Hát, felemás nap volt a tegnapi. Nekem csak azért érdekes, hogy Klöden megállt Vinohoz, mert akkor ez mégsem egy kétfejű csapat. Klödennek kellett volna Kash helyén lenni, és Kash pedig húzhatta volna fel Vinot. Na mindegy, ma pihenjék ki magukat a fiúk, olvassanak, tévézzenek, nézzék meg a rajongói leveleket, nyalogassák a sebeiket, aztán holnap már Vino is támadjon be! Egyébként Vino, ha holnap ugyanígy marad összetettben, akkor is feljöhet a 10. hely környékére. Amúgy Vinonak a többi naggyal szemben csak 3 perc a hátránya, a Vueltán is így volt, de itt még könnyebb a helyzet! Hajrá Fiúk, bízom bennetek! Ja, és még annyi, hogy minden elismerésem Savoé, aki idén két körversenyen is szorgalmasan hordja a vizet. Tegnap is elég sokáig bírta elől. Bravó Sólyom!
1 Linus Gerdemann (Ger) T-Mobile Team 34.43.40 2 Inigo Landaluze Intxaurraga (Spa) Euskaltel - Euskadi 1.24 3 David De La Fuente Rasilla (Spa) Saunier Duval - Prodir 2.45 4 Laurent Lefevre (Fra) Bouygues Telecom 2.55 5 Mauricio Soler (Col) Barloworld 3.05 6 Andreas Klöden (Ger) Astana 3.39 . . .
12 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 4.01
44 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 5.16
76 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 13.36 85 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 17.44 86 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 17.49 120 Serguei Ivanov (Rus) Astana 25.25 142 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana
150 Grégory Rast (Swi) Astana 31.54
Csapatverseny:
1 T-Mobile Team 104.19.04 2 Euskaltel-Euskadi 0.52 . ..
7 Astana 4.13
Ma nagy nehezen sikerült megjönni a nagyokkal, ha a holnapot kibírják a fiúk, akkor utána már nem lesz olyan elviselhetetlen a sérülés. Holnap azért jó lenne megmozdulni!
Igen, ma már más szemmel látom a világot, tegnap este egy kicsit rossz kedvem volt.:) Klöden meg igen... igaziból ha bukik, akkor nem védi meg semmi, olyan mint egy porcelán.:) Hajrá Fiúk!
Megmondom őszintén én számítottam rá, hogy Klöden megsérül. Neki ebből az irányból egyszerűen sose jön össze. Páros évben, amikor a Pireneusokban kezdenek, dobogós volt. Páratlan évben, mikor az Alpokban, pedig mindig megsérült. Még Ulle mondta róla, hogy annyira filigrán, hogy nagyon sérülékeny. Sajnálom, majd jövőre.
Vino erősebb lesz, mint valaha. Frösi is azt mondta, hogy őt az ilyesmi a dacreakció miatt csak még jobban felpörgeti.
Elhiszem, hogy csalódott vagy. Tavaly hasonlóan jártam, Basso nem indulhatott, Valverde meg rögtön összetörte magát. Na de talán nem lesz nagy baj Vinoékkal és hamar kiheverik, mindenesetre ez a tegnapi nap szörnyű volt nekik, nagyon sajnálnám ha ezen múlna a győzelem/dobogó!
Klödennek sincs túl jó kedve az alsó képen. Elhiszem, még szurkolóként is óriási csalódás, erre készültem egész évben, elképzeltem hogy támadnak majd a hegyen, no meg a pódiumot Párizsban, két Astanással.:) Nyilván ők is gondoltak erre, aztán ennyi...
Semur-En-AUXOIS 2007. július 13. Andreas Klöden és Alexnadre Vinokurov, akik csütörtökön mindketten megsérültek egy-egy bukásban, tovább mennek a touron- erősítette meg pénteken a csapat menedzsere Marc Biver
Ma normális esetben nyugodt nap lesz, különösebb problémák nélkül.- mondta Biver. „Ha mindketten probléma nélkül megjönnek az Alpok fölé, bármi lehetséges. De az is világos, hogy Vinonak nagyon fognak fájni a térdei, Klödennek pedig a repedt farcsontja.
Vinokurov, aki első számú esélyesként érkezett a versenyre, és Klöden, aki 33”-cel elmaradva a második helyen áll, súlyos bukásba keveredett tegnap az autuni szakaszon. Gyásznap volt ez a kazah csapat számára, hiszen az a veszély fenyegetett, hogy mindkét kapitányukat elveszítik.
Vinokurov különösen mély sebet szerzett a térdein és a kulcscsontján, amelyeket a kórházban összevarrtak. Csak éjfél körül ért be a csapat szállására. Biver elmondta, hogy Vino elképzelhetetlen lelki erőről tett tanúbizonyságot. „Sose láttam még sportolót, akit egyáltalán nem tört meg egy ilyen súlyos sérülés. Egészen kimagasló karakterrel rendelkezik, valószínűleg a jelleme fogja őt megmenteni”- mondta Biver.
Andreas Klöden helyzettét már nem látja ennyire optimistán Biver. „Nagyon rosszul érzi magát. Egészen összetörtnek látszik. Nem mindig a látható sérülések a legrosszabbak. –mondta a luxemburgi astana vezető. Klöden farcsontrepedést szenvedett. Dr. Gerard Porte, a tour vezető orvosa szerint, nem kizárt, hogy folytassa a versenyt. „Majd meglátjuk, milyen fájdalmai lesznek. A fájdalom fog dönteni arról, hogy továbbmegy, vagy kiszáll”- mondta az orvos.
Szombaton a tour eléri az Alpokat, az elős hegy a Colombiere nem sokkal a célállomás előtt lesz a savoyai Alpokban. A következő napon pedig az első hegyi befutó lesz.
radsport-news.com
Ugye lényegében Heras is megnyerte a 2005-ös vueltát, a 15 öltéssel összevart rém ronda útsebével. Az útsebnek semm köze nem volt ahhoz, hogy az enyhén szenilis Merino Batres doktor bácsi rosszul számította ki a hiúzszemű adagját, és nem tarthatta meg a címet. Megszerezni megszerezte és ez a lényeg. :-)