Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
A tolerancia szerintem inkább arról szól, hogy tiszteletben tartjuk azt, hogy egy túrázó a csend, nyugalom, jó levegő miatt megy kirándulni az erdőbe és ebben nem zavarjuk.
az ilyen elektromos quadról álmodozók nem igazi állat és természetvédők, ők inkább önző emberek, de a legkönnyebb az állatok és a természet mögé bújva kiabálni
Hát nem tudom. Szerintem egy túrázó, aki azért megy az erdőbe, hogy megszabaduljon a város zajától és a rossz levegőtől, hogy halgassa a természet hangjait, nem hiszem, hogy szereti a lármás quadoknak. Attól, hogy nem állnak le parttalan vitát folytatni, még nem valószínű, hogy örülnek.
De jó lenne megérteni, hogy ökológiailag nem az a kevés levegőszennyezés, hanem elsősorban a zajszennyezés jelent problémát és a talajerózió sem elhanyagolható.
Én sem hiszem, hogy a légszennyezés komoly probléma lenne az erdőben, hiszeny elenyésző más légszennyezéshez képest. Ökológiailag sokkal nagyobb gond a zajszennyezés illetve a talajerózió. Ezek nagyon negatívan hatnak az élővilágra. A zajszennyezést talán a jövőben megfelelő teljesítményű elektromos quadokkal meg lehetne majd oldani, bár nem tudom egyáltalán fejlesztenek-e ilyeneket.
Nézdd, mivel én quad pályákon, meddőhányókon stb nem szoktam bicajozni én általában olyanokkal találkozom, akik megszegik a szabályokat és magasan tojnak mindenre. Sajnos ők is sokan vannak.
Mit tudom én, mindenképpen van légszennyezése nem? Nem is beszélve a zajszennyezésről, ami szintén nagyon káros az élővilágra. Talajerózióról sem hallottál? A lényeg az, hogy természetvédelmi területeken, tájvédelmi körzetekben nincsen helye.
Azért kifejthetnéd mi volt primitív a hozzászólásomban, valamit nagyon félreolvashattál.
Szerintem szabálytalan természetvédelmi területeken quadozni, ill. rendszám nélkül közúton közlekedni. Nem állítom, hogy mindenki ilyen, de elég gyakran látok ilyen eseteket. Normális ember nem örülhet annak, hogy szétdúlnak természetvédelmi területeket. Egyébként én is jót kacagtam az utolsó két mondatodon.
Hang kérdése. Ebben tökéletesen igazat kell, hogy adjak neked. De egy lépéssel már elöbbre járunk ennél! Ugyanis szerintem több quadostárs véleénye is az, hogy egy úgynevezett nyitott torkú sportquad nem az erdőbe, hanem a versenypályára való. Igérem, személyxszerint én is mindent megfogok tenni anak érdekében, hogy ilyen jármű az erdőben ne közlekedhessen. De mint írtam, ésszerű kompromisszumokkal a többit igen is engedni kell.