Keresés

Részletes keresés

Thomas_ Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8827
Jo lett volna ez az egesz, ha egyesek kicsit komolyabban vettek volna. Igy viszont... a vege mar eleg erdektelenne valt szamomra:(
Ciani Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8826
A Embassy döntőben kellett volna...
De legalább a visszavágás megvolt és akadt pár szép lökése is Matthew-nak. Csak jó lenne a ranking eventeken is mutatni valamit most már :)
Előzmény: Nyky (8825)
Nyky Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8825

Egy jó kis meccs sorozatott láttunk, és végül a legjobb nyert:))

Hajrá Matt!!! Csak így tovább a többi  versenyen is!!

Matthew Stevens
Nyky Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8824
Sziasztok! Nemrég kapcsolódtam be a snooker nézésbe. Mi volt a Higgins-Murphy meccs elején az a nagy nevetés?? Az előbbi Ronnie-Paul meccs jó izgi volt:)
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8823
remélem UK-n azért nem így fog játszani Ronnie :D
Gracioso Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8822
csinálják a show-t a fiúk :)
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8821
nah, Hunter nyerni fog basszus :)
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8820
ehh már örültem, erre 9-nél Sullivan is megáll pff :D
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8819
bázz remélem nem most fog Hunter frame winning breaket lőni :P
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8818
BREAKS

111 Shaun Murphy (That is the highest ever Pot Black break beating Charlton's 110)

:|
Thomas_ Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8817
Komolyan? Ez tok izgis lesz:) Ilyet meg nem lattam:)
Előzmény: Zombie (8815)
king13 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8816
hánykor kezdődnek a meccsek?
Zombie Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8815
Hirtelen halal - minden meccs egy nyert frame.

Eurosport ket orat ad, ebbe belefer majd par meccs.
Előzmény: Thomas_ (8814)
Thomas_ Creative Commons License 2005.10.29 0 0 8814
Ez a mai Pot Black Cup hogyan zajlik le? Hany nyert frame-re jatszanak? A Eurosport csak a dontot fogja leadni vajon?
Zombie Creative Commons License 2005.10.28 0 0 8813
Premier League tegnap:

Stephen Maguire vs Shaun Murphy 2-4
Ronnie O'Sullivan vs Steve Davis 5-1
Snowflakes Creative Commons License 2005.10.24 0 0 8812

Egy vicces montázs...

Snowflakes Creative Commons License 2005.10.24 0 0 8811

king13 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 8810
6 frameből 5-ben legalább egy 50-es breaket lőtt. Hogy pontosak legyünk itt a framescoring:

Ronnie O’Sullivan 6 - 0 Stephen Maguire
83 (83) - 0, 86 - 42, 76 (76) - 30, 131 (131) - 7, 86 (51, 31) - 12, 74 (74) - 5
Előzmény: Zombie (8809)
Zombie Creative Commons License 2005.10.21 0 0 8809
Premier League eredmenyek:

Jimmy White vs Stephen Hendry 1-5
Ronnie O'Sullivan vs Stephen Maguire 6-0
Zombie Creative Commons License 2005.10.20 0 0 8808
Nem kell snooker allas ahhoz, hogy vissza lehessen a feheret tetetni. A lenyeg azon van, hogy csak "foul and a miss" eseten lehet. Ha nincs snooker allas, akkor persze nem fog sokaig megismetlodni a helyzet (a masodik hiba utan a biro figyelmezteti a jatekost, hogy a kovetkezo hibara automatikusan bukja a frame-et).
Vegtelensegig persze akkor sem folytathato a dolog, ha snooker allas van, miutan elobb-utobb annyi hibat felhalmoz a jatekos, hogy snooker kellene neki a nyereshez. Ebben az esetben pedig mar csak sima "foul" lesz, amibol mar nem lehet az allast visszarakatni.
Előzmény: potika (8807)
potika Creative Commons License 2005.10.20 0 0 8807
Nincs ilyen szabály, akárhányszor vissza lehet tetetni a fehéret, ha snooker állás van, pontosabban ha egy pirosat se tud tisztán megütni. Persze ha közben úgy ront a másik, hogy free ball lesz, azt megadja a bíró, de ekkor is vissza lehet rakatni. A rekord ha jól emléxem 12.
Előzmény: Liquidos (8806)
Liquidos Creative Commons License 2005.10.20 0 0 8806

ha már itt tartunk a szabályelemzésnél. van-e olyan szabály, hogy snooker szituban ha nem talál a soron következő játékos, akkor hányszor tetetheti (de hülye szó :-) ) vissza ellenfele az állást? Létezik, hogy x próba után free ball-t kap ilyenkor az ellenfél, vagy csak azért láthattam ilyet, mert ua. volt a helyzet, hogy nem volt tisztán eltalálható piros?

Előzmény: csmarkus (8805)
csmarkus Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8805
Gratula, Zombie! Lám, mégsem kell holnapig várni a megoldással. :-)

Van egy érdekes szabály a "golyó a kézben" esetére: megszűnik "kézben" lenni, ha bármilyen hiba elkövetésekor az asztalon van a fehér golyó. Tehát amit Zombie ír, teljesen korrekt. Egy lehetséges és életszerű másik, de ekvivalens megoldás:

A bíró a szokásos módon a fal mellé tette a fehéret, miután kivette a zsebből. Kennek olyan állás maradt, amiben az utolsó pirosnak nagyon szűk sávja maradt a középső zsebbe, mert valamelyik színes kicsit útját állja. Hogy ellenőrizze, van-e elég hely, Ken még a fehér elhelyezése előtt az asztalra hajol, de közben véletlenül hozzáér valamelyik golyóhoz. Innentől ugyanaz: Jimmy nem akar a fal mellől lökni, átadja a játékot Kennek.

Ha Ken az asztalra hajolás és a véletlen golyóérintés közben a kezében tartaná a fehéret, akkor a szabály szerint az továbbra is "kézben" maradna, tehát Jimmy szabadon helyezhetné a D-ben a következő lökéshez.

És ami velem történt: szépen sikerült zsebbe juttatnom a fehéret. Az utolsó piros a sárga és a sarok közt kb. félúton állt. Ellenfelem elég közel helyezte el a fehéret, így nyújtózkodnia kellett, és közben szépen ráhasalt az egyik fal melletti színesre és az kicsit odébb is gurult. Hiba, én következtem, de nem tudtam, hogy szabad-e még nekem mozgatnom a fehéret, ezért, biztos ami biztos, nem mozgattam, hanem hosszabbítóval lőttem. Utána otthon megnéztem, mit is ír a hogyishívják, így született ez a feladvány.
Előzmény: Zombie (8804)
Zombie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8804
J(immy) elguritja a feheret. K(en) jon kezbol, azonban olyan ugyetlen, hogy kiejti a feheret, es eltalal vele egy golyot a D-n kivul. Foul, J-nek azonban nem tetszik a kialakult allas, visszaadja azt K-nek (ehhez joga van). Ezutan K sikerrel vegrehajt egy lokest.
Előzmény: csmarkus (8800)
csmarkus Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8803
Ej de lassan gépeltem be... :-)
Előzmény: Zombie (8801)
csmarkus Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8802
Ezt a jelenetet sajnos nem láttam, de nem lehetett más, mint free ball:

Ha egy hiba után a fehér úgy áll meg, hogy az összes célgolyót akár részben is, de eltakarja egy vagy több nem megjátszható golyó, akkor ún "free ball" helyzet van. Ilyenkor a vétlen játékos tetszõleges golyót kinevezhet, mint megjátszható golyót. Ebben az esetben nyilván a feketét választotta. Lelõtte, kapott érte 1 pontot, mivel itt a piros szerepét játszotta, és utána színeset kellett lõnie, mivel piros után színeset kell. Ahogy elmondod, ez a színes a sárga volt. Utána már visszaáll a rend, piros, színes, és jöhet a s-z-b-k-r-f.
Előzmény: magictomi (8799)
Zombie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8801
Konkretan nem emlekszem erre, de ez free ball szituacio lehetett szerintem: Higgins hibaja utan Ronnie snookerbe kerult, a szamara megitelt free ball-nak a feketet valasztotta. Ebben az esetben a fekete piroskent funkcional es szabalyos elrakasa egy pontot er (majd visszakerul a helyere immar ujra feketekent). Ezutan egy szines kovetkezett, majd a valodi piros, majd ujra egy szines, es utana sargatol kezdve a szinesek ertekuk szerint novekvo sorrendben, ahogy kell.
Előzmény: magictomi (8799)
csmarkus Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8800
<i>Én inkább arra gondolok, hogy nincs hely a D-ben arra, hogy letegye a fehéret.</i>

Jó ötlet, de túl kevés a 21 golyó, nem lehet velük letakarni a D teljes területét ideális elhelyezéssel sem (pl. szabályos háromszögeket alkotva).

A megoldás életszerûbb, ahogy írtam, elõ is fordult valami hasonló nemrég velem, ami a kérdéshez az ötletet adta. Holnapig azért várnék a megoldással, hátha valakinek beugrik.

Egy kis segítség, idézve a szabálykönyvbõl:

6. Stroke
(a) A stroke is made when the striker strikes the cue-ball with the tip of the cue.

Azaz:
6. Lökés
(a) Lökésnek számít az, amikor játékban levõ játékos a dákó hegyével meglöki a fehér golyót.
Előzmény: Gracioso (8796)
magictomi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8799

hello, én tudatlan megint kérdeznék. De előtte: nagyon érdekes ez a fórum, sok mindent meg lehet tudni elolvasva az eddigi hozzászólásokat. Bár gondolom, aki éppen ismerkedik vmi újjal (mint én a snookerrel), annak minden apróság nagy dolognak tünhet.

Szóval a kérdés: csak félig-meddig láttam az O'Sullivan-Higgins döntőt, de asszem abban volt egy eset amit nagyon nem értek. A két versenyző terelgette már egy ideje az utolsó piros golyót, de nem tudtak mit kezdeni vele. Majd egy idő után Ronnie következett, odmaent az asztalhoz és elkezdte lerakni a színeseket. először a feketét, majd utána sorban kezdte előlről a sárgával, illetve valamikor menet közben lerakta a pirosat. Ha jól emlékszem igy történt.

De mi volt ez, miért, és hogyan???

Zombie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 8798
Erre en is gondoltam. Az a vicces benne, hogy ilyen nincs a szabalykonyvben, tehat itt a birora lenne bizva a (nem egyszeru) dontes, hova is keruljon a feher.
Előzmény: Gracioso (8796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!