????? Minden kistérségtől bekérték a 2007-2013 közti időszakra a súlyozott projektlistákat a regionális fejlesztési hivatalok ... elvben ezek alapján írják ki a pályázatokat, illetve súlyoznak a pályázatok között (azaz egyfajta igényfelmérés történt) ... valamikor 2006-ban ... a budaörsi kt ezek szerint nem készített, netán készített, de Érdet nem érinti? ... nem értem ezt a kupit ... elkezdődött az EU-s költségvetési időszak, s nincs rá semmi terv a fiókban? ...
"új kistérségünk nem fog-e hátrányt szenvedni a pályázatokon azzal, hogy nincsenek projektjei előkészítve (mivel azok még Budaörsi Kistérségként készültek)"
Sajnos, nincsenek ilyenek. Mármint a budaörsi kistérség által előkészített projektek, amelyeket tovább lehetne vinni. Csak az van, amit mi magunk megcsinálunk-magad uram...
Épp a napokban gondolkodtam el azon, hogy új kistérségünk nem fog-e hátrányt szenvedni a pályázatokon azzal, hogy nincsenek projektjei előkészítve (mivel azok még Budaörsi Kistérségként készültek), de gondolom jogutódlás ténye áll fenn ... így használhatóak az anyagok (mégha így sok korrekcióra is van szükség) ... ugye nem tévedek nagyot?
Mit mondanak a pletykák a törvény visszaküldéséről? Őszig biztos nem lesz már elfogadva, de a kérdéses egyéb kistérségek miatt talán tovább is várni kell ... van valami biztató hír, hogy indulhat új kistérségünk?
Megtartották első formális megbeszélésüket az új Érdi Kistérség településeinek polgármesterei. A kedden az érdi Polgármesteri Hivatalban folytatott tanácskozáson a résztvevők már a kistérség jövőjével kapcsolatos gyakorlati teendőkről tárgyaltak. Érd, Százhalombatta, Diósd és Tárnok polgármestere megállapodott abban, hogy még ebben a hónapban kijelölik azokat a személyeket, akik a nyári időszakban is koordinálják az operatív munkát.
Érd Közgyűlése elfogadta a Batthyány-Programot, így május 17-én hivatalosan is életbe lépett a város 2007-2010. közötti időszakra vonatkozó gazdasági programja. A testület alpolgármesternek választotta dr. Csőzik László szabad demokrata politikust, aki - T. Mészáros András polgármesterrel egyetértve - hangsúlyozta: nem koalíciókötésről van szó, hanem a város érdekeinek közös képviseletéről.
[...] Önkormányzatunk csatlakozott az új műfüves pályák építésére irányuló OLLÉ programhoz. Pályázati önrészt biztosított az úgynevezett „ovisuli” pályázaton való részvételhez, gyermek- és ifjúsági fesztiválok, rendezvények támogatásához, valamint drogmegelőzési és egészségfejlesztési programok támogatásához, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs programjához.
Sürgős előterjesztésként tárgyalta a Testület az alapellátást meghaladó egészségügyi szakellátást átvételét a Pest Megyei Önkormányzattól, és határozatlan időre a belgyógyászati, a gasztroenterológiai és kardiológiai fekvőbeteg szakellátás átadásáról a Semmelweis Egyetemnek.
Na most néztem utána. Így elnézést, de többünk kívánsága teljesült, amit http://www.erd.hu/hirek/utepitesiprogram.html itt lehet olvasni. Igaz, hogy a tervezés kezdődik, de lista van.
"Döntöttek a képviselők arról is, hogy induljon el több utca terveztetése, amelyeknek aszfalttal való burkolásáról a későbbiekben fog dönteni a Közgyűlés, a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság véleményezése mellett."
Tudhatunk erről többet? Kérlek, ha teheted, egy listát dobj fel ide, hogy mely utcákról, és milyen kivitelről van szó.
A Közgyűlés döntött arról is, hogy önrészt biztosít a Gárdonyi Iskola felújítására EU forrásokra beadandó pályázathoz.
Döntés született arról is, hogy a költségvetés módosításával megemeljék azokat az összegeket, amelyek a pályázatok előkészítéséhez tervek, tanulmányok, előkészítő anyagok finanszírozásához szükségesek. Nyáron és ősszel pályázati dömping várható.
Döntés született arról is, hogy több területre készüljön szabályozási terv. Ezek egy részét az érdekeltek, egy részét (pl. az érdligeti alközpont területét) a városi költségvetés finanszírozza.
Döntöttek a képviselők arról is, hogy induljon el több utca terveztetése, amelyeknek aszfalttal való burkolásáról a későbbiekben fog dönteni a Közgyűlés, a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság véleményezése mellett.
Ha jól értettem, egy módosító javaslat elfogadásával a Pénzügyi, Költségvetést Ellenőrző- és a Vagyongazdálkodási és Beszerzési Bizottságok véleményezése mellett történik a lebonyolítás. Sajnos nem láttam még pontos szöveget, de ez a lényeg.
Hát akkor csatornát bővítenek. Ugyanis nálunk van csatorna. Azt nem méricskélhették. Megkérdeztem, azt mondták, utat mérnek. A kerítésekre fel is kötöztek sárga szalagokat, mindenhol, ahol csatornafedél, vagy vízszerelvény van a por alatt. Aztán jöttek és eltolták a gödröket dózerrel, majd annyi. Azóta az utcánk újra tönkrement. A sárga szalagok meg ott fityegnek minden 4. kerítésen azóta is :((
abban a szakmában dolgozom, amelyről szó van, ezért engedtessék meg véleményt mondani. Amit leírtál - az előterjesztés eleje - az a Tpt-nek a kibocsátásra vonatkozó, ám általános jellegű szabályait tartalmazza. Nem válasz a kérdésemre (azt szeretném elsősorban, ha a Hangszóró tisztelne meg a válasszal, feltételezem, jobban érti a kérdést), amit írsz. Tisztában vagyok azzal, hogy a kötvény mint értékpapír kibocsátásához milyen feltételek kellenek és azzal is, hogy az előterjesztés a kibocsátásban közreműködő befektetési szolgáltató pályáztatásáról szól /közbevetőleg Xantinak: nem, nem csinálhatja a hivatal, ehhez külsős és ráadásul a Tpt-ben feljogosított szervezet kell/.
Épp erről a kiválasztásról érdeklődöm itten, ugyanis a pályázat eredményeként eltérő szerződéses konstrukciókat fogtok tapasztalni. Itt lehet az "ördög", amiről beszéltem, azaz azt kérdezem ismét: ki és hogyan fogja kiválasztani a megajánlottak közül egyrészt a legjobb konstrukciót, másrészt - ennek megfelelően - a közreműködő szolgáltatót, annak érdekében, hogy a lehetséges variációk közül tényleg a legkedvezőbb lehetőséget ragadja meg az önkori (és nem vádoltam TMA-t mutyizással). Pont azért, mert feltételezem, nem hemzsegnek az önkormányzatban az értékpapír-piacon jártas, gyakorlott szakemberek. Másként is kérdeztem: az ajánlatok és a lehetséges alternatívák - ugyanis vannak ilyenek, pont azért, mert én véletlenül ilyen területen vagyok jártas, így tudom, tehát nem annyi az ügy, mint amit beidéztél - között van-e módja a testületnek, vagy a Pénzügyi Bizottságnak dönteni, s tudomásukra hozzák-e az egyes lehetőségek előnyeit, hátrányait, kockázatát.
A kötvénykibocsájtás bankjának kiválasztása közbeszerzéshez hasonló pályáztatással fog történni? A lebonyolításért, szervezésért felelős saját, önkormányzati dolgozók teamje lesz, a rendes fix fizetéséért vagy külső vállalkozás végzi majd részesedésért? Sikerdíj, közvetítői jutalék, vagy hasonló kifizetés formájában? Lesz ez pályáztatva?
A rossz hitelek kiváltása nagyon dícsérendő program. (Csak ne kerüljön a leves többe, mint a hús.)
Drága Gyulám! Már jeleztem, tévedés volt a hozzászólásom, nem megyek bele többet csatározásokba, úgyhogy visszavonom azt az 5708-as irományt. Csak tényeket, információkat fogok írni, azt is csak módjával. Üdvözöllek!
Kell a fenének pártszűrős szemüveg! Sem a Te pártodé, sem a másiké - van nekem sajátom!
Az elnökségre amúgy a Te esélyedet nagyobbnak látom. :) Ha már ennyire izgat ez a dolog, számolj vele, hogy nem Döcsa az ellenfeled, ő nem volt elnök, most sem az, tippem szerint nem lesz a jövőben sem.
Úgy tűnik megint hamisan csiripeltek a verebeid, válassz helyettük hitelesebbeket!
Ha vannak kész tervek, akkor nem az útépítő cégnél, hanem a városházán kell hogy legyenek. De sajnos nincsenek. Akik méregettek, azok a csatornázás miatt voltak arrafelé, de ez inkább választási szemfényvesztés volt, mert tervek azóta sincsenek. Viszont útépítés több forrásból lehetséges. Létrehoztak egy olyan alapot, amelyre önerős útépítésnél lehet pályázni. Ez nyilván csak a mellékutakra, lakóutakra vonatkozik, mert pl. a Budai út lekói úgyse fognak önerőből országutat építeni. Tehát ha egy utca lakói összedobják az összeg felét, a város hozzáteszi a másik felet. Lehet szervezkedni!
„A kibocsátás során a Szervező által ellátandó főbb feladatok az alábbiak: - Konzultáció a megcélzott befektetői réteg igényeinek, valamint az Önkormányzat preferenciáinak ismeretében a forgalomba hozni kívánt kötvények paramétereiről - Információs Összeállítás elkészítése a Kibocsátó által rendelkezésre bocsátott információk alapján - Intézkedés a kötvénykibocsátás jogi dokumentációinak elkészítése felől - Eljárás a kötvények keletkeztetése érdekében a KELER Zrt.-vel A fenti információk tükrében célszerű lehet bizonyos esetekben megfontolni annak a lehetőségét, hogy az önkormányzat jelenlegi és jövőbeni gazdasági helyzetében kedvezőbb feltételek mellett juthat pénzforrásokhoz kötvénykibocsátással. A kötvénykibocsátás a gyors megvalósíthatósága miatt alkalmat teremthet – fenntartva az 59/2007. (III. 01.), a 60/2007. (III. 01.), valamint a 61/2007. (III. 01.) határozatokban megadott felhatalmazással a hitelfelvétel lehetőségét is - a költségvetési rendeletben és a Batthyány-programban megfogalmazott célok és feladatok maradéktalan végrehajtására. A hitelfelvétel és a kötvénykibocsátás együttesen természetesen nem haladhatja meg a költségvetési rendeletünkben jóváhagyott keretösszeget. Kérem a T. Közgyűlést, hogy az előterjesztésben foglaltakat vitassa meg és a határozati javaslatot fogadja el. Érd, 2007. május 8. T. Mészáros András Előterjesztést készítette: Közgazdasági Iroda Kötelezettségvállalás: 2007. évi költségvetés A döntés végrehajtásáért felelős szervezeti egységek: Közgazdasági Iroda, Közbeszerzési Szakértő A határozat továbbításáért felelős: Közgazdasági Iroda”
Aláírni természetesen a polgármester fogja, de az előterjesztésből világosan kiderül, hogy nem egyszemélyben fogja kiválasztani sundámbundám a bankot, hanem szakértők fogják megvizsgálni a legjobb lehetőséget, mert az előterjesztés is alternatívákat tartalmaz - „meg kell vizsgálni” stb. - arra, hogy mi lehet a legkedvezőbb. Én nem vagyok közgazdász, mint ahogy TMA sem az, eddigi működése során mindig mindent nyilvánosan csinált, mindig mindenről lehetett tudni, ez is nyilvános lesz, erre garanciát tudok adni.
Nem hiszem, hogy erről lenne szó, amit írsz, szokás szerint helytelen minden általánosítás. És nem is az érdemről, arra már választ kaptunk, hogy nem jelent többlet-adósságot.
A hatáskörökről és arról van szó - lásd Xanti beírását e tárgyban -, hogy ki bírálja el, ki köti meg, kinek van megfelelő szakértése ahhoz, hogy hogyan, miképp, milyen feltételekkel, stb. kerüljön egy ilyen ügylet megkötésre. Az ördög épp ezekben a részletekben rejlik, ezzel kapcsolatban volt rossz tapasztalatunk az előző vezetésnél is (hát, nem igazán érvényesült a népképviselet elve, hogy finom legyek) és ezért aggódunk most is.
Ha pedig nem jelent további eladósodást, ezt esetleg mind az előterjesztésben, mind a határozati javaslatban fel lehetne tüntetni - vajon miért nincs benne egyikben sem?
But! Nem lehet, hogy pld. kész tervek is vannak valamelyik útépítő cégnél? Aztán pld. már csak a nyomvonalat kellene kijelölni. A mi utcánka kb. 3 x mérték fel. Azok az adatok hol lehetnek?
30 útvonal kiépítéséről lesz szó a holnapi közgyűlésen.
„ELŐTERJESZTÉS
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2007. május 17-i ülésére
Javaslat utak terveztetésére a „Versenyképesség keretfeltételeinek fejlesztése” címen kiírásra kerülő pályázat előkészítése érdekében
Tisztelt Közgyűlés!
2007 júliusában kerül kiírásra a Közép–Magyarországi Operatív Program, mely a 2007-13 közötti programidőszakot fogja magába foglalni. A prioritás címe:„A versenyképesség keretfeltételeinek fejlesztése”.
A prioritás az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Közlekedés fejlesztése céljának megvalósulásához járul hozzá, teljes összhangban van a közlekedési politikával és a Közép-Magyarországi Régió Stratégiai Tervével.”