A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
A Media direktben az SD kártyáról navigál, a Pro (az 510-hez hasonlóan) bemásolja a kártya tartalmát és utána a belső SSD-ről dolgozik, persze sokkal gyorsabb adatátvitellel, mint egy SD.
Van valakinek tapasztalata a VW Composition Media és a Discover Pro egységekkel?
Eddig RNS-510-et használtam szeretett Passatomban, és most felmerült egy autócsere lehetősége. A Composition Media-val szerelt modellekből jóval nagyobb az elérhető választék, de őszintén szólva tartok tőle, hogy az RNS-510 után visszalépés lenne.
Az lenne a kérdésem, hogy az első üléseknél lévő könyöklőben van egy csatlakozó amit nem tudok megfejteni, mi lehet az? A könyöklő felső részét kell csak felnyitni, tehát nem az egész részt. Ott található egy 3-4 cm széles és kb. 6-8mm magas csatlakozó, ami egy rugós műanyag takar. A csatlakozó mellett van még kettő különböző nagyságú és formájú elhúzható kapcsoló is. Fogalmam sincs, hogy mik lehetnek ezek. (a csatlakozóra van egy gyanúm, talán a diagnosztikának a csatlakozója lehet????)
Esetleg tudjátok, hogy mire szolgál ez a kettő kapcsoló és a csatlakozó?Csatolok egy képet, bocsánat a minőségért! 1.Csatlakozó, 2-3 kapcsoló(?)
Kérdésem még az lenne, hogy hozzá lehet-e valahol jutni ennek az autónak a magyar kézikönyvéhez?
Másik kérdésem a fejegység szoftverére vonatkozik. Kell-e, érdemes-e frissíteni a szoftverét? A térkép napokban lett frissítve Nyugat-Európa 7690-ről Kelet-Európa 8196-ra.
Igen, sajnos a 315-ös csak sd kártyáról frissíthető. Ez egyszer használható és utána el lehet dobni, lemásolni vagy másik készülékre felrakni sajnos nem lehet. Beszerezni meg olcsón nem igazán lehet.
Rns315-s modellhez is tudsz segítséget, iránymutatást adni? azt tényleg csak gyári memória kártyáról lehet frissíteni? ahhoz is vannak szabadon letölthető verziók?
Először mindenképpen a tempomatszereles.hu oldalon lévő elérhetőséggel egyeztetnék, velük csináltatnám a frissítést, mert nem csak térképet, hanem a készülék szoftverét is kellhet frissíteni, amit inkább ne vállalj be! Utána természetesen az ncore-ról, vagy máshonnan leszedett térképpel tudod frissíteni, de az sem egyszerű. Csak meghatározott, talán két rétegű lemezre írható, maximum 4x-es sebességgel, de inkább2x-sel. Csak régi írók tudnak ilyet... A Program pedig a Clone cd talán. Régen csináltam bejött, de elment minden frissítésre egy pár lemez...
Először mindenképpen csináltasd hozzá értővel!
A mai telefonokkal is bluetoothon tud kapcsolódni (persze, ha a telefonmodulja (anyós ülés alatt) bluetooth antennával ellátott), oda telefonkönyvet tölt, híváslistát... Használata egyszerű, a kihangosítás minősége kiváló! Nekem Samsung S5-tel tökéletes volt!
Tudom, hogy biztos sokszor elhangzott már, de képtelenség ennyi oldalt visszaolvasni.
A most beszerzett autómban (2005-ös A4) van egy Audi MMI Navigation Plus RNS rendszer. Lehetséges ezt működésre bírni?
- csak gyári DVDvel, vagy letöltöttel is működik?
- ha letöltöttel is, érdemes-e letölteni pl ncore-ról, írnak mindenfélét, hogy lassan kell kiírni lemezre, nem mindegy milyenre, stb, nem tudom ebből mi igaz
- milyen típusú DVD-t kell keresni (2G, 3G, ezek mit jelentenek?)
- össze tudom-e párosítani azt a rendszert egy újabb telefonnal?
Kérem, ha valaki ért ehhez, megköszönném, ha segítene.
Lenne még egy-két kérdésem privátban a szoftverrel kapcsolatban. Megadnám az email címemet, ha megoldható, akkor arra elküldhetnéd az elérhetőségedet, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot.
2 térkép létezik ehhez a navihoz ami minket érint, Nyugat és kelet-közép európa. A legfrissebb verzió ezekből még a v12-es verziójú (2014 1 negyedéves adatbázis), kódjuk amiről megismerhetőek: Kelet-közép eu: CD_8196 (országai: http://bit.ly/1QO8p0Z) NYugat eu: CD_8195 (országok amit tartalmaz: http://bit.ly/1GgLs3P)
Térkép megtalálható interneten ha a fent megemlített kódot beírod vagy ha esetleg bp-győr útvonal felé vagy akkor írj rám, az én lemezemet odaadom kölcsön hogy fel tud másolni a készülékre. Ha magad csinálod a kiírást akkor figyelj hogy verbatim márkájú dvd-re írd leglassabb sebességgel mert különben írhatod újra, erre elég finnyás a készülék! Én innen szoktam térkép iránt informálódni, ha tudsz angolul akkor meg ugye bármiben segíteni tudnak: http://gpsunderground.com/forum/car-navi-system/car-gps-systems/volkswagen-seat-skoda/ Esetleg a topik alapítóját keresd, ő is elég sok embernek szerelt/segített már vagy Zsolt van még pesten. Nagyon ért hozzá: http://tempomatszereles.hu/szolgaltatasaink/mfd3_rns-510_skoda_colombus_gyari_navigacio-c320.html
Kérdésem az lenne még, hogy mindegy milyen Kelet-Európai térkép szoftvert használok?(akár a netről letöltött szoftvert is tudnám használni?) Vagy menjek be a vw markakereskedesben és vegyem meg az eredeti térkpet? (Nem lenne baj, ha lennék olcsóbb megoldás is)
Ha meg van a Kelet-Európai cd, akkor csak beteszed és anélkül is használhatod, hogy felülírná a nyugatit (meg fogja kérdezni, hogy felül akarod-e írni).
Ebben az esetben viszont amikor a keleti részt kell használnod a lemeznek bent kell lennie.
A szoftver is lehet frissíteni, de szerintem Neked nem ez a lényeges kérdés, hanem a térkép.
Segítségeteket szeretném kérni. 1 hónapja vettem egy vw passat b7 (2012-es évjáratú) típusú autót, amiben rns510 típusú multimédia van és tartalmaz egy gyári navigációt is. A navigációban nyugat-európai navigáció van, amiben beletartozik Magyarország is, viszont nincs benne Horvátország, Románia stb. Lényegében pluszban ez a kettő ország lenne még fontos számomra.
Kérdéseim a következők lennének:
Hogy tudnám rátenni a Kelet -Európa térképet, hogy a gyári szoftver ne sérüljön?
Közben szétnéztem és azt találtam hogy már a V7es (2015) is megjelent az idén, bár nem tudom mennyi ujdonsagot tartalmaz. Illetve nem találtam hozzá semmi linket. olyan circa 140 ojró körül adják és ez persze cask a nyugat európa amibe elvileg minket soroltak
Átolvastam a fórum sok sok rengeteg hasznos hozzászólását viszont sajnos nem találtam (vagy csak nem vettem észre) hasznos infót arra vonatkozólag, hogy
RS Octavia - RNS310 (Amundsen) gyári navi hoz most mi a legfrissebb fellelhető térkép? Pár éve már frissítettem többször sikeresen de most már nem lelek semi újabb friss adatbázist.
Vagyis találtam ujabbat, de ahogy nézegettem az újabb verziójú navik természetesen nem kompatibilisak az enyémmel.
Sziasztok. Ismerősömék vettek most egy Golfot, navigációt nem vásároltak hozzá, de az előkészítése ott van a kesztyűtartóban. A kérdésem az lenne, hogy házilag lehet SD kártyára telepíteni szoftvert, ami működőképes lenne?