Keresés

Részletes keresés

Sevele Creative Commons License 2021.12.19 0 2 2328

"Kövér László úgy fogalmazott, „Katalin asszony soha nem volt amerikai stílusú first lady, ő egy magyar nagyasszony volt és maradt, a legszebb női erények megtestesítője, aki az áldozatvállalásban, önzetlenségben, szeretetben és megértésben lelte meg az önmegvalósítás kulcsát”.

Vajon ő is gyenge nő? :)

Előzmény: cyr45 (2321)
endrebá Creative Commons License 2021.12.19 -5 0 2327

Hm..  hazudsz. 

Nem Mercedeseket hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak hanem fosztogatnak..

Nem a női csáberőt írtam. 

A korlátozatlan női erőfölényt írtam. 

Megszégyenítő nyelvezet.   Lekicsinylő szóhasználat.   Az értéktelenség, a megbántás emlegetése, hangsúlyozása, sulykolása..

Nincs olyan hogy korlátozva lenne. 

Nincs olyan hogy bemondásra elfogadnák hogy megtörtént, és büntetnék.

Nincs olyan hogy meetoonak minősítenék húsz év múlva.

És százezernyi női megbántásért is csak gyomorfekélyed, impotenciád és depressziód lehet - viszonzásképpen.

Ami a társadalom befolyásolásának a problémásságáról írsz, azt miért nem nézed azzal a sztoicizmussal ahogyan a világ változását tudod nézni? 

Szerinted a mai betűtészta változási irányokra a társadalomnak van természetes igénye?  És azért csak megetetik velünk, hiszen téged még nem érint.

Az én igényem se érint téged. 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (2326)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.12.19 0 5 2326

Nezd Endreba, leirtad parszor, hogyha a no elhet  csaberejevel, te miert nem elhetsz a ferfiui erofolenyeddel, erre analog a nyakleves. Azert, mert nem mondtad ki, en meg igy ertettem, megmeg par olvasoneni-olvasobacsi is.

A no csaberejevel a te ferfiui csaberoddel kene valaszolnod, es itt jon kepbe a cikk, illetve egyes megallapitasai, amire mar korabban is ravilagitottam: a ferfiaknak ebben a "szep uj vilagban" le kell mondaniuk egy-ket privilegiumrol. Egyeseket ez zavar, masokat meg nem. Eddig sem utottem a noket, nem is szandekozom. Szoval tolem buntethetk a noveroket, engem nem erint. Nekem nem hoz valtozast az eletemben a nok nyomulasa, mert azt nem tudjak megtiltani, hogy olyan novel eljek egyutt, aki az en elvarasaimnak megfelel. Te is keress olyan not, akinek ugy kellesz, ahogy vagy. Ilyenkor nem az a megoldas, hogy megprobaljuk a nezeteinket raeroszakolni a tarsadalomra, de ez a feminacikra is igaz! Szepen mindenki eloadja a sajat gondolatait, a tarsadalom meg majd eldonti, merre tovabb. Ha az lesz a tobbsegi akarat, hogy a nok otthon fejjek a teheneket, akkor majd abban a vilagban fogunk ervenyesulni.

Előzmény: endrebá (2325)
endrebá Creative Commons License 2021.12.19 -2 0 2325

És ha az a cikk azt írja, attól a valóság is azzá változik?

Az én világnézetem a tapasztalataim eredménye, nem egy sikeres propagandáé.

Tőlem azért nem kapsz magyarázkodást a nyakleveses kérdésedre, mert attól valóságosnak tűnne.

Nem, nem valóságos dologról kérdezel. Hazugságról kérdezel. 

Ki mondta hogy sokezerévig minden rendben volt? Avagy ki mondta hogy ettől most minden rendben lenne?     Senki.  Ezért nem kaptál választ.

Az hogy szerinted nem kell az idiótább feministák túlzásaival foglalkozni. hm.. az is egy vélemény. Nincs érte harag, sose kelljen belátnod hogy nem jól gondoltad.  Ahogy a logikusság is addíg logikus, amíg a hatalomról szól.. faxa logika.

Az viszont fontos, hogy a nőhatalom az CSAK NÁLAD az, amit írtál.  Ezért védheted. 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (2322)
endrebá Creative Commons License 2021.12.19 -1 0 2324

Az értelmezés síkos terep a férfi és a nő között : szóval nem jól értelmezted.

Azt kértem hogy nem akarok őróla tudni.  Nem azt hogy nem említheted ezt a nevet. És nem oldottam fel.

Köszönöm a jókívánságod, a fele mindíg visszaszáll a feladóra.. 

Előzmény: cyberLina (2318)
endrebá Creative Commons License 2021.12.19 0 0 2323

Köszönöm Cyrano, hogy megvilágítottad. 

Ha nem teszed, még a hírről se lett volna tudomásom - így viszont még a lényeglátó képességed is nagyra tarthatom.

Igazad van, csont nélkül. 

Előzmény: cyr45 (2317)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.12.18 0 4 2322

Károsnak látom azt a konzervatív világnézetet, ahol/amiben egy nőnek alárendelt szerepben kell léteznie ahhoz, hogy egy férfi férfinek érezhesse magát, és a cikk mondanivalója szerint a széljobbant idióták sajátja az ilyen gondolkodás. És sajnos Endrebá világnézetén is ezt látom tükröződni. A világ megváltozozott. Miért is baj ez? Legalább kétszer feltettem már ezt a kérdést: ha nyaklevessel jutalmazhatnánk a nők engedetlenségét, akkor rendben lenne minden, hiszen sokezer évig ez működött? Azt látom itt, hogy néhányan azt kérik számon (például a családon belüli erőszak), amiért manapság már lenézik az embert. Szerintem hasznos dolog, hogy a nők is megkaphatnak bármilyen lehetőséget a közéletben, gazdaságban, politikában, művészetben, sportban, bárhol. Az, hogy az idiótább feministák túltolják a bringát, az viszont káros. Nem baj, hogy sok nő jár a felsőoktatásba, a "logikus" az lenne, hogy pl a parlamenti helyek felét is ők birtokolják, ahogyan a társadalomban is az emberek fele nő, viszont a női kvótával nagyon  nem értek egyet. Szóval a "nőhatalom" nálam csak az esélyek, lehetőségek elérhetősége, nem automatizmus, mint ahogy egyesek sugallják. Tök rossz például a nők 40 nyugdíjprogram, miközben a férfiak eleve korábban halnak, tehát kevesebb nyugdíjas év vár ránk, mint a nőkre, de ez megint messzire vezet. Problémásnak látom a feki nyugdíjrendszert, hiszen az teszi ezt lehetővé, a manyup topikban sokat írtunk erről. De ezt sem igazi nőhatalomnak látom, egész egyszerűen a politika megvette a nőket kilóra. És ez például jogosan bassza a csőrünket, gyakran vállalunk veszélyesebb munkákat, sokszor akkor is toljuk a melót ezerrel, mikor okosabb lenne kipihenni pl egy derékfájást, gyakrabban túlórázuk,  hétvégézünk is. Bár ha korrekt akarok lenni, a nők meg beleteszik ezt a plusszórát a háztartásba, gyermeknevelésbe...

Előzmény: Abszolút Igazság (2305)
cyr45 Creative Commons License 2021.12.18 -3 0 2321

Nem vagyok bennfentes, csak kortársuk, és (viszonylag) még elfogadható a memóriám!

Amúgy pedig teljesen igazad van, nem tudhatom, milyen megállapodásuk volt, és van.

Annyit még ehhez, hogy Schmitt akkoriban a Hotel Astoria igazgatója volt, és ismert társasági ember.

Előzmény: Neingang (2319)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2320

Alturista, Konstruktív, Optimista! :D

Előzmény: Neingang (2314)
Neingang Creative Commons License 2021.12.18 0 1 2319

Nem tudhatod, kivéve, ha bennfentes vagy esetleg, hogy ez a kapcsolati dinamika miért működik (még mindig), illetve, ki miért marad, milyen megállapodás született a felek között a külvilágnak szánt festett színfalak mögött. (Visszakérdezek: Szájer-Handóék, szerinted?)

Előzmény: cyr45 (2317)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2318

Akkor, ha jól értelmezem, feloldottad a tiltást, hogy ezt a női nevet soha, semmikor nem említhetem! :DDD

Szerintem, én betartottam! Minden jót kívánok nektek, őszintén!

Előzmény: endrebá (2315)
cyr45 Creative Commons License 2021.12.18 -3 2 2317

...minden évben egy új ilyen asszonyt, amit elképzeltél! :)

Ennyire megharagudtál rá???:-)

Szerintem egyel is beérné, csak az olyan legyen, amilyet ő szeretne, és elképzelt magának!:-)

Beleértve természetesen azt is, hogy eszébe se' jusson észrevételezni a majdani új asszonynak

egy rúzsfoltot, kimaradást, vagy idegen kölni szagát...

Jut eszembe, Schmittné, Makray Kati kitüntetést kapott, amit Kövér adott át neki.

Az átadás alkalmával kijelentette, hogy Schmittné "a női erények megtestesítője"!

Tisztelem, becsülöm Makray Katit, akivel szinte pontosan egyidős vagyok, remek tornásznő volt!

1964-ben Tokióban egyéni ezüstérmes volt felemás korláton, és nem sok híja volt az aranynak.

Emlékszem, el is sírta magát a dobogó második fokán, vagy örömében, vagy bánatában.

Aztán 66-ban férjhez ment Schmitthez, és született három kislányuk.

Később a 70-es években a három tündéri lányával tornázott esténként a TV-ben, szuper volt!:-))

Szóval, nincs semmi bajom a kitüntetésével, abszolút megérdemli, szerintem is!

Azt viszont, hogy Kövér ezzel a méltatással adta át, kicsit szeretném nektek megvilágítani.

Makray Kati szült három gyereket, ellátta, felnevelte őket, ami nagyon szép tisztelni való dolog!

Közben a férje élte világát, és nem csak a terhességei alatt, hanem előtte, és utána is csalta

fűvel-fával, ami nagyjából köztudott volt abban az időben.  Biztos, hogy tudta Kati is, és tűrte.

Nevelte a lányait, és nem is "hallatszott ki" semmi a házasságból, sem akkor, sem később.

Szóval, ezt (is) minősítette most, a kitüntetés átadásának alkalmával Kövér, mint "női erényt"...

Előzmény: Törölt nick (2313)
endrebá Creative Commons License 2021.12.18 0 1 2316

Legyen így. 

Előzmény: Törölt nick (2313)
endrebá Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2315

Oké, ideértem Renihez -  csak egy csettintés és megyek megnézem hogy hogyan rinyálsz.. 

Előzmény: cyberLina (2311)
Neingang Creative Commons License 2021.12.18 -1 2 2314

"Jómagam meg minden olyan szót utál, ami izmusra végződik"

Pl altruizmus, konstruktivizmus, optimizmus... :P

Előzmény: cyberLina (2307)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.18 0 5 2313

Tegnap este felbosszantottál, és arra jutottam, hogy nem jövök ide többet, Endre.

Ez a felfogás, amit magadévá tettél, olyan mélyen önző, hogy engem viszolyogtat, és minél többet fejtegeted, annál rosszabb lesz. Totálisan ellenkezik az én párkapcsolatról alkotott felfogásomról, amiben kölcsönösség van, és nem a másik időleges lehúzása a saját ideálom megvalósítása érdekében, aztán meg utánam a vízözön, majd tartsák el a gyerekei(nk) az özvegyemet... Erre én már csak csúnyákat tudnék írni, nem teszem.

Minden jót, boldog karácsonyt és minden évben egy új ilyen asszonyt, amit elképzeltél! :)

Előzmény: endrebá (2300)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 -1 1 2312

Csak adni tudok és nem elvenni!

Ha az agyad majd jól pörög, akkor érteni fogod, hogy nem nekem fáj ez a tudás!!!!

Előzmény: endrebá (2310)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 -1 1 2311

Olybá tűnik, hogy nem én leszek az aki rinyálni fog!

Előzmény: endrebá (2309)
endrebá Creative Commons License 2021.12.18 -1 0 2310

A cinizmus nem ez.

Akkor sem, ha te ennek próbálod magyarázni.

Utálod.. elítéled..    hm?    Mit fogsz elvenni tőlem?

Olvasod, látod, érted..   erre inkább legyél büszke, mert úgy látom hogy most fáj neked ez a tudás.

Előzmény: cyberLina (2307)
endrebá Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2309

DE ha te rendülsz meg, akkor reklámozni fogod a topikomat mondjuk a rinyatopikban?

Előzmény: cyberLina (2306)
endrebá Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2308

Miért tartottad belinkelésre érdemesnek ezt a cikket?

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (2303)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 -1 1 2307

Ez nem humorérzék, hanem cinizmus! Jómagam meg minden olyan szót utál, ami izmusra végződik!

A magánban történő információkat meg alapból elítélem, mert egyoldalú! 

Olvasom a topikodat, látom, hogy kik hiányoznak innen, és azt is, hogy miért!

Előzmény: endrebá (2299)
cyberLina Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2306

:DDD

Attól leszünk okosabbak, ha Endrebá bemutat nekünk? ;-)))

Nem igazán, de ha a szemébe nézek és azt látjátok, hogy megrendül, akkor talán ez az egész gyenge nő fétise elszáll oda, ahova való! 

Előzmény: Abszolút Igazság (2302)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.18 -20 0 2305

Miért tartottad belinkelésre érdemesnek ezt a cikket?

Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2304

Jó cikk ... lopom .

Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.12.18 0 0 2303
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.17 -20 0 2302

"Mutass be nekik légyszíves, talán tudok nekik segíteni, még okosabbá válniuk!"

Attól leszünk okosabbak, ha Endrebá bemutat nekünk? ;-)))

Lásd még:

- Jean, mutasson be a grófnőnek.

(Jean bemutatja a grófnő felé a középső ujját...)

Előzmény: cyberLina (2293)
endrebá Creative Commons License 2021.12.17 0 1 2301

Emberi ösztönöket magyarázol állatszereplőkkel?

Vagy csak meseszereplőkkel?

Előzmény: Törölt nick (2296)
endrebá Creative Commons License 2021.12.17 0 0 2300

A legfontosabbat kihagytad a gúnyos első mondatodból, de segítek hogy ne tévedj túlságosan : 

A NEKEM ideális gyenge nő élethivatása, igen.  Így már jó a megfejtés.. enélkül csak gúnyos

Előzmény: Törölt nick (2295)
endrebá Creative Commons License 2021.12.17 0 0 2299

Humorérzék.. hm

Cyrano, bemutatom Cyberlinát : Edit

Abszolút Igazság, bemutatom Cyberlinát : Edit

Pomber Béla, bemutatom Cyberlinát : Edit

Töck Jenő, bemutatom Cyberlinát : Edit

binda, bemutatom Cyberlinát : Edit

Igor, bemutatom Cyberlinát : Edit

Humorérzék nélkül :

Köszönöm a lehetőséget, inkább én okosítanám őket ha magánban kérdeznek.

Előzmény: cyberLina (2293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!