Elátkozott nap volt ez ma az Astana számára. Bukott Klödi és Vinyó is a csapatból. Klödi úszta meg időhátrány nélkül, Vinyó sajna 1'20 körül kapott az élbolytól.
Innen szép házi versenyt csinálni a Tourból. Szombaton brutális nap lesz, a csapat támadni fog!
Nem hagyja:-) A büszke kispapáknak jár külön szabadság. Tavaly azt hiszem Freire Gomeznek született kisbabája, és a rendezők megengedték neki, hogy elhagyja a versenyt a pihenőnapon, és megnézze a picit.
Megszületett Andrjusa első gyermeke, David. 3,2 kg-mal született és állítólag apja szemeit örökölte. Kash Kummertől tudta meg a jó hírt, de remélem azért a Tourt nem hagyja ott emiatt, bár ha ott hagyja az is érthető.:)
Gratulálok a büszke apának, és az anyának Nadia-nak!
30 Grégory Rast (Swi) Astana 31 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
41 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana
51 Andreas Klöden (Ger) Astana 52 Antonio Colom Mas (Spa) Astana
103 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 116 Paolo Savoldelli (Ita) Astana
130 Serguei Ivanov (Rus) Astana
Összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 8.36.13 2 Andreas Klöden (Ger) Astana 0.13 3 David Millar (GBr) Saunier Duval - Prodir 0.21 4 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.23 5 Bradley Wiggins (GBr) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 6 Vladimir Gusev (Rus) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.25 . . .
1 Astana 25.49.57 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Nos, nem igazán tudom mennnyire úszták meg a fiúk a bukást... Én egyedül Vinot láttam, ahogy odacsapódik a kordonhoz... remélem nincs semmi komoly! Ma is sprintbefutó, csak ma ne legyen bukás!
Gerdemann. Na, én őt szemeltem ki mint az Astana magyarországi képviseletének elnöke:), a következő szezonra. Jól megy hegyen, időfutamon... csak még fiatal. Most lesz azt hiszem 25 éves.
Azért tűnnek fel új nevek is, bár hozzájuk hasonlóak nem igazán akadnak. Ott van a Ricco gyerek, fiatal CSC-s, aki jól ment a Girón, talán még Gerdemann, Kohl, de nagyon talán..
Savoldelli meghosszabította egy éves szerződésést a csapattal. Azonban a következő szezon lesz Sólyom utolsó éve profiként. Sok sikert a jövőre nézve is!
Tour de France 1.szakasz, London - Canterbury, 203km
1 Robbie McEwen (Aus) Predictor - Lotto 4.39.01 2 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 3 Tom Boonen (Bel) Quickstep - Innergetic 4 Sébastien Chavanel (Fra) Française des Jeux 5 Romain Feillu (Fra) Agritubel 6 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
. . .
30 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana
33 Andreas Klöden (Ger) Astana
36 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
43 Grégory Rast (Swi) Astana
91 Serguei Ivanov (Rus) Astana
134 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 135 Paolo Savoldelli (Ita) Astana
142 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana
171 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana
Összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 4.47.51 2 Andreas Klöden (Ger) Astana 0.13 3 David Millar (GBr) Saunier Duval - Prodir 0.21 4 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.23 5 Bradley Wiggins (GBr) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 6 Vladimir Gusev (Rus) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.25 . . .
1 Astana 14.24.51 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Ma a csapat szempontjából nem volt semmi különös, csak az volt a lényeg, hogy ne bukjon egyik emberünk sem. Holnap egy teljesen sík szakasz következik, esetleg szökéssel, de tőlünk nem hiszem hogy lesz ember, kell az erő a végére.
1 Astana 27.48 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Elkezdődött hát a Tour! Klöden nagyon szépen ment, de Vinonak és Kashnek sincs szégyenkezésre oka. A következő napokban a sprintereké lesz a főszerep, úgyhogy most még pihenhetnek a fiúk.
Antonio Colom - Hegyi segítő, esetleg szökések. Nagyon megbízható vízhordó. Összetettben szerintem olyan 40.hely környékén zár majd.
Maxim Iglinskiy - Ő is hegyen segíteheti a főnököket. Fiatal tehetség, összetettben szerintem be fog férni a top 20-ba.
Serguei Ivanov - Szökésekben részt vehet, meg a sík szakaszokon a tempó diktálásában segíthet. Összetettben szerintem olyan 70-80. hely körül végez.
Andrey Kashechkin - Hegyi segítő, a prológon és a hosszú időfutamon minél jobb helyezés, ezenkívül az összetettben top 10, bár szerintem ennél is jobb lehet.
Andreas Klöden - Főnök, összetett esélyes, a végén még lehet, hogy megelőzi Vinot is. Top 3, az a minimum!
Daniel Navarro - A vékony spanyol fiú a hegyekben lehet segítője a főnököknek. Összetettben szerintem olyan 50. hely környékén végez.
Gregory Rast - Sprintek, szökések, tempó diktálás. Összetettben kb. 70-80. hely.
Paolo Savoldelli - Prológ, időfutam, tempó diktálás. Bizony a Sólyom most rendesen be lesz fogva vízhordói munkára, de ha végigmegy akkor összetettben top 30-ban benne lehet. Azonban azt hallottam, hogy Savo már egy hete nem edz, és antibiotikumokat szed, és valószínűleg fel fogja adni... ne legyen így!
Alexander Vinokourov - Főnök, összetett esélyes. Remélem ezúttal kerülik őt, a DL-es meghalások.
Az összes kazah aláírta az UCI nyilatkozatát a csapatból. Valószínűleg még ma vagy holnap aláírják a többiek is. Vino és Kash már biztosan ott lesz a Touron!
Muszáj volt. :-) Ha már az időfutam-bajnoki címét elvesztette, be kellett szerezni egy másik trikót. A piros-fehér-világoskék egyébként is passzol az Astanas mezhez. :-)
Itt vagyok!:) Ma értem haza a táborból, ami tök jó volt, lehet, hogy egy kis beszámolót is írok majd. A csapattal kapcsolatban is bővebben kifejtem majd a véleményemet, dehát azt gondolhatjátok, hogy nem vagyok boldog.:( A Touron pedig ha nem engedik indulni az Astanát akkor megint bojkott lesz...