Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1502

Elképzelhetőnek tartok egy szőr nélküli selyemmajmot, legalábbis elméletileg. De az általad felsorolt szőrtelen állatokról az ember gondoskodik. Egy sfynx vagy peterbald (szőrtelen) macska télen nem sokáig maradna életben, de pl. egy maine coon annál inkább. A fehér oroszlán igen szép látvány, de elég gyorsan szétszedik a hiénák még kölyökkorában.

Lehet, hogy túlzok, de ezen a csapdába esett élőlényen némi hüllőjegyeket látok. Hogy az állítólagos DNS hiány fordítási hiba, ez igen logikusan hangzik, és nagyon egyetértek.

Előzmény: sirocco (1501)
sirocco Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1501
Furcsa, mert számomra a szőrtelen selyemmajom a legkézenfekvőbb magyarázat. Formára és méretre is majomszerű. Mint ahogy a "Panama Monster" is egy albínó, szőr nélküli háromujjú lajhárra hasonlít leginkább.
Miért ne fordulhatna elő a természetben bármely állatfajból szőrtelen egyed? Ismeretes olyan génhiba, aminek ez a következménye (patkány, tengerimalac, macska, kutya is létezik "kopasz" formában). Ha láttál már pucér tengerimalacot, akkor tudod, milyen bizarr látvány - ha nem tudod, miféle állat, simán nézhetnéd valami ismeretlen állatfajtának.

Azt meg, hogy nincs DNS-e, én fordítási hibának vélem. Valószínűbb lehet, hogy nem találtak azonosítható DNS-t (már feltételezve, hogy valóban szakszerűen vizsgálták meg).
Előzmény: Csimpolya (1500)
Csimpolya Creative Commons License 2009.10.04 0 0 1500

Mind az UFO magazin, mind a Hihetetlen a patkánycsapdában megfogott állítólagos élőlényt tárgyalja. Sok újat nem tesz az eddigiekhez, bár futólag megemlíti, hogy nincs DNS-e, ami számomra nehezen hihető. Az egyik buzgó biológus szerint olyan selyemmajom, aminek kihullott a szőre, de ez számomra nem túl jó magyarázat.

Viszont aki ezt az élőlényt elpusztította, megégett a kigyulladó autójában. Mondtam én, hogy a többiek nem hagyják annyiban...:-)))

Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1499

Emberarcú kecske született Zimbabwéban
A bizarr emberarcú kecske sokkolta a falusiakat

Egy emberarcú kecske megszületése borzolta fel a kedélyeket Lower Gweru faluban Zimbabwéban.

Vajon ki csinálta? :)))))
Csimpolya Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1498
Igen, ezt is olvastam az esetről, de nem nagyon tudom, mit gondoljak róla. Egy mutatványosnak ez szép jövedelmet biztosíthatott, ha valóban hamisítvány volt, és már nagyon feszegették a dolgot, lehet hogy kidobta. Ha valódi, akkor egy zoológustól szép pénzt kaphatott volna a csontvázért is. Egyszóval - ez sehogyse akar stimmelni.
Előzmény: Sch.Lacika (1497)
Sch.Lacika Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1497
A jégbe fagyott bigfoot(?) eltűnt, állítólag hoax volt.
Előzmény: Csimpolya (1495)
Sch.Lacika Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1496
Orang-Pendek dokumentált észlelés?

link
Csimpolya Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1495

Kihoztam a könyvárból Chrles Berlitz: Furcsa jelenségek c. művét. Ez úgy készült, hogy a szerző összenyírt ollóval 99 könyvből egy századikat. A sokmindenből csak a kanadai tavi szörny emlegetése tartozik ránk, az sem volt valami meggyőző.

Viszont valami eszembe jutott, hátha más részletesebben olvasott róla. Talán Heuvelmansnál volt szó egy jégbe fagyott óriásmajomról, ami/aki eléggé emberi volt. Amerikában vásárokon mutogatták, és egy biológus is hírét vette. Megnézhette, de nem volt szabad megpróbálni kibontani a jégből. Már így is volt egy kiss szaga. A leírás szerint kb. 2 méter magas volt, a tenyere, a talpa és az arca kivételével szőrös. Magas homlokeresz, de inkább emberi arc, mint majompofa. A homlokán puskalövésből eredő sebhely. Nem viselt ruhát. A jobb kezét félig az arca elé kapta.

Hamarjában ennyi jut eszembe. Annak idején hittem is, nem is, de mióta Össie-t megtalálták, elgondolkodtam rajta. 

Csimpolya Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1494
Az írek fantáziadús népség, csak úgy hemzsegnek náluk mind a tündérek, mind a manók, mind a lápi lidércek. Most már van tavi szörnyük is, az se hiányozzon. 
Előzmény: Sch.Lacika (1493)
Sch.Lacika Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1493
Video egy ír tavi szörnyről(?)...

link
Shatama Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1492
Link
Nem rég volt szó erről az azonsítatlan repülő tárgyról, amit egy mexikói famrer fogott a medvecsapdájával.
Szóval, nem hiszem, hogy msot bárki komolyabban venné mint legutóbb, de úgy tűnik, vannak valami fejlemények az ügyben. Na, nem mintha bármi érdemleges kiderült volna, főleg nem olyasmi, amit nem mosolyogva olvas az ember, de úgy látszik, tényleg végeztek rajta különböző teszteket, és végre felemrült a chupacabra-elmélet is.
Shatama Creative Commons License 2009.09.20 0 0 1491
A csupasz, torz lajhár után (amiről azért jó lenne még hallani) itt a csupasz torz hal, kivételesen rendesen dokumentálva, tartósított tetemmel, és hamarosan komoyl tudományos vizsgálatnak is alávetik (itt a változatosság kedvéért, azt is megjelölik, hol).
Magyar cikk
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1490

"....Long Shuai kígyószakértő amondó, hogy...... meg kell várni, amíg felboncolják a tetemet....."

Azt azért nem értem, ha egy ilyen cikket közé akarnak tenni, akkor azt a fél órát, mig egy kigyót felmetszenek, miért nem lehet megvárni.

Persze így nagyobb a szenzáció..........

Előzmény: Rejtélyvadász (1468)
Shatama Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1489
Jogos a kérdés. Persze, lehet, hogy szökött/ szélnek eresztett hobbi-állat, vagy valami, na de azér,t ha találok egy furcsa, csupasz rágcsálót, akkor először arra gondolok, egy beteg patkány lehet, és nem arra következtetek, hogy egy torz tengerimalac.
Ezért kérdeztem, mekkora lehet. TAlán a mérete miatt vetették fel a gorilla-elméletet.

A lajhár ugyebár rendkíbül jól úszik. Mivel az állat a vízből bukkant elő, ponotosabban előmászott, és ez a "mászott" szó itt fontos, a lajhár-teória még magátolértetődöbb.
Sch.Lacika Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1488
A karmai alapján szerintem is inkább lajhár. (És hol él gorilla Panamában?)
Előzmény: Shatama (1485)
Csimpolya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1487
Tartozom a históriai igazságnak azzal, hogy Gollumot igazából Gollamnak hívják, az ismeretlen lány meg ismeretlen lény! Vajon a többi adat is ilyen pontos?
Előzmény: Shatama (1486)
Shatama Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1486
Előzmény: Shatama (1485)
Shatama Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1485
http://hir.ize.hu/click.php?id=46552&url=http%3A%2F%2Fwww.mon.hu%2Fhirek%2FNemzetkozi%2Fcikk%2Fmegdobbento-kep---gusztustalan-leny-maszott-elo%2Fcn%2Fnews-20090917-07070796
Magyar-cikk.
Tőled fügegtlenül akartam linkelni, most láttam valahol a hírt. Ez elvileg egész friss.
Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, érdekesebben hangzik, mint a kígyós ügy.
Külön érdekes, hogy a vízből mászott ki.
AZt írják, egyesek szerint gorilla lehet, de szerintem leginkább egy csupasz lajhárra hasonlít.
Jó lenne tudni, mekkora az állat.
A mi bosszant, hogy csak arról írnak, hogy a képeket vizsgálják. A tetemmel mi történt?

A másik két linkből csak az egyik jött be, viszont az a lény nem valami meggyőző. Ez a "Montauk Monster" tényleg csak egy felismerhetetlen tetem, ami jópár átlagos/ismert állattól származhat.
Előzmény: L.Forolszkin (1482)
L.Forolszkin Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1484
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/panama/6201333/New-Montauk-Monster-spotted-in-Panama.html
L.Forolszkin Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1483

http://en.wikipedia.org/wiki/Montauk_Monster
L.Forolszkin Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1482
http://animalnewyork.com/2009/09/the-panama-monster/
Irbisz Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1481

ettől? pedig csak 1 kisebb aligátort felfalt egy betelepített óriáskígyó, de túl nagy volt a falat és kipukkadt mint a mesebeli kisgömböc :)

de ha elasztikusabb lett volna, akkor érdekes lett volna a kinézete ahogy az aligátor tappancsai szétnyomják.

Előzmény: hoppa_hoppa (1473)
Shatama Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1480
AZ első hozzászólás meg kétzser ment el.. elnézést. Néha rendetlenkedik nálam ez a fórum.
Előzmény: Shatama (1479)
Shatama Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1479
Az egyetem alatt a labort értem, valamiért azt hittem, valami herpetológiával foglalkozó egyetemre vitték.
Előzmény: Shatama (1478)
Shatama Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1478
Teljes mértékben egyet értek a kígyó kérdésében Sch. Lacikával, és az ő véleményén lévőkkel.
Nem tudom, hogy lehetett ebből egy oylan hír, ami magyarországra is eljutott. Tisztán látni az állat körvonalait, ki lehet venni a szakadást a kígyó testén, más a bőr mintázata, nem beszélve arról, hogy ha a láb hozzá tartozna (akár egy daganatról csümg, akár nem) akkor az ellenkező írányba állna.
Kíváncsi lennék az egyetemre, ahol ezt vizsgálják...
Shatama Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1477
Teljes mértékben egyet értek a kígyó kérdésében Sch. Lacikával, és az ő vélemyénén lévőkkel, sőt, egyáltalán nem értem, hoyg vehetik ezt egyáltalán komoylan, hoyg lehetett belőle egy magyarországra is eljutó hír, és leginkább, milyen egyetemen vizsgálhatják ezt?
Még a szakadást és az állat körvonalait is ki lehet venni, nem beszélve arról, hogy a lábnak (ha a kígyóé lenne) az ellenkező írányba kellene állnia!
menroting Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1476

A cikk szerint annyira megijedt, hogy a cipőjével addig ütötte a kígyót, amíg az nem mozdult többet.

Utána meg eszébe jutott hogy jaj de kár hogy nem fényképezte le még épen s igy ki fogja ezt neki elhinni ?

Igy aztán rögtön  beugrott a hazai fejlesztésű vizidőgépébe s gyorsan visszapattant az időben hogy lefényképezhesse, ha már  hátra is tudott haladni az időben s nemcsak előre mint a gagyi kinaival,  amit csak  azért vett meg, mert mért is adjon többet egy olyanért ami  eleve lehetetlen, meg hát amúgy is bőven elég  ha  elvisz a fizetéshez.

Előzmény: Rejtélyvadász (1468)
Csimpolya Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1475
Minden tiszteletem a Nat. Geo-nak, de nekem egy kicsit gyanús minden olyan cím, illetve műsor, ami fennen hirdeti magáról, hogy az igazság az övé és csakis az övé! Ráadásul eddig tapasztalataim szerint kissé egyoldalú. Azért sajnálom, hogy nem láthatom.
Előzmény: 23 negedi (1474)
23 negedi Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1474
hoppa_hoppa Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1473
nabasszus, az ilyen képektől megy el az étvágyam egy hétre...
Előzmény: Sch.Lacika (1470)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!