Nagyon jól behűtve verődik fel szépen. És alacsony fokozaton, nehogy vaj legyen belőle... Ha tortára kell, akkor a sűrűsödés kezdetekor teszek bele habfixálót.
Boldog újesztendőt kívánok mindenkinek és azt, hogy a jövőévben is sokat találkozzunk, és sok hasznos dolgot tanuljunk egymástól. Küldöm nektek a karácsonyi mákos guba tortámat.
Ez a prototípus volt, jó péla arra, hogy tanulni soha nem késő, és az öreg kutya is csinálhat új kunsztokat.
Lehet kapni hajtogatott leveles tésztát - azt a téglalap formájút - Utóbb ebből dolgoztam. Kiengedem, elnyújtom olyan 2 mm vastagra köröket szaggatok belőle tettem a közepére egy jó cseresznye nagyságú gesztenyepűré darabot felhajtottam kifli formátumra a két végét összecsíptem, előmelegített sütőbe kisütöttem (kicsit dagad) 30 kiflike ment egy sütőlapra még fórrón vaniliacukros porcukorba megforgattam és kész.
A tészta 500 grammos , a lidibe és a tecóba is 170-190 ft körül van. Ennyiért nem érdemes vacakolni, gyúrogatni, mosogatni. Egy 200 grammos gesztenye massza bőven elég bele.
Ja és nagyon finom.
A két ünnep között megint lesz akkor teszek fel képet.
Meglett, köszönöm. De ilyen furcsa tésztát még nem láttam. Érdekes hogy kevés a zsiradék, pedig olyan nagyon puha, zsíros tapintású volt, csak akkor kezdett éktelenül morzsálódni, amikor megpróbáltam formálni belöle valamit.
De ezzel a furcsaságoknak még nincs vége; rendkívül sokáig sült vaniliás kiflihez képest, aminél mindig arra kellett vigyázni eddig, hogy meg ne égjen. Végül pedig valahogy ízetlen lett...
Már biztos csináltál vele valamit, de egy kis langyítás segíthet hogy a zsíradék kicsit jobban kenjen. Tojás nem igazán szerepel ebben a sütiben, de az szinte mindent megragaszt. Sokan azt gondolják ilyenkor hogy száraz a tészta és vizezik, aztán meg ragacsos lesz. Szerintem a liszt a bűnös.
Nem kifejezetten a kertböl, de....ti mit csináltok, ha a világ legegyszerübb tésztája, a vaniliás kifli nem áll össze, hanem csak morzsálódik, ha megpróbál kiflit csinálni belöle az ember? Mi hiányzik, vagy miböl van sok benne?
Van egy fűszerpaprikás fórum is. A lényeg : 2100 ft ból nem lehet kitermelni itthon egy kiló örleményt. Vagyis olcsón behozott külföldivel keverik azt amit vettél..... vagy lopták.