
A csütörtöki, v a pénteki szakaszon fog egyet villantani Klödi, sztem.
Nyugi! Klödi elég érdekes formajavulást tud mutatni 1-2 hét alatt, ha nem hallottál olyat, hogy beteg volt, vagy volt valami gond az egészségével a felkészülés alatt, akkor ott lesz a dobogón Párizsban..
1 Frank Schleck (Lux) Team CSC 14.32.24 (38,294 km/h) 2 Vladimir Efimkin (Rus) Caisse d'Epargne 0.49 3 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 4 José Angel Gomez Marchante (Spa) Saunier Duval - Prodir 0.58 5 Matteo Carrara (Ita) Unibet.com 1.05 6 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne 1.19 . . .
33 Andreas Klöden (Ger) Astana 6.50
39 Thomas Frei (Swi) Astana 7.41 41 Matthias Kessler (Ger) Astana 8.24 42 Andrey Mizourov (Kaz) Astana 8.26 73 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 18.11 87 Michael Schär (Swi) Astana 23.25 98 Grégory Rast (Swi) Astana 26.35
104 Igor Abakoumov (Bel) Astana 29.20
Klöden ma Sastréval beszélgetett, szépen sétáltak egyet, talán még söröztek is.:) Most nem tudom eldönteni, hogy ez is edzés, vagy ennyit tud Klödi? Nagyon remélem, hogy nem szúrta el megint a felkészülést. Rast, Schar, Abakoumiv, Dani Navarro, és Mizourov grupettóztak, de ez nem is gond. Azért jó lenne egy szakaszt nyerni.
Eddigi "kerékpáros pályafutásom" alatt először, kimegyek a mezőnyversenyre, ha már közellesz, és tavaly nem voltam, és tényleg számomra az a minimum, hogy Laci ott legyen, hiszen a PT mezőnyben ő képvisel minket és az OB-n kívül itthon nem is láthatjuk versenyezni.
Nekünk is milyen jól esik, hogy Laci hazajön a magyar bajnokságra. Szerintem igen is egy nagy versenyző legyen annyira hazafi, hogy elindul hazája bajnokságán.
Ő még a régi iskolából való, amelyikből, Ullrich, Simoni, Hincapie. A versenynek akkor van vége, amikor az utolsó is áthalad a párizsi célvonalon. Addig menni kell, ha jól, akkor jól, ha rosszul, akkor rosszul, de amíg levegőt kapsz tekerni kell.
A szponzornak, az államnak és gondolom az állampolgároknak is fontos, hogy láthassák otthon versenyezni azokat, akik ilyen jól szerepelnek a kerékpáros világban, és beírják Kazahsztán nevét a kerékpáros történelmbe. Tényleg kár lenne.