Köszi szépen, hogy megosztottad a véleményedet! Mondjuk 2 hétre tervezünk, az biztos. És az árakat illetően sztem jún vége, júl első fele lesz a befutó. :))
Bár mi idén voltunk először Szardínián...így csak ezek alapján van egyéni véleményem...:)
Az időjárással kapcsolatosan szerintem nem lehet biztosat mondani... pláne manapság, amikor július végén meg lehet fagyni.. de ugye van aki június végén jégesőben nyaralt a szigeten.. de ilyen még nem volt, vagyis kiszámíthatatlan..
Mi július közepén voltunk, és nagyon szép időnk volt ... De én a választásnál azt is figyelembe venném, hogy az előszezoni árak, illetve az utószezoni...ugye olcsóbbak.. és az augusztus meg amúgy is az "olaszoké" a szigeten.. rengetegen vannak.. és ugye a komp árak is ilyenkor borsosabbak... vagyis ha választanék, akkor június végében, július elejében, közepében.. illetve szeptember elejében gondolkodnék...
A tenger hőmérséklete?....csak személyes tapasztalat..idén július közepén északon.. nem volt valami meleg...legalábbis Badesiban, Isola rossán...fokban nem tudom meghatározni.. nem akarok hülyeséget írni..:)
Észak-vagy dél??..na ez nálunk is nagy kérdés volt .. Mi először mindenképpen délben gondolkodtunk... mivel állítólag ott sekély a víz...gondolom melegebb is, fehér a homok... Aztán megtetszett északon az üdülőkomplexum és ragadtunk északon..
Emese igaz elmondta, hogy ott a tenger adottságai nem ugyanazok, mint délen, de mivel először jártunk a szigeten..így bevállaltuk északot.. és nem bántuk meg, mert több partot felfedeztünk, a tenger több arcát megismerhettük... és legközelebb Délre megyünk!..de legalább 12 napra..mert az 1 hét nagyon kevés.. mondjuk északon Stintino környékén lévő szállodán elgondolkodnék.. mert ott gyönyörű a part.. egy csoda, mint a mesében..
Repülő, vagy autó??..nálunk nem volt kérdés, mert én pánikolok a repülőn, így maradt az autó.. és ugye északon célszerűbb is, mert legalább szét lehet nézni a környéken, és így meg lehet spórolni az autókölcsönzői díjat.. a repülő, és a komp díja talán már közelít egymáshoz... mondjuk a komp út egy élmény, igaz, hogy éjszaka utaztunk .. na de akkor is.. a tengeren a napfelkelte, napnyugta..GYÖNYÖRŰ... és az egész hangulata... szerintem érdemes átélni.. illetve a hétköznapokon lehet spórolni, mert árban olcsóbb, mint hétvégén .. Viszont időben jóval hosszabb.. de ugye mindennek van előnye, és hátránya.. Én továbbra is kompolnék..:)
Hirtelen ennyi jutott eszembe... de ha tudok még bármiben segíteni.. szívesen teszem..:)
Olvasgatom a fórumot már egy ideje. Jövőre tervezünk Szardíniai nyaralást gyerekekkel, és ehhez gyűjtök már most infokat. Emesével már felvettem a kapcsolatot, de személyes nyaralási infók is nagyon jól jönnek.
Olyan kérdésem lenne, hogy aki már volt Szardínián, az melyik nyári időszakot ajánlja időjárás szempontjából? Melyik időszakban milyen a tenger?
A másik kérdésem, hogy észak vagy dél, ha a sekély homokos strandot szeretjük?
És az örök téma hogy repülő vagy autó? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Amikor szállást keresgéltem, én is néztem, és elég tetszetős. Át is mentünk mikor nyaraltunk, megnéztük az üdülő falut, nagyon hangulatos. Ugyanakkor nem bántam meg, hogy Isola Rossára mentünk, mert gyönyörű volt az apartmanunk, érdeklődj Emesénél, a Rondini apartmanházról. Kistestű kutyát 50 euro/hétért lehet vinni. Nem tudom, Neked mekkora a kutyi, de lehet, hogy nagyobbat is lehet vinni.
A komppal kapcsolatban, mi nem foglaltunk se széket, se kabint, mert drágának találtam, a szék pedig nagyon kényelmetlen, aludni nem lehet rajta/benne. Ha nappal mentek, nem is kell szerintem semmi, ha éjjel akkor meg bárhol lehet aludni. Azért mondja mindenki, hogy sietni kell a felszálással, mert sorrendben terelik be az autot, és rengeteg az ember, aki nem foglal kabint, rohan a legkényelmesebb helyek egyikét elfoglalni. Vigyetek hálózsákot, bár a kutyussal inkább a tatton, vagy a folyosókon lehet csak lenni, bárba éttermekbe nem engedik be. Ha jó az idő, és viszonylag szélcsend van, akkor a tatton, napozóágyban simán el lehet tölteni az éjszakát. Mikor mi mentünk, nagy volt a szél, és hideg is volt, és mire felértünk a hajóra már minden jó hely el volt foglalva, így egy 1 méteres helyen kucorogtunk, igaz olyan fáradtak voltunk, h simán elaludtunk. Pedig már ott voltunk a kikötőben hétkor, és a kompunk csak éjfélkor indult, de eltereltek minket a hajó mellé, és mikorra visszatereltek a hajó belsejébe, már félig tele volt kocsikkal, így későn értünk fel.
Ezen kívűl vannak akik nem is autoval mennek át, hanem gyalogosan, ők mehetnek fel a hajóra elsőként. Visszafele szerencsénk volt félig üres volt a komp.
Most, hogy írok róla, újra felelevenedtek az emlékek, de jó is volt!!!!!:)Remélem jövőre is eljutunk.
Rákerestem a szállásra, és tényleg a tripadvisor.com oldalon..vannak elkeserítő képek..:( de nem értettem, mert a képek alapján a Nyce club spor Village szállodára ismertem rá, amit még anno..a neckermann ajánlatai között nézegettünk..
Szerintem olyan nincs, hogy nincs már ülőhely a kompon.. egyrészt azért, mert ha széket vásároltál, akkor az számozott és megvan a hely..itt nem is értettem, hogy korábban én is olvastam, hogy sietni kellett a beszállásnál, hogy jó helyet találjon magának az ember.. hát ha van foglalva szék..ez 7 euros költség volt, akkor az fixen, számozottan a tiéd... ha pedig nincs se szék, se kabin foglalásotok..akkor pedig a hajón bárhol leülhetsz.. gondolok itt arra, hogy van aki a medencénél lerakott napozószéken tölti az idejét.. de volt aki az étterem kanapéján ágyazott meg magának... és voltak, akik a lépcsőfeljárónál lévő részeken ágyaztak meg maguknak..sőt még kutya is volt mellettük..(csakhogy írod, hogy kutyával utaznátok....amúgy ez teljesen meglepő volt..hogy a kutyusok a gazdik mellett lehettek...nincs kizárás, vagy ketrec..stb. ez teljesen rendben van.. de még a nagytestű kutyák is tüneményesek voltak....)
Mi oda is, és vissza is éjszaka utaztunk.. oda csütörtökön éjszaka indultunk..és tömve volt a komp.. mégis inkább a földön aludtak az emberek hálózsákban... a számozott székek legtöbbje is szabad volt...
Visszafelé pénteken éjszaka indultunk.. akkor viszont egy embert sem láttam a földön.. pedig beszállásnál volt autó rendesen... a számozott székek szinte teljesen üresek voltak.. valószínű sokan kabint béreltek..
Talán itt is megmutatkozik, hogy a hétköznapi komp út az olsóbb, mint a hétvége.. a szék ár 1 euróval volt több péntek éjszakára, vagyis 8 euroba került.. kabinoknál is 4 kategoria közül lehet választani ... függ az ágy számától, belső, vagy külső kabinról van szó...stb.
Sajnos szállás terén én nem tudok segíteni.. de, ha felkeresed Emesét, akkor Ő szívesen ad segítséget, csak ajánlani tudom..
Idén először szeretnénk menni Szardíniára nyaralni.Azthiszem eléggé szétnéztünk már az ajánlatok közt amit a pénztárcánk megenged és találtunk egy apartmant ami tetszene nekünk.A baj az,hogy láttunk róla egy pár rossz fényképet, igaz 2009-ből de kicsit elbizonytalanodtunk.Szóval a kérdés az lenne,hogy van-e már valakinek tapasztalata esetleg infója a Villaggio Baia Delle Mimose apartmanról?
Vagy esetleg tud valaki ajánlani egy árban elérhető,jó szállást?
A komppal kapcsolatban lenne kérdésem: sokan irtátok, hogy sokszor nincs már ülőhely, és sokan visznek hálózsákot is.
Ez inkább az éjszakai járatra vonatkozik és főszezonra?
Mi tavaly a korzikai járatra gyakorlatilag az utolsó utáni pill-ban érkeztünk meg, hatalmas dugóba keveredtünk Szlovéniába, a kompajtó már zárva volt, szerencsére visszaengedték... de még így is találtunk helyet kint is, bent is.
Ha valaki tudna jó éttermeket ajánlani, azt megköszönném!
Egyenlőre szálláskeresésnél tartok: szept10-17-ig keresek 2 fő+ kutya, apartman vagy ház kerttel, strand közel legyen inkább északi részen. Jó ötleteket szívesen fogadok erre is!
3x voltunk szeptemberben Szardinián, úgyhogy én azoknak a szeptembereknek a tapasztalatait írtam le, ami azért nem törvény, hogy idén is így legyen. Érdekes módon ugyanabban az időszakban északon melegebbet tapasztaltunk, mint délen, Villasimiusban. Viszont az első szeptemberi héten délen gyilkos meleg volt, a második hét már elviselhető és a harmadik héten már este hűvös volt, tehát nagyon gyorsan lett a nyárból őszies idő, de csak estére.
Mi is voltunk pár éve Korzikán, majd az utolsó héten Szardiniával fejeztük be az utunkat.( 3 hét) Nekünk Korzikán itéletidőnk volt hatalmas, özönvízszerű esőzésekkel, napokig tartó villámlásokkal szinte az utazás teljes időtartama alatt. Szegény Korzika nem tehet róla, hogy nem szerettük meg:)) Viszont Szardiniáról átmentünk Bonifaccióba, ami nagy élmény volt és még az idő is tökéletes.
Szeptember elejét próbáljuk akkor, sajnos az augusztusi kompárak hihetetlenül magasak...
Korzikával kapcsolatban: mi már 2X voltunk, jó élményekkel tértünk haza, mindkét alkalommal. Legutóbb is szept. 10-e körül mentünk, teljesen jó időt fogtunk ki, végig 30 fokok voltak.
Addigra már a tömeg is levonult. A tengerparton is a következő strandoló kb 20-30 m-rel arrébb volt, ami azért általában ritka.
Ami az időjárást illeti, hát nappal még nagyon jó idő van, a tenger is meleg, de este már jól jön egy hosszú gatya, pulóver. Sokszor jönnek nagy záporok, felhőszakadások, amik gyorsan elvonulnak és rengeteg szivárványt lehet látni ezidőtájt. Szeptember 20-al gyakorlatilag befejeződik a szezon, ami csak annyiban érdekes, hogy a fagyis beszedi a székeket, asztalokat az utcáról és egy pár szezonális hely bezár. Ebben vannak kocsmák, éttermek stb. Korán sötétedik, úgyhogy hosszabb utaknál azt kell figyelembe venni, hogy szinte 7 óra körül már korom sötét van és így pl a tenger melletti szirteken nehezebb közlekedni. A kompok ritkábban járnak, de éppen ezért ugyanannyira tele vannak, mint szezonban.
Szia.Észak jobban ki van épülve,ezért szerintem "hangosabb".Ha csöndre vágytok,menjetek délre Villasimiusra például.Visszafele megkérdezem milyen volt Korzika?Mi Északra megyünk,és át szeretnénk menni Korzikára.Üdv:))
Először is MINDENT nagyon KÖSZÖNÜNK Emesének …Sardegna (ahogy az olaszok mondanák) tényleg egy földi paradicsom!
Mivel mi Kelet-Magyarországról vágtunk neki autóval az útnak, úgy gondoltuk, hogy odafelé, egy kis pihenőt iktatunk be, így megálltunk Bibionéban.. így másnapra Livornoig már csak kb. 400 km maradt hátra...amit kényelmesen megtettünk, nem kellett dugóktól tartani... sőt egy Pisai látogatás is belefért.
Július 7-én este 23.00-ra volt kiírva a komp indulása.. már 20.00-ra a kikötőbe értünk..(hozzáteszem, hogy tekeregtünk egy kicsit míg megtaláltuk a kikötőt.. először a vasútállomáson kötöttünk ki:) hát igen az olasz tudásunk még nem az igazi..:) stacione..vagy valami hasonló feliratot követtünk..mondván, hogy a kép egy kompot ábrázol.. nem volt furcsa, hogy az egy vonat volt...:))).. aztán a helybéli emberkék segítettek...
Még így is korán érkeztünk meg, de már így sem voltunk az elsők... és vártunk, vártunk, mígnem megjelent a komp... hát tényleg csak azt tudja elképzelni hogy miről is van szó, aki élőben is látja a kompot...a kép nem adja vissza azt az érzést, ami végig futott rajtam, ahogy ott álltam a monstrum mellett.. óriási, hatalmas..és csak nyelte el az autókat.. nem is tudom, biztos volt vagy 400 autó..eszméletlen.. Majd elfoglaltuk a kabint..... 8 órás kellemes út után. .. 7.30-kor kikötöttünk a szigeten..
Első utunk Porto Cervoba vezetett...egy kis ékszerdoboz.. megnéztük a kikötőt, sétáltunk, egy pár fénykép ...közben pont egy helikopterrel megérkezett egy vendég, aki biztos a felső tízezerből származott.. fagylaltozni nem is mertünk..mert ugye nem voltunk tisztában az árakkal...aztán, nem akartuk, hogy "kellemes" meglepetésben legyen részünk.. így a következő megálló Santa Tereza Gallura volt... Lesétáltunk a partra..ami gyorsan ment..na de visszafelé toltuk egymást...:))...itt már fagyiztunk, kávéztunk is... és gyönyörködtünk a tenger szépségében... olyan színekben pompázott, amit még sosem láttunk...
Majd elindultunk Badesibe.. A Le Dune szállodába…útközben több helyen megálltunk, mert szemünk elé olyan képek tárultak, hogy egy kicsit gyönyörködnünk kellett... kb. 13.00-ra értünk az üdülőkomplexumba... mikor megérkeztünk készségesen fogadtak bennünket, majd elkérték a csomagunkat, mondván, hogy a kocsit le kell tenni a parkolóban... majd a csomagokat kis golfautókkal viszik a szobákhoz.. a férjem első reakciója döbbenet volt :)) mi az, hogy ilyen távol lesz az autótól, nem beszélve a távolságokról.... csak nézett, én meg magamban pukkadoztam...aztán felültünk az autóra, csomagok maradtak, és mi elindultunk….a paradicsomba.. elájultam, ahogy a leanderek, hatalmas nádak, pálmafák közötti kis ösvényen autóztunk.. akkor csak az villant át az agyamon, hogy hogy fogunk mi itt tájékozódni.. de meg sem mertem szólalni...:))
Hála Istennek mi a medence, és az Il Lecio étterem közvetlen közelében kaptunk egy gyönyörű szobát.
Nagyon jó volt, hogy előre sok mindent tudtunk a szállodáról, így már első nap bejelentkeztünk az éttermekbe.. egyedül az utolsó napot hagytuk kérdőjelnek, hogy majd ha kipróbáltuk a helyeket, akkor döntünk az utolsó nap sorsáról.. Nem volt egyszerű a döntés, mert mindegyik étterem kifogástalan volt..az egyik azért, a másik ezért... a vacsorához a vizet, és a bort ingyenesen szolgálták fel... Na és a pincérek közvetlensége sem volt mindennapi..:)
A partot is feltérképeztük.. és egy kicsit meglepő volt, hogy gyorsan mélyült a part..na meg a kis kavicsos homok csak süllyedt le velünk...már a víz szélénél..:) De kárpótolt bennünket a víz tisztasága, és a világos homok :) na meg a rengeteg apró kagyló...
Az estét is nagyon változatosan lehetett eltölteni, vagy az üdülő területén kialakított kőszínházba mentünk, vagy a téren hallgattuk a zenét, sőt az egyik este kirakodóvásárt rendeztek a gyermekeknek, de kellemes perceket töltöttünk a La Palme medencéjénél is, ahol szintén lehetett zenét hallgatni.. Hát arról még nem is írtam, hogy az ott található pálmáktól teljesen extázisba estünk..:))
Szombat délelőttünk azzal telt el, hogy felfedeztük a szálloda komplexumot... a medencéket, és rátaláltunk a fákon függő fotelekre is...:) Komolyan olyan érzésem volt, mintha esőerdőben sétálnánk gyíkokkal, hatalmas rovarokkal, sőt még kígyót is láttunk...
Hétfőn átmentünk Isola Rossára... ott is megmártóztunk.. bár egy kicsit hideg volt a víz..:), igaz Badesiben se volt melegebb.. A kis halászfalu gyönyörű volt...
Nagyobb utat kedden tettünk amikor elmentünk Sassariba az Auchenbe, illetve Capo del Falconeba.. hát ez a hely az álmom, egy paradicsom.. gyönyörű parttal.. nem tudtam habzsolni a látnivalókat..és csak töltődtem magam energiával... Életem egyik legszebb helyszíne volt... Visszafelé Castelsardon igaz, hogy csak áthaladtunk, de így is tudtunk miben gyönyörködni.
Sajnos nagyon hamar elrepült az 1 hét, mégis nagyon sokmindent láttunk, éreztünk, élveztünk.. fantasztikus volt minden… szinte az egész Északi partvidéket felfedeztük... pénteken még Golfo Aranci mellett Capo Testa csodálatos vidékét is megnéztük.
Az utolsó nap volt egy kicsit viharosabb..vagyis a tenger megmutatta nekünk a háborgó oldalát is.. nem volt ezzel semmi gond, mert a lányom élvezte, ahogy a hullámok elől szaladgált... az viszont idegesített, hogy péntek este indultunk vissza..és ugye nem szívesen szerettem volna háborgó tengeren kompolni...pláne, hogy visszafelé 10 órás volt a komp út.. ezt mondjuk nem értettük, hogy miért....???..és igen a szél azért rendesen közbe szólt az útba.. elindultunk 21.00-kor..és éjfél körül bepánikoltam, pláne, mikor nem tudtunk úgy a folyosón végig menni, hogy ne néztek volna bennünket részegnek.. de nem mi voltunk az egyedüliek, akik jobbra-balra közlekedtek...:))))
Csak most nézem, hogy egy kicsit hosszúra nyúlt a beszámolóm, de aki már járt a szigeten az tudja, hogy ha az ember elkezdi, akkor napokig tudná mesélni a Sardegna élményeit...:)
Természetesen a beszámoló képek nélkül nem teljes, így holnapra lekicsinyitem őket, és töltök fel egy „keveset”..:)
Bocs, hogy beleszólok, jövőre akarunk Szardíniára menni ezért olvasgatom néha ezt a fórumot. Épp most jöttem vissza Mallorcáról és ott béreltünk autót és előtte jól körbejártam a témát. Elmondom a tapasztalataim, hát ha tudok segíteni.
Igen hitelkártya kell. Pontosabban egy dombornyomott kártya(ez lehet debit is a lényeg Mastercard vagy Visa) elegendő fedezettel. Az autó bérlésnél általában a bérleti díjat illetve a tankban lévő benzint mennyiségét zárolják a számlán majd a végén megfelelő összeget leszedik és a maradékot elengedik. Érdemes több pénzt tartani a számlán főleg debit kártya esetén mert lehet olyan is, hogy zárolja a pénzt majd amikor fizetsz újra leszedi de a zárolás alapból csak 15 nap múlva enged el így gyakorlatilag kétszer akkora összeg szükséges a számládon. Szokták még esetleg a biztosítás önrészét bezárolni de ezt nem mindegyik kölcsönző teszi meg.
Amire érdemes figyelni, hogy milyen fuel policy van. Egyes cégek (spanyoloknál így volt) kikötik, hogy üresen hozd vissza az autót és felszámítanak neked egy teli tank benzint plusz a tankolás költségét. Ami a tankban marad bukó. Ezért ha lehet olyan céget keres ahol full to full policy van azaz tele kelljen visszavinni. Jobban jársz vele. Mi a Sixt-nél béreltünk autót Mallorcán és meg voltam velük elégedve.
Kedves fórumtagok.Én itt új vagyok,de szeretném segítségeteket kérni.Pozsonyból indulunk szintén,ahogy látom jópáran közületek,Algheroban lesz a szállásunk.A Hotel Oasis-ről hallottatok-e valamit hogy milyen szálloda?Mi az apartman részébe megyünk.Októberbe közületek valaki volt már?Elnézést hogy ha átsiklok valamelyik vélemény felett ezzel kapcsolatban:))Köszi
Nem tudok kaucióról, legalábbis amikor legutóbb béreltünk Spanyolországban, ott nem volt rá szükség. De lehet, hogy elkérik a kártyát, és onnan zárolnak valamennyi összeget, de ebben nem vagyok biztos. Majd utána nézek.
A repülőjegy négyünknek olyan 300 euró körül volt. Amikor vettük a jegyet, megnéztem a kompot, és az is ugyanannyiba került. Talán egy-két euró eltérés lehetett. Szóval nem volt kérdés...
Asszem, hogy csütörtökön és vasárnap mennek a gépek. A foglalás tök egyszerű, adja magát az egész. Sőt, on line kell be check in-t is megcsinálni, úgyhogy ezzel se kell törődni már a reptéren. Persze a bőröndöket fel kell adni, és ki kell menni indulás előtt 2 órával.
Azt esetleg meg tudtad érdeklődni, hogy az autotársaság mennyi kauciót fog kérni a kocsira, és milyen módon történik annak visszafizetése? Úgy olvastam több helyen, hogy hitelkártya kell a kaucióhoz, de ez hogy működik? Zárolják a pénzt a kártyáról?
Nekünk 245 euro volt a komp kabin nélkül oda-vissza 2 fő plusz autó. Ha nem titok megírod mennyi volt a repjegy?
Minden nap megy repcsi Szardíniára ilyenkor nyáron, vagy csak bizonyos napokon? És a foglalás, hogy működik?
Én még nem igazán foglalgattam ilyeneket neten keresztül, a kompjegyet is itthon a mahartnál vettem meg.
Mi a ryanair-rel megyünk Pozsonyból, és a Hertz-nél béreltünk autót. Alegheroban, a reptéren vesszük fel és egy hét múlva ugyanott adjuk le. Egy hétre 278 euro volt, egy Ford Focus (nem kombi). Ebben benne volt mindenféle biztosítás. Mivel kisgyerekkel megyünk, ezért viszünk itthonról ülésmagasítót, mert annak darabja 50 euróba került, és mivel nekünk kettő is kell, azért az már húzós lenne.
Szerintem érdemes itthonról foglalni autót, mert akkor ott már nincs gond ezzel.
A légitársaságról saját tapasztalatom még nincs, bár egy barátnőm néhány napja jött haza szintén ryanair-rel Szardiniáról. Visszafelé késett a gép, és szigorúan veszik a súlykorlátozást. Amikor foglalod a jegyet a neten, már akkor meg kell adni, hogy hány darab és hány kilós poggyászod lesz. Nyilván ezek is plusz eurókban kerülnek... De még mindig olcsóbb volt így a jegy nekünk, mintha autóval mentünk volna. Amikor foglaltunk, akkor ugyanannyi volt a repjegy, mint a komp díj. És mondjuk két óra alatt oda lehet érni (bennünket nem zavar a pozsonyi indulás, mert a közelben laknak rokonok, és kivisznek). Ezért inkább ezt a módját választottuk az utazásnak, mert két kisgyerekkel ez azért könnyebb. Majd okosan kell pakolnunk:-)
én az olasz autópálya díjat már megírtam, 32,5 euró volt Trieszt_Livorno és végig egyenesen autópálya.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy volt-e valaki úgy, hogy repülővel, ( raynart ) és ott bérelt autót. Vélemény a légitársaságról? Illetve autókölcsönzés, hogy megy? Mi a menete? Mennyi kauciót fognak vissza, ezt mikor kapjuk vissza, mire lehet számítani, érdemes-e itthonról foglalni vagy kinn az elsőnél a reptéren vagy a szállásnál, minden infót szívesen várok ezzel kapcs.
A székfoglalásnak kb. semmi értelme, szék ingyen is van, főleg éjszaka, amikor mindenki a hálózsákján alszik. Nem csak a fedélzeten van ingyen szék és ingyen fekhely, hanem a hajó belsejében is. Inkább vigyetek hálózsákot! Általában padlószőnyeges termek vannak, úgyhogy nem is kemény, nem is hideg.
Szerintem a kabinért a +170 Euró is rengeteg, ez már szálloda ár.
A két székes ember mindenképpen vigyen hálózsákot!