Keresés

Részletes keresés

UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2526

Hello.

Repsol full sintetic 2-t. Napi 300- kilómétereket tolok a városban. 2500 ft, évek óta ezt használom.

Üdv.

Előzmény: mucden (2520)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2525

Hello.

Én egy ősrégi minarelli blokkosat javaslok inkább.

Übv

Előzmény: csecselaci (2511)
mucden Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2524

No hazaértem a jószággal, igen cudar idő van odakint, küzdöttem a széllel. Ez egyetlen problémát mégsem a szélnek tulajdonítom:

Stabil 50-es tempónál egyszercsak esik a fordulatszám, lelassulok 45-re. Így hát húzom jobban a gázt, visszagyorsulunk 50-re. Megyünk, mendegélünk hitelen nosza meglódul de annyira, hogy azt a gázt, amit előzőleg ráhúztam, vissza kell engedni oda, ahol eredetileg volt.

Ezt a mókát 20 km alatt eljátszotta 5-6szor.

Mi lehet a nyűgje?

@UCB Zoli:

Vállalnád-e, hogy ránézel a motorra?

Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2523

Udv!

Mivel nekem nagyon felvan piszkalva a szimom ilyenrol nem tudok meselni nagyon. Mivel nalam 5000 fordulat alatt nincsen elet. Meg rezonatorcso van rajta. De kokszolodasi gondom nincsen. Ha leveszem a rezot es bele nezek akkor feheres barna belulrol. A hantompitoban kell surun betetett cserelni mert eleg. Azert ettol is kokszolodik de nem veszes. Igaz en jo sok olajal jarok mert kulomben hamar halnak benne a dolgok. Mert az en simsonom csak kivulrol simson belul mar erdekes. Az biztos minel jobb olajjal jarsz annal kissebb lesz minden ami karos. Csak hat nem eri meg sokszor tul draga olajat venni. Nem nyersz vele annyit mind amennyit kiadsz erte. 

Udv!

Előzmény: mucden (2522)
mucden Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2522

És a Simsononod mennyire kormol a racing olajjal? 1500-2000 kilóméterenként mogyorónyi kokszdarabokat szoktam kibányászni a kipufogóból mikor takarítom. Ha Arol helyett Racinget töltök bele, ez a jelenség megszűnhet?

Előzmény: Szere28 (2521)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2521

Udv!

Hat en csak a castrol pover1hasznaltam. Elmegy nem rossz olaj. Meg hasznaltam repce alapu olajat de az nem ebbe az arkategoriaba tartozik . Meg annak ezustosszurke volt a szine. Az jo olaj csak horror. A masik ami ravan irva a dobozra az mind tudja es ami benne van a kezikonybe es jo bele akkor lehet tolteni. Sajnos en tobbet erdembe nem tudom mondani. De en a simsonomba is racing1 toltottem . Meg toltok most is mert nem birna a12lot.

Udv!

Előzmény: mucden (2520)
mucden Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2520

Egy kis közvélemyénkutatás 2T keverékolajok tekintetében: ki milyen márkájú olajat használ/ajánl?

Simsonomba Arol 2T-t használok, annak jó az, de úgy olvastam (javasolták is) robogóba csak szintetikus való.

Kézikönyv szerint Agip City 2T vagy jobb kell bele (azaz API TC, JASO-FC vagy jobb).

Egyébként ezeket néztem ki (tanusitási sorrndben csökkenve):

[API TC+, JASO FD] Mannol 2-Takt Premium

[API TC, JASO FD] Castrol Power-1 Racing 2T, Elf Scooter 2T Street

[API TC, JASO FC] Repsol 2T Scooter, Eni i-Ride Scooter 2T TOP, Eni i-Ride PG 2T

[JASO FC] Eni i-Ride Scooter 2T, Eni i-Ride Moto 2T

Árat tekintve 1700-2700 forint közt vannak, nem tudom itt az ár mennyire mérvadó, ezért is kérdezem inkább a tapasztalatokat.

Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2519

Udv!

Hop ez nem neked ment . Fel lehet ujjitani. En is csinaltam de bronzkefet nem kapsz hozza. Neked kell atalakitani egy kocsi bronzkefet. Ami megfelelo meretu. Le kell csiszolni belole.

Udv!

Előzmény: Alkapánó (2517)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2518

Udv!

Akkor nekem is annyit eszik. De ha turan voltam akkor 3.2 is kijott igaz nem csogazon hanem 90-nel.

Udv!

Előzmény: Alkapánó (2517)
Alkapánó Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2517

A lényegi kérdésem az indítómotor felújítására vonatkozott.

Gondolom, a bronzkefe vagy a mágnes lehet kopott.

Érdemes foglalkozni a felújítással??

Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2516

Ok

Előzmény: Alkapánó (2515)
Alkapánó Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2515

"A kiszerelt indítómotor Mitsuba."

Előzmény: Szere28 (2514)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2514

Udv!

Most a kiszerelt mitsuba vagy a beszerelt?! Van annal dragabb fajta is. Igaz az ritka. Az a legerosebb kivitel volt. De az a lenyeg h jo lett.

Udv!

Előzmény: Alkapánó (2513)
Alkapánó Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2513

Szépen kisimult a blokk járása a szelephézag állítás után:)

Tegnap az indítómotort cseréltem ki. A régi időnként túl sokat gondolkozott tekerés előtt.

Ősszel németben vettem egy bontottat (+ egy komplett karbit), a most azt szereltem bele. Előtte szétszedtem. A bronzkefék és a mágnesréteg is hibátlan. Ez most egyből teker. Ezen nincs felirat.

A kiszerelt indítómotor Mitsuba. Ahogy nézem ez egy jó drága típus. Majd ezt is szétszedem, meglesem milyenek a kopó felületek. 

Érdemes felújítani?

Alkapánó Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2512

Köszi! Úgy lesz.

Előzmény: UCB Zoli (2502)
csecselaci Creative Commons License 2014.05.14 0 0 2511

Köszi a választ!

A probléma a hosszakban rejlik :-))

Mármint az asszony lábhosszában....mondjuk most éppen nyílt töréssel fekszik a kórházban (elcsaptak bennünket motoron :-(( ),és nem tudni ez a hossz hogyan fog alakulni! 

A lényeg, hogy kicsit alacsony a lelkem, és a 100-s ülése is műtve volt ez miatt.

A 125-ök nem arról híresek, hogy alacsonyabb lenne az ülésük, meg könnyebbek lennének, ezért a választás...

A 100-s nem annyira volt rendszámos,és most, hogy divatba jött a balesetezés, már számos rizikót rejt magában...

Szóval azt mondod, ha rendben a menetteljesítmény, akkor meg szabad venni egy 2 évest?!

üdv-

csecse

Előzmény: Szere28 (2509)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2510

Udv!

Kicsi felre erted. Ha tunigolod a hajtast nem kel egyenletetlen a gyorsulas. Pont h akkor szokot jobb lenni. Mikor egyenletlenu gyorsul akkor variator hiba skot lenni.

Ud!

Előzmény: mucden (2507)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2509

Udv!

H erted h kioregedett a 100? Nem kell felni a 2012 motortol h draga lenne valami hozza. Minden motorhoz draga valami. Nem mondani h rakfene csak neha elhal akkor draga tud lenni a gyujtas. A masik asszonykad Miert nem rakja ke 125re a jogsik es akkor nem kell szenvedni az ilyen 50-es csettegokel.

Udv!

Előzmény: csecselaci (2508)
csecselaci Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2508

Sziasztok!

Az előző témához lenne nekem is kérdésem.

Az asszony eddig egy 2001-s Scara 100-t hajtott, de kiöregedett (mármint a motor), néznék neki egy fiatalabbat és ötvenest, de ha jól veszem ki a tanácsokból, akkor nem szabad??

Ma láttam egy 2012-s 2T ötvenest (óra szerint 4500.km.), a hangja baba volt, de még nem próbáltam ki.

Ha jól értem a gyújtás elektronika a rákfene benne?

Gyárilag, vagy az idő múlásával?

Vagy egyéb probléma is gyakori?

Köszi a válaszokat!

üdv-

mucden Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2507

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, lefoglalóztam papírpénzzel, holnap megyek érte. Tisztára be vagyok zsongva, pedig nem is nekem, hanem az asszonynak lesz. :-)

A menetdinamikát illetően lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam: úgy próbáltam, hogy fix gázzal 40-ig gyorsítottam, majd tartottam a sebességet. Pár tíz méter után gyorsítottam tovább, de akkor sem tőgázzal, inkább csak 80-90%-al.

Gugliztam kicsit: ha kontrasztrugós lenne, akkor fix gázadásra egyenetlenül gyorsulna? Kb ezt szűrtem le 2-3 tuning cikk alapján.

Előzmény: UCB Zoli (2503)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2506

Hello.

Kis scarákon van egy hely, ahova a gps-jeladót szoktam beépíteni. Persze, hogy nem írom le ide, de akiknek beraktam, ők sem tudják hol van! Igaz hatvan pénz! Bármikor láthatod a motorod, hogy hol van. Többet nem írok a történetről, nézzetek utánna TI!

Üdv

Előzmény: Szere28 (2499)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2505

Hello.

Vigyázok is a mocidra, bármilyen messze is van!

Üdv.

Előzmény: wakond83 (2497)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2504

Hello.

Riasztó, tárcsazár, emlékeztetö vezetékkel.

Üdv.

Előzmény: mucden (2492)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2503

Hello.

Tárcsafékes hátul? Azonnal vedd meg! Leírás alapján pöpec. Kilencvenet csak tuning elektrónikával, vagy plusszos kihajtással mehet. A tuning elektrónika megeszi a főtengejed!!! 17-ezernén miért lett főtengejezve? Be derékszögelték, vagy csak berakták a főtengejt? Nyugi, kontrasztrugós leírásaid alapján. Filléres, pár ezer forint, kicseréljük pikk-pakk, ha van satu.

Üdv

Előzmény: mucden (2490)
UCB Zoli Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2502

Hello.

Picit lustább lessz kigyorsításnál, de nem fogod észre venni a külömbséget. Az, hogy malossi, az csak élettartamban számít sokat, semmi köze a teljesítményedhez. Mehet 10.5 nyugodtan. Inkább nézd meg, hogy folytott e a variód! Sokszor ott egy felöntés, amitől nem gurulnak ki a görgők. Ha leköszörülöd, nyersz plussz végsebességet. De! Tudni kell, hogy meddíg köszörülj! Dobjál fel képeket, ha ott tartasz!

Üdv.

Előzmény: Alkapánó (2487)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2501

Udv!

Na az en citadela lancom nem vagjak el erovagoval. Pont olyan vedelemre lett tervezve. Flexel is tobb mit ket perc atvagni. Az meg mar bitang anyag. Az teny sima lancot atvagjak ero vagoval amit csak ugy kapsz. De ha nagyon biztosra akarok menni lanc teren van otthon 50T teherbirasu lancom na azt vagja at ha tudja. Nefelj azt meg az erovagoba sem tudja berakni a lancszemet. :-):-):-) a tarcsazar leszedesehez nem kell akkora szerszam mind egy erovago. A zsebembe elfel. A masik profi tolvaj nem fog foglalkozni az ilyen kiserteku motorokal. Az amator meg erovago kivul nem igen probalkozik mason kivul. Jo a lanc hidd el ha jo minosegu

Előzmény: wakond83 (2500)
wakond83 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2500

Üdv.

nem ócsárolom, csak azt egy erővágóval le lehet csippenteni, tárcsazárhoz szerintem több ész kell.

nekem  volt lánc is rajta, pont azért amit írtál, hogy ne lehessen felemelni, és vinni.

riasztót meg nem ismerem, biztos jó, de nekem a kocsiban sincs, csak egy kp. zár meg az immo.

volt nekem is ilyen ultrahangos ac pumpa tiltós, trükkös indítós, de most nem ruháztam be több 10 pénzt:(

Üdv.

Előzmény: Szere28 (2499)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2499

Udv!

A masik ne ocsarolt le a lancot. En elobb elintezek egy tarcsazarat mind egy jobb lancot. A tarcsa zarad megbaszhatod felkapjak a motort es viszik. A lanc azert lanc mert valamihez kikotod vele. Ugy mar nehezebb elvinni. Minden ilyen vedelmi ezkozzel csak is az idot huzod minel jobb minosege annal tovabb huzod az idot. Es pont ez a lenyege h teljen az ido annal nagyobb a lebukas eselye.  Mert barmit ellopnak csak ido kerdese. Neken ezert van pangens riasztom. Barmi tortenik is a motoral a taviranyito jelzi 2km korben. Mar ha aram kimarad azt is jelzi csipogasal es rezgesel. Ha meg meg is mozdul valosaggal felrobban a taviranyito annyi jelzi. Akkor is ha latas es hallas mezon kivul van. Ezek nem olcso riasztok. Mert kis olcsi riasztot ki sem kell iktatnom h elfelejtsen dolgokat.  Felpattanok es megyek vele. A leomon egyszer fenfelejtettem a tarcsa zarat elindultsm es ugy torte szet mindha ott sem lett volna. Meg mikor ezt lancal jatszottam el na abbol nem volt koszonet. A tarcsazar egy vicc egyebkent ha nem egy dragat veszel mert akarmikor eltorom es meg kulonleges dolog sem kell hozza. H mi azt nem mondom meg mert nem a tolvajokat tamogatjuk . De neked is van ottjon valszeg olyan szerszam. Tolvajnak nem erdeke pl h a tarcsat kimelje. Minimalis tetel a csereje ha veletlen megserul a tarcsa a zartoresenel.

Udv!

Előzmény: wakond83 (2496)
Szere28 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2498

Udv!

Ennyire nem kotodhetsz egy gephez. Mi lesz ha ven fasz lrszel akkor meg sexualisan is raizgulsz majd ha latsz egyet. ez csak egy gep erzestelen hideg fem. ok h sok szep emlek van de ha jol elgondoloksz csak akkor is egy gep.

Udb!

Előzmény: wakond83 (2496)
wakond83 Creative Commons License 2014.05.13 0 0 2497

ahhoz a motorhoz sok szép emlék köt, és azon tanultam meg pár szerelési trükköt:-)

különleges, mármint nekem az volt:-))))

Előzmény: Szere28 (2472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!