Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2456

Azul!

Mondok egy történetet: Mindenki (makrobiotikusok főleg) azt mondja, ahogy a gyümölcs savasít. Ki akartam próbálni, hogy így van-e? Éhgyomorra( ez a tiszta helyzet) megettem 2 almát, de előtte megmértem a nyálamban a Ph-t. Kb 7.6 volt, normális. az almaevés után azonnal megmértem újra. Vajon tudnád-e, hogy milyen volt? Mellesleg jól megrágtam, ahogy illik. Magam is megdöbbentem: A lakmuszpapír a legsötétebb kék színt mutatta... Ez azt jelenti, hogy a szervezetem a nyálam lúgosságát fokozta és beindult a puffer-hatás. Tehát kiegyenlítette az enyhe savat erős lúggal. Ezt tekinthetjük felfedezés erejű eseménynek is. Persze csak számomra.

Előzmény: azul (2426)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2455

Az, hogy zseni volt, az nem jelenti feltétlenül azt is, hogy tévedhetetlen. Szvsz a háborúk csekély (elhanyagolható) mértékben függnek össze a húsevéssel, sokkal inkább a fegyverkezésben rejlő, és a nyersanyagokkal kapcsolatos gazdasági érdekekkel.

Előzmény: Stoner (2453)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2454

Azul!

Sokat próbálkoztam a gombákkal, amíg nem ismertem a vércsoportos diétát. A gombákról tudjuk, hogy kitint tartalmaznak, ami emészthetetlen. Néha a fehérjeszerkezetük nem felel meg az embernek. Az agglutináció nem csak a mérgező gombákra érvényes, persze azok között is van más jellegű méreg, de annyira nem ismerem őket. Azt tudom, hogy sokszor lettem rosszul gombáktól. Visszatérve arra az időszakra, mikor megtudtam, hogy nekem nem jók a gombák, csak olyanok, amiket senki se látott.., egyik napról a másikra elhagytam őket. A gombák vércsoportilag a B-seknek és AB-seknek felelnek meg a legjobban. A gond az elkészítéssel van. Majdnem minden gomba megehető nyersen is. A laska, vagy a csiperke is mehet salátába. Ettől egyébként "jóllakottnak" érzed magad egy egyszerű salátától is. Általában a jóllakottságot hiányolják az emberek a zöldségeknél. Ezt én már nem kedvelem igazán. A megelégedettséget jobban szeretem. 3-4 óra múlva teljesen kiürül a gyomrom és ez mutatja, hogy minden rendben van. Ezt kívánom mindenkinek!

Előzmény: azul (2431)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2453

Vik23!

Egyike az "alacsonyfokú" szellemi embereknek: Albert Einstein. Aki kb. azt mondta, hogy már az is elég lenne a háborúk elkerüléséhez, ha az emberek felhagynának a húsevéssel.

Ez világmágváltó tett lenne.

Előzmény: Vik 23 (2438)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2452

SzuAt!

Felcsigáztad az érdeklődésemet. Miféle növényi enzim volt, ami ennyit kibír? És mennyi ideig érte ez a terhelés? Egyébként az 53 szintén átlagos, mert a 43-45°C biztosabban megőrzi a működőképességét.

Előzmény: SzuAt (2373)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2440
na, asszem ma mar mindent elmondtatok itt helyettem a tejserkento hajhagymakkal es a tejapaszto szexszel es kifinomult Stonerral kapcsolatban:) MUHAHA
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2439

Jaaj, igen-igen, a nőihormontermelő  hajhagymák esete.

Tanulság: akinek rákenték az agyalapi mirigyét a fejére az nem mosson hajat, mert nem lesz teje.

Stoner, Te akkora, de akkora nagy-nagy okosságokat bírsz írni. Komolyan, nyugtass meg, hogy ez nem a növényevéstől lett, hanem előtte is ilyen voltál!

Előzmény: Gabiiiiii (2436)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2438
"képtelen vagyok véresen komolyan venni a dolgokat" - Ha ezt a nyerszöldség-evés világmegváltó hatására gondolva írtad, akkor mélységesen egyetértek veled.
Előzmény: Tóthika (2435)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2436

"Egyébként nagyon meggyőző a Te írásod is. Most kinek higgyek? Az ember, miközben szoptat, könnyen elapadhat a teje, ha szexuális életet él. De pl. régieknél a szoptatós anyák legalább egy hónapig nem mostak hajat, hogy ne legyen zavar a tejelválasztás megindulásában. Ugyanis a nők hajhagymáinál speciális női hormonok képződnek. Ezt is figyelembe kellene venni női problémák esetén, ha már erről esik szó."

Kedves Stoner

engedd meg,hogy igen szerenyen megjegyezzem,hogy aki ilyet leir,az tenyleg nem normalis.Lattal te mar szoptatos anyat kozelrol??Van neked halvany fogalmad is magarol a szoptatasrol?????Nekem nincsenen altudomanyos cikkeim a temaban,de van 3 gyerekem.Es igen,mostam hajat,sőt még szexuális életet is életem ,mégis 15 hónapig szoptattam.Akkor is azért hagytam abba,mert a gyerek úgy döntött,hogy ő már "nagylány",nekem még lett volna tejem bőven.

Engem komolyan nem zavar,hogy Te mit eszel és mit nem,szíved joga,de kérlek,azért a meggyőzés céljáből nem használj fel ilyen orbitális baromságokat

Előzmény: Stoner (2404)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2435
Neked nem, én boldogtalan lennék nélkülük. ;-))) (Ne haragudj, képtelen vagyok véresen komolyan venni a dolgokat, de ha úgy gondolod, hogy semmi könnyedség nem fér bele a témába, majd igyekszem visszafogni magam.) Soha nem kívántam senkire rákényszeríteni a meggyőződésemet. Van bennem egy jó adag ösztönösség, azt és akkor eszem, amit és amikor szükségét érzem (főleg húst, tejtermékeket, gyümölcsöt és zöldséget), eddig bevált, hogy a szervezetem jelzéseire hagyatkoztam, de nem gondolom, hogy ezt másoknak is feltétlenül így kell csinálnia.
Előzmény: Vik 23 (2430)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2433

Tudod, szerintem attol h valakinek az enyemtol eltero nezetei vannak, meg nem biztos h elmebeteg. Szerintem. Neked persze lehet mas velemenyed ebben is. :)

Csak halkan jegyeznem meg h pl Semmelweiset sem tartottak epeszunek a maga koraban a sok kis lathatalan ellenseggel...

Előzmény: bokor (2390)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2432
Én igen. Stoner, gondolom, nem. Bár ezt majd ő megmondja este.
Előzmény: azul (2431)
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2431

Talán a pontban nyolcvanat nem, de úgy látom a többit igen, majd finomítok az eljáráson, és akkor az is menni fog.

És mi van a gombákkal? Esznek a vegetáriánusok gombát?

Előzmény: Vik 23 (2427)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2430
Tudod, valamikor gyerekkoromban én is ettem olyasmit, de valahogy nem hiányzik.
Előzmény: Tóthika (2429)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2429
Az se, de milyen finom is tud lenni egy grillcsirke, vagy steak! ;-))) (Bocs, túl magas volt a labda.)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2428
Mellékesen: most veszem észre, hogy lemásoltam úgy, ahogy írtad, pedig úgy mást jelent. Szóval: állatifehérje-fogyasztás.
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2427
Miért, az állati fehérjefogyasztás garantálja?
Előzmény: azul (2426)
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2426

Elolvastam, mert én olyan vagyok ( a tejest is). És semmivel sem vagyok okosabb, mint tegnap ilyenkor. Mi a franctól lesz a savas étel lugos, ha elér a gyomorig? Mert pusztán attól, hogy leírva látom, hogy DE igenis, attól még nem.

"kellett ezt magyaraznom, es mennyien jottek altalanos iskolas meg kozepiskolas suletlensegeikkel hogy mondjak a butasagaikat ....."

A szellemben sötétek mi? Jöttek a savbázis kémiával, mert ők még emlékeztek rá, ugye? De te megmondtad a frankót nekik remélem.

Ti ebben hinni akartok,  és ezért használ is, mint a placebo.

Mellesleg én sokat adnék ha valaki garantálna nekem 80 évesen egy túlélhetetlen agyvérzést, vagy szívinkfartust, mindezt a legmélyebb álmomban. De úgy tünik a vegatarianizmus erre nem alkalmas, így kénytelen vagyok az állati fehérjefogyasztás mellett maradni. 

Előzmény: tigristomi (2396)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2424
Azért ne általánosíts!
Előzmény: Törölt nick (2423)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2422

(kinyilatkoztatás következik:-))))

Talán nem véletlenül olyanok az élőlények amilyenek - az adott környezeti feltételek mellett így a legsikeresebbek. Nem kétséges előttem, hogy HA valamely táplálkozási mód (pl húsevés, tejivás..stb)  negatív szaporodási következményekkel jár, akkor az ilyenek ki fognak pusztulni idővel, és azok fognak túlsúlyba kerülni, akik adaptívabbak. Viszont ennek  két kimenetele is lehet: vagy más táplálkozási módok kerülnek túlsúlyba (tisztán vegán táplálkozás), vagy azok, akik szervezete alkalmazkodni tud a megváltozott körülményekhez (tehát hasznosítani fogja pl. az - allítólag - káros tehéntejet)  ... mindkettő csupán néhány tízezer év kérdése, de ez nem igazán nagy idő -......... és az is elgondolkoztató, hogy minden nap minden percében egy ilyen néhány tízezeréves folyamat végén vagyunk ... ez a mai állapot most annak az eredménye, a siker jele. 

Számunkra - a bőség társadalmában élőkre - nézve nem sikeresség kérdése a táplálkozás, mert hozzáférhetünk gyakorlatilag bármihez, és a legkárosabban táplálkozók, a legrövidebb ideig élők is tovább tudják adni génjeiket és kultúrális szokásaikat is a következő nemzedéknek - így a táplálkozás kérdése amolyan semleges "lebegő" téma, amit egy biológus úgy mondana, hogy jelenleg "nincs rá szelekciós nyomás". Ugyanez nem mondható el a sivatagi busman-ra, akinek az élete és ezáltal fajtája fennmaradása  függ attól, hogy megeszi-e a sáskát vagy nem. A vegan tigrisek is - akiknek a szervezete nem képes feldolgozni a húst (bizonyára voltak ilyenek:) - már nagyon régen kihaltak ... ugyanúgy mint azok a tehenek, akik a füvet nem tudták feldolgozni, és nyulat próbáltak enni.
Az, hogy mi emberek mindkettőt fel tudjuk dolgozni, sokatmondó lehet.

Az, hogy ma és most én miként élek (p;ld'ul, hogy vega vagyok), az lehet egy egyéni motiváció és cél eredménye is, de ez semmiség - mindenki meg fog halni, vele együtt pusztul minden gondolata, célja, motivációja ... egyetlen egy dolgot fog továbbadni: génjeinek (azaz tulajdonságainak) felét.  A természeti törvényeknek viszont - úgy tűnik - egészen más fogalmai (persze ez is csak metafóra) vannak a "sikerről", a "jóságról", mint nekünk embereknek. Nem is összehasonlítható a két dolog - az egyedi emberi viselkedés egy kézzelfogható tény, a szándékok szinte megfoghatóan létező működések, míg a változás iránya és mozgatóerői ökológiai rendszertulajdonságok, amelyek nem levezethetőek az egyén működéséből, viselkedéséből, szándékaiból (hanem inkább fordítva!).

Monhatnám úgy is, hogy pesszimista vagyok a hosszútávú trendekre való ráhatási lehetőségeinkkel - talán egyetlen pont van ahol erre lehetőség nyílik, a génsebészet, ahol elvileg közvetlenül lehet belebarmolni a folyamatokba, hogy másként működjünk, másként gondolkozzunk  - de ez ugyebár sokaknak nem fog tetszeni:-).   Persze még lehet hinni valamiféle "Természet Anyában" is, aki elhatároz, végrehajt, néha lemond rólunk, valamint rendbeszed dolgokat, és akinek a kedvében lehet járni, nekitetszően viselkedni ......  végül is nincs baj ezzel amíg metafóra szintjén használjuk ... ott kezdenek az ellentmondások gyülekezni, mikor antropomorf módon önálló akaratot és pláne etikát tulajdonítunk neki.

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2421
Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az ő szervezete fel tudja-e dolgozni a tejet (tejtermékeket) vagy nem. Nem vagyunk egyformák: van akinek nagyon hasznos, van akinél komoly betegség-tüneteket vált ki.
Előzmény: Jablko (2408)
bokor Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2420
Dr. (?) Kellog, a cornflakes feltalálója, legalábbis a Road to Wellville c. filmben :-))
Előzmény: hadd ne (2411)
bokor Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2419
Ne hülyéskedj már Jablko, ha akarnék, tudnék neked számtalan olyan idézetet és cikket idebiggyeszteni, ami azt mondja, hogy a tej egészséges....
bokor Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2418
Hát, ez a kedvenc hozzászólásom mostanában... Tudom, nem vagyok konstruktív, de erre csak annyit tudok mondani, hogy igen jól szórakozom :-))
Előzmény: Stoner (2404)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2417
Biztos, hogy a többsége? Iszonyú sok laktóz-intolleráns embert ismerek.
Előzmény: Rorimack (2416)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2416
A cikk alapfelvetese hibas. Az europai emberek tobbsege felnott korban is kepes megemeszteni a tejet.
Rorimack Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2415

"Ezt úgy kell értsem, hogy ex catedra kijelented, hogy aki nem eszik húst, annak a szervei nem működnek 100%-osan?"

Nem, ertsed ugy, hogy akinek a szervei "kozel 100%-on" mukodnek, az egyszerre beteg, vegez fizikai munkat, gondolkozik, emeszt es taplalkozik, stb.

"Ezeket ugyan közel hasonló módon megtalálhatjuk az ennyi idős magyar férfiak nagy számánál is, de valahogy az én környezetemben nem ilyeneket látok."

Ez igaz, nem vitatom, csak neha ugy nez ki, ha akarnad sem tudnad latni a "kiveteleket" (kiegyensulyozottan taplalkozok).

"Csak azért mert egy-két elmeháborodott megélt akár a 100 éves kort is így. "

Ez volt a lenyege a dolognak, bar en meg veletlenul sem fogalmaztam volna ilyen durvan. Lehet, hogy nincsen nagy kulonbseg a szaz evig bojtolok es szaz evig cigarettat szivok kozott?

"Nem érdekes egy olyan idea, hogy, ha a betegségeket okozó élelmiszereket (...) kiszűrjük, akkor milyen életminőséget kapunk? "

Es az nem erdekes, hogy ezek nagy resze jelentosen javit(hat)ja az eletminoseget?

(Mondjuk a gyogyaszati mergek alatt nem tudom, hogy milyen elelmiszert ertettel...)

Előzmény: Stoner (2409)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2414
Azért "üdvözülve", ha lehet, ne mostanában!
Előzmény: Stoner (2410)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2413
Stílusgyakorlatok – Stoner

(mint tudjuk, a stílus az ember maga ….)

-és gyerekes ellenkezésetek dacára

-Mondasz olyan dolgokat, amitől nekem, ugyan nincs nevethetnékem, mert már eleget hallottam, de nem felel meg a valóságnak.

-Címeres marha az, aki felnőtt homo sapiens létére marhának a tejét issza

-Te valószínű soha nem fogod megpróbálni. Pedig rád férne. 

-Mulatni? Akkor milyen lehet, ha dühöngeni akarsz? Csibém!

-Olyan nehéz egyesek felfogása, hogy az már őrület. Rögeszmék, mindig és mindig.

-Épp a magadfajták miatt jutottunk ide. Igen.

-Ezt kapd el! Van még...

-Pregnáns lenyomat. A cinizmus él, élni fog.

-És még sok más ember is, aki nem fog fel semmit....

-Az a folyamat, ahogyan a nyílvánvaló tényeket a tudomány felkent papjai, a tudós urak megpróbálnak elferdíteni és az értelmüket összezavarni, nem mai keletű, de ma sokkal erőteljesebb. Nem vagyok jós, de ezt már elég régen megjósoltam, hogy így lesz. Akik a saját szeszélyeiket, felelőtlenségeiket testükkel szemben, de a többi emberrel szemben és a bolygóval szemben is még sokáig fenn akarják tartani, félnek attól, hogy esetleg nekik is muszáj lesz valamit ezeken változtatni, támadásba fognak lendülni. 

-Ez a rúgás, amit magad követsz el magad ellen. És ott van az a kisleányka... 

-Még tanulj, kicsit.

-Te pedig vak.

-Mikolt Fiam!

-Kiscsibéim!

És mondjátok csak, meddig maradtok még? Egymást marjátok, mint a patkányok? Mert én már bőven megelégeltem a sötétséget. Megyek a fényre. Együtt jól el lesztek.

-Az innuitok, nem azok, akik narancslén,banánon, kólán és dobozos sörön élnek, meg lazackonzerven, hanem akikről beszélsz. Nos: A nők... 8 éves korukban teherbe esnek, azután szoptatják... az egész kolóniát, majd iszonyú kínok között fekélyektől borítva, vakon, fogatlanul 35 éves anyókaként meghalnak. Követésüket javaslom. Kiváló eszkimó válna belőled.

-Látod, Tőled se telik más, mint ez a civilizációs leckegyüjtemény.

...

Előzmény: Jablko (2412)
Jablko Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2412

Kedves hadd ne!

Furcsa: Stoner "fennhéjázó", pedig csak türelmesen próbálja elmondani a tapasztalatait 15 éves vegánság után. Nem sértő módon.

Nem elmebetegezett le senkit, nem káromkodott, mint itt SOKAN, akik értelmes és nagyon okos felnőttnek gondolják magukat. 

Annácska

Előzmény: hadd ne (2411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!