Nálam teljesen hasonló módon lett művelve, és így alakult, mármint nincs virág. Tavaly volt rajta az idén meg nem, illetve alig mutatóban. Azt hogy rosszul virágzott pedig arra értettem, hogy azt írta alig van egy-egy bogyó. Ebből következtettem tán fürt van csak éppen a kívánatostól messze áll.
Hát ha maga a fürtvirágzat is hiányzik, akkor nem a virágzás "eredményessége" a hiba...
Mint korábban mondtam, nálam is van hasonló probléma; okait keresem. Bizonyos fajták (csemegék határozottabban) csak hosszúra metszve (4-6 rügy) teremnek kielégítően; de a virágrügydifferenciálódást (már most történik a jövő évi a rögyekben!!) erősen befolyásolja az alatta bekövetkező időjárás. Tavaly pedig volt egy jó hüvös júniuselőnk. Nálam fürtszám, és tápanyaggond eddig nem volt.
Azt kérdem tőletek mi oka lehet hogy idén a nyolc éves szőlőim nem teremnek.
Második évben elkezdtek gyümölcsöt hozni, és idén(mikor a tél sem volt hideg) pont nem. A négy tőkém egyikén van csak egy fürt, a többin pár szemnyi mutatóban(Kozma Pálné)
Egy gyakorlati kérdésre kérem tisztelettel válaszotokat: a szőlőmben a hajtások már több, mint 1 méterrel túlnőtték a kordon legfelső drótját is, lehet ilyenkor már csonkázni vagy ajánlatos még kicsit várni vele?
Csak akkor szarabb, mert a lenyugvó nap miatt nem látom a szemüvegen át az egyik oldalt. A hajnallal is ez a baj, de reggel hétkor már elég magasan van a nap, hogy ez ne legyen zavaró. (Déli fekvés, hegyiránti sorok)