Az utóbbi időben rászoktam a sütőben sütött paníros ételekre, szóval ezzel a részével már nem lenne gond, de az "énféle" zsemlemorzsám olyan gyalázatosan vállalhatatlan, hogy ennél már minden más megoldás csak jobb lehet. Ha ettél már fűrészport (sőt: fűrészelt pozdorjatörmeléket), akkor el tudod képzelni... De addig nem.
Talán csak annyi, hogy időigényesebb, viszont ízre szvsz egészen meggyőző. Nyilván, mindenképpen szárazabb, mint olajban, fritőzben sütve, de szerintem vállalható kompromisszum, ráadásul ez egyéni ízlés kérdése, mi az a minimum olajspricni, amit igényel(sz) adott kajához (12kcal/fújás, ha jól emlékszem, 12-15 elég a krumplira, husira egy platnira 20 kb.). Azért sem érdemes túl fukarul bánni vele, mert hajlamosabb megégni, mielőtt rendesen megpirulni a panír, ha nincs rajta elegendő.
Ahogy számoltuk, 1.5 kg panírozott (göngyölt)csirke hagyományosan olajban sütve kb. 110g olajat szed fel, ami ~1000kcal, ennél bármi jobb.
Időben kb. 20-24 p a rántot husi, én félidőben fordítani szoktam őket, viszont tényleg rengeteg olajat megspórolsz, amit nem szív fel a panír, mi is emiatt ruháztunk be egy ilyenre. Ja, meg ha szereted a grillcsirkét is, akkor a forgatós+grillre alkalmasság alap.
Fontos az értékelésekben azt is nézni, mennyire vált be másoknak hoszabb távon, a mienknél néha kiugrik a forgatója, valszleg a tartós, rendszeres használatkor a hőtágulást nem sikerült rendesen a kasztniban megoldaniuk, úgyhogy mostanában rajta kell tartani a szememet sütéskor.
No én is vettem pár hete libazsírt , mert szívesen ettem volna olyat én is .
Kb. annyi köze van a libazsírhoz , mint nekem egy holdjáróhoz . Se íze , se bíze .
Az én vacsim zöldség leves , meg vagy húsos/gerzeműzés tészta , vagy lekváros tészta ... majd kiderül . Ez egyben az ebédem is , mert a késői reggeli miatt az elmaradt .
Nem hiszem, hogy a Lidl nem ellenőrzött farmról vásárolja a kókuszát. Európába (különösen a németekhez) elképzelhetetlennek tartom, hogy olyan farmról vásároljanak, aminek nincs tanúsítványa, hogy nem pár éves erdőirtásra telepített fái vannak. Mikor még csokiból is olyat árulnak, aminek van Fair-Trade Zertifikatja. :) De majd ha legközelebb látom, megnézem, hogy honnan származik, sajnos ennek már kidobtam a nejlonját.
Az egyik termeszetes horpadása meg van kissé csiszolva, és könnyen átüthető a mellé adott fapálcikával, aztán a mellékelt szívószállal fogyasztható is.
A kertészcsoportok dióéréskor tele vannak ezzel a kérdéssel, hogy mi van a dióval, majd megállapítják, hogy össze kell szedni és elégetni a diót. (Ja, csak a kukac már rég a talajban vár a tavaszra.)