Keresés

Részletes keresés

Allia Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3021
Hát akkor hajrá! :-)
Előzmény: Vasorrú bAnya (3020)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3020

Sziasztok!

Hát igen, fura, hogy előre tudom, mikor születik... De végül is jó így, Virág előbb kirúgta a ház falát majdnem két héttel és másfél nap várakozással született meg a műtőben, Tündi egy nap túlhordással lett császár, és hát hármaskánál már igazán nem számít, hogy tudom-e vagy várunk. A lányok, Apa és a háztartás miatt is jobb így (persze tutira jobb lenne, ha magától indulna meg és természetesen születne meg, de ez nekünk sajnos nem adhatik meg).

Allia, azért kell előbb műteni, mert 1. az előző két heg miatt nem várhatjuk meg a fájások beindulását, 2. már kb. két hete vannak fájdalmas keményedéseim, a méhnyak már megrövidült, szerencsére a méhszáj zárva, de nem akar a dokinő kockáztatni.

Úgyhogy így állunk :-)

Banya (36+1)

fantaghiro Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3019
Cara, gratulálok itt is, gyönyörű kislány Míra :)

vBanya: Pont arra gondoltam, mint Allia, hogy de fura lehet előre tudni, hogy mikor születik meg... Bár így a finisben kicsit irigykedek is rá ;)

Mi jól vagyunk, ma voltam ctg-n, minden oké. Az elmúlt pár nap jóslóinak hatására elkezdett nyílni a méhszáj, bő egy ujjnyi most. Jó lenne a héten már babázni (ennek érdekében el is kapom este az apját, hátha... ;))
Allia Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3018
És még azt akartam kérdezni, hogy miért kell a terminus előtt 2 héttel?
Előzmény: Vasorrú bAnya (3016)
Allia Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3017
Nem fura, hogy tudod, mikor fog megszületni a babád? Írjam be a táblába?
Előzmény: Vasorrú bAnya (3016)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3016

Sziasztok!

Cara, örülök, hogy ilyen jól vagytok, itt is szívből gratulálok ehhez a gyönyörű kislányhoz!

Tegnap voltunk dokinéninél :-) Babóca 2700 gramm és félig-meddig fejtartásban-harántfekvésben fekszik - ami ugye nálunk szerencsére nem számít. Volt ctg is, ahol folyton lökdösni kellett a pocakot, hogy értékelhető eredmény legyen:-)

Megbeszéltük a dokinénivel, hogy december 27-én megyünk be a kórházba és aznap megcsinálják a műtétet!!!! Addig is a jövő héten egy nap menni kell a kórházba, ahol minden szükséges vizsgálatot elvégeznek és meglesz minden konzultáció, úgyhogy a magánrendelésre már nem megyünk többet, már csak a kórházba. Addig is már csak 19 nap! Üröm az örömben, hogy a múlt hétvégétől teljes zárlat van a kórházban, tehát látogatót valószínűleg nem tudok fogadni majd - nagyon fog hiányozni a család :-(( Ráadásul pont a kútvölgyiben ápolják az intenzíven az újinfluenzás kismamákat és több újinfluenzás betegük is van, de a doktornő szerint nincs veszély.

Remélem, hogy mindenki jól van!

Banya (35+7)

muzsa Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3015
Köszi :) jelen állás szerint az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán fogok szülni (az egyszerűség kedvéért Baross utca) és a gyerek neve Júlia vagy ... (még nem tudjuk a nemét, és fiú esetén fogalmunk sincs a nevéről. Ja, a fiamnak van róla fogalma, de nem értünk vele feltétlenül egyet... A következő mesét nyomja minden nap: egyszervolt, holnemvolt, voltegyszer egy kisbaba, anyu hasában, úgy hívják, hogy Gazsi. :))) van egy haverja, aki Gazsi és nagyon sok Thomas és barátai vonata van, úgyhogy ő az isten :)))
Előzmény: Allia (3014)
Allia Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3014
Pontosan ez a módja. :-) Be is írlak a táblába: indexesbabak.uw.hu
Előzmény: muzsa (3013)
muzsa Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3013
sziasztok, nem tudom, mi a "hivatalos" módja, de szeretnék ide átigazolni a felkészülős topikból. Várhatóan június 1-én fogok szülni - de szerintem és a mért adatok szerint talán kicsit előbb... ő a második gyerekem, az első 27 hónapos. hát most kb. ennyi, majd figyelek :)
Krizsu Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3012
Gyönyörű a kicsi lány !! Gratulálok, jó egészséget és rengeteg tejcit nektek:)))))
Előzmény: cara77 (3005)
cara77 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3011
Köszönöm mindenkinek!

Csecsemősök nagyon aranyosak, segítőkészek voltak, bár most már nem nagyon szorultam segítségre, de többször is bejöttek a szobába, kérdezték-mondták, hogyha bármi van, szóljak, jönnek segíteni, úgyhogy én teljesen elégedett voltam mindennel.
Előzmény: Törölt nick (3009)
Allia Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3010
Gratulálok a csöpp szépséghez! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3009

Nagyon szép kislány és gratulálok! :))

A csecsemősök hogy viselkedtek?

Laurendilla Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3008
Gratulálok én is, csodaszép :))) kiscsajszi!!!!!
coriella Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3007
Gratulálok a kislányodhoz, édes kis bébi! Sok boldogságot kívánok Nektek!
cara77 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3006
Ja, és lemaradt egy hozzászólásrész: nekünk a doki kimondottan nem javasolta, hogy terhesen oltassunk (igaz már eléggé a végén voltunk), most viszont azt mondta, hogy mielőbb oltassam be magam, és a szoptatás által a kellő mértékben Míra is védett lesz!
cara77 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3005
Mindenkinek köszönöm a drukkokat és a gratulációt!

A születéstörténet nem túl érdekes, merthogy egy nappal előrehozott programcsászár volt. Reggel fél 8-ra bementünk a kórházba. Mosolyogni való, hogy most, a harmadik szülésemnél - hogy eleve programcsászár - végre rögtön bejutottunk egy szülőszobába, és ráadásul a legszupibb alternatívba:-)) Jót nevetgéltünk a férjemmel a vajúdókádon, kötélen, bordásfalon, franciaágyon, labdán, szülőszéken, stb. - mert lehet, hogy ha ez (vagy legalább egy másik szoba) az előző két alkalommal szabad lett volna és nem kellett volna egy napot a folyóson és a vajúdóban egy kényelmetlen fotelban eltöltenem, akkor lehet, hogy minden másképp alakul...
Szóval vetkőzés, infúzióbekötés, papírmunka, aztán már toltak is a műtőbe. Spinális érzéstelenítés után, egy kis csúszással 9.50-kor kezdődött a műtét és bő 4 perc múlva már hallottam is lánykám igen erős sírását. Érdekes, hogy bár teljesen érzéstelenítve voltam, valahogy mégis tudtam, "éreztem", hogy mikor bújt ki a feje, aztán szinte rögtön a többi része is. Doki odamutatta nekem egy pillanatra - alig volt véres, csak tiszta magzatmázas - aztán már vitték is el letörölgetni. Utána még törölközőben visszahozták pár mp-re, hogy adjak neki egy puszit és hogy megszagolhassam a baba illatát. Sokat nem láttam belőle, mert nem emelhettem a fejemet és az infúzió meg miegymás miatt fordulni sem tudtam. Miközben a doki befejezte a műtétet (alig 25 perc volt az egész az első vágástól az utolsó öltésig), a babát elvitték lemérni, öltöztetni (a férjem öltöztethette). A fürdetés elmaradt, mert állítólag olyan szép tiszta volt, a magzatmázat meg csak a törölközővel nagyjából letörölték. Így még egyszer odamutatták nekem, aztán vitték a csecsemőosztályra. Miközben engem letoltak a gyerekágyas részre láttam egy pillanatra a férjemet, és nagyon rossz volt, hogy a zárlat miatt csak annyit tudtunk "beszélni" egymással, hogy "Szép baba! Szeretlek!"
A következő 7 óra elég vacak volt: infúziók, zsibbadás, nem szabadott mozogni, legfőképp a fejemet megemelni. Így elég érdekes volt az első szoptatás, mert a nővér odarakta rám, a mellemre a babát, akiből én csak a fülét láttam, a bekötött infúzió miatt meg a kezemet sem nagyon tudtam mozgatni, aztán otthagyott minket. De szerencsére Míra olyan ügyes volt, hogy rögtön nekiállt szopizni és nem mocorgott, hogy igazítani kelljen. Utána még elvitték, amíg végre felkelhettem, de este 6-tól már végleg együtt lehettünk.
Egy picit besárgult, de végül 3 nap után mégis hazaengedtek bennünket, ami császár után nagy dolog!
Itthon tesók örvendezve fogadták Mírát, és bár elég fárasztó a két kicsi szeretetétől "megóvni", nagy öröm látni, hogy ennyire aranyosak együtt.

Végül két fotó: az elsőn kb. 8 órás, a második hazamenetel után otthon készült (3 napos).

millefolium Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3004
Köszi szépen!
Előzmény: gata74 (3003)
gata74 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3003

Én októberben szültem a Margitban. Ruhát adnak a babának, réklit és angolpólyát, de te is vihetsz neki. Pelenkát csak fürdetés és a gyerekorvosi vizit után cserélik a csecsemősök, a többit neked kell vinni. A baba feje alá sem jut textil pelenka sajnos, oda is réklit tesznek, így azt is érdemes vinni. Popsikrém sem volt a szobában, bár a Felicitas csomagban volt egy Sudocream minta, mi azt használtuk.  

Két egyágyas fizetős szoba van, az árát nem tudom, ha van hely, gondolom igénybe lehet venni. Mivel látogatási tilalom van, szerintem oda sem mehet most be látogató.

Előzmény: millefolium (3000)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3002

Hát én sem tudom, hogy bírja ki... De erős lány, túl lesz ezen is.

Neki van egy betegsége, amit szintén odakint "kezelnek", hasonlóan érdekes hozzáállással... Arról is szokott írni hajmeresztő dolgokat.

Magánrendelés miatt pedig el szokott menni az USÁ-ba, a Baba is ott "fogant", mert mesterséges megtermékenyítés volt. Nem merte a Kanadai kóklerekre rábízni.

Előzmény: Krizsu (3001)
Krizsu Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3001

Ez borzalmas :(( komolyan felháborító hogy ennyire flegma módon kezelik a kismamákat, és ennyire nem érdekli őket!! Gondolom magánban azért ott is más a helyzet , persze ha valaki meg tudja fizetni!

Eszméletlen felháborító az eset, szegény kismama, nem is tudom hogy bírja ki!:((((

Előzmény: Törölt nick (2998)
millefolium Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3000
Jaj, de szomorú történet, szegény nő :(

Szült/fog szülni mostanában valaki a bp-i Margit kórházban? Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e vinni a babának ruhát, pelenkát? Ill. van-e lehetőség (fizetős) 1 ágyas szobára a szülés után? Köszi.
Allia Creative Commons License 2009.12.04 0 0 2999
A magyarországi terhesgondozás nagyon jó. Lassú, atyáskodó, de alapos is egyben. A kanadai meg ezek szerint túl laza... :-( Sajnálom az ismerősödet.
Előzmény: Törölt nick (2998)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2998

Ha nem bánjátok beidézem a Kanadában élő kismama levelét.

Azt kell, hogy mondjam, hogy nem is olyan tré a magyar egészségügy.

Megkérdeztem tőle, hogy miért csak a jövő héten veszik el a Babát, miért nem előbb, hiszen az kínszenvedés, hogy addig ott fogja érezni a testében:

Ezt írta:

"Mert tele vannak hozzam hasonloakkal.
Tomegevel. A remek rendszer, es a nem teszteles kovetkezmenyekeppen. Itt egyetlen teszt, a 20 hetes ultrahang az amit vegeznek, es ajanlanak az orvosok.
Semmifelekeppen sem tudnak elobbre venni.

Kedden konzultacio, szinte egesz nap. Genetikus, majd meg egyszer atnezik a gyereket a-tol z-ig, 4 dimenziossal, aztan elmondjak a jogaimat, a hamvasztasi es egyeb lehetosegeket.
Vagy szerdan vagy penteken inditjak be a szulest, ami 24-36 ora. A gyerek vagy meghal kozben, vagy ami altalaban van, az az hogy nem, es akkor a karomban fog meghalni egy par perc utan a tudeje fejletlensege miatt. Utanna felboncoljak.
Ezt en 'szeretnem' mert csak akkor lehet megallapitani, hogy van-e genetikai ok, ill. hogy van -e esetleg a megelozesre valami lehetoseg legkozelebb. 

Vegul is a serum integralt prenatal screen-en kivul mindent megcsinaltattam, csak azt nem. Az az egyetlen amibol ezek szerint mar hamarabb kiderulhetett volna. Mindig az a vegeredmeny, hogy mindent magamnak kell intezni. Semmit nem segitenek az orvosok, meg azt sem mondjak el, hogy mik a maganban penzert elvegezheto tesztek.

A 20 hetes ultrahangon sem vettek volna eszre semmit, ha nem verem az asztalt, hogy nem vagyok hajlando tavozni, amig a radiologus szemelyesen meg nem nez. Mert ugye itt nem az orvos csinalja az ultrahangot, hanem egy barom, akinek van egy harom honapos gyorstalpalon elvegzett papirja. Az orvost nem is latod, nem beszelhetsz vele normal esetben.
Mivel en letoltottem egy ultrahangkurzust a netrol, igy legalabb tudtam mit kell, es hogyan nezni a 20 hetes ultrahangon. Lattam, hogy a csaj a felet sem nezi meg, pedig kulon szoltam neki, hogy nezze at alaposan a gerincet. Nem tette, csak longitudinalis felveteleket csinalt. Aztan meg folhaborodott, hogy minek akarom hogy az orvos bejojjon. Vegul bekuldte, es kozolte, hogy a gyereknek semmi baja az alapjan, amilyen kepeket keszitett rolam az asszisztens. Kertem, hogy konfirmalja szemelyesen, es mivel latta, hogy nyugodtan, es kedvesen kerem, talan meghatodott(???, vagy csak betojt, mert gondolhatta, hogy aki ennek utanna nez, az esetleg eleg eszes ahhoz is, hogy ugy beperelje, hogy elete vegeig nyogje...), ill. megkerdezte az altalam feltett kerdesek utan, hogy ugye en is orvos vagyok-e. Mondtam hogy nem, csak nem vagyok irastudatlan...sajnos...
Vegignezte a a gerincet reszeltesen, minden csigolyat meg ket kulon szogbol egyenkent, ahogy a protokoll irja. Azon mar en is lattam, nem kell hozza tul sok agy, hogy egy csomo minden hianyzik.  

Fogok egy levelet irni az egeszsegugyi miniszternek, bar tudom, hogy semmit nem er, es senkit nem erdekel. A rendszer egy gyalazatos alavalo penzorientalt szegyen.
Szegyen kanadara nezve kisbetuvel.

veron3 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2997
Hatalmas nagy gratula Nekik, isten hozta kicsi lányt! Sok-sok boldogságot, és mindenekelőtt jó egészséget az egész családnak :)
Előzmény: vojudit79 (2986)
Allia Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2996
Bocs, nem nyitott gerincvelő, hanem nyitott gerinc.
Előzmény: Allia (2995)
Allia Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2995
Ha ez a nyitott gerincvelő nevű elváltozás, akkor folsavhiány miatt alakulhat ki. De gondolom kivizsgálják, genetikai tanácsadásra küldik. Ugyanis előfordulhat, hogy nagyobb a hajlam a kialakulásra, ekkor nem elég a napi 1 mg folsav, hanem az orvos döntése alapján akár napi 15 mg, vagy több is lehet az adag. (ismerős anyuka napi 6 folsav tablettát szedett emlékeim szerint ezen ok miatt, de ha még ír, akkor majd kiavít)
Előzmény: Törölt nick (2992)
Krizsu Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2994
Őszintén szólva , amíg terhes voltam én is nagyon vaciláltam az oltáson, a végén meg akkor nem oltattam, aztán amikor megszületett a babám másfél héttel már be voltam oltva , ha újra kezdhetném terhesen oltatnék ,hiszen ha így tettem volna a baba fél évig védett lenne, így viszont a dokik szerint csak anyuka védett sajnos . Nem gondoltam volna hogy ez ilyen agresszív vírus, komoly hisztériakeltésnek hittem, és most meg csak nézek hogy mennyi fertőzött, és áldozat van .... borzalmas:((
Előzmény: Noncsi.. (2985)
Krizsu Creative Commons License 2009.12.03 0 0 2993

Carának, és a picilánynak nagy nagy gratula. Jó egészséget kívánok nekik:))))

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.02 0 0 2992
Allia, a kanadában élő ismerősömtől elveszik a Babáját, mert nyitva van mind a két végén a gerinccsatorna. Mitől lesz ilyen defektje egy magzatnak?
Előzmény: Allia (2991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!