HOgy mikor? Hát ez jó kérdés. Ha kész végre a próbahelyünk, akkor már van miről beszélni... Talán már augusztus (feldolgozás buli), és ősszel már saját..
Tranzisztoros, de amíg nem lesz 5 roadom, és technikusaim, addig én nem veszek tonewheel-est. Tranyósok között viszont a legjobb, sőt ;) Néhány tonewheelesnél jobbra tartják...
Színes gombokat majd kioperálom ;)
Válaszolok helyette, mert még egy darabig a lábát áztatja valahol a világban :-) szóval szét van szedve, első körben a billentyűzet kopogását orvoslandó. Nyár végére viszont össze kell állnia, szeretnénk végre koncerten is prezentálni :-)
Megnézettem az orgonát egy barátommal, aki nagy csőszakértő, rögtön ki is szúrt pár turpisságot benne (pl. ciril betűs potméter, meg hasonlók...). Az se véletlen, hogy égett szaga van: forranak benne a végfokcsövek rettenetesen. Lehet története a cuccnak-a brumm és a forrás is utólagos gányolás következménye. Mondjuk, most hallgattam P-mobilt, hát, nem csodálom, hogy ilyen dolgok vannak benne... Viszont szereztem kapcsirajzot, úgyhogy nyáron renova lesz. Az mondjuk jellemző, hogy a harminckét éves csövekkel semmi baja az orgonának...
Örömmel tudatom, hogy a topic nyitója immáron Hammond-tulajdonos:):):)))))))!
Egy európai (koppenhágai) gyártású Hammond P-100as orgona, tonewheeles, perkás, vibrátós, reverbes! Full extra!!!
:)))
A Dynacord DC-100 as Lesliere kötve úgy szól, mint a veszedelem! Egyelőre elég rendes brummja van, de majd kikezelem.
Ez az orgona a Porta-B elnevezésű hordozható L-100 európai változata. A hordozhatóság nem valami felhasználóbarát, ezen tervezek változtatni majd.
Ősszel biztosan lesznek nagyobb koncertjeink, addigra valóban hordozható lesz a hangszer és majd láttok csodát!
Tehát: aki Hammondot akar látni, az jöhet Trinity koncertre is:)))!
Alkalmi nagyon rockos beállítottságú billentyűst keresek, aki ilyen, és még ilyenebb zenékre feljátszana nekem egy-egy billentyű-sávot. Persze csak akkor ha ez valakinek jó szórakozás. Ha a kiadók ráharapnak osztozunk a milliókon, de erre szinte semmi esély nincs :)))
Az orgonista néni az europid nagyrassz jeles képviselője volt. Szóval nem Scott asszony, aki a Friderikusz show-ban eljátszotta Varnus Xavérral a török indulót.
Láttam egyszer egy közvetítést egy német jazzfesztiválról valami német adón, egy olyan formációjú zenekar játszott szép lassú szexelős jazz-t, hogy egy nő+a Hammondja, meg egy dob. ennyi volt, a csajszi szépen lépegetett a basszusokon. Sajnos nem emlékszem a nevükre.
Klasszikus jazz és Hammond? Lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok, gyanúm szerint - egyrészt a jazz történetéből, másrészt e hangszer múltjából és jellegéből adódóan - inkább a jazz-rock környékén lehet keresni ilyen zenét... Mondjuk a Niacin.
Tényleg... kockázat és mellékhatások nélkül...
:-)
találtam egy hirdetést az est-en:
Hammond xb1 orgona eladó!!! Eladó ez a kiváló 2 éves hangszer 310000-ért és ez fix ár alkudni nem lehet!
Telefon: 06209459826
E-mail: spalo@freemail.hu Feladva: 2003-05-07 Ár: 310000
Meg ket hetet kell varnom, hogy lesz-e annyi penzem vagy sem. Hasznaltan ilyesmit szinte lehetetlen kapni, ujonan pedig ez a legjobb ar (gyartotol). Hasonlitsd csak ossze a Technologika (Pannonia u.) araival... Szoval dilemma.