Keresés

Részletes keresés

olasz66 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 24892

Ha megkéred a " nénit " hogy állítsa durvábbra, akkor megteszi! Csak segíteni kell neki.

 

Előzmény: Bence0909 (24865)
Srobesz24 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 24891

Köszönöm szépen a segítséget, kipróbálom a hétvégén!

Előzmény: nothingam (24889)
Srobesz24 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 24890

Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: wins001 (24888)
nothingam Creative Commons License 2017.06.21 0 0 24889

Én 50-50% Pilsner és Búza maláta alapsört szoktam csinálni neki, 1.050 SG körüli OG-vel. IBU-t kb 14-20 közé lövöm be és csak keserítésre használok komlót (tehát csak 60 perces komlóm van). Élesztőnek US-05. Egylépcsősen máslok, 67°C-n.

Megy az erjesztőbe 18-20°C környékére. Kb. 1 hét múlva, vagy amikor már látványosan csökkent az aktivitás, akkor rakom bele a meggyet. Én fagyasztott meggyet szoktam venni a Lidl-be, arra fejtem rá a sört (a meggy fagyos). 20L-re 2.5kg az a mennyiség ami nekem bejött, de szerintem a több jobb :) Meggyesen hagyom még állni legalább 1 hétig, de a meggy miatt szerintem fontos, hogy stabil gravity pontig.

 

Ezen kívül én a végén cold crashelem és zselatinozom, hogy tisztább legyen.

 

Remélem segítettem.

Előzmény: Srobesz24 (24887)
wins001 Creative Commons License 2017.06.20 0 1 24888

Fészen van egy első házisörfőző egyesület oldal és ott a fájlok között van egy meggysör pdf. Szerintem azt nézd meg.

Előzmény: Srobesz24 (24887)
Srobesz24 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 24887

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék, meggysört szeretnék otthon főzni, ehhez szeretnék receptet vagy pár jó tanácsot kérni. Ilyenekre gondolok, hogy mennyi meggy kell egy főzethez, milyen meggy a legmegfelelőbb és mikor kell hozzáadni? Segítségeteket előre is köszönöm.

Egy kezdő sörfőző

samir naja Creative Commons License 2017.06.19 0 1 24886

megjött a válasz, csütörtöktől élnek újra....

Előzmény: samir naja (24885)
samir naja Creative Commons License 2017.06.18 0 0 24885

Szervusztok !

 

Amikor a http://twojbrowar.pl/ -en nincsenek árak, olyankor mi történik, szabadságon vannak, nincs rendelés ...???

kösz

latam Creative Commons License 2017.06.16 0 0 24884

"Egy fadarabban több humor van mint benned."
Ez már jobb poén :)

Előzmény: DUDSON (24883)
DUDSON Creative Commons License 2017.06.16 0 0 24883

Istenem, tudtam. Ez az srácok, még még, jöhetnek ezek a hozzászólások. Egy fadarabban több humor van mint benned.

Előzmény: latam (24882)
latam Creative Commons License 2017.06.16 0 0 24882

Már jó ideje figyelemmel kísérem ezt a fórumot, de ilyen alacsony színvonalú hozzászólásokkal, mint az utóbbiak, még nem találkoztam... Általános iskolás gyerekek komolyabb szintet képviselnek.

DUDSON Creative Commons License 2017.06.16 0 0 24881

Szerintetek ha átfejtéskor véletlen beleköptem a sörlébe, az elviheti egy pozitív irányba a végeredményt? 

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24880

Tudod hogy működik a három ütemű motor?

Előzmény: beatkomornik (24874)
szabolacko Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24879

Kérdésem lenne. A sörsűrítményhez is jó kicsit lágyabb víz, vagy csak a főzésnél van jelentősége? Most már van lehetőségem akár beállítani is pontosan a lágyságot, bár a csap víz alaphelyzetben is csak 12-es. Érdemes ezzel vesződni?

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24878

Eladó!

 

Előzmény: gyapot vfr800 (24843)
vfsoiv Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24877

Sziasztok. 1,5 hete erjesztek egy IPA-t, a kotyogó aktivitás 1napja teljesen megállt, 1,074 OG-ről indultam leerjedt 1,018ig (elvileg 1,014ig kellett volna, de lehet hogy a cefrézési hőmérsékletem kicsit magasabb lett, s több lett a ne merjeszthető cukrom mint vártam) Fog ez még lejjebb menni, vagy pár napon belül palackozhatom.
3 napig úgysem leszek most itthon, szóval annyit mindképp várok még vele.
Előre is köszi.

U.i. Szerintem nem lett fertőzött, amitől nagyon féltem, mert illatra és ízre is finom. A fedelet még nem mertem felnyitni, s palackozásig nem is tervezem.

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24876

Kicsi kanál 4 nagy 7e.ft hűtő csapoló  50 e.ft

Előzmény: Strong Bad (24875)
Strong Bad Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24875

Kép? Ár?

Előzmény: gyapot vfr800 (24873)
beatkomornik Creative Commons License 2017.06.15 0 0 24874

Vennél? Eladnál? Jó dolog nyersnek lenni, de ezeket a kőbunkó tőmondatokat komolyan gondolod? :D

Előzmény: gyapot vfr800 (24873)
gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24873

Öt körös cornelius hűtő csapoló valakinek?

gyapot vfr800 Creative Commons License 2017.06.15 -1 0 24872

Nagykonyhai merőkanalak egy db litetes egy db félliteres.

Ajánlatokat várom!

nothingam Creative Commons License 2017.06.13 0 0 24871

Jó lett a cikk!

 

Én itt vettem saválló cuccokat: http://www.euromix.hu/ (golyós csap, T elágazás, tömlőcsatlakozó, könyök, közcsavar). Mind szuper.

Előzmény: acerola (24870)
acerola Creative Commons License 2017.06.12 0 1 24870

A befőző automata sörfőző automatává alakításáról egy részletes bejegyzés készült. Az előzőleg linkelt dokumentum szerzőjének a tollából. Aki most vág a sörfőzésbe annak melegen ajánlom. Nagyon tetszik az egész berendezés.

http://sorforum.blog.hu/2017/06/12/lidl_silvercrest_lekvarfozo_a_celpontban_eszkozok_es_atalakitasok_a_gondmentes_sorfozeshez#more12586391

Előzmény: acerola (24862)
Bohus84 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24869

3 hete palackoztam egy stoutot ami 1.070-ről indult és 1.019-nél nem ment lentebb. 2.5 gramm cukorral tettem el csatos üvegbe, most amikor felbontom hatalmasat pukkan és szépen lassan elkezd az üvegből kifelé kúszni a hab és meg sem áll 10 percig kb. Menthető még ez valahogy esetleg vagy bontogassam ki mielőtt robban valamelyik üveg? 25 üvegem van, sajnos csak szoba hőmérsékleten tudom tárolni mert hűtőbe ennyi nem fér be.

presztozs Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24868

Köszönöm! 1105, az szép :-)

Előzmény: latam (24867)
latam Creative Commons License 2017.06.12 0 1 24867

28 x 1,050 = 29,4 kg ebből lejön a 28 liter víz, marad 1,4 kg extrakt. Ehhez jön hozzá a 0,7 kg cukor az 1,4 + 0,7 = 2,1 kg. A végső cefre súlya 20 kg + 2,1 kg = 22,1 kg. 22,1 kg / 20 liter = 1,105, vagyis az OG értéke közelítőleg 1,105. Szerintem.

Előzmény: presztozs (24866)
presztozs Creative Commons License 2017.06.12 0 0 24866

Sziasztok,

A segítségetekre lenne szükségem. Tegnap sört főztem, máslás előtti cefre OG: 1060 (23 liter) máslás után komlóforralás előtt 28 liter OG: 1050. Megakartam mérni forralás után erjesztés előtt de sajnos eltörtem a fokolómat.
A kérdesem az, hogy ki lehet-e számolni, hogy mennyi az OG forralás után erjesztés előtt? A forralás közben még adtam hozzá 0,7 kg karamellizált cukrot és a végső mennyiség 20 liter lett.

Bence0909 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24865

Sziasztok ! 
Ti a PH-t hogy szoktátok be állítani cefrénél,Másoló víznél  ? (csak beleszórom a cefrébe és kevergetem várok egy kicsit és megnézem  ?)
Másik kérdés a vízkeménységet hogyan tudom megállapítani hogy milyen és utána mivel tudom be állítani ?
Valaki vett már az olasztól maláta roppantót? Érdemes beszerezni otthonra egyet vagy maradjak a szét darált  olasz néni féle malátánál ? 

saazer Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24864

Megkockáztatom, hogy az egész ország tele van vadkomlóval, cak mindenki tépkedi mert mindent benő.

Előzmény: insane666 (24863)
insane666 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 24863

Sziasztok. A ráckevei dunapart tele van komlóval. Namost annyit tudok, hogy sörfőzésre csak a nőivarú egyedek termései alkalmasak. Nagyon nem értek hozzá, ezért megkérdem, honnan tudom, hogy jó komlót szedtem? Vagy toboztermés csak nőivarú növénynél van?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!