Keresés

Részletes keresés

Mariska néni Creative Commons License 2016.01.08 0 0 3344

Nagyon jól behűtve verődik fel szépen. És alacsony fokozaton, nehogy vaj legyen belőle...  Ha tortára kell, akkor a sűrűsödés kezdetekor teszek bele habfixálót. 

Előzmény: TINTUS (3343)
TINTUS Creative Commons License 2016.01.08 0 0 3343

A felverésben nincs semmi trükk? cukor vagy hidegen ......

Előzmény: CBNora (3340)
TINTUS Creative Commons License 2016.01.08 0 0 3342

Köszönöm megfogadom !

Előzmény: CBNora (3340)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.07 0 0 3341

...igy van... :))

Előzmény: CBNora (3340)
CBNora Creative Commons License 2016.01.05 0 2 3340

Rendes 30%-os habtejszínt. Ha rögtön megeszitek, nem kell bele semmi, ha másnapra el akarod tenni, teszel bele habfixálót, és nem esik össze.

Sose veszek se növényi, se zsírszegény tejszínt. És nem szifonnal, hanem habverő géppel verem.

Ha lúd, legyen kövér, és ezt akár tovább is lehet gondolni...

Előzmény: TINTUS (3339)
TINTUS Creative Commons License 2016.01.05 0 0 3339

Ha gesztenyepűré alá kemény tejszínhabot szeretnék tenni akkor mit vegyek, mi a teendő. A növényi sprés az sz..rt se ér összeesett.

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.30 0 0 3338

Igen, de gondolom bármi is lehetne.

Előzmény: krnemarika (3337)
krnemarika Creative Commons License 2015.12.29 0 0 3337

Ez nagyon jól néz ki, biztos finom is. A tetején vaníliás krém van?

Előzmény: zsebi41 (3336)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.29 0 2 3336

Boldog újesztendőt kívánok mindenkinek és azt, hogy a jövőévben is sokat találkozzunk, és sok hasznos dolgot tanuljunk egymástól. Küldöm nektek a karácsonyi mákos guba tortámat. 

 

 

 

 

 

 

                                                      

 

 

 

Ez a prototípus volt, jó péla arra, hogy tanulni soha nem késő, és az öreg kutya is csinálhat új kunsztokat.

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 3335

KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK A TOPIC LÁTOGATÓINAK!!!!!!!!!!!!!!

TINTUS Creative Commons License 2015.12.25 0 0 3334

Lehet kapni hajtogatott leveles tésztát - azt a téglalap formájút - Utóbb ebből dolgoztam. Kiengedem, elnyújtom olyan 2 mm vastagra köröket szaggatok belőle tettem a közepére egy jó cseresznye nagyságú gesztenyepűré darabot felhajtottam kifli formátumra a két végét összecsíptem, előmelegített sütőbe kisütöttem (kicsit dagad) 30 kiflike ment egy sütőlapra  még fórrón vaniliacukros porcukorba megforgattam és kész.

 

A tészta 500 grammos ,  a lidibe és a tecóba is 170-190 ft körül van. Ennyiért nem érdemes vacakolni, gyúrogatni, mosogatni.  Egy 200 grammos gesztenye massza bőven elég bele.

 

Ja és nagyon finom.

A két ünnep között megint lesz akkor teszek fel képet.

 

 

TINTUS Creative Commons License 2015.12.25 0 0 3333

Óh ezt már nagyon régen ettem...

Előzmény: kentaur01 (3332)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3332

az ünnepi menünk egyik része a Jókai bableves lesz, saját füstölt csülkünk is gazdagítja a leves aromáját

itt főzés után, bevetés előtt

 

kentaur01 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3331

csináltam majonézes tormát egy pár nappal ezelőtt, csak elfogy valahogy :)

+ feltöltöttem a spájzot további kiegésztőkkel, pl. vegeteaszerű fűszer-  szinte bármilyen főzéshez

chili zselé, ónmagában is nagyon finom

meggyes chutney szintén változatos felhasználásra alkalmas

taormina001 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3330

Meglett, köszönöm. De ilyen furcsa tésztát még nem láttam. Érdekes hogy kevés a zsiradék, pedig olyan nagyon puha, zsíros tapintású volt, csak akkor kezdett éktelenül morzsálódni, amikor megpróbáltam formálni belöle valamit.

De ezzel a furcsaságoknak még nincs vége; rendkívül sokáig sült vaniliás kiflihez képest, aminél mindig arra kellett vigyázni eddig, hogy meg ne égjen. Végül pedig valahogy ízetlen lett...

Előzmény: Mariska néni (3328)
taormina001 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3329

Hogy érted, hogy bünös? "Rossz" liszt volt? vagy sok, vagy kevés? De hát mi mást lehet tenni egy száraz tésztával, mint vizezni?

Előzmény: gergerg (3326)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3328

Azért azt, mert bár valószínűleg a zsiradék volt kevés, de azt utólag már körülményes beledolgozni... 

Előzmény: Mariska néni (3327)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3327

Ha morzsálódik, gyúrjál bele kis tejfölt vagy egy kis tejet/tejszínt, ami van otthon.

Előzmény: gergerg (3326)
gergerg Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3326

Már biztos csináltál vele valamit, de egy kis langyítás segíthet hogy a zsíradék kicsit jobban kenjen. Tojás nem igazán szerepel ebben a sütiben, de az szinte mindent megragaszt. Sokan azt gondolják ilyenkor hogy száraz a tészta és vizezik, aztán meg ragacsos lesz. Szerintem a liszt a bűnös. 

Előzmény: taormina001 (3325)
taormina001 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 3325

Nem kifejezetten a kertböl, de....ti mit csináltok, ha a világ legegyszerübb tésztája, a vaniliás kifli nem áll össze, hanem csak morzsálódik, ha megpróbál kiflit csinálni belöle az ember? Mi hiányzik, vagy miböl van sok benne?

TINTUS Creative Commons License 2015.12.16 0 1 3324

Természetesen jó szám szándékból.  Azért volt gyanús a vásárlásod mert  így kínálják eladásra a fűszerpaprikás topikba:

 

Kiváló minőségű Édes fűszerpaprika eladó,2500/kg
Szegedi80
Mihálytelki
Remény fajták.
10 hétig érleltem
15 napig 45 fokon szárítottam

 

Tehát ezt még szárítani-csumázni-őrölni kell a 2500 ft-on felül.

Előzmény: zsebi41 (3323)
zsebi41 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 3323

Tudod én már elég öreg vagyok, sok mindent láttam és megéltem, ahhoz, hogy átverjenek.

 

Egyébként még értek is hozzá, habár gyógyszer vegyész voltam, de dolgoztam a KERMI élelmiszer osztályán is ahol fűszerpaprikát is vizsgáltunk.

 

Ezt rokon hozta a kalocsai malomban őrölték és ők termelték, kb. 25 éve onnan veszem.

 

De jól esik a segítő szándékod, mert gondolom azért írtad.

Előzmény: TINTUS (3320)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 3322

persze ott még nyers állapotában van :)

Előzmény: TINTUS (3321)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.14 0 0 3321

Gondolom azért a bográcsba is bekerült?? Most még nyersnek néz ki pedig azt írtad  " főztem ". Hogy is van ez?  :)))

Előzmény: kentaur01 (3319)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.14 0 0 3320

Van egy fűszerpaprikás fórum is. A lényeg : 2100 ft ból nem lehet kitermelni itthon egy kiló örleményt. Vagyis olcsón behozott  külföldivel keverik azt amit vettél..... vagy lopták.

Előzmény: zsebi41 (3318)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 3319

céges buliban fztem5 kg. szarvashús, 1,5 kg csontos marha, 2 kg hagyma, 50 dkg. füsötlt szalonna,  na nem is sorolom tovább

bepácoltam a húst a végén egy lavorban kötött ki

 

zsebi41 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 3318

sajnos a valóság egy nullával kevesebb. De azért ne kedvetlenedj el.

Előzmény: TINTUS (3316)
kentaur01 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 3317
Naná.
Előzmény: TINTUS (3316)
TINTUS Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3316

Ez már a saját fűszerpaprika felhasználásával készült.  Ma hoztam el a füstről.

 

 

20100 forint kilónkénti áron én is eladom az összes darálmányt ! :)))

 

beetee Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3315

Elütöttél valamit, mert ha annyi lenne az ára, én jövőre még földet is bérelek paprikázni...

Előzmény: zsebi41 (3314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!