Ugye lényegében Heras is megnyerte a 2005-ös vueltát, a 15 öltéssel összevart rém ronda útsebével. Az útsebnek semm köze nem volt ahhoz, hogy az enyhén szenilis Merino Batres doktor bácsi rosszul számította ki a hiúzszemű adagját, és nem tarthatta meg a címet. Megszerezni megszerezte és ez a lényeg. :-)
Akár hiszitek akár nem: Ma reggel mikor hallottam, hogy H. Ford szülinapja van, eszembe jutott az Összeesküvés elmélet c. film és innen Vinóékra asszociáltam. Tiszta hüle vagyok...
Eléggé, egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg Klödivel és Vinyóval kapcsolatban. Tegnap olvastam olyan híreket, hogy Klödi simán folytatja a Tourt és nagyobb volt az ijedtség, míg estére már "majd meglátjuk a ma reggelt és bármi lehet" hírek is megjelentek. Vinyóval kapcsolatban pedig szinté kérdéses az egész, attól függetlenül, hogy tegnap egy őrülten hajtó mezőnyzől nem kapott sokat...
Profondes contusions pour Alexandre Vinokourov
De retour à son hôtel, après avoir passé la soirée à lhôpital, Alexandre Vinokourov présente le bilan médical suivant : aucune fracture nest constatée. En revanche, deux profondes contusions aux deux genoux ont nécessité des points de suture, ainsi quà un coude et une grosse plaie est également constatée sur le fessier.
Alexandre Vinokourov a la ferme volonté de prendre le départ de la sixième étape. Toutefois, la décision finale ne sera prise que vendredi dans la matinée, en fonction du degré de ses douleurs.
Örülnék ha valaki lefordítaná, Vinoval kapcsolatos. Én úgy tudom, hogy neki meg a térde fáj nagyon...
Elátkozott nap volt ez ma az Astana számára. Bukott Klödi és Vinyó is a csapatból. Klödi úszta meg időhátrány nélkül, Vinyó sajna 1'20 körül kapott az élbolytól.
Innen szép házi versenyt csinálni a Tourból. Szombaton brutális nap lesz, a csapat támadni fog!
Nem hagyja:-) A büszke kispapáknak jár külön szabadság. Tavaly azt hiszem Freire Gomeznek született kisbabája, és a rendezők megengedték neki, hogy elhagyja a versenyt a pihenőnapon, és megnézze a picit.
Megszületett Andrjusa első gyermeke, David. 3,2 kg-mal született és állítólag apja szemeit örökölte. Kash Kummertől tudta meg a jó hírt, de remélem azért a Tourt nem hagyja ott emiatt, bár ha ott hagyja az is érthető.:)
Gratulálok a büszke apának, és az anyának Nadia-nak!
30 Grégory Rast (Swi) Astana 31 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
41 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana
51 Andreas Klöden (Ger) Astana 52 Antonio Colom Mas (Spa) Astana
103 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 116 Paolo Savoldelli (Ita) Astana
130 Serguei Ivanov (Rus) Astana
Összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 8.36.13 2 Andreas Klöden (Ger) Astana 0.13 3 David Millar (GBr) Saunier Duval - Prodir 0.21 4 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.23 5 Bradley Wiggins (GBr) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 6 Vladimir Gusev (Rus) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.25 . . .
1 Astana 25.49.57 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Nos, nem igazán tudom mennnyire úszták meg a fiúk a bukást... Én egyedül Vinot láttam, ahogy odacsapódik a kordonhoz... remélem nincs semmi komoly! Ma is sprintbefutó, csak ma ne legyen bukás!
Gerdemann. Na, én őt szemeltem ki mint az Astana magyarországi képviseletének elnöke:), a következő szezonra. Jól megy hegyen, időfutamon... csak még fiatal. Most lesz azt hiszem 25 éves.
Azért tűnnek fel új nevek is, bár hozzájuk hasonlóak nem igazán akadnak. Ott van a Ricco gyerek, fiatal CSC-s, aki jól ment a Girón, talán még Gerdemann, Kohl, de nagyon talán..
Savoldelli meghosszabította egy éves szerződésést a csapattal. Azonban a következő szezon lesz Sólyom utolsó éve profiként. Sok sikert a jövőre nézve is!
Tour de France 1.szakasz, London - Canterbury, 203km
1 Robbie McEwen (Aus) Predictor - Lotto 4.39.01 2 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 3 Tom Boonen (Bel) Quickstep - Innergetic 4 Sébastien Chavanel (Fra) Française des Jeux 5 Romain Feillu (Fra) Agritubel 6 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
. . .
30 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana
33 Andreas Klöden (Ger) Astana
36 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
43 Grégory Rast (Swi) Astana
91 Serguei Ivanov (Rus) Astana
134 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 135 Paolo Savoldelli (Ita) Astana
142 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana
171 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana
Összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC 4.47.51 2 Andreas Klöden (Ger) Astana 0.13 3 David Millar (GBr) Saunier Duval - Prodir 0.21 4 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.23 5 Bradley Wiggins (GBr) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 6 Vladimir Gusev (Rus) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.25 . . .
1 Astana 14.24.51 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Ma a csapat szempontjából nem volt semmi különös, csak az volt a lényeg, hogy ne bukjon egyik emberünk sem. Holnap egy teljesen sík szakasz következik, esetleg szökéssel, de tőlünk nem hiszem hogy lesz ember, kell az erő a végére.
1 Astana 27.48 2 Team CSC 0.02 3 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.05
Elkezdődött hát a Tour! Klöden nagyon szépen ment, de Vinonak és Kashnek sincs szégyenkezésre oka. A következő napokban a sprintereké lesz a főszerep, úgyhogy most még pihenhetnek a fiúk.