Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
elmélkedésről volt szó, és nem gyakorlatról. meg GDP-ben megjelenő tevékenységről. ami (ha csekély kzgzdsgi ismereteim helyesek) számítanak az ország pénzügyi stabilitásának megítélésében, akár a forint más devizához mért értékében is ... talán, nem biztos ...
Nem célozgattam rá, bár egyébként sokan lepődnek meg, amikor kiderül. Nem egy véresszájú jobbosról derült már ki, hogy nyilas vagy komcsi ügynök volt az apja. Sőt, olyanról is tudok, akinek apja-anyja.
Ha mindketten vállalkozás keretében vágjátok le a másik haját, és be tudjátok bizonyítani, hogy ez szükséges volt ahhoz, hogy folytatni tudjátok a vállalkozást, akkor a NAV nem tehet semmit a visszaigénylés ellen. Ha meg nem kerestek milliókat, akkor úgyis alanyi mentesek vagytok mindketten, és akkor meg nem kell felszámolnotok áfát senkinek.
ugyanakkor tartom, h a tanulás "becsülete" nem a kukáshoz mért jobblét ...
ma a "gazdagnak" tartott családok, ahol tanultak (jártak iskolába) egyáltalán nem gazdagok, tsaktsupán normális életet élnek, és hozzájuk képest a többi nagyon szegény! miért számít gazdagságnak, ha tudok a kölykömnek fizetni egy külön tanfolyamot, jogosítványt, hordható szemüveget, fogszabályzót, sport egyesületi tagdíjat, uszodabérletet??? és azért tanuljak, hogy ne legyek kukás, akinek a kölykének ez nem jut? ehhez képest legyek "gazdag"?
szóval csak a hasonlítgatás nem megy be nekem, de különben egyet tudunk érteni ...
Nalunk is ez legyen? Itt a gyerekekkel is kibasznak. Tegnapi napon ellenorzest tartott tobb iskolaban a tanker, kimentek es megneztek meg vannak tartva az orak vagy sem, es ahol volt MELLETTE megmozdulas de meg volt tartva az ora a gyerekek hiaba ultek bent az oran es ott volt veluk a tanar is erdekes modon megjelent az elektronikus naploban hianyzas. Hiaba a tanar leigazolta. Szoval a szuloket is probaljak hergelni. Konkret eset.
Kapkodnak a szarhaziak.
Itt meg nem vagnak hajat ez nem mexiko, de semmivel sem jobbak a modszerek csak masok.
Most majdnem leirtam mi jon meg a szulok fele is de nen akarok tippeket adni, bar van ezeknek fantaziajuk maguktol is.
Nem akarod erteni mirol beszelek. Nem a kukas berevel van bajom, keressen annyit amennyot kernek. Nekem a tanar berevel van bajom
Es sokminden amit irsz pont abbol adodik, hogy olyan a berezes amilyen. Ahol meg nincs becsulete a tanulasnak... az olyan hely mint magyarorszag, latjuk milyen.
Es de, a pedagogus tobbet tanult. Mas kerdes, hogy lehet jobban tette volna ha nem, es elmegy kukasnak sok pedagogus, de igen, tobbet tanult.
Az is mas es hosszabb tema miert van az, hogy a pedagoguskepzere kik mennek, es az egyetemeknek mennyire volt lehetoseguk beleszolni kiket vegyenek fel.
Ha egy szakma jol meg van fizetve es vonzza a szakembereket az alja kiszelektalodik mert van mibol. Most nem igy van, most a tehetsegtelen marad mert pont, hogy nem kell mashol sem. Telefonrol nincs kedvem hosszabban kifejteni.
Megbecsules sincs, sem anyagi sem mas, de hat en sem becsulom oket altalanossagban, nincs miert. Akik jok es kitartanak azok a fanatikusak, eltokeltek, talan 20 szazalek. Forditva kellene lennie. Majd ha meg lesznek fizetve, majd ha a szakma kremje tanit jon a tarsadalmi megbecsules. Ugy nem lehet emberfoket kimuvelni, hogy kozben azon kattog az agya mibol ad enni a sajat gyerekenk, vagy tarthat maganorat pluszban rogyasig. Es ne gyere a tobbiekkel mert igen massal is ez van, de 12 eve ennek tapsol az orszag. Viszont valahol el kell indulni. Es a tanarok melle allok es remelem kihullik majd a fergese ha elerik amit akarnak, hosszu foyamat lesz, talan meg se erem.
De ha minden jo igy akkor ok. Akkor oruljunk, hogy mehetunk magan egeszsegugybe, vihetjuk magantanarhoz a gyereket, nem kapunk szolgaltatast az adonkert de epul hatvanpuszta, gazdagodik a ner, kiskiralyok ulnek a fejunkon, csicskaorszag lettunk, spiclik sugnak be mar egy ingyenhamburgerert, vegrehajto maffia rak ki az ingatlanodbol, es sorolhatnam. Ne, ne alljunk ki semmiert.
hát ööŐ ... izé ... nem jó dumcsipartnert választottál, mert én azt gondolom, miért ne kereshetne a kukás annyit, mint egy tanár?
szóvalhogy ... ott kezdődik az elbaszás, h senki nem az lesz, ami akart lenni, vagy legalábbis nagyon kevés százalék az az ember, aki azt csinálja, amit szeret. (ezzel nem azt mondom, h nem lehet megszeretni, amit csinál az ember kényszerből, deee nagy hányadunk keresi a lehetőséget arra, h minél kevesebb energiabefektetéssel a lehető legnagyobb hasznot hozza ki az életéből. (feltéve, ha valamiféle pénzkereseti szakmát választ, és/vagy sodródik bele, vagy kevés választási lehetősége van.)
szóvalhogy értem én a koncepciót, ami pl. az egyetemi végzettséget illeti, h sokaknak legyen diplomája, de sajnos a nép nem lett okosabb csak ettől a lehetőségtől. ami azt is jelenti, h az egyetemi végzettséget követelő szakmáknál kb mindenütt megjelent a hígulás, és nyilván a jobb képességeket elszívó ágazatoknál ott van a tumulás, míg másutt tülexik a szlöm, akinek azért van lehetősége diplomához jutni ... így lesznek a szocmunkások, és a tanárok ... szerintem ...
szóval nem gondolom, h egy mai harmincas pedagógus annyival többet tanult volna mint egy kukás, mindössze a szüleinek volt lehetősége tovább benntartani az iskolapadban, és ugye a szüleink lóvéjára kurvára nem illő verni a nyálunkat ...
szóval nekem nagyon nem mond semmit, h "nem azért tanultam, stb", mert nem hiszem el ezt nagy hányadukról ...
persze, érdemlik, meg a gyerekek, meg minden, deee ma az elszállt árakhoz kb mindenkinek is ropi a bére ...
és márcsak azért sem jó ez a hasonlítgatás, mert ez szüli a gyűlöletet ... pl. a tanár feszt basztatja a kukás kölykét, a kukás meg nem viszi el a szemetet a tanár otthonából cserébe ... mire jó ez? :) :DD
Ja meg erre akartam, a videkre. Most a videki varosok is mozgolodnak. Ennek orulok. Ahol meg nem... rohadjon meg a videk... szarok a mocskos, sutyerak prosztokra, akik rank szavazzak ezt a tetves bandat. Inkabb megyek kulfoldre a penzt kolteni mint elmenjek a narancsgeciknek adni egy fillert is itthon! Ennyit peldaul a videki turizmusrol! Beszelgettem valakivel aki videkre akar koltozni es kerdezte mi esetleg nem tervezzuk-e a nyugalom miatt. Mondtam, megorultel? Azok koze a tetvek koze? Ahol esetleg 100 szazalekos fidesz gyozelem volt? Lofaszt. Nem tudnek kozottuk elni. Mar a tudat is zavarna, hogy mindenki korulottem narancsgeci.
Szoval nem erdekel a videk. Rohadjanak ott ahol vannak.
Most nem arrol van szo keves vagy sem (az) hanem az aranyokrol. A tanarok nagyobbik resze nem keres ennyit. Ha 300 nettot megkeres az mar sok! Az 1-2 kivetellel ne jojjon senki.
Es azert csak tanult es a gyerekeket tanitja. Na ezert van ennyi alkalmatlan senkihazi a palyan. Meg a kukasok is tobbet keresnek. Es nem nezem le a kukasokat, mert az o munkajuk is fontos, de azert nekem nem magyarazza meg senki, hogy ez jol van igy.
az ügy érdekében annyit tudok tenni, h másik topicokban nem nevezem, igyexem nem kapcsolódni (utóbbi nem biztos, h sikerül), dee én ezt gondolom, és mint a gondolataimnak írásbeli megjelenése, nem betiltható, és kérésre sem tudom nem gondolni ...
szerintem ezek a pénzek kibaszott kevesek. magyarországon nincs sem nyugdíj, sem egészségügyi, sem pedig szociális biztosítás. ahhoz, ha csak ezekre akarnál kötni tisztességes piaci biztosítást, ennek a pénznek legalább az 50%-a elmenne rá, de lehet, h az egész, a többi meg rezsire. mármint jó, ha kijön belőle a rezsi ... szóval nem, nem elég ... tényleg kevés a kukások pénze. arról nem is beszélve, h ótvaros deglett kutyáktól kezdve a szaros-húgyos pelenkákig, szalmonellás ételmaradékokig mindent is szállítanak ... parázsló cigicsikket ... hátszóval ...
ettől már csak a szeméttelepeken a présgépen dolgozóknak szarabb, vagy ugyanolyan szar ...
Ezt a vilagnathat legyszives hagyd abba. A nathavirusba nem szokas belehalni, ezt hanyszor mondjuk mar el neked? Meg ha az influenzahoz hasonlitanad, az se lenne pontos, de a natha aztan vegkepp.
Pontosan en se, de a soforok NETTO 400-at a tobbi 350-et akarnak. Na akkor ehhez mit szolsz?
Csak ha mar a tanarok fizeteserol szo volt. 🙂
Azert azt levehetted, hogy nem a tanarok a szivem csucskei. De azt akarom, hogy meg legyenek fizetve, hogy ne ezek az aljadekok menjenek tanitani hanem a krem.