Keresés

Részletes keresés

Jbori Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2051

A kecskék szeretik?

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2050

Valóban kevesebb van rajta, de össz-terméssúlyban el szokta érni a normált. (Hiszen néha egy-egy termése olyan súlyú, mint más fajtán egy egész fürt együtt...) A zöldtalpasság is előfordul, de az itt az ízét nem rontja, és nálam nem igazán szokott repedni. De tudod mit, küldök pár magot, és összehasonlítasz pár tövet. :) Lehet, hogy ugyanaz, de az ökörszívnek is több alfajtája van. Szerintem legjobb, ha küldök majd pár magot és egy-két növényt letesztelsz, nem?

Jbori Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2049

Én szívesen megnézem bárhol, kíváncsi vagyok mim van ha már nem mondták meg pontosan a nevét.

Előzmény: atandi (2048)
atandi Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2048

Na most akkor hova is tegyem, ha régi jó barátaimnak meg akarom mutatni a kertemet??! Ne tegyétek ezt velem, nekem TI kelletek, akik segítettek a kezdeti csetlés-botlásaimban, akik miatt az első indiántáncot jártam, mikor a legelső feltett képeim alapján megdícsértetek és olyan de olyan boldog voltam, és újságoltam apának, (dagadó mellyel), hogy a "vérprofik is megdícsérték a kertem!:) Sose felejtem, madarat lehetett velem fogatni akkor. IL, Nóra, Flanell biztos ott voltak akkor.

(Azóta persze tudom, hogy könnyű szép képeket csinálni a még apró és rendezett növényekről, a területen se volt még akkor annyi gyommag, mert előtte számoltuk ott fel a 100 almafát, a gyapottok bagolylepke és a krumplibogár se tudta, hogy itt új tertett asztal készül nekik...-és persze nem voltak még állataim és dísznövényeim se, ebből adódóan 10x annyi időm volt a veteményesre) És arra is emlékszem, mikor először csacsogsabbra fogtam és az orromra is koppintott valaki, hogy csak a lényeget, ha lehet, és el is szégyeltem magam, bocsánatot kértem és visszafogtam(amígy bírtam) a szómenést.)

Ha én vendégségbe megyek és ott illik levetni a cipőt, akkor levetem és nem megyekbe sáros cipővel, a szabadságom korlátozására és a személyiségi jogaimra hivatkozva. Ezt az újaknak is meg kellene érteni. Nálunk apa azt vallja, addig lehet vkinek joga, míg a kötelesséeit is teljesíti-és igaza  van.

Naszóval. Mutathatom itt a bengás paradicsomjaimat vagy húzzak a paradicsomosba??

tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2047

Pedig benne voltál a dologban.

Havonta-kéthavonta olvashattuk hogy anyukám, kecskék, önkormányzat, póniló, kordé, gilisztás vagyok stb. Ha nem emlékszel mit írtál az baj. Írd föl, vagy olvass vissza.

Szerintem. Ami nem oda való az más színnel sem lesz oda való.

És ezen a sok :DDD csak ront.

Ennek ellenére nincs veled bajom, mert segítőkész vagy, csak sok nem oda illőt írtál. Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (1995)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2046

Egyetértek.

Ebben a világban mindenkinek vannak jogai. Aztán a kötelességekről, szabályokról meg mindenki megfeledkezik?!

Előzmény: CBNora (2023)
CBNora Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2045

Milyen a lombja? Nekem is van hatalmas termésű fajtám, elég ellenálló is. Ha netán ugyanaz, nem kell belőle mag.

Az enyémnek az a baja, hogy a szár közelében még zöld a bogyó, mikor alul már puhul. Darabszámra elég kevés van rajta és könnyen reped. Szóval egyedüli fajtának nem jó. Gyengén szeldelt a levele.

Előzmény: Törölt nick (2043)
Jbori Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2044

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=nacsa66&pid=59719   Erdélyi származású az asszony ahonnan vettem a paradicsomot, befőzni valót. Azt mondta vannak jó erdélyi fajtái. Kíváncsi vagyok lesz e ilyen köztük.

Előzmény: Törölt nick (2043)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2043

Biztos is, pár év alatt több ezer új, városról kiköltöző, többnyire újgazdag lakos lett itt Őrbottyánban. o.O Tiszta alvófalu, mert 7000 lakosra szinte nem is jut semmi épkézláb közösségi program. Én mondjuk egy régi szőlős helyén lakom, ami tíz éve még emilyen szocreál feelingű fél-üdülő volt. A környék valóban nem rossz, sőt nagyon jó a földje, kivéve nálunk, itt egy kiterjedt buckán homokdűne van, alatta agyagtelérrel.

Az lesz amúgy az, erdélyi ökörszív, fél kilós parik is lehetnek rajta. :) Rendkívül édes, aromás, nagyon lédús, csak hűtőben tárolható, ott sem sokáig. Azért is olyan kuriózum, mert piacon ilyen termést nem nagyon kapni, igazán érettet csak a saját kertünkből szüretelhetünk. Ráadásul azok közül, amiket ismerek, a fitoftórára leginkább toleráns fajta, amiből magot lehet fogni. (Én a topictársaknak küldözgettem csak magot pár hónapja :) )

gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2042

Nemrég voltam felétek, nem olyan rossz környélk az! Jól el is tévetem, keresztül mentem a településen úgy kellett visszafordulni. De azok az utcák..... valami rettenetes. Sok új épülő ház, út meg semmi.

Előzmény: Törölt nick (2040)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2041

Passz. Marika biztos tudja. Veszett nagy szemeket terem. Én nem magot hanem palántát terítettem. A pár tízezer az talán túlzás volt,  de a sátramat kigazdálkodta. 

Előzmény: Törölt nick (2040)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2040

(Erdélyi ökörszív? Az nekem is a kedvencem, én is terítettem most tavasszal vetőmagot. :) )

Előzmény: gergerg (2035)
inmi Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2039

Janijani, ülj már le vagy hat helyre. Elég.

Előzmény: janijani (2022)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2038

Vagyis a recepteknek is jó!

Előzmény: gergerg (2037)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2037

Na ha más haszna nem is lett ennek az egésznek, akkor az hogy kiderült nem is olyan megtalálhatatlan ez a topic. :-)))

Ja, és nem mellékesen van mégegy haszna: Zsebi most készül nyitni egy főzzük be savanyítsuk témájú tpopicot am szerintem is nagyon jó ötlet. Tehetmentesíti a veteményest, és hát a rcepteknek sem jó ha nem vesznek el, hanem egy helyen gyűjtik őket. (azok akik tudnak olyat mert én nem vagyok nagy főző) Most akkor ő is deportálni akarja az embereket? :-))) Nem, csak józanul gondolkodott. Úgyhogy hajrá befőzők!

Lora1213 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2036

Nincs igazad. A topicon lévő baráti hangulatot rombolod.

gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2035

Ja, a krnemarikától kapott ökörszív paradicsom magok idén már pár tíz ezeret hozott a konyhára, magamnak is tettem ki elég sokat (100 körül) és a legjobb paradicsomomnak tartom.

Előzmény: gergerg (2034)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2034

Nekd nem, nekem igen. :-)) Vagyis nem a fórum, hanem az emberek akiket itt megismertem. (a többi topicot is beleértve)

Volt aki tanácsaival lökdösött előre volt aki máshogy. 

Emlékszem hogy IL,Nóra,Flanell, és még páran sokat segítettek tanácsokkal a veteményesben. Skolikági, inmi, atandi, tommm és még páran nagyon jó beszélgető partnerek voltak. w123, tp....,is

Bocs ha valkit kifelejtettem!

Alibá hatalmas segítőkészségét és tudását amit igyekszk megosztani biztos hogy soha nem felejtem el.

Ágica, TGWH, Laci zápolya, erkülcsileg támogattak

Ismeretlenül kaptam törpecseréktől azt a könyvet amit mindenütt kerestem. 

Mariska néni egy csere után olvasta hogy fútópetunia mag kellene, és névtelenül elküldte nekem a magokat. (tudtam hogy ő, mert mind a kértszer russzul írta a település nevét a borítékra) 

Atifoci olyan génálományt kínál mindig nekem amit sokan megirigyelhetnek.

Csarli úgy küldött nekem elég drága alanyokat hogy tudta hogy nincs rá pénzem de azt mondta, ne foglalkozzak vale majd fizetek ha tudok. Szerencsére tudtam. Később is segített nagyon önzetlenül. Rebondo sokszor hogy kerülje a vitákat e-mailben adott tanácsot, még akkor is mikor nem kérte.

Rengeteg embertől kaptam magokat, Beetee az első szavamra küldte,rengeteg embertől  oltóvesszőket, stb.

Igyekeztem ezeket viszonozni, és hasonlóan viszonyulni másokhoz. 

Én megszerettem ezeket az embereket, és megszerettem itt lenni.

Biztos nagyon sok név kimaradt még, mégegyszer elnézést kérek tőllük. Barátként tekintek rájuk és velük a fórum az egyetlen kapocs, ezért nekem ez nagyon is fontos.

Előzmény: Törölt nick (2032)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2033

Szerintem is ez lenne a legjobb. Anno már föl is vetettem valahol modiknak, de hát nem úgy megy a'. :| :) Mennyi veszekedést előzne meg...

Előzmény: gergerg (2029)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2032

Jól mondja inmi, hogy vihar a biliben, túl van már tárgyalva az egész. De mindkét oldalon. Nekem sosem jelentett még netes fórum ennyit, hogy így belelovalljam magamat. :D

Más: ami a tematikus topicokat illeti, jó ha vannak, de nagy forgalmat nem kell remélni tőlük. Egyszerűen nincs annyi megoldandó probléma, hogy sok kis topicot megtelítsenek rendszeres tartalommal. Ezt online marketingen tanítják is. Létjogosultsága a megoldásnak a szakfórumokon vannak, pl. a gazdabolt.hu szaktanács fórumja, ahol egy kérdés egy topic, és esetleg a nagyon hasonló kérdések mennek ugyanoda. Működik is a dolog, de csak mert a szakembereknek azonnal megy a belső rendszerű értesítő meg a link új kérdéskor, nekik pedig az a munkájuk, hogy válaszoljanak.

Előzmény: gergerg (2002)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2031

Idén igy is besokalltam, nem tudtam időben ellátni a piacot csak megkésve így elég sok a nyakamon maradt. Százalékosan nem sok, de a kiültetett palánták (kényszerűségból mert megmaradtak) csaknem elérik az 1000-et ha mindent összeszámolok. De erre szerintem az idén nem kerül sor. Egyszer megpróbáltam, de a paprikát 400-nál abbahagytam. De ahogy egy bölcs barátom nemrégiben mondta, a van-tól nem kell félni.

Előzmény: gergerg (2030)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2030

Nem. Talán jövőre.

Előzmény: Törölt nick (2024)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2029

Na ez lenne a legjobb megoldás!

Előzmény: Törölt nick (2027)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2028

"

Maradjunk az igazságnál!

Ezt a levelet kaptam valakitől (megszólítás, aláírás nuku) Inkább nem találgatom ki küldhette:"

Azt gondoltam, mivel ez 3 nap alatt a második levélváltásunk volt hogy nem szükséges újra aláírnom.Csak gondolom arra a levélváltásra már nem szivesen emlékszel mert közben a levél tárgya hirtelen haverod lett! :-)))  Igen, mikor írtam ide hogy nem válaszoltál, akkor hazudtam, bár nem szándékosan, egyszerűen csak nem az e-mail-ekkel kezdtem a napot, kishíján 2 nap telt el a két levél között, nem gondoltam hogy megtisztelsz a válasszal.

Viszont magán levelezést nem szoktunk bemásolni. Tudod, azért magán. Engem nem zavar, nem írtam semmi rosszat benne, azért küldtem neked e-mail-ben hogy átgondolhasd anélkül hogy rögtön vissza akarj vágni. Hát kivárni kivártál, de nem sok értelme volt. Tegyük fel hogy megértem a problémádat de rossz módszert választottál a közlésre. Először pattogtál mint valami orosz gumilövedék és a végén napokkal később, elmondtad az érveidet. Ezt a levelet elküldhetted volna akkor is mikor elolvastad a kérésem, de nem, te diktáltál. Ha észrevetted volna, a levélben amit írtam, ott volt a békülés lehetősége, mivel nekünk kettőnknek ez az első ilyen ügyünk, ez is egy rosszul értelmezésből eredt. Nem mondom megint hogy nem neked szólt a kérés, mert már erre is találtál kibúvót. Tehát te haragudni akarsz, hogy miért azt nem tudom, de ha neked ez jó..... Azt hiszem elég gáláns ajánlat volt a részemről hogy otthagytalak benneteket, pedig én is kérhettem volna ugyan ezt. Vagy mehettem volna és offolhattam volna reggelig és ti meg nem kérhettetek volna semmit. De nem tettem. Idejöttem a szemétdombomra. 

A legnagyobb ellentmondás benned van, és erre Flanell nagyon jól rávilágított. Te sem tartoztál a kimagaslóan sokat offolók közé, mégis te lázadtál a legjobban egy egyszerű kérés miatt. Olyan kérés miatt amiket már mások is kértek. kb.2 éve már egyszer túlestünk ezen, akkor is kértem, ugyan ezt (mert előtte engem rendre UTASÍTOTTAK), Volt aki teljesítette a kérést, és jól megvoltunk mindkét topicban (nem derortáltam őket) és volt aki nem, mint Crys, de felfogta naggyából és a saját módján de legalább megpróbált tenni valamit. Kérés után jon az intézkedés? Olvass már vissza hogy kit milyen intészkedés ért az elmúlt években!

Szóval hülyeségeket beszélsz, szövegértelmezési problémád van, és ezzel saját magad vezeted fére.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2027

Oh, nem ilyenre gondoltam, vannak már sokkal modernebb és átláthatóbb megoldások. :) Pl. van olyan fórum, ahol hozzászólás írásakor be lehet pipálni, hogy off-e vagy sem, és aki olvassa, az meg az elején beállíthatja, látni kívánja-e az offot. Ha látja, akkor is kicsit más árnyalattal. Meg lehetne ezt oldani, csak foglalkozni kéne vele, de az index már jó rég nem nagyon fejleszti a fórum kódját.

Előzmény: agicza (2007)
gergerg Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2026

Köszönöm, talán végre megérti, hogy nem ellene történt ami történt ahnem a topic-ért.

Most magamban szidom egy kicsit a topicnyitót hogy ott hagyta a topicot úgy hogy a jogait nem adta tovább senkinek. Így gyakorlatilag szabad a gazda.

Előzmény: CBNora (2023)
Mariska néni Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2025

Szívemből szóltál.

Előzmény: inmi (2001)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2024

Mi történt itt?

Ültettem(vetettem?) ládában fűszernövényeket és még másokat is. pikíroztam bazsalikomot.

Gergerg: te csinálsz ilyeneket eladásra? Zsálya, kakukkfű stb...

CBNora Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2023

"Szakfórumot akarsz? Csinálj azt akár regisztrációval, engedéllyel, cenzúrával."

Van (volt?) szakfórum. A Házi veteményes. És igen, van szabályzat, nem gerqerg taláta ki, hanem az index.

"Olyanra kértél ami az elveimmel ellenkezik és nem akarok betartani és rosszul érzem magam tőle. Rosszul érzem magam ha korlátoznak a szabadságomban, jelen esetben ha megszabják miről írhatok. És azt sem szeretem ha mást kérnek meg hasonló helyzetben, mert az precedenst teremt és legközelebb már rám is vonatkozik."

Igen, hál'Istennek, rád is vonatkozik. Lehet, hogy Te így rosszul érzed magad. Ha nincsenek szabályok, akkor meg más érzi rosszul magát.

Régen jó volt a légkör. Most nem, és ennek nem gerqerg az oka.

janijani Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2022

Maradjunk az igazságnál!

Ezt a levelet kaptam valakitől (megszólítás, aláírás nuku) Inkább nem találgatom ki küldhette:

Ha jól emlékszem sosem bántottalak téged, pedig jó pár éve járok már a fórumra. (nem ez az első nevem) Most sem bántottalak! Egyszerűen csak kértem valamit. Azért kértem mert a kérést lehet teljesíteni, és nem teljesíteni. Nem utasítottalak sem téged, sem mást. Legalább négyszer írtam le hogy nem neked címeztem, mivel a komplett társaságnak címeztem. Mostanában ritkábban jutok el a fórumra, és feltünt hogy sok az új, és sok a csevegés. Senkit sem intettem meg, csak jeleztem hogy van egy hely amit azért hoztunk létre hogy azok a kertészek akik a veteményes topicba járnak tudjanak valahol kötetlenül beszélgetni bármi MÁSRÓL. Olyan jól utánam nyomoztál, elolvashattad volna azt a hozzászólást is a moderátoriba írtak közül, amely a csevegő topic létrehozásakor született és az arra adott választ is. Akkor tudnád hogy az a topic azért van ott, mert ott lehet ilyet nyitni, ez volt a moderátori válasz. Mószerolok...... kit és mikor? Ha arról van szó amit Flanell is említ akkor te nem ismerted az illetőt. (kivéve ha te voltál az). 6 perc.... mi történt 6 perccel később? Az hogy megkérdeztem a moderátort hogy van-e lehetőség beilleszteni a linket hogy könnyen meg lehessen találni. Ez aztán a komoly bűn! Az meg hogy a te hozzászólásodat követte az enyém az meg semmit nem jelent, nem a tiédre válaszoltam, őszintén szólva nem figyeltem, egészen addig nem is tudtam amíg nem írtad. Gondold csak végig hogy ki dirigál? Aki kér valamit, vagy aki azt mondja hogy ilyet senki se kérjen?Én nem bántottalak, te igen! Én nem személyeskedtem, te igen! Gondolkodj egy kicsit!

Ezt válaszoltam rá:

Ez a baj,hogy kértél. Jogot formálsz arra, hogy megkérj engem vagy bárki mást hogy ne offoljon. Tudod, adott esetben a rendőr is csak megkér, aztán ha nem azt teszem amire megkért jön az intézkedés. Nekem ha nem tetszik valami átugrom, nem olvasom és nem válaszolok rá, de nem kérek meg senkit semmire mert ez mentális erőszak. Olyanra kértél ami az elveimmel ellenkezik és nem akarok betartani és rosszul érzem magam tőle. Rosszul érzem magam ha korlátoznak a szabadságomban, jelen esetben ha megszabják miről írhatok. És azt sem szeretem ha mást kérnek meg hasonló helyzetben, mert az precedenst teremt és legközelebb már rám is vonatkozik. Kurva jól hangzik, kértél, mert te egy udvarias ember vagy aki megkér valamire és akkor én vagyok a bunkó hogy nem teljesítem? Végkövetkeztetés: meg akarod szabni, hogy mikor ki mit írhat, ergo dirigálni akarsz és ezzel engem és másokat korlátozni a szabadságában. Nyitottál egy topikot amit te neveztél szemétdombnak és aki nem tetszik elhajtanád oda. Hát nem! Vedd észre, hogy fordítva ülsz a lovon! A szemétdombodon te vagy az úr és ott dirigálhatsz. Szakfórumot akarsz? Csinálj azt akár regisztrációval, engedéllyel, cenzúrával. Ha valakinek fontos lesz majd regisztrál hozzád. Betévedt valaki és megkérdezte ezt a parabolát. Persze hol kérdezi meg, logikus hogy egy forgalmas topikon és nem ott amit senki sem látogat. Hárman válaszoltunk is neki és erre te megkértél mindenkit (Kedves fórumozók), tehát nem minket hanem mindenkit hogy ne offoljunk. De mivel közvetlen a parabola dolog után volt, számomra világos hogy ez nekünk szólt. Meg mindenkinek, hogy szokjuk hogy te itt megkérsz, más meg teljesíti. Kicsit bökte a szememet de válasz nélkül hagytam. Minek kekeckedni? Aztán jött az a fürdővizes téma, ami nem is teljesen off mert felmerült hogy valaki kertet öntözött fürdővízzel. Már valaki sikított is hogy hagyjuk a fürdővizet mert ez itt off és te megkértél bennünket valamire. Tehát élt a precedens, kezdett elmenni a módi abba az irányba, hogy itt aztán csak az kerülhet szóba amit te meg még 3-4 ember jónak lát. Más meg menjen a francba a kávéházban nyitott kertészeti csevegőre. Ez már nem szabadság, ez diktatúra. Ezt már nem hagytam szó nélkül, megírtam hogy ne kérj semmit. Szó szót követett és felhúztad az orrod és elmentél duzzogni a topikodba. Megteheted, jogod van duzzogni, jogod van a saját topikodban dirigálni, jogod van a moderátorokhoz szaladgálni de mást nem kényszeríthetsz semmire. Ebben a topikban jópáran régebb óta jelenvagyunk és megvoltunk topikrendőrség nélkül, ha idegen betévedt és kérdezett valamit választ kapott és ez így lesz ezután is. Nem kell sikítozás, nem kell cenzúra. Egy kis off is belefér, lényeg hogy sokan legyünk és jó legyen a légkör. Ha valakinek konyhakerti problémája adódik úgy is megkérdezi és igyekszünk segíteni. Aki csak olvas és nem akar kérdezni használhatja a keresőt és rögtön megtalálja amit keres.Nem ismerlek személyesen, de sejtem hogy természetednél fogva egy minden lében kanál ember lehetsz aki szeret intézkedni, dirigálni a környezetében. Pozitívum hogy kreatív és gyakorlatias vagy.Végül jóindulattal egy tanács: szerényebben, öcsém!!!

Előzmény: gergerg (1998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!