Keresés

Részletes keresés

tjsz Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1074

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés ......   :-)

Előzmény: k.valcsi (1071)
rice Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1073

az en tapasztalataim nem valami kellemesek magunkrol. ugy 6 honapja foglalkozok apartmanokkal es a nyaralashoz hozzatartozo egyeb szolgaltatasokkal, igeny szerint. nagyon nehez a magyarokkal. igenyeik a csillagos egekben vannak, viszont elvarjak, hogy mindent ingyen kapjanak meg. meg akkor is, ha az nekem penzbe kerul:( mar mar azt hittem tenyleg piszok dragak vagyunk, de pesten megakadt a szemem a hatar uton levo ibiz szocreal szalloda hirdetesen: 12.900 per ejszaka. nalunk egy 3 szobas tengerparti apartman 16000. nem egeszen 3000 forint egy ejszaka per fo. es meg ezt is le akarjak alkudni. szoval nem konnyu nep nyaralas teren a magyar.

rizsa

littlefoot Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1072
  Szia Valcsi .Ment egy E-mail.
Előzmény: k.valcsi (1071)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1071
Nem csodálom. Én is dőltem volna a röhögéstől. Mindíg tudtam, hogy nagy az isten állatkertje, de azért meglepődöm néha, hogy ennyire.
Előzmény: Goendoer Tapir (1070)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1070
teljesen. épp e-mail akartam írni itt a háttérben, amikor belépett, és az első mondat nem volt rossz, így gondoltam megosztom a párommal. aztán folytatta. így lejegyeztem az egészet :-)) a pulton lehaltak a kolléganők, amikor kiment.
Előzmény: k.valcsi (1069)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1069
Ez komoly? Tényleg megtörtént?
Előzmény: Goendoer Tapir (1068)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1068

dokumentáltam egy utazási irodai bezsélgetést:

- jó napot, olcsó utazások érdekelnének!

- mikor?

- júniusban

- hát ami olcsó, az Tunézia..

- ezt annyit hallom, hol van ez a Tunézia?

- Afrikában, északon

- miért mennek oda ennyien?

- olcsó, jó a tengerpart....

- szóval ott lesznek Kovácsék is a szomszédból..

- sok magyar lesz, az biztos!

- phűűűű, tudja ott szeretném megkérni a kedvesem kezét

- menjenek Santorinire, az nagyon szép!

- drága? mondjuk vehetek olcsóbb jeggyűrűt is.

- nem olcsó - mennyit szeretnének per fő költeni?

- semennyit!

- jó. a legolcsóbb Tunézia. 2* szálloda...

- az nekem kevés.  tud nekem képet mutatni?

- persze, csak szeretném megtudni mit szeretnének.

- először szeretnék képet látni, mert ha nem tetszik akkor ne is beszéljünk róla. Milyen Tunézia? mocskos? mert Londonban voltam tavaly és az nagyon koszos. Lakói milyenek?

- hát így néz ki a tengerpart, és a szállodák végig a tengerparton. 4* szállodába kell menni, az tiszta.

- abból induljunk ki, hogy nem akarok sokat költeni.

- menjenek májusban, az még előszezon.

- párom pedagógus, az nem jó. ez milyen szálloda?

- mindig le kell vonni egy csillagot az európai viszonyokhoz képest.

- az mit jelent? én tavaly voltam Londonban és 70fontért kaptam olyan szállodát, hogy alig mertem letenni a csomagomat. Erdélyben nem látni olyat. Szlovákiában sokkal jobbak. Akkor megyek legközelebb Londonba, ha sokat fizetnek érte. És egy csomó pénzt hagytam ott.

-  ááá, értem. Ez lenne pl az egyik szálloda.

- tudja a kedvesem konzervatív családból származik és szereti a természetes dolgokat.

- értem.

- a medence édesvízi?

- igen.

- ételek milyenek?

- svédasztal van, frissensültek, gyümölcsök.

- mi van még Tunézián kívül?

- Egyiptom van hasonló árban.

- ott sok a látnivaló. szeretnénk kettesben lenni, sehova se menni.

- esetleg Európa? Prága?

- oda ki lehet ugrani pár napra is autóval.

- Párizs?

- tengerpartra vágyik.

- Ciprus?

- nem is tudom.

- Görögország? Apartman ellátás nélkül?

- ott hogy lehet enni? boltból?

- annyira jó kis éttermek vannak, ott kell enni.  adjak egy-két prospektust, körülnéz?

- én azokon nem igazodok ki

- Málta?

- azt nem szeretem. nem is voltam, de nem is szeretem.

- szerintem ebből Tunézia lesz.

- körutazás mit jelent? minden nap megyünk valahova?

- igen.

- és hol lakunk???

- ????

- olyan nincs hogy egy helyen lakunk, és körutazás?

- nemigen. nem kettesben akarnak lenni?

- ez mi ez a prospektus? na pl ez a szálloda tetszik.

- jó ízlése van, az egy 4* szálloda. kb 160E Ft/fő lesz....

- gondoltam, h elviszem Erdélybe, egy körutazásra, de Erdély is olyan már, hogy egyik nap megverik az embert, másik nap meglopják. képzelje a bátyámék most Bulgáriában voltak, és degeszre ették magukat fillérekből...

tamburmajor Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1067

Sziasztok!

Visszaolvastam a topicot.

A barcelonai történet megdöbbentett. Én 3 éve jártam ott utoljára, nem tapasztaltam ilyet – ekkora változás történt?

Kicsit elszabadultak alább az indulatok. :-)) Talán így van ez jól.

A topic elején boncolgattuk a kérdést, hogy tanítani kellene a viselkedéskultúrát. Persze nemcsak itthon, de hát mi itt élünk.

A topicnyitás óta középiskolás lett a lányom. Tanulnak viselkedéskultúrát is, amelyben az étkezéstől kezdve az öltözködésen át minden benne foglaltatik. Ezen nagyon fellelkesültem – egészen addig, amíg nem olvastam el a suli nyári külföldi táborának ismertetőjét. A gyerekek családoknál laknak (Angliáról van szó), a prosiban ilyenek vannak: ha lehet, a gyerek ne fitogtassa, mennyi pénze van; a családdal történő közös étkezésekkor ne fintorogjon, ne tegyen megjegyzéseket akkor sem, ha netán nem szereti azt az ételt; ne vágjon fel a háziak előtt a discmanjével, a kamerájával stb., stb. Ezek a kitételek sok év táboroztatásának tapasztalataiból kerültek a prosiba…

Valahol olvastam az idei Operabál meghívójáról. Uramisten, hogy abban mik voltak! Felnőtt – és közéleti! – embereket figyelmeztetni az öltözködés, a megfelelő viselkedés stb. szabályairól…!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1066
Akkor menjetek Krétára, de tényleg. Keresztül-kasul jártam Görögországot, de asszem Kréta az igazi. Déli-délnyugati part, földi paradicsom.
Előzmény: Törölt nick (1065)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1064

Most ugyan ellentmondasz magadnak, mert ugyan nem szereted a turistakombinátokat, de buszos társasutazással mész kétes autenticitású magyarlepte üdülőhelyekre :-) valamint tévedsz is. Krétára kifejezetten azért megy az ember, hogy elkerülje a turistakombinátokat. Nézzél szét a Kréta-topikban, ott vannak hasznos infók.

És hogy miért cikizzük azokat, akik prosztó utazási irodákkal prosztó helyre utazik? Mert ez a topik erről szól. Az informálatlan, lusta magyarról, aki utazik, és aki ezt még megfejeli egy adag bunkósággal és butasággal. Ezeket nem rád értettem, amit leírtál, az alapján te/ti inkább csak kényelmesek vagytok. Ez, ez a topik erről szól :-)

Előzmény: Törölt nick (1055)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1063

Hát, Debrecenből oda lehet érni 16 óra alatt, Szerbián keresztül. Voltam Románián keresztül, Szerbia ahhoz képest (és úgy abszolúte is) háváj, kábé 400 km autópálya, jóminőségű. A pályadíj odavissza olyan 35 EUR, szerintem ez megér összesen nyolc órát. Próbáld ki, mi először RO-BG vonalon mentünk, merthogy Szerbiában háború van (akkor az volt). Nos, visszafele leszartuk ezt, és igazunk volt.

http://www.utirany.hu/bulgaria/fus75.html

Ezt olvasd végig.

Előzmény: LUCzI FERencz (1051)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1061

Tudomásul kell venni, hogy minden utazási iroda egy gazdasági vállalkozás és tulajdonosoknak nem az az érdekük, hogy én minnél többet és jobbat kapjak, hanem hogy ő keressen! Tehát ott lesz a szállás, a kaja, olyan lesz a transzfer és aki ezt benyeli tegye, nekem semmi közöm hozzá csak véleményem van!

Lehet, hogy idealista vagyok, de azt hiszem léteznek olyan utazási irodák, akik már rájöttek, hogy ha korrekt áron korrekt szolgáltatásokat adnak, akkor az utas visszajön, és ez hosszú távon több profitot eredeményez.

Ehhez persze az utasnak arra is rá kell jönni, hogy az igazán jó szolgáltatásokat nem lehet olcsóért megvenni.

Előzmény: Törölt nick (1052)
clint! Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1060

Bböbe! Abban tökéletesen egyetértek veled, hogy senkit sem szabad fikázni az anyagi lehetőségei miatt. Az sem zavar, hogy kinek milyen utazási szokásai vannak, ez magánügy. DE:

"miért fáj az az ide írók többségének, ha valaki anélkül szeretné jól érezni magát, hogy komoly előtanulmányokat folytatott volna?"

Nekem abszolút nem fáj, ha valaki úgy kell útra, hogy gyakorlatilag azt sem tudja, hogy hová megy. Csak az fáj, ha az ilyen emberek rinyálnak a legjobban, ha nem azt kapták, amit vártak.

Előzmény: Törölt nick (1054)
BOLOND Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1059

Arrol meg nem volt szo, hogy a legtobb emberben szepen felgyulemlik a feszultseg, faradtsag, stressz, a szomszed utalata stb, mielott elindul es mindjart a szabadsag elso napjan nekivag az utnak, foldon vizen, levegoben.

Minnel hamarabb oda akar erni ahova indult, minnel kevesebb penzbol es sokszor az uticelrol azt sem tudjak sokan hogy hol van a terkepen. 

A legtobb ember elkepzeli hogyan is tolti majd a nyugagyban huvos sor tarsasagaban a kabulatban ernyedt napjait, es milyen szep setakat tesz a kihalt tengerparton az arnyozott naplementekor.

Es mindezt beleszoritani egy rovid 1-2 hetbe.

Ember tervez, Isten vegez.

Pihenni nem lehet gyorsan.  A legkisebb rossz elmeny is napokig tart amig elhomalyosodik, hatha meg korul van veve az ember olyanokkal akik csak rontjak a hangulatat.

Van aki faradtabban megy haza mint eljott.

Sokszor meg sem eri elmenni.  Mi sosem utazunk unnepek vagy tomeges hosszu hetvegek alatt es foidenyben.  Regen megtettuk, sosem tetszett.

Mikor mindenki elhuz a varosbol akkor mi elvezzuk az itthonletet tomeg nelkul.

littlefoot Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1058
Szerintem semmi szörnyűség,nem lehet.De nem, mert inkább repülövel megyek.
Előzmény: Riff-Raff (1057)
Riff-Raff Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1057

...autóval nem indulnék el a balkánon keresztül...

És ugyan miféle szörnyűségek várnak az autósokra a Balkánon?

Előzmény: littlefoot (1047)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1051
Én pedig csak azt mondom, Románián át kell menni, de nem a kompos útvonalon, mert az nagyon drága. Egyébként európai minőségű utak vannak. Este 8-kor indulok Debrecenből, útvonal Nagyvárad, Arad, Karánsebes, Mehádia, Szörényvár (Turnu Severin) a Vaskapunál át Yu-ba, a YU szakasz mindössze 80 km. YU-ban Negotin felé, majd BG határ. Vidin, Montana (volt Mihajlovgrad) Szófia és így tovább
Igaz, hogy 4 határ, de még így is megtehető kb 20 óra alatt.
YU-ról nincs több infom, de sok jó pályadíjat lehet megspórolni ezen az útvonalon, és azt inkább Go.ban szuvlakira költöm.
Előzmény: Törölt nick (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1050
Ööö, szerintem Románia felejtős az odaúton. Érdemes elolvasni Stevie Wonder útírását, ha eddig nem tetted.
Előzmény: LUCzI FERencz (1046)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1049
Az előbbi hozzászólásomból kimaradt egy mondatrész: ...de ha Romániában tankolsz odafelé menet, akkor _még valamivel kevesebb_ ez max. _ 56000 Ft
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1048
Többször, többen megtettük. Egyébként az egészből Bulgarisztán volt a legrosszabb. Hótt kaki utak, lenyúlós vámosok és rendőrök, sebességkorlátozás, mindegyik mellett ott a rendőr, és zsebre adja elő.
Ráadásul egyik úton hazafelé összetörte egy farok bolgár a kocsimat, de haza tudtam vele jönni. Majd egy évig kellett levelezgetni meg telefonálgatni a bolgár biztosítónak, mire pénzt láttam.
Ennek ellenére ha megyek az idén, akkor csakis kocsival.
Előzmény: littlefoot (1047)
littlefoot Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1047
Köszi a részletes ártájékoztatót,de részemről a repülőt választom az idén.Talán valakin sokat segített a tájékoztatód!én csak egy speciális esetet mondtam,hogy kinek ,milyen ötlete van a helyzetre.Részemről tartom magam ahhoz,hogy autóval nem indulnék el a balkánon keresztül,de ez magánvélemény.
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1046
1 autó, meg 1 jogsi: A görög határig nem egészen 1000 km
Szaloniki a határtól 100 km
Itt foglalsz egy szobát 2 napra, megpihensz, megnézed szalonikit (érdemes) és mikor kipihented magad, indulsz le délre
innen még kb 1000 km Kalamata Athénen keresztül.
1000 km pedig tisztességes autóval, jó utakon könnyen teljesíthető napi adag.
oda vissza 4000 km ez pl. egy átlag dízel autóval 7 l/100 km = 280 l gázolaj, arra felé valamivel olcsóbb a gázolaj, kb 200 Ft, de ha Romániában tankolsz odafelé menet, akkor kb. 56000 Ft, ami ugyan nem 30-40 de a rep.jegynél még mindig olcsóbb, és _a magad ura vagy_
Előzmény: littlefoot (1042)
littlefoot Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1045
Ezen mit nem tudsz elolvasni? 1 jogositványunk van,1 autónk,és hosszú az út.A fakutyázást nem ismered?nincs olyankor hideg kint?A pénzröl meg csak annyit ,hogy bármi történhet a nyaralás alatt.valahogy haza kell jutni.Orvosra is kellhet ,hiába van biztid.És ne kelljen gondolkodni a nyaralás alatt,hogy mire költhetek. 
Előzmény: Törölt nick (1043)
lamed Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1044

Szerintem az utazás célja, hogy az utazó jól érezze magát. Természetesen eközben ne rontsa el más nyaralását. Ha ennek megfelel, akkor nekem semmi közöm mások szokásaihoz.

Én nagyszerűnek tartom megkóstolni az idegen kajákat, sokszor fontosabb ez, mint maga az adott látnivaló. De elfogadom, hogy vannak, akik egy száraz zsemlével képesek beérni, csak eljussank valami szép helyre. Azt is megértem, ha valaki az egész évi rohanás után egész nap a tengerparton döglik a homokban. Én ugyan szeretek kirándulgatni a környéken, autót bérelve messzebb eljutni stb. de biztosan nem vagyunk egyformák.

Viszont nem tolerálnám azt, ha valaki a délutáni szieszta idején bulizna a szomszéd szobában, mert azzal már az én pihenésemet teszi tönkre, és ehhez nincs joga. Déli népeknél a meleg miatt szokás a szieszta, bulizni este-éjjel lehet.

Az pedig, hogy ki milyen közlekedési eszközzel utazik végképp magánügy. Természetesen a jószándékú tanácsonak, utazási javaslatoknak mindig van helye.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1043
"Mert lehet ,hogy több van a zsebében mint amit te az egész nyaralásodra költesz!"

Akkor jónagy marha :-)

Ezt a fakutyás-egyjogsis dolgot meg nagyon nem értem... Ha esetleg jobban tagolnád, nem használnál felesleges felkiálltójeleket és nagybetűket, lehet, hogy jobban olvasható és talán érthető a mondanód...
Előzmény: littlefoot (1042)
littlefoot Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1042
És mit lépsz arra,ha ketten vagyunk, 1 autónk van,meg egy jogsink.??????Akkor tavasszal TE sem legénykedtél!!!!!tavasszal É-GÖRÖG-ben fakutyáztál????NE becsüld le azt aki busszal megy!!!!!!!!!!!! Mert lehet ,hogy több van a zsebében mint amit te az egész nyaralásodra költesz! 
Előzmény: Törölt nick (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1041
Nyilván drágább a repcsis út, két felnőttre meg két gyerekre olyan 140e körül van, ezen felül legyen az össztranszfer 25, apartmant meg 4 személyre 50-60ból biztos lehet gründolni. Ez olyan 210-220e, viszont délben elindulsz otthonról, este nyolc-kilenckor már az első frappét iszod a tavernába. És ez igaz akkor is, ha Krétára mész (sőt, oda igazabb), mintha Eviára.

Szerintem érdemes ennyi pluszenergiát áldozni, nyilván lehet, hogy effektíve nincs, ez bárkinél előfordulhat, tavasz összesen nem sokkal költöttünk ketten többet Thásoson, mert nem volt. Az is igaz, hogy autóval mentünk, autóval ugyanis É-Görögország olyan 35-40e forint odavissza (!!!)
Előzmény: Törölt nick (1038)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1040
Szia, nyugodtan legyél szalonképtelen, nem fogok sírni :-)
Előzmény: k.valcsi (1039)
k.valcsi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1039

Kedves BBöbe!

Teljesen egyetértek Veled! Örülök, hogy megválaszoltad a "fikázó" hozzászólást. Nekem majdnem "kinyílt a bicska a zsebemben" mikor olvastam ennek a primitív senkinek az írását. Csak azért nem válaszoltam én is rá, mert nem biztos, hogy szalonképes maradtam volna.

Szívélyes üdvözlettel!

Valcsi

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1037
Megnéztem, Athén és Evvia 100 km-en belül van. Miért mentek busszal, amikor fapadossal szinte ugyanannyi?
Előzmény: Törölt nick (1034)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!